Šta je novo?

logitech b58 problem

marsi

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
320
kupio sam juce ovog misa. :wall:
problem je u tome sto mis neverovatno mnogo i cesto skace po ekranu, povremeno se desava da strana pocne da seta gore dole, kao da skrolujem cas gore cas dole. probao sam misa i na usb i na ps/2 i isto se desava. instalirao sam i mouseware i opet isto.
mis mi stoji na stolu bez podloge, sto je mozda potencijalni problem. do sada sam koristio geniusov optical mis i ovo se nije desavalo, mozda malo ali retko.
e da skoro sam promenio plocu, sad imam nf7-s. pre sam imao asusa a7n8x-x i ovo se sa starim misem uopste nije desavalo.
btw da li tockic na b58 treba da bude malo tezi za skrol?

Probaj sa nekom jednobojnom podlogom, recimo crvenom, plavom ili sivom, ako ne planiraš da kupiš neku ozbiljniju podlogu za optičkog miša. Ako i po takvoj podlozi kursor skakuće onda je nešto sa optikom, zameni ga.
Scroll verovatno nije još "razrađen". Ne znam koliko to teško ide?

Kod mene bj58 radi kako treba samo na beloj i sa povremenim prebacivanjem na crnoj podlozi, na raznobojnim veoma lose.

Da li si instalirao Logitech drivere ili koristiš generičke? Kod mene na MS mišu razlika je drastična pre i posle instalacije jer softver pegla tikove hardvera.

instalirao sam mouseware i ista je situacija.

probao sam da stavim kao podlogu neku plavu fasciklu i za sada nema problema. izgleda da je problem u nepostojanju podloge....
obzirom da nisam do sada koristio podlogu, da li postoje neke specijalne podlogo ili su sve iste? koju mi preporucujete?
shiiiittttttt.....
evo i sa podlogom je ponovo pocelo.....

uzmi sivu podlogu, i neće biti problema... neće pomoći da ih menjaš, svi se isto ponašaju. Očigledno mu je previše 800dpi senzor koji ima za čip unutra koji procesira pokrete. Na sivoj podlozi meni radi savršeno, na crvenoj ima momente, a na stolu još radi i najbolje. :)

Vrh Dno