Šta je novo?

Logitech G15 Mod

ed_hunter

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.07.2007
Poena
559
Rešio sam da sredim svoju omiljenu tastaturu i uz pomoć brata za nekih 3 sata smo izveli ovo. Moglo je sve da ide brže, ali sam ja detaljno čistio svaki taster pre nego što sam ih vratio nazad, pa je to potrajalo. Mod je primenljiv i na G11 valjda s obzirom da su tastature iste samo G11 nema ekran.

Molim moderatore da pobrišu neuspele pokušaje postavljanja ove teme, jer sinoć forum nešto nije radio. Kasno sam video da je naslov postavljen svaki put kada sam dobio database error, tačnije drug me upozorio da spamujem, a nisam imao nameru.

Pozdrav!

Fina ideja i super realizovana, mada ja ovo nikad kod sebe nebih uradio ;)

Ne znam je li do slike ali meni je ruzno :) tj. vise mi se svidja original. :d Mozda bi tamno smedja (kada vec mora drvo) bolje legla... ali to opet zavisi od stola, jel. :)
Naravno, pohvale za trud. 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 (. )( .)
:wave:

S obzirom da ovo nije pravo drvo već ona plastična nalepnica, kad mi dune opet mogu da uradim isto sa nekom drugačijom kombinacijom... Hteo sam da kupim imitaciju crne kože, ali bi mi onda bilo nekako mnogo crno...

ili carbon :)

[YOUTUBE]Gb47pumpN7I[/YOUTUBE]

E super da je neko otvarao G15 (11), hocu da promenim diode unutra a nikako da se nakanim, reci mi jel mogu da se odleme i da se zaleme nove, jel tesko sve sklopiti i koja je pristupacnost diodama?

Btw mod je dobar, nije da se cepim da bi mi odgovorio ali stvarno mi se svidja, mada sam se razocarao sto je nalepnica, prvo sam pomislio da si uradio od pravog drveta :).

Diode na G15/G11 su SMD tako da bez duvaljke i iskustva nemoj pocinjati otvaranje.

Mod je super,(ovaj karbon jos bolje).E sad ne znam kolko bi se usudio da otvaram tastaturu koju sam platio 100e samo zbog toga jer po def izgleda do jaja.Elem vidim da imas tu g15 sto se lcd displej moze zatvoriti,dok ja imam onu sto je fixiran pa me zanimalo dal ima uopste neke razlike izmedju te dve tastature?

E super da je neko otvarao G15 (11), hocu da promenim diode unutra a nikako da se nakanim, reci mi jel mogu da se odleme i da se zaleme nove, jel tesko sve sklopiti i koja je pristupacnost diodama?

Btw mod je dobar, nije da se cepim da bi mi odgovorio ali stvarno mi se svidja, mada sam se razocarao sto je nalepnica, prvo sam pomislio da si uradio od pravog drveta :).
Naći ću ti jedan link gde je lik postavio neki tutorijal kako se menjaju diode, on je promenio sve, stavio je crvene, i ovaj deo koji sam ja pretvorio u drvo ofarbao je sprejom u crvenu boju, i kul je ispalo sve. Brat mi je pokazivao to, ne znam gde je nabasao na to, ali pitaću ga pa ću postaviti ovde...

Mod je super,(ovaj karbon jos bolje).E sad ne znam kolko bi se usudio da otvaram tastaturu koju sam platio 100e samo zbog toga jer po def izgleda do jaja.Elem vidim da imas tu g15 sto se lcd displej moze zatvoriti,dok ja imam onu sto je fixiran pa me zanimalo dal ima uopste neke razlike izmedju te dve tastature?
Ima razlike između ove dve tastature, igrom slučaja moj brat sa kojim sam radio mod ima tu narandžastu pa smo je otvarali radi čišćenja. Elem kod ove moje kad odšrafiš ove šrafove pozadi skida se samo ovaj crni okvir sa ekranom, dok tasteri i ono sivo (deo koji sam ja pretvorio u drvo) ostaju dole. A kod v2 kad se odviju ovi šrafovi pozadi sve se odvaja.

aha,a vidim da ima razlike i u ovim g tasterima,kod mene npr ima samo 6 i imas neke modove gore (1,2,3) dok vi na toj v1 imate 18dugmica:)

Diode na G15/G11 su SMD tako da bez duvaljke i iskustva nemoj pocinjati otvaranje.
Duvaljka? SMD? :) I ako je tesko onda ce cale da odradi to umesto mene, ima on i alat i iskustvo, samo da znam jel izvodljivo da se ne cimam da otvaram za dzabe...

Naći ću ti jedan link gde je lik postavio neki tutorijal kako se menjaju diode, on je promenio sve, stavio je crvene, i ovaj deo koji sam ja pretvorio u drvo ofarbao je sprejom u crvenu boju, i kul je ispalo sve. Brat mi je pokazivao to, ne znam gde je nabasao na to, ali pitaću ga pa ću postaviti ovde.

Ajde nadji molim te. Ja sam po netu trazio ko budala i nigde se ne vidi lepo kako su povezane na pcb... cak ima i jedan review u kome su je otvarali ali ne do kraja :S:...

Ne mogu nigde da nađem taj link koji sam gledao kod buraza, ali sam iskopao jedan lep i detaljan tutorijal gde se vidi gde su lampice i ima dosta detalja lepo opisano:
http://www.prophecy.co.za/forums/topic/39438-logitech-g15-modding-led-changes/
iskreno ne bih se ja zamajavao sa time, ionako mi čuči plavo svetlo ok na njoj...
edit: i sam ovaj lik što je modovao kaže da je uradio i belu i zelenu varijantu, ali da mu se najviše sviđa ipak plava xD

Poslednja izmena:
Ne mogu nigde da nađem taj link koji sam gledao kod buraza, ali sam iskopao jedan lep i detaljan tutorijal gde se vidi gde su lampice i ima dosta detalja lepo opisano:
http://www.prophecy.co.za/forums/topic/39438-logitech-g15-modding-led-changes/
iskreno ne bih se ja zamajavao sa time, ionako mi čuči plavo svetlo ok na njoj...
edit: i sam ovaj lik što je modovao kaže da je uradio i belu i zelenu varijantu, ali da mu se najviše sviđa ipak plava xD

To je za stari G15.
Za G15 v2 ima uputstvo ovde.

To je za stari G15.
Za G15 v2 ima uputstvo ovde.
Supreme.50 je tražio pomoć za staru G15 mislim
E super da je neko otvarao G15 (11), hocu da promenim diode unutra a nikako da se nakanim

Zato šo je napisao G15 (11), a one su iste, G15 v2 nije ista kao G11.

Hvala za link, koristiće.

Iskreno meni je G15 V1 bolja tastatura, ali je ekran počeo malo da se klima, to je bolje rešeno u V2 jer je ubačen u samu tastaturu...

Svaka cast na trudu al meni se ovo ni malo ne svidja,al opet moj ukus moja stvar, da je vec karbon...

Evo preporucla ti moja koleginica da i sve tastere odradish tako :)

Свака част на труду за мод.

А она карбонска изгледа, што би неко реко, предр*ано :D

Vrh Dno