Šta je novo?

Logitech G500 cudno radi...

Bob Marli

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.09.2009
Poena
349
Evo vec 2,3 meseca imam ovaj mis i nikako da se otrgnem utisku da da tasteri na misu ne reaguju najbolje na stiskanje.
Kad igram Starcraft 2, koji zahteva mnogo brzog kliktanja, imam osecaj kad da x puta dugmad ne odregaju na pritisak.
Jel se ovako nesto nekom desavalo ?
Cak razmisljam da reklamiram misa...

meni rade normalno ali imam problem sa podrhtavanjem kursora,tj senzor kao da se "trese" ponekad ili zabode i nece u levu stranu da ide,znaci vucem misem levo, strelica stoji,ne mrda :)

Jel si igrao nesto sto zahteva ultra brzo kliktanje ?

diablo 2 i sc2,radi bez problema :)

Nisi primetio da nekad ne odreaguje na kliktanje ?

Imam G500, nemam problema sa klikovima, ali imam identicne probleme sa senzorom kao Midgard, uskoro nameravam da nosim misa na reklamaciju...

Jel su Razer misevi sta bolji sad od Logitecha ? Ili samo besno izgledaju ?
Kako da budem siguran dal je sta crklo ?

Danas ti je sve mačka u džaku. Eno ljudi nakupovali Roccat pa ih ye8e točkić. U današnje vreme nezahvalno je bilo kome šta preporučiti... Ako te zeza klik onda naravno da miš nije u redu. Teraj to da ti zamene, jer ako je mikroprekidač, to se ne menja i dobijaš novog pacova. To je i moje iskustvo sa Logijem i reklamacijom na njega

Poslednja izmena:
Jel su Razer misevi sta bolji sad od Logitecha ? Ili samo besno izgledaju ?
Kako da budem siguran dal je sta crklo ?

Ja sam imao slicne probleme kao Midgard samo ja sa Razer Deathadder-om, a kasnije i sa NZXT Avatarom. Znaci povremeno bi drhtao kursor bez ikakvog razloga ili bi sam poceo da luta po ekranu :S:, a na Razeru je crklo i jedno od dva dugmeta sa strane pa je isao na reklamaciju. Sad imam Microsoft Sidewinder i zasad je sve ok, vidjecemo dokad. Jedini mis koji sam bas dugo koristio, a sa kojim nisam imao nikavih problema je bio Logitech MX 518.
Na Razera imas dosta prituzbi u jednoj temi ovde bas na forumu, sto za Deathadder, Lachesis, a i na fino skupi Imperator. Stvarno tuga koliko danasnji skupi misevi imaju problema.
Kao sto ti rece ppredrag, to ti je danas sve macka u dzaku i bas je nezahvalno preporuciti bilo sta.

Vecina novih miseva ima 3200+ dpi, i ako se koriste na platnenim podlogama javlja se to nekontrolisano kretanje (jitter)...resenje je koristiti tvrdu podlogu, manji dpi ili smanjiti npr. win pointer speed (3/11, 4/11). Ovo sam iskusio na Deathadder 3500/Abyssus, Logitech G9, i sa avago 9500 senzorom (konkretno probao SL Kudos i Prestigio PMSG1).

Interesantno da kod mene nije bio nijedan od tih parametara koje pominjes :). Prvo, Deathadder je bio 1800dpi, a Avatar 2600dpi, a uz to oba su koristena tokom surfanja, znaci u svakodnevnom radu ne racunajuci igre, na nekih ~1000dpi. I dalje se isto desavalo to da kursor luduje onako bezveze ili luta po ekranu. I sve to na Roccat Sense podlozi koja je tvrda i nije platnena :). Ne znam zasto je bilo tako, ali se bas tako desavalo. Zato me i nerviralo sto sam dao puno love za miseve koji imaju probleme koje nemaju misevi od 5e. Avatar je doduse u pocetku radio super, ali je i on vremenom poceo da luduje kao i Razer DA.

I DA 1800dpi ima isti problem samo manje izrazen nego na DA 3500. Ako nije jitter onda je definitivno neki drugi hardware-ski problem sa misem (sto se Roccat sense podloge tice, ona je neka vrsta hibridne podloge i na njoj se ne javlja jitter, imao sam je jedno vreme).

Pazi meni se G500 preporodio sa Razer Goliatus (kako vec) podlogom. Pre toga je radio ocajno na losoj podlozi. Toliko o tome da su do yaya i podloge od 50 din. :D
Praticu jos malo sta se desava pa cu videti sta mi je ciniti.
Kako da nema neki test program za miseve, za kontrolu reagovanja dugmadi na kliktanje ?

A priblizite mis uvetu da oslusnete da li zuji (cvrci) senzor, laseri na njemu, na G9 i jos par modela imaju taj problem. Nije svaki primerak "zarazen", ali desava se. Cisto me interesuje da li neko od vas ima taj problem.

A priblizite mis uvetu da oslusnete da li zuji (cvrci) senzor, laseri na njemu, na G9 i jos par modela imaju taj problem. Nije svaki primerak "zarazen", ali desava se. Cisto me interesuje da li neko od vas ima taj problem.

Da zuji, ali ces to cuti u neko doba noci, kad je mrtva tisina i kad priblizish uvo ka njemu. :)

Ja imam sada lachesis razer bio sam malo razocaran u pocetku ali updatovanjem firmwera na 1.94
i naravno drajvera za misha pa do sb drajvera za plocu znaci mis je imao non stop cold boot problem i jump bug koji je popravljen a to sto seta kursor to je zbog preosetljivosti proveri ako je na
1000hz ja ga drzim na 1000hz(osetljivost) i 4000dpi sens misa 3 sens win pointer 9 bez akceleracije windowsa
propao mi je skrol tipa proklizala gumica zamenili su sve i vratili mi posle 5 dana
prethodni mis je bio mx 518 koji ima problem sa x i y osom y je malo brza sto iritira dok mx510
je stvarno bio keva,skini nove drajvere i sta god za misha i plocu pa probaj tad ocisti malo laser :D :D

Ako nekog zanima onaj mis na koga sam se zalio je zamenjen istim takvim novim. :) Nadam se da ce ovaj mnogo bolje raditi.

Meni se desava da kad udjem u igru (BC2) nakon spona kao da ostane ''zaglavljen'' levi klik i da puca sve dok ponovo ne kliknem taster (pri čemu nije ostao zaglavljen). Da li je neko imao slična iskustva sa G9

Nazad
Vrh Dno