Šta je novo?

Logitech G9 miš (3200dpi) i prepravljena G15 tastatura

tastatura je cool, ali misonja je bas gadan :D

U odnosu na prethodni G15 (koji imam), nova je blago rečeno užas. Ostala je samo 1/3 G tastera, svetli narandžasto (jeste stvar ukusa, ali koliko ste računara videli da su odrađeni u narandžastoj nijansi? 95% ih je plavo), a ekran je 40% manji, što je po meni i najveći drawback. Uz sve to, nova verzija je 25% skuplja.

Tastatura mi je ruznjikava. A mis ima lep oblika mada 3200dpi je mnogo! Ne bih menjao svoj G5 jos !!! Zavrsava mi posao.

Po cemu je ova nova tast bolja od G11 kad ima premalo dodatnih tastera, a zar to nije upravo smisao ovih tastatura ? :trust:

Meni je jedini razlog sto sam kupio G15 (hteo sam G11, ali nisam nasao sa engleskim rasporedom) bio to sto su tasteri osvetljeni. Oce zena da me ubije kad nocu upalim svetlo.

Koliko je tacno nova verzija manja od stare?

Za nekih 4-5 cm. Inače da je plavog osvetljenja kupio bih je iz cuga.
A i miš bi isto trebao biti plave boje. Ali ću miš svakako kupiti

I sta da radis sa 3200dpi :D mislim pffffffff :p pa ne mozes toliko da smanjis sens u igri da bi bilo igrivo na mishu sa 3200dpi :D meni je na MX518 na 800DPI ne na 1600 1sens u CS-u :D 1600 mislim da nisam ni jednom upotrebio, inace je mene G5 totalno razocarao, a evo i ovaj G9 me po obliku uopste ne privlaci, ja prijatniji rad sa mishem nisam imao od MX518 a sto se tice tastature uvek cu pre uzeti neku Natural MS tastaturu kao sto imam MS 4000 nego svetlecu Logitech.. no to je opet moj ukus :D

Imao sam neko vreme G15 i nimalo nije udobna za duzi rad, pogotovo kucanje. Iako sam gamer, nisam nijednom koristio dodatne G tastere. Ekran je manje vise beskoristan pogotovo sto za svaku aplikaciju koja se pojavljuje na ekranu (sat, kalendar, MSN, winamp...) zauzme se 4mb rama dodatno u windows-u... Logitech Setpoint sa svim ukljucenim aplikacijama za G15 mi je zauzimao u pozadini 50MB !!!

AFAIK, g15 ne koristi setpoint, a za displej koristim samo 1 app prakticno: SirReal's, koji ima sve sto mi treba (od juce i temp graficke, jer novi speedfan beta podrzava ocitavanje :) )

Tastatura je jako dobra, a mis mi je malo cudan ,nekako futuristicki...
Ali ipak bih posedovao i jedno i drugo..

Tastatura je DOLICNA dok je mis nekako suvise jednostavan polse ove G7 i G5 serije.

Miš je lep, dok mi se god nove g15-ice ne sviđa što se display ne može spuštati po želji.

Kad je mis u pitanju zakljucih da mi je najbitnija ergonomija, ako mis dobro lezi u shaci automatski kompenzuje njegovu losu optiku ili laser ili ako su i ergonomija i sama optika dobra celokupan osecaj kvalitetnog misa postaje mnogo bolji.
Zbog dobre ergonomije sam sa obicnog optickog 800dpi ubrzao rad u windowsu na laserskih 1600dpi (kontrola, preciznost i brzina), dok u igrama sensivity ostaje isti a i zavisi od same igre i njenog zanra. (CS,CS,CS,CS :D )

Tako da, nemam nista protiv ubrzanja i samog utrkivanja u brzinama dpi-a kod pacolikih, dokle god postoji pregrsht podesavanja sto u win-u sto u igrama, glava me nece zaboleti. :)

Mis izgleda obecavajuce !

Poslednja izmena:
Ako neko uzme misonju neka napise neke utiske... ja planiram da ga uzmem, al' necu prvi :d

qpih ja misha pre neki dan bratu za rodjendan, a sebi g15 (staru) nisam hteo da cekam novu jer mi sve svetli plavo, a ima i manje g tastera, i ekran nije pokretan... ne znam sta imate protiv g tastatura, ovo su ubedljivo najbolje gamerske tastature na svetu.... milioni ljudi sirom sveta tako kazu, a i ja nikad nisam imao bolju tastaturu... displej je odlican, solidne rezolucije, i sasvim upotrebljiv u razne svrhe... pozadinsko osvetljenje je odlicno, i konacno mogu da koristim tastaturu bez problema u potpunom mraku... extra stvar su i ova dva dodatna usb prikljucka na njoj...

sto se misha tice, odlican je... razmisljao sam i sebi da uzmem jedan, ali mi se ipak vishe svidja razer copperhead koji sad koristim.... ovaj g9 je mom bratu zamenio razer diamondback, i on je prezadovoljan... izuzetno lepa stvar kod mishica je sto skrol tockic ima dva moda rada: sa i bez otpora prilikom skrolovanja... o preciznosti necu da govorim, ona je na visokom nivou, a i tegovi su naravno tu, kao i jos jedna dodatna maska za igre, koja je hrapava, za razliku od ove glatke koja je za svakodnevni rad... a sto nekima smeta sto g9 ima 3200dpi, sta bi rekli za novi razer lachasis, koji je direktna konkurencija ovom g9, i ima 4000dpi...

Poslednja izmena:
Tastatura je extra, samo kad bi bilo plavo pozadinsko osvetljenje gde bi mi bio kraj :)

U utorak mi stize misonja G9 i jedva cekam,takodje mi stize i g15 tastatura, nova ako je prodavac uspeo da pronadje, ako ne onda stize stari model.

U slucaju da mi stigne nova g15 pisem utiske u odnosu na staru koju sam imao priliku da koristim..

poz

Ja sam se pre nekog vremena odlucio da nabavim tastaturu koja svetli u mraku. Dvoumio sam se izmedju stare G15 i G11, ali sad kad sam malo bolje razmislio potrudicu se da nadjem novu G15.
U prvi mah sam pomislio kako je bezveze sto su smanjili broj G dugmadi a kao najveca mana je menjanje osvetljenja sa cool plavog u narandzasto.
Medjutim posle malo razmisljanja dosao sam do sledecih zakljucaka. Broj G dugmica je smanjen iz logicnog razloga da se smanji tastatura koja je sada 5cm uza, sto moze puno da znaci, dal ce vam stati na sto ili visiti sa strane. Sto se najveceg udarca tice, promena osvetljenja, hmmm, mozda je to cak dobro. Slazem se da plavo izgleda Cool i da se cesto uklapa sa ostatkom kompa. Medjutim mislim da je ovako cak prakticnije. Narandzasta je po meni daleko prijatnija za oci, i mozete dugo gledati u nju a da vam se oci ne zamaraju i da ne odvlaci paznju kad ne treba. Pricam iz iskustva sa kolima i njihovim instrument tablama. Mnogi VW-i imaju tako plavu sljastecu tablu koja meni smeta, ali izgleda lepo na prvi pogled, dok mnogi proizvodjaci imaju narandzastu koja je jako prijatna za oci. Kakva su vasa iskustva sa plavim osvetljenjem na tastaturi?
Na mnogim slikama pa i onim u ovoj temi nova G15 izgleda gadno, al to nije Real Life slika, pogledajte ovu obcicnu fotografiju:
http://techgage.com/viewimg/?img=/r...15_revised_02.jpg&desc=Logitech G15 Version 2
Jel stigla nova verzija kod nas?

Poslednja izmena:
zna li neko da li je rezolucija ekrana ista (tj. da li ce raditi aplikacije na obije verzije)?

Reaolucija je ista, samo je ekran za nijansu manji.

Ljudi, jel saznao neko od vas gde ima da se kupi ova nova G15 tast. i za koliko novaca (jos ako ima negde u NS...odlicno :D )?

Po mom misljenju, nekako mi je lepsa ova tastatura od prethodne, lepse je rasporedjena, ima narandzasto osvetljenje ( sto je extra, da se napokon izbaci dosadna plava ;) ).

Posteno, G9 je bruka, pogotovo sto moze da se customize-uje...
Glupi su stvarno komentari "Sta ce ti 3200DPI".... Ovo je savrseno za FPS-ove....
Kada ti zatreba usporen, samo promenis osetljivost, na primer dok nisanis sa snajperom, i odmah je lakse da pogodis metu.
Inace, pazario sam Saitek Eclipse 2 tastaturu, i definitivno je kvalitetnija od Logitech G15/G11, i ovo znam jer sam imao G15. Lepo je sto ima 3 pozadinska osvetljenja (plavo,crveno i ljubicasto) tako da moze svako da podesi osvetljenje kako mu odgovara; ima i dimmer za kontrolu osvetljenja. Sve u svemu, mnogo bolji izbor od Logitecha....

Nazad
Vrh Dno