Šta je novo?

Logitech G502 Proteus Core VS Steelseries Rival

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Arctic Liquid Freezer III Pro 360
Matična ploča
Asus TUF GAMING X570-PLUS
RAM
2 x 16GB Kingston Fury 3733MHz
GPU
AMD Radeon 6900XT OC Formula ASRock
Storage
1TB Samsung 980 Pro + 4TB Toshiba HDWE140
Zvuk
Creative SoundBlaster G8 + AKG K712 Pro
PSU
FSP MEGA GM 1200W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
LG Ultragear 27GP850 180Hz
Miš & tastatura
Razer Deathadder V3 + Corsair K70 Rapidfire
Ostale periferije
HyperX SoloCast
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zdravo !

Citam po netu o ovom nasledniku G500 i svi ga hvale, ima Avago (tj kupio ih je Pixart) senzor PMW3366DM i nenormalan DPI od 12 000 !
Naravno da to jos (verovatno) nikom ne treba. Ubrzanje vece od 40G i brzinu 300 ips.
Znaci, na papiru, skoro sve najvece vrednosti !
Ima 11 programabilnih tastera.
Kazu i da lepo lezi u ruci, dimenzije su mu 130 x 76 x 38 mm, tako da spada u grupu vecih miseva, a malo je i tezi (to mu mnogi zameraju). Drzanje Palm/Claw.
Mane: vidi sledeci red
Cena je veca od 10 k .

Rival ima Pixart PMW3310, opticki senzor sa 6500 CPI, ubrzanje 50G i brzinu 200 IPS.
Ima 6 progamabilnih tastera.
Mnoge podseca na Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, dimenzije su mu 133 x 70 x 40 mm
Mane: Ima problem kad se odigne i vrati - nekad kursor ostane na mestu a nekad odluta; softver je bagovit; manje stopice; nema tegice..
Cena manja od 5 K.

E sad, ZNAM da to nije ista kategorija miseva, ali:
Mis bi sluzio za svakodnevnu upotrebu i igranje FPS, kao sto je Counter Source.
Imao sam A4Tech XL-747H, Logitech G500, Mad Catz R.A.T 7 6400, Microsoft IntelliMouse Optical 1.1A, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0, CoolerMaster Sentinel Advance, i jos par drugih kojih ne mogu da se setim i najbolje mi je "lezao" u saci Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 sa dimenzijama 132,1 x 69,1 x 43 mm !
Imam vece sake, od vrha srednjeg prsta do zgloba preko 21 cm, pa sam iz razmatranja izuzeo dobre FPS miseve manjih dimenzija, kao na primer Corsair Vengeance M65.
Zao mi sto nikad nisam probao Mionix Naos sa dimenzijama 130.84×84.72×38.67 mm i specificnim dizajnom.

Napisite vase misljenje za sta bi ste se odlucili (uzimajuci sve u obzir a narocito CENU), a mozete predloziti i neki treci !
Hvala !

Nemam iskustva sa doticnim misevima ali s obzirom da sam probao mnogo njih Logitech se uvek ispostavi kao najbolja kupovina i mislim da ne treba mnogo da razmisljas vec da uzmes taj Proteus i da vozis. Da nemam G700 svakako bih pazario taj ili G700S.

Mislim da su sa najnovijim firmaware-om ispravili sve bug-ove na Rival-u, ja nisam do sad iskusio nikakve bugove i koristim najnoviji firmware (sam odradio update čim sam ga doneo iz radnje).
Za G502 ne znam lično kakav je, kažu da je taj senzor unapređena verzija ovog iz Rivala (Rival ima realan dpi 5000 sve preko je interpolirano), opet ima nekoliko tema na logi forumu da je firmware malo bug-ovit,
uglavnom se žale da im nekoliko puta tokom igranja kursor odleti u nebo i vrti se u krug nakratko, i to ima više korisnika...verovatno je samo firmware u pitanju. Oblik Rival-a najviše podseća na IE 3.0,
G502 je potpuno drugačijeg oblika.

Ako si ti onaj Masinista na koga mislim neces seovajditi sa tim misom jer je previse uzak a ti ako se dobro secam imas velike sake kao i ja.
Drugo, za to misa se zale da mu se odlepljuju klizaljke posle odredjenog vremena
Logitech-ovi misevi nisu vise ono sto su bili...

Trebalo bi da je sredjen problem sa klizaljkama kod G502. Koliko sam video, problem je valjda bio do samog dizajna klizaljki, jer su klizaljke kod onih prvih proizvedenih modela imale ostre ivice, sto je dovodilo do toga da povremeno zapinju za podlogu i vremenom se odlepe. Kod ovih novije proizvedenih modela (ukljucujuci i ovaj moj), klizaljke imaju oblije ivice i trenutno nema problema i ne bi trebalo da ih bude.

To za zapinjanje o podlogu zavisi i od tipa podloge koje koristis. SS je vise namenjeniji zenskoj populaciji zbog dizajna iskreno (izvor iz Sveta kompjutera). Sto se tice izbora uzeo bi Logitech. Tegove uvek mozes da uzmes naknadno kod ljudi koje prave udice. Zamolis da ti naprave profile tegova za mis i onda ako imas jacu ruku (kao neki) vise ce ti se svideti ova mogucnost.

Nazad
Vrh Dno