Šta je novo?

Loša GPS pozicija na novoizgrađenim putevima

banisha

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2003
Poena
630
Zdravo svima.

Primetio sam da sve navigacije koje koristim u kolima preko CarPlay (Google Maps, Waze, Mapy.cz) maše lokaciju na novoizgrađenim putevima u Srbiji. Neki od puteva:
  • Najnoviji deo obilaznice oko Beograda, od Avale do drugog tunela
  • Autoput Moravski koridor, od Pojata do Kruševca
  • Nova brza saobraćajnica od Miloša Velikog do Mionice ka Valjevu

Ovo se manifestuje tako što pin ne ide po putu kojim se krećem, nego se kreće po nekim najbližim seoskim putevima, ili ide po njivama, ali retko po putu. Na ostalim, ranije izgrađenim deonicama nemam ovih problema.

Moja pretpostavka je da ti putevi nisu dobro ucrtani u centralnom registru (ne znam gde je to), a onda svi preuzimaju odatle, pogrešno.

Imate li slične probleme?
Ako da, kome da pišemo da se ovo popravi?

PS: Ne znam da li je ovo dobro mesto za ovaj thread, ali evo ga. Ako sam omašio, molim admine da premeste. Hvala.

Nove puteve će Google Maps da reši i pre nego ih ucrtaju. Algoritam posle nekog vremena “vidi” da tu ide gomila kola i pojaviće se put kao bleda traka pre nego što i zvanično ubeleže. Treba dati vremena novim deonicama. Nekad bi čekao godinama da ucrtaju u offline mape.

Obilaznica je ucrtana 100%, nešto kod tebe ne valja.

Mislim da se ne razumemo. Kod mene je sve ucrtano, samo nije dobro ucrtano (ili se bar ponaša kao da nije dobro ucrtano). Vidi se komplet autoput svaki, samo mene GPS baca ba okolne puteve, dok ja vozim po putu.
Ovo se dešava samo na tim deonicama, A75 nikad problema nisam imao.
Neverovatno mi je da samo ja imam ovaj problem, jer ne znam šta bi mogao da bude problem obzirom na manifestaciju simptoma.

Da nisi uključio da ne ide platnim putevima ili nešto drugo?

Nije, proverio sam. Čak se to dešava i u non-navigation modu. Opet u 3 aplikacije je slično/isto ponašanje. Jako, jako čudno.
Msm ako niko ovo nije video i svima nabrojane deonice iznad navigiraju kako treba, onda jeste do mene, ali nemam blage veze do čega je.
PS iphone je u pitanju.

Možda mu treba rekalibracija senzora...
Ili si možda menjao auto... Ako te ne mrzi, izađi iz auta negde gde je bezbedno pa vidi kakva je situacija na otvorenom prostoru.

kako ti na samom Apple uređaju radi navigacija?

inače, normalno je da maše, preciznost se meri u metrima. na A75 prikazuje dobro jer je to poznat put i zna da ideš tuda iako signal kaže da ideš recimo metar pored. al' to je već za neku drugu priču (sistemi projekcije, koordinatni sistemi, transformacije, Interpolacije, sateliti itd itd)

Poslednja izmena:
Odlično mi radi GPS na telefonu inače.
Probaću i van vozila…
Ghost busters! 😀

Nazad
Vrh Dno