Šta je novo?

Lock Computer u XP-u?

deki_mg

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
Imam jedno pitanje, nadam se da nije (mnogo) glupo:
Kako Lock-ovati komp iz XP-a (u 2k je bilo lako)

pa ctrl+alt+del i onda lock computer ...

nisam 100% siguran ali mislim da mora da bude ukljucheno ono "klasichno" logovanje, znachi bez onog welcome screen-a i ostalih gluposti...

hvala
moralo je da bude ukljuceno klasicno logovanje

Ja recimo vise volim da klikcem na My COmputer ikonu (koja stoji u Quick Launch toolbaru za brzi pristup. unesi sledece vrednosti u registry bazu:

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\lock]
@="&Lock Computer"

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\lock\command]
@="rundll32 user32.dll,LockWorkStation"

Mozda ces trebati da restartujes komp, ali u svakom slucaju bi posle desnog klika na my computer trebao da vidis Lock Computer opciju koja elegantno obavlja svoj posao

a winkey + l? mozda je to lakse?

windows key + L i to bi trebalo da resi tvoj problem. type;

pozdrav

dark malo sam se zaneo... :eye:

Sto rece Miroslav, moze i sa ikonicom, al` se ja ne secam da sam menjao registry.
U svakom slucaju komanda je identicna onoj koju je Miroslav prijavio, pa u polju target (pri pravljenju ikone) treba da stoji
%windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation
dok u polju Start in treba da bude upisano %windir%

Meni ta ikona stoji na desktopu

DS9 je napisao(la):
Sto rece Miroslav, moze i sa ikonicom, al` se ja ne secam da sam menjao registry.
U svakom slucaju komanda je identicna onoj koju je Miroslav prijavio, pa u polju target (pri pravljenju ikone) treba da stoji
%windir%\System32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation
dok u polju Start in treba da bude upisano %windir%

Meni ta ikona stoji na desktopu
ja sam dao proceduru za stavljanje stavke u "desni klik" ne za ikonicu, stoga je i potrebno cackanje po registar bazi

Nazad
Vrh Dno