Šta je novo?

logitech g400 - gubi se na 2sec

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
desava se da misonja povremeno izgubi funkciju na dve tri sekunde, nema nikakvog odziva nista se ne desava, da bi se nakon toga zacuo windows-ov "ti-tum" i voila sve ponovo radi.
menjao sam usb ulaze ali opet isto, a nekoliko sekundi (2-3) bez odaziva u nekoj areni znaci da ste verovatno na dobrom putu da se oprostite sa ovim svetom.

kada vratim starog sidewindera sve je u najboljem redu, na zalost morao sam da ga zamenim posle vise godina celodnevnog mucenja jer je levi klik poceo da posustaje (losim) logijem g400.

znaci - zamrzavanje ( samo ) misa na 2-3sec i nakon toga win napravi zvuk kao da je prepoznao novi hardver, a zatim sve radi savrseno neko vreme.

ima li nekih ideja ?

Tipican problem sa USB kablom, desava se cesto sa G400 jer ima jako tanak kabal. Desilo se i meni bas sa G400 jer igram na malom sens-u pa mnogo cimam misa po podlozi, pa je kabal negde u prekidu. Mozes da ga nosis
na garanciju ako je u istoj, ili da sam probas da popravis/zamenis kabal. Ja sam kupio Logitech usb mis od 500 din i uzeo njegov kabal pa ga nakacio na G400 i sve sljaka (ovaj novi je cak i deblji tako da ce sigurno i duze da traje).

Ako je kabal oštećen kod samog ulaza u miš (zbog čestog savijanja, i jer je sam po sebi savijen unutra), postoji poprilično jednostavno rešenje, meni je često pomagalo. Rastavi miš i izvuci kabal iz svog ležišta (preklopljen je kod izlaza da se ne bi izvlačio napolje) zatim ga vrati nazad ali tako da taj deo koji je bio u tom 'ležištu' bude unutar kućišta a ravan deo kabla (oko dva cm dalje) postavi na taj deo za fiksiranje unutar kućišta. Sklopi ga opet i problem je (najverovatnije) rešen. :)

mislim da ipak nije kabel u pitanju,
ipak je mis mazen i pazen (mozda pokoji jak trzaj i pad na pod, al' boze moj to se desava ne ?), jer se zamrzavanje i gubitak odziva javlja bez obzira na to da li se mrda kabel ili mis stoji potpuno nepokretan na podlozi.

koliko sam primetio zamrzavanje se javlja i kada je famozni Logitech Gaming Software ( software ? )iskljucen, ali tada se mis pretvara u onu stvar sa laptopa preko koje vuces prst sa otprilike istim konforom u radu.

mozda je neka softverska zavrzlama u pitanju ( ipak je ovo Logi sa 1000 pooling rate-om - sta vec ), i mozda cu morati da se pomirim sa cinjenicom da je ovo ipak samo zamenski mis koji moze da posluzi dan-dva,
kada vam primarni ( u mom slucaju microsoft sidewinder ) posle visegodisnjeg fizickog maltretiranja pocne davati signale koji upucuju na iznemoglost istoga,
dok vam postar ne zazvoni na vrata sa novim misem ( ili dok ne otrcite u prodavnicu opreme koja slucajno ima nesto sto vam odgovara _)

mozda i potrazim poveliki ( obzirom na pouzdanost ) racun i prosetam se do prodavnice gde sam uzeo isti,

a mozda i ne

Probaj ga na jos nekom racunaru, ako se ponavlja, pravac reklamacija, sigurno nece postati bolji vremenom.

Ma kakav software-ski problem, 100% je kabal u prekidu...jos jednom ponavljam da je kabal na G400 jako jako tanak i lako dolazi do prekida.

Poslednja izmena:
Kabal 100%. Kuburim sa njima u igraonici! Jako tanak kabal i veoma cesto dolazi do prekida...

I meni se to od skoro dešava sa MX518, rekoše mi da je kabal

hmmm,

nije me mrzelo, nasao sam racun i prosledio misonju kod ovlascenog prodavca - ma cak sam ga upakovao i u originalnu ambalazu.
cekam na odgovor pa cemo videti sta je u pitanju.

iskreno-najradije bih uzeo neki drugi, mozda cak i bezzicni a mozda cak i logija.
videcemo kako se stvari razvijaju.

Kakva glupost da naprave robustan i izdrzljiv mis sa takvim kablom. Totalna besmislica, nasli su na cemu da ustede.

Pozdrav. Kabal ti je 100% u prekidu. I kada ti ga vrate sa reklamacije desavece ti se isti problem posle nekog vremena. Jednostavno moraces da zamenis kablo, u mom slucaju bio je neki jeftini logitech mis koji je bio pokvaren pa sam iskoristio njegovo USB kablo. Sada mi radi bez problema. Sta sam jos uradio je i to da sam fizicki odsekao ivice na mestu gde ulazi kablo u mis, tako da isto vise ne trpi opterecenje savijanja od 90 stepeni, vec gotovo da ulazi nesmetano u mis. Prava je ironija da mis koji kosta 500din, ima kvalitetnije kablo od G400.

evo da se javim sa vestima, svi koji su rekli da je kabel uzrok povremenog gubitka konekcije - bili su u pravu :)

koristim ga vec nekoliko dana od kako je stigao sa reklamacije i za sada nema ni traga neispravnosti.
serviseri Altija su odlicno obavili posao ( pozdrav za njih ), a umesto originalnog kabela ugradili su jedan koji je puno robusniji i uliva malo nade za razliku od prethodnog koji je bio debljine gumice za dunst flasu.

sve funkcije misa rade odlicno a sama zamena kabla je izvedena tako da se ni ne primecuje da je mis otvaran.

ukratko > zadovoljan sam

:D

Vrh Dno