Šta je novo?

Logitech G15 Gaming Keyboard

Toshiba

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
304
Da li neko zna kada ce se ova tastaura pojaviti kod nas u prodaji i ko je zvanicni distributer Logitecha za SCG. Ako bude ova cena kao sto pise na sajtu Logitecha ( USD 79.99) ovo ce biti hit tastatura - naravno za one koji imaju novca da je kupe.

Bice tolika cena i ovde, ali gledano u funtama.

Tastatura je odvratna, by the way!

Trebalo bi da je stigla u ComuterLand ili u Logo. Posto su oni zastupnici za logitech.

Na sajtu CompLand-a nema nista. :(

POZ :wave:

Ova tastatura ce biti dostupna tek u oktobru.

AAA bre daleko je oktobar..... Ko ce to da ceka........

Citao sam na nekim review stranama da tastatura i nije nesto. Ima boljku od pritiska vise tastera i to me je mnogo razocaralo!!!
Evde pada u vodu ona stara "Koliko para toliko i muzike" posot se dosta para daje a ne dobija se nista posebno osim izgleda koji nije los

Alo,ljudi ne sirite dezinformacije.
Ja sam je kupio u Compland.Da,nema je na njihovom sajtu ali ima u magacinu.Ne vidim odakle vam te informacije.A sto se tiche testa na benchmarku gde je pisalo za istovremeni pritisak vishe tastera ja moram da kazem da je to tolika nebitna nebuloza da neznam zapravo sta o tome da kazem...tastastura je do bola.Ko ima para neka kupi pa onda neka prica..

Po mom mišljenju trenutno nije vredna para pošto će uskoro da se pojavi ona sa LCD tasterima :D (uvek joj zaboravim ime:))

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam takodje zadovoljan sa G15 tastaturom i nisam primetio nikakve probleme u radu sa njom, jednostavno tastatura je zaista odlicna. Mozda samo da je malo veca rezolucija LCD ekrana ali dobro je i ovako.

Mikica je napisao(la):

DARK SIDE je napisao(la):
Alo,ljudi ne sirite dezinformacije.
Ja sam je kupio u Compland.Da,nema je na njihovom sajtu ali ima u magacinu.Ne vidim odakle vam te informacije

E, ajd sad pogledaj kada je to napisano, pa...

Poslednja izmena:
Lepo je napisao u oktobru i decidno se izjasnio.A obzirom da je jasno mislio na oktobar 2006 godine onda...pa razmisli malo...

Brate mili, ne znam šta da ti kažem, ali ako to ne kapiraš...
Januar - 01. mesec
Februar - 02. mesec
Mart - 03. mesec
...
Septembar - 09. mesec
Oktobar - 10. mesec
Novembar - 11. mesec
Decembar - 12. mesec

P.S. Nemoj da se ljutiš, ali jako grešiš

Lepo je napisao u oktobru i decidno se izjasnio.A obzirom da je jasno mislio na oktobar 2006 godine onda...pa razmisli malo...
Em sto gresis za mesec, tj. po tvom za celu GODINU (21.9. je 21. septembar)... em sto ti je odgovorio licno gazda CompLand-a.

Pa, ako on ne zna kada ce da se pojavi kod njih - ko onda zna?

U ***.evo da postujem moju sliku.kupio u complandu pocetkom 2006 godine.sorry..speed...errors...:D
Vidi se koliko je veca od moje druhe tastature genius luxemate.I da,ne zaglavljuje uopste.

Prilozi

• DSCN1315.jpg
    DSCN1315.jpg
    428.7 KB · Pregleda: 139
U ***.evo da postujem moju sliku.kupio u complandu pocetkom 2006 godine.sorry..speed...errors...:D
Vidi se koliko je veca od moje druhe tastature genius luxemate.I da,ne zaglavljuje uopste.
Aj' sad, kako bi se oprao, da isprobas nesto na toj tastaturi pa da postujes ovde ;)
Kazes da nema problema sa "zaglavljivanjem" tastera, tj. sa beep-ovanjem prilikom pritiska nekoliko u isto vreme... 'ajde onda probaj sledece tastere (u nekoj igri, obavezno), pa reci da li tastatura i dalje reaguje: W, A, S, D i sva cetiri kursorska.
Dakle, prvo tih osam tastera, naravno sve u isto vreme... vidi da li ima pistanja iz speaker-a... onda probaj jos i Space, Shift i , recimo, Ctrl (ako uspes :)).

Ovo vec jeste izivljavanje (mislim, ko ce da pritiska 11 tastera u isto vreme :)), ali samo bih voleo da znam moze li ovaj pricey Logi da izgura ovo... imam neku plastikanac DELL tastaturu, sva je neugledna i nikakva, sa tvrdim tasterima - ali vuce 10 tastera u isto vreme bez problema.
E da, i trebaju mi bas ove komande, posto se uglavnom one koriste u igrama.

Poslednja izmena:
U ***.bash me boli da se "perem" na nekom sajtu.nisam na sudu......zeznuo sam cifru za jedan mesec...e bash dobro...a pritisnuo sam space+shift+ctrl i nije nishta blokiralo i pishtalo.Takodje sam u igri Ricochet Lost Worlds pritisnuo w,a,s,d i sve strelice i nije nishta blokiralo.To sam probao neoliko puta.
Znachi,nishta.A sad i razmisljam;pa ja nikad nisam do sada imao ideju i nameru da pritiskam sve ove tastere odjednom.Mislim,koji manijak ima korist od istovremenog pritiskanja tolikog broja tastera? :type:
Tastatura je do bola dobra i veoma lepo programibilna.Tasteri su prijatni i nenametljivo osvetljeni,display je interaktivan i svakako koristan u velikom broju slucajeva.2 usb porta koji se nalaze na prednjoj strani g15 su jako korisna za npr.flash memoriju i sl.

Poslednja izmena:
Evo,ajde,kopkalo me jer te bash toliko zanima pa sam ukljucio Quake 4 i pritisnuo istovremeno w,a,s,d, i sve strelice i nije nista blokiralo ili pishtalo slicno...zamisli da tastatura koja je kvalifikovana kao "gaming" tastatura ima ove bagove....sad razmisljam,odakle ovom (mislim da je Nedjo) u testu na benchu da blokira i dali ima veze na kojoj je mashini tastatura(mada ne vidim zasto bi) ili je ovaj moj model iz novije serije i sl.Nije mi jasno ali ajde,neka mu bude da mu je blokirala...

Takodje sam probao sve te navedene tastere pritiskanjem istovremeno u F.E.A.R. i naravno nista nije blokiralo. Jedino sto nisam probao da legnem preko tastature da vidim da li tad zaglavljuje, pa mislim stvarno! Tastatura je odlicna, kome se ne dopada moze kupiti neku drugu ali mislim da ne treba napamet iznositi neke cinjenice.

Takodje sam probao sve te navedene tastere pritiskanjem istovremeno u F.E.A.R. i naravno nista nije blokiralo. Jedino sto nisam probao da legnem preko tastature da vidim da li tad zaglavljuje, pa mislim stvarno! Tastatura je odlicna, kome se ne dopada moze kupiti neku drugu ali mislim da ne treba napamet iznositi neke cinjenice.
Pa car me zaintrigirao pa sam navalio da probam i nisam uspeo da blokiram nishta.Samo shto je nekima mnogo 75-80eu(nabavna sa pdv je 71 eu) pa onda ajd'mozda je njesra.Ne mislim na ljude iz ovog thread-a nego iz razgovora sa prijateljima koji nisu ni probali.
Ja cak nisam ni probao sve mogucnosti g15 jer moram uputstvo da procitam.Ima kompatibilnost sa windows media player-om(u potpunosti) ali na zadnjem winamp-u ne radi "next""ffwd" opcija.Znachi rade samo play ,pause i stop.Ispisuje lepo nazive pesama koje idu.Malo me nervira sto na display-u ide naizmenichno sat,"usage" i ostalo a nikako da ga fiksiram samo npr.na psu/ram usage.Mada mislimda cu da provalim ako ne budem lenj da procitam :D

Poslednja izmena:
Ljudi pitaju za blokiranje pri pritisku na desetak tastera zbog igranja dvoje ljudi na istoj tastaturi, gde nije nerealno da se u jednom momentu i stitne toliki broj tastera od jednom. Meni lično tastatura uopšte ne deluje loše, razmišljao sam i da je pazarim, ali sam se predomislio, zbog nedostatka yu rasporeda, na koji sam se baš navukao iako sam bio zakleti protivnik istog :( , a i tastatura mi više služi za kucanje nego za igru, tako da je pala neka druga.

Ja cak nisam ni probao sve mogucnosti g15 jer moram uputstvo da procitam.Ima kompatibilnost sa windows media player-om(u potpunosti) ali na zadnjem winamp-u ne radi "next""ffwd" opcija.Znachi rade samo play ,pause i stop.Ispisuje lepo nazive pesama koje idu.Malo me nervira sto na display-u ide naizmenichno sat,"usage" i ostalo a nikako da ga fiksiram samo npr.na psu/ram usage.Mada mislimda cu da provalim ako ne budem lenj da procitam :D
Pomoci cu ti, prvo to da ti ne ide naizmenicno uradi sledece pod uslovom da si naravno instalirao softver od tastature tj.Profiler: U pomenutom odaberes Settings -> LCD Control Panel i tu odaberes opciju Manual posto je po default cekirano Rotate between programs. Posle samo pomocu malog kruznog dugmeta biras sta zelis da bude na ekranu.
Drugo: U Winampu ides na Options -> Preferences pa Global Hotkeys i tu cekiraj Enabled i bice o.k.
Nadam se da ce ti ovo pomoci, pozdrav!

Sve shto si napisao je tachno.Hvala.
U potpisu"crnogorac" :D

***, k'o commodore sa lcd :d

a sta ti onaj zalman skuplja prasinu :D

I meni je zalman pao u oci pre tastatura ;o) Nego ja se priviko na slim i mislim da nebi nazad na duboku tastaturu ni za brdo karamela!!!

Ja nisam karakter kad je kilo karamela u pitanju :D.Obzirom da imam obe tastature,moram ti reci da je jako prijatna za kucanje pa manje promasujem nego na slim.Ali mozda je to individualno,ko zna.....

U ***.bash me boli da se "perem" na nekom sajtu.nisam na sudu......zeznuo sam cifru za jedan mesec...e bash dobro...a pritisnuo sam space+shift+ctrl i nije nishta blokiralo i pishtalo.Takodje sam u igri Ricochet Lost Worlds pritisnuo w,a,s,d i sve strelice i nije nishta blokiralo.To sam probao neoliko puta.
Ja sam te zamolio da pritisnes SVE odjednom... a ne Space+Ctrl+Shift, pa onda W+A+S+D i kursorske. Ali dobro, nema veze... nije ni bitno, izgleda da kod tebe radi.
Znachi,nishta.A sad i razmisljam;pa ja nikad nisam do sada imao ideju i nameru da pritiskam sve ove tastere odjednom.Mislim,koji manijak ima korist od istovremenog pritiskanja tolikog broja tastera? :type:
Na ovo ti je odgovorio tomato... dva igraca na jednoj tastaturi. Da si probao recimo Colin McRae Rally sa jos jednim drugarom na tastaturi, video bi sta se desava kad on pred krivinu kao sivonja stiska gas i ide levo (naravno, i ti radis isto to), potom ide kocnica, mozda cak i rucna u isto vreme (naravno, moze da se desi i kod tebe ista stvar)... bottom line, tastatura pisti, ne reaguje na komande i ti letis u jarak.
Al' 'ajde, to je da kazem extrem, dvojica se izivljavaju na jednoj tastaturi... medjutim, standardan primer je igranje FIFE ili PES-a, kad krene da pisti cim se podje ukoso, a pritom drnda brzo trcanje i stisne taster za sut.

BTW, to nema veze sa cenom tastature... najskuplja Logi tastatura je iz "diNovo" serije, tj. ceo onaj komplet... pa opet zapisti vec posle cetiri tastera.
Zato me je zacudilo (ne, ipak ne zacudilo... sokiralo!) da se to u testu ponavlja i sa G15 tastaurom, koja je ipak iz "gaming" serije.

Tastaturu sam probao i desava se ista stvar kao i Nikoli koji je radio test za bench...

Vrh Dno