Šta je novo?

Loša iskustva sa internet provajderima, telekomom i ostalima koji utiču na naš net

Ja sam na Sezamu vec dve godine na ADSLu (pre toga par godina na DialUp) i nemam nikakvih zamerki, flat paket, 3 emaila, 10 sati DialUp pristupa mesecno (za sada nisam ni minut morao da iskoristim). Nacekao sam se 10ak meseci, al sam zato posle dobio dva meseca gratis :D Ljustim i Rapidshare i torrente i eMule bez problema... Bilo je malo cimanja oko toga kad su duplirali brzine, ali se sve ispravilo...
Jedino na sta mogu da se pozalim jeste onaj Conexantov ruter koji daju, stvarno je djubre, ali dobro, racunam, za obicne korisnike je dovoljan, ko hoce da ima full experience, mora malo da ulozi u opremu...

Poslednja izmena:
Zvali me juce iz RATEL-a da mi kazu da su intervenisali kod ARTCOM-a i da u roku od nedelju dana moraju da mi promene opremu i pruze uslugu koju sam platio kao i a moraju da mi daju mesec dana free. Ukoliko to ne odrade, rekli su mi da ih zovem i da ce onda da preduzmu drasticnije korake prema ISP.
Mogu vam reci da sam se prijatno iznenadio jer su iz RATEL-a expresno reagovali.

Vec danas imam kakav takav net, malo oscilira brzina ali ide preko 100 kb/s sto je bolje nego par dana ranije. Videcu sta ce da odrade u narednim danima.

I, kako se završila ta tužna priča? Mislim, da li ti je provajder dao neko objašnjenje ili se samo napravio blesav?

često mi se dešava da mi se posle restarta ili paljenja kompa izgubi konekcija od sbb-a potuno,tako da modem resetujem ručno,izvučem kabal od struje i vratim ga,neki put nece da dodeli dhcp adresu
35644188aj0.png

pa moram ponovo rucni restart i onda se pojavi

66284034be1.png

zašto mi je ip uvek isti 89.216.150.19?

Beotel, portovi

Zašto u Beotelu kažu da su svi portovi otvoreni, tj. da nemam nikakvih ograničenja a sa druge strane imam ovo kao dokaz, kao i utorrent koji radi kao da ne radi u 99% slučajeva?
Hteo sam da pitam i na forumu njihovom ov ali nisam mogao da se loginujem, mada je registraciju prošao... iskreno mislim da je ovaj provajder bruka... očigledno da mi je bolje radio SBB sa 256kb nego li beotel sa 512 . . . prosto neverovatno

(napominjem da sam se konektovao sa /ip i da sam zvao tehničku podršku i da su mi rekli da su svi portovi otvoreni, tj da nemam nikakvih ograničenja sa konekcijom.

Evo vec par dana SBB je u raspadu. Radi, ne radi, treba mu 100 godina da otvori neku stranicu... Uzas. Kazu da imaju problema na mrezi. U poslednjih 2 meseca se to dosta cesto desava.

Zašto u Beotelu kažu da su svi portovi otvoreni, tj. da nemam nikakvih ograničenja a sa druge strane imam ovo kao dokaz, kao i utorrent koji radi kao da ne radi u 99% slučajeva?
Hteo sam da pitam i na forumu njihovom ov ali nisam mogao da se loginujem, mada je registraciju prošao... iskreno mislim da je ovaj provajder bruka... očigledno da mi je bolje radio SBB sa 256kb nego li beotel sa 512 . . . prosto neverovatno

(napominjem da sam se konektovao sa /ip i da sam zvao tehničku podršku i da su mi rekli da su svi portovi otvoreni, tj da nemam nikakvih ograničenja sa konekcijom.

Errr.. ovo nema veze sa provajderom. Windows je zatvorio sve te portove, jer nema programa koji ih koriste. Verovatno koristiš LimeWire, pa ti je taj port bio otvoren.

Upravo sam proverio kod sebe. Sa firewallom, svi portovi su mi na timeuot-u što je i najbezbednija varijanta, jer su portovi nevidljivi na interentu. Bez firewall-a svi portovi su na closed, dok nisam u utorrentu podesio da mi njegov port bude jedan od ovih koji se proveravaju. Tada je za taj port pisalo open, a sve ostale closed.

Tako da ne možeš sa tim ništa da dokažeš čak i da te provajder zaista ograničava. A moja preporuka je da uključiš neki firewall, makar i onaj windows-ov, jer je to u današnja vremena manje-više neophodno. ;)

pa skini časkom utorrent ... i pokreni ga i idi na OPtions > Speed Guide > Test if port forvarded properly ... tu ćeš lepo videti ... i ponovi par puta test jer nedobiješ možda baš iz prve status OPEN

a zašto torrent skida maksimalnom brzinom od 7kB/s i to kad imam sreće, a limewire recimo zna da ide i do 51kB/s? Još jedna stvar, kada torrent počne da radi, makar i ne skidao, kao da mi blokira net, i firefox počne da se vuče tako gadno kao da ovaj radi bar 45kB/s :D

ja ne znam kako drugačije to da objasnim osim da nešto nije u redu i da takve probleme nisam imao na SBB-u. Možda je ovo normalno ali se nameće pitanje kako drugima na Beotelu radi a meni ne. Da li treba nešto da podesim što mi nije rečeno ili da li oni nisu digli neku zabranu.. zaista mi ne radi kefalo u vezi sa ovim...

CamBiel>

Verovatno je potrebno da prosledis port, pozovi korisnicki servis svoh provajdera, alo ti kazu d anije potrebno lazu.....Naravno ako imas ruter cackaj malo igraj se i pronacices

Ah vidim da i ostali imaju problema sa retardiranim ljudima iz Artcommunication-a problem je jednostavan njihov administrator Miomir Pojic je retardiran i pojma nema kako da podesi mrezu ... a ni ostali ocito nemaju pojma.

Internet mi je ocajan kod njih ali moram da ga uzimam jer drugog izbora nemam.

100000000 puta sam se zalio zvao ... oni obecavali da ce da dodju i nista... evo i danas ih cekam da dodju :)

Zvao sam Ratel ... treba da se skupi odredjen broj ljudi da bi se nesto preduzelo ... sto je po meni retardirano. Imam mnooooogo screenshotova i logova iz Win MTR-a

packet loss je uvek prisutan oko 10% prosek ... veza se gubi ... itd.

Mislim sta ocekivati od provajdera koj koristi najjadniji moguci kabl koj je predvidjen za unutrasnju upotrebu da bi sproveo link sa krova do korisnika, najjadnije moguce APove ... najjadnije 8 port switcheve (aj sad su uzeli bar 3 ista TPlink).

Takodje mi je njihov zaposleni licno rekao da su imali zakupljenih 12MB/s a prodali 600MB/s .... mislim sta reci ...

Svako ko ima drugu mogucnost za internet nek se drzi podalje od Artcommunication-a

često mi se dešava da mi se posle restarta ili paljenja kompa izgubi konekcija od sbb-a potuno,tako da modem resetujem ručno,izvučem kabal od struje i vratim ga,neki put nece da dodeli dhcp adresu
http://img503.imageshack.us/img503/6546/35644188aj0.png[/MG]

pa moram ponovo rucni restart i onda se pojavi

[IMG]http://img90.imageshack.us/img90/6210/66284034be1.png[/MG]

zašto mi je ip uvek isti 89.216.150.19?[/QUOTE]
Pa zato sto imas staticku ip adresu ne menja se kad vadis kabl i odma vratis
nije to adsl
a to sto nece odma da dodeli dhcp adresu je veoma cesta pojava kod sbb-a i mnogi imaju sa tim problema

Ljudi kako vam radi net poslednjih dana?Meni u zadnja 2 dana net katastrofalno radi...Inace ,ja sam kod naseg dobrog Telekoma ,da boooogda im sve ocjorelo sto bi reko stari dobri Stojan.

Da vidite sto ja imam kvalitetan wireless kod doticnog provajdera http://www.plcomputers.net/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1. Znaci sve je zatvoreno mozes da surfujes i to ti je to p2p ni u ludilu rapid isto zajednicki izlazni ip igranje da posedis. Inace imam odlican ping do njegove pristupne tacke a dalje uzas , surfovanje kao da cupas stranice sa klestima ako ti treba neki port da se otvori n.pr. radio moras da ga zivkas danima da bi otvorio za xfire sam cekao mesec dana da mi otvori pot. I onda kad ga nazovem i nakrpim on mi kaze da sam korisnik sa specificnim zahtevima strasno nemam reci. Dva meseca sam slusao njegove sarene laze i naravno da cu menjati provajdera uzas tuga. Toliko o mom kvalitetu neta i tehnickoj podrsci

Poslednja izmena:
I ja sam kod telekoma 512\64 i katastrofa, puca veza non stop i dl je prespor. A tek kad pukne pred kraj pa moras ponovo.

Meni Telekom od samog pocetka radi perfektno. Jos dva prijatelja su na istom provajderu i nisu imali nikakvih problema. Verujem da je to centrale tj. do veze od centrale do linka ka inostranstvu.

Interesantno da niko nije pomenuo Vektor firmu, na njihovom forumu i na es forumu sam obecao da vise necu pisati jer se ionako samo ponavljam, losi su pa su losi. Pa eto rekoh da napisem ovde da imaju ljudi informaciju kako radi net kod njih. Nakon mesec dana cimanja oko neta moj licni zakljucak je da nemaju kapaciteta za sve korisnike, klasicno vise korisnika nego sto je zakupljen link... naime tokom dana i pre podne radi net odlicno, dok nakon 18-19h to postaje blagi ocaj, pingove u vecernjim casovima mozete videti na slici, e sad za surf to jos i moze da prodje, sve ostalo za sta vam treba normalna veze je ocaj. Obracanje tehnickoj podrsci se svede na to da 24-oro casovno pracenje modema traje 10 dana :smash: , nakon cega zakljuce da je sve u redu, onda "puste" par dana da radi dobro, i opet isti problem. Evo malopre su mi iz podrske rekli da ce modem staviti na pojacano pracenje :d , heh sad ima i pojacano. Na es forumu sam izvestavao nakon svakog razgovora sa podrskom sta ima novo, mislim da necu ovde jer nema smisla, pisem samo ako se bas iznerviram da mi bude lakse...
Heh a najjaca je fora sto kad pitam jel imaju generalno problem kazu da nemaju, izgleda samo ja, mada slucajan prolaznik moze na njihovom forumu da primeti da gomila ljudi ima isti problem, sve u svemu ocena Vektora od mene na skali od 1-5, cista 2, prelazna zbog stare slave :D . Podrska kec ko vrata.

Prilozi

• ping.jpg
    ping.jpg
    51.8 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Dakle vece je i naravno internet kod vektora je oooooooocaaaaaajan. Eto toliko, sad mi je lakse.

edit: evo bas gledam njihov divni forum, i jedan korisnik pokrene temu gde se zali kako mora da koristi dial-up, jer kao sto sam i ja napomenuo uvece je to patnja koristiti net, oni tako bezobrazno bez ikakvih komentara samo copy/paste dela svog pravilnika, i lock na temu :smash: . Vrlo profesionalno. Interesantno da su to postovali jako brzo nakon postavljanja teme, sto znaci da prate i nedeljom uvece forum, dok im na teme gde se kritikuje rad interneta ni na kraj pameti ne pada da ista napisu... a i sta bi...

Poslednja izmena:
Niko ne pise ovde, izgleda svima dobro radi net sem meni :).
U zadnjih pet dana uz pomoc podrske je popravljena stvar, net radio super 2 dana, a potom lagano poceo da se kvari u vecernjim casovima, na kraju sam dobio odgovora oni verovatno nisu u mogucnosti da 24h isporuce internet u skladu sa mojim prohtevima. Eto ako nekoga interesuje ima moje iskustvo, sto se mene tice, ako nema slobodan adsl prikljucak ovde kod mene... pa ne znam, plakacu verovatno...

Ja se izvinjavam na ovom topicu ali morao sam

Naime takvu bandu lopova i prevaranata jos nisam video

PTT ovamo kao jeftino sto vise koristite sve je jeftinije
a brzina katasrofa na 1024/128 meni download sa rapida jedva dodje na 80kb/s
a pride ume da seta i da ode i ispod 50 jel sam ja zato uzeo 1m da se ponasa kao 512
i to kao moze da se raskine ugovor kad ocete ja otisao da raskinem posle 3 dana
ono kao e pa nemoze to tako mora da prodje bar mesec dana tj celih 5 nedelja
sramota kod telekoma bre ne pada ispod 100 uglavnom je i preko 110

to su najveci lopovi

u zivotu nisam bio vise ponizen strasno.
e cim prodje tih 5 nedelja ima da uzem telekom oni su najbolji

Poslednja izmena:
Eto ja se taman opredelim za PTT adsl a ti sad ovako :)
Doduse moze da bude do lokacije, ja koliko sam citao utiske, generalno su ljudi zadovoljni sa ptt-om. Vidim prelazis kod telekoma, jel telekom i dalje ima ugovornu obavezu na godinu dana? Ako ima dovoljan razlog da se ne uzima kod njih. Tacnije dovoljan razloga meni je sto ne daju user i pass za modem.
Ajde ako nije problem napisi kakvi su ti pingovi, sta kazu testovi za merenje brzine, kako ide downoload sa nekim download managerom i slicno sta ti padne na pamet, torrenti na primer, otvaranje sajtova, rad u vecernjim casovima ( ko je rekao Vektor? :) ). Vidi ako imas nekog u Sremskoj M. da je kod drugog provajdera a na istoj centrali, kako radi njemu? Tj odakle ti podatak kako radi kod telekoma, jel sa iste centrale? Jel ti ispravna konfiguracija mreze, spliter pre modema, ili filter na telefonu? Uh koliko pitanja :)

Eto ja se taman opredelim za PTT adsl a ti sad ovako :)
Doduse moze da bude do lokacije, ja koliko sam citao utiske, generalno su ljudi zadovoljni sa ptt-om. Vidim prelazis kod telekoma, jel telekom i dalje ima ugovornu obavezu na godinu dana? Ako ima dovoljan razlog da se ne uzima kod njih. Tacnije dovoljan razloga meni je sto ne daju user i pass za modem.
Ajde ako nije problem napisi kakvi su ti pingovi, sta kazu testovi za merenje brzine, kako ide downoload sa nekim download managerom i slicno sta ti padne na pamet, torrenti na primer, otvaranje sajtova, rad u vecernjim casovima ( ko je rekao Vektor? :) ). Vidi ako imas nekog u Sremskoj M. da je kod drugog provajdera a na istoj centrali, kako radi njemu? Tj odakle ti podatak kako radi kod telekoma, jel sa iste centrale? Jel ti ispravna konfiguracija mreze, spliter pre modema, ili filter na telefonu? Uh koliko pitanja :)

Telekom ADSL kod mene radi perfektno evo vec skoro godinu dana.Nema prekida,pada brzine i sl.Download na svim p2p programima,rapidshare i browser managerima zakucan na maksimum.Brzina uvek konstantna u svako doba dana i zakucana na 1320/160 za najveci paket.Nema tih oscilacija u vecernjim satima.Daju user i pass od modema samo ako trazis.Ugovorno si vezan na 1 godinu,sto smatram da i nije puno i brzo prodje.Eto,pa ti sad vidi dali ces kod Telekoma ili nekog drugog...Inace,imam drugara koji je na PTT i njemu je isto ovako kao na Telekomu.I PTT radi extra !

Poslednja izmena:
Stigao danas mail, nema na centrali slobodnih portova, super, do daljnjeg patnja sa vektorom...

Stigao danas mail, nema na centrali slobodnih portova, super, do daljnjeg patnja sa vektorom...
Ima, to nije tacno.:mad: Ima, samo telekom neda drugima. Ja sam proverio. Nisam iz Bg ali nam je isti gazda :S: Ako neverujete, prijavite se na telekomovaom sajtu prepode i popodne imate adsl. Mene su zvali 5-6sati posle prijave, samo sto ja nisam hteo.:wall:

He dobri su, jos bolje, necu kod telekoma, nema sanse godinu dana da se obavezujem, mogu misliti kako je jadnicima sto su se kod vektora obavezali ugovorom... znam da sad radi dobro kod telekoma, ali kazem i vektor je bio super a sad nije ni za sta. Kakva god da je situacija nemocni smo izgleda da uticemo na to.

Kada bi sad uzimali net ,a pri tom imate i mogucnost koriscenja sbb-a ,koji bi ste izabrali ?? :D
Potrebno je da fino radi standardni surf , GGclient ,youtube...

Auf, ma ovo kod vektora vise ne moze ni da se nazove netom kako radi jadno.
Dajte pomagajte, jel ima neko neki savet sta da radim po pitanju adsl-a? Kapiram ako se prijavim kod telekoma da proverim za port, da mi nece dati posle kod drugog provajdera da uzmem, po iskustvu usera tootooban-a bice tako. Sta raditi, ima li neko neku ideju? Ne volim telekom uopste, ali da proverim ima li neka alternativa pre nego sto se prijavim kod njih, nadam se da necu morati... izem ti sve prednosti kablovskog neta kad kod ovih ne moze ni skype ljudski da se koristi.
Dajte neki savet pleeease, ako nista sutra prijava kod telekoma.

Poslednja izmena:
Auf, ma ovo kod vektora vise ne moze ni da se nazove netom kako radi jadno.
Dajte pomagajte, jel ima neko neki savet sta da radim po pitanju adsl-a? Kapiram ako se prijavim kod telekoma da proverim za port, da mi nece dati posle kod drugog provajdera da uzmem, po iskustvu usera tootooban-a bice tako. Sta raditi, ima li neko neku ideju? Ne volim telekom uopste, ali da proverim ima li neka alternativa pre nego sto se prijavim kod njih, nadam se da necu morati... izem ti sve prednosti kablovskog neta kad kod ovih ne moze ni skype ljudski da se koristi.
Dajte neki savet pleeease, ako nista sutra prijava kod telekoma.

Prvo zatrazi jos jednu tel liniju daju na rate(ako ispunjavas teh uslove).U medjuvremenu uzmes DSL koga god hoces vidis kako radi.U medju vremenu dobijes drugu liniju (ako dobijes)i onda si car.Hocu ovog provajdera...ovaj sadasnji nije dobar.I tako 2 DSLa naizmenicno ih aktiviras po potrebi.Ali ipak Telekom ti je naj povoljniji..primer:350 dinara mesecno je manje kod njih 1 MBit nego kod drugih.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno