Šta je novo?

Logictech Z4 VS Z2300

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
znam da nisu u istom cenovnom rangu ali sta uzeti?
Imam pare za oba ali ne znam da li mi stvarno treba jacina koju nudi z2300. da li mozda bolje uzeti Z4 i osnovnu audigy (oko 30e) kartu ili Z2300 i ostati na integrisanoj zvucnoj od Gigabyte K8NS-a.

i u cemu je razlika izmedju Z4 i Z4i?

trenutna soba mi je velicine 3x4m mada kontam da se ovakve stvari kupuju jednom pa ko zna dokle cu ostati gde sam trenutno....

hvala

Audigy uzmi obavezno!!!

Zvuk je neuporedivo bolji na njoj nego na internim sranjima.

Z-2300 ima pet puta jaci bas koji ce da ispuni prostoriju,

Ako vec imas pare, mislim da ti je kupovina Z4 bacanje love.

Kupi Audigy i Z-2300 i uzivaj, ti zvucnici imaju dovoljno snage da se ne forsiraju
previse, forsiranjem ces samo ******* zvucnike.

Razmisli i o Creative Labs Megaworks 250D
i Klipsch Promedia 2.1 ako ih mozes naci.

Svojevremeno sam se dvoumio izmedju z2300 i Altec Lansing MX5021. Odluka je pala na Altec. Necu da idem u off ali u tom cenovnom rangu mislim da bi trebalo da obratis paznju i na taj model.....

uzeo sam pre jedno par nedelja z2300 i prezadovoljan sam ... audigy jos nije pao ali ima vremena

Poslednja izmena:
M-Audio Revolution isto nije losa zvucna za solidnu kintu.....

Bices jos zadovoljniji kad kupis audigy :D
Videces koliko je zvuk cistiji i puniji.

Na kojoj jacini ih slusas?

odvrtao sam par puta cisto da probam skoro do kraja... ali ja u principu ne gotivim previse glasnu muziku pa obcino ne idem iznad bass 50% i volume 50% master volume na kompu 100% i volume u winamp-u 100% (ali i ovo retko obicno mi je bass 50% i volume 30%)

BozicBata je napisao(la):
M-Audio Revolution isto nije losa zvucna za solidnu kintu.....

za koju kintu?

jedina zamerka mi je sto iz daljinca idu dve zice jedna ka wooferu a druga ka zvucoj... ovo mi je malo glupo resenje bilo bi bolje da iz woofera ide ulaz ka kartici...

max sto cu uzeti je onaj audigy od oko 25-30 pezosa ;)

Ja koristim Audigy SE i prezadovoljan sam.
Uz karticu dolazi odlican softver.

Kosta oko 30 eura.

Dali neko od ovih koji poseduju z2300 moze da mi kaze u chemu je tacno trip sa tim sistemom, posto potenciometar nikako ne valja da okrenem preko 1 o'clock (60%).Tada zvucnici pocinju da pucketaju i "tandrchu" takoreci, i to se sve vise i vise povecava kako se zvuk odvrce do kraja, zapravo vec na 2 o'clock(70%) postaje "neslushljivo" (barem za mene) od silnog pucketanja. Dakle, da li da nosim ovo na reklamaciju, ili je to uobichajeno za ovaj model? Ispade na kraju da mogu samo da ih drzim na max 50% snage, sto mi je chesto i premalo za uzivanciju...

Dali neko od ovih koji poseduju z2300 moze da mi kaze u chemu je tacno trip sa tim sistemom, posto potenciometar nikako ne valja da okrenem preko 1 o'clock (60%).Tada zvucnici pocinju da pucketaju i "tandrchu" takoreci, i to se sve vise i vise povecava kako se zvuk odvrce do kraja, zapravo vec na 2 o'clock(70%) postaje "neslushljivo" (barem za mene) od silnog pucketanja. Dakle, da li da nosim ovo na reklamaciju, ili je to uobichajeno za ovaj model? Ispade na kraju da mogu samo da ih drzim na max 50% snage, sto mi je chesto i premalo za uzivanciju...

ja bih rekao (naravno pod uslovom da o ono sto slusas nema pucketanja u sebi :) ) da je to do tvojih zvucnika a ne generalno do modela. kod mene se ne desava... imam ga vec skoro godinu dana

ja bih rekao (naravno pod uslovom da o ono sto slusas nema pucketanja u sebi :) ) da je to do tvojih zvucnika a ne generalno do modela. kod mene se ne desava... imam ga vec skoro godinu dana

Do koliko maximalno odvrces potenciometar? Jel moze i do kraja a da zvuk pritom ostane chist ili...?
Da napomenem da ne koristim nikakve ekvilajzere, zvuchna karta je audigy 4.

Do koliko maximalno odvrces potenciometar? Jel moze i do kraja a da zvuk pritom ostane chist ili...?
Da napomenem da ne koristim nikakve ekvilajzere, zvuchna karta je audigy 4.

jel ostalo ti sve na 100% (pod ovim mislim zvuk u win i u winamp-u?) i tek onda kreces sa potenciometrom ili?

Da, sve je na 100%.

nesto tipa Tears From The Moon (Hybrid's Twisted On The Terrace) ok do nekih 70-80% mada ima vec izoblicenja ali ne tipa pucketanja....

a samo vocal tipa Tori Amos Me and a Gun 100% i dobro je.

sve u winu na 100%

Da li si probao da samnjis volume u winamp-u na nekih 50% i volume master (od zvucne....), pa da onda probas da "odvrnes" potenciometar ~ do kraja da vidis sta se desava? Ako ovo ne pomogne, probaj zvucnike na nekom drugom kompu, sa drugom z.karticom pa da odgonetnes sta je u pitanju. Pozzz

inace kartica je audigy (mislim da je SE)
ja nikad ne idem iznad 50% (ako je sve na 100% u win-u) a i soba mi relativno mala 4mX3m

Probaj zvucnike a drugom kompu, pa vidi!! Vrlo lako moze biti da je do zvucne kartice, a ne do zvucnika!

Volume u Windowsu nikad ne treba na max staviti. "Wav/mp3" na 100% a "Play control" do nekih 75% max...

Volume u Windowsu nikad ne treba na max staviti. "Wav/mp3" na 100% a "Play control" do nekih 75% max...

Zbog chega ovo?
Ja vise drzim da master treba da bude 100%,a onda sve da se koriguje u odnosu na njega.Konkretno ovde bi master bio widnows.

nesto tipa Tears From The Moon (Hybrid's Twisted On The Terrace) ok do nekih 70-80% mada ima vec izoblicenja ali ne tipa pucketanja....

a samo vocal tipa Tori Amos Me and a Gun 100% i dobro je.

sve u winu na 100%

Aj uploaduj taj fajl "me and a gun" da probam.. al ako nije veci od 9-10 mb.

Poslednja izmena:

Stavio sam u winu na 75%, i sad mogu da pomerim potenciometar do kraja bez krchkanja, ali nisam siguran sta sam dobio ovim, tj. da li je zvuk jaci a cistiji ili stavec?

Volume na kompu (tj. zvucnoj) podesi tako da mozes zvucnike odvrnuti do kraja (to je nekih 60-70% zavisi od modela do modela zvucne kartice), a da pri tome nema "krckanja" i distorzije zvuka. Jedostavno tvoja zvucna ima veliku izlaznu snagu, i ako joj volume dignes do kraja to ne prija tvojim zvucnicima (javlja se krckanje, distorzija zvuka). Da ne bi razbijao glavu i zvucnike...volume od zvucne neforsiraj previse!

Volume na kompu (tj. zvucnoj) podesi tako da mozes zvucnike odvrnuti do kraja (to je nekih 60-70% zavisi od modela do modela zvucne kartice), a da pri tome nema "krckanja" i distorzije zvuka. Jedostavno tvoja zvucna ima veliku izlaznu snagu, i ako joj volume dignes do kraja to ne prija tvojim zvucnicima (javlja se krckanje, distorzija zvuka). Da ne bi razbijao glavu i zvucnike...volume od zvucne neforsiraj previse!

Ok, tako i bi. Al zar zvucnici za kompjutere nisu uglavnom aktivni? To bi znacilo da izlazna snaga zvucne karte nema uticaja ili ima? U cemu je 3p?

Ok, tako i bi. Al zar zvucnici za kompjutere nisu uglavnom aktivni? To bi znacilo da izlazna snaga zvucne karte nema uticaja ili ima? U cemu je 3p?

mislim da to znaci da im nije neophodno pojacalo a ne da pojacalo nema uticaja

Aktivni zvucnici- To znaci da u sebi imaju pojacalo, te da za njihovu pobudu ne treba isto. Kao sto je rekao "raindog"!
Pasivni zvunici- Nemaju pojacalo (u najvecem broju slucajeva to su HiFi zvucnici...).
Zvucna kartica ti sluzi kao "predpojacalo"! U tvom slucaju tvoja z.kartica ima malo vecu izlaznu snagu, i pri vecem povecanju volume-a na kartici + volume iz tvog zvucnog sistema je jednostavno prejak za tvoje zvucnike. Jednostavno povecanjem volume-a na zvucnoj povecavas ulazni signal na svom zvucnom sistemu, pa samim tim on daje jace pojacanje zvuka bez obzira sto ti potenciometar na svom sistemu okrenuo na 40%-50%. Smanji volume zvucne kartice na taj nivo koji odgovara tvom sistemu i ne brini brigu.

Vrh Dno