Šta je novo?

LN2 sesija by monteboy

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Evo kako monte to radi ......

DEWAR posude , 55 litara LN2 ....... )

grejaci za digitalnu naponsku jedinicu i pozadinu cpu

izolacija prvi deo

izolacija drugi deo , okolo soketa se stavlja malkice toalet papira da bi isti vukao vlagu onda se isti fiksira izolir trakom

i jos izolacije .....

DEWAR dobija produzetak u oblike celicnog creva koje se izoluje armafleksom

ploca sa kontejnerom zavrsava u kutiju od stiropola sa tim postizemo efekat da sve sto je u njoj biva takodje hladjeno na nekih -20 do -30 stepeni a sa time umanjujemo stvaranje kondenzacije.

po ploci se sipaju suve perle (direktan prevod iz nemackog , neznam stvarno kako se kaze na srpski) one takodje upijaju vlagu kad se zasite postaju bele inace su zute i ne bas jeftine

Poslednja izmena:
vencanje dewar meats Lazar Alpha Kontejner

regulacija doziranja se vrsi pomocu aparature na DEWAR posudi odnodno sa slavinom za tecno praznjenje, sa dobrim kontejerom je moguce regulisati temperaturu u tacnosti od 2 stepena pa cak i kad je napon cpua veci od 1,8V naravno treba i za to malkice prakse.

zatvori sve majstore i otvori slavinu ....

bios

jaoooooooooooo odoh u cold bug .......

i slavina je u medjuvremenu zamrzla tako da nije vise prijatno golom rukom dozirati .....

Poslednja izmena:
samo cekam kad ce komsije da me prijave kao terorista sa balkana pravi na terasi atomsku bombu da ugrozi slobodnu 'zapadnu' demokratiju....

samnom zajedno j radio kolega Stummerwinter koji je testirao malkice njegove E6700 primerke na blitz formuli , nazalost ja nisam stigao isprobati moj X6800 na formuli mozda za koji dan bude i za to prilike...

Malkice smo se popravili u odnosu na suvi led ali ni blizu kako smo ocekivali mada DFI T2R je tu najveca kocnica bio....

Poslednja izmena:
monty 's back🙂
sjajno nema sta,ne znam da li je to tvoja ideja ili nije,ali je jako dobra ta fora sa kutijom od stiropora😉

monty 's back🙂
sjajno nema sta,ne znam da li je to tvoja ideja ili nije,ali je jako dobra ta fora sa kutijom od stiropora😉

Ideja je odlicna , tako vec duze bencuju ovdje u svabiji stummerwinter i Otterauge (oborili kincov 3dmark WR) malo smo izmenili iskustva naucili i jedan i drugi po nesto on se iznenadio kad je video kako sam mu iz prvog pokusaja oborio njegov licni spi1m rekord ....

Inache strasan lik !

velika prednost ovakvog setupa je cinjenica da je moguce odraditi LN2 sesiju u one men rezimu, naravno je bolje kad je jos neko tu da dozira ali nije neophodno.

Onaj bolesnik onepagebook , snima kamerom sta radi levom rukom sipa LN2 a onda startuje spi1m .... looodak malo je takvih na ovome svetu

Poslednja izmena:
welcome2sub10

lepo odradjeno 🙂
mnogo dobra oprema,mnogo detalja i sto kaze M!ST!CX dobra ideja sto se tice kutije od stiropora...sve u svemu,odlican setup i sa puno volje odradjeno 😉

:wave:

lepo odradjeno 🙂
mnogo dobra oprema,mnogo detalja i sto kaze M!ST!CX dobra ideja sto se tice kutije od stiropora...sve u svemu,odlican setup i sa puno volje odradjeno 😉

hvala !,
za neiskusnog ln2 ocera dobro 😉

Poslednja izmena:
Lepe slike, cestitam 😉.

cheers

hvala momci ....
uskoro ide second run ...

Poslednja izmena:
Stara skola opet u akciji. Sve pohvale, posebno za uspeh i pedantnost izvodjenja same sesije :wave:

Svaka cast
Nice rez setup je bio odlican ali vidise da treba da se uhodas jel ce da probas nekom 965 i ti cpu-om jel si probao veci FSB mozda bi dao bolji rez

A sad malo ozbiljno

Niko da krene sa pitanjima pa moram ja 🙂.
Ajde malo i da te pohvalim 😉, veoma lepo i pedantno uradjen setup, cestitam 😉.
Iz mog dosadasnjeg iskustva mogu da kazem da kutija od stiropora, grejaci i "skupljaci vlage" nisu potrebni, probaj sledeci put bez toga.
Daj nam malo vise detalja sta te konkretno kocilo na sesiji, dokle si isao sa temperaturom i naponom i jesi li probao da vozis 1:1 na nekom manjem mnoziocu?

Lepo odradjeno monte, oprema je stvarno vrh :wave:

Da se pridruzim chestitkama! cheers
Dekara je napisao(la):
Iz mog dosadasnjeg iskustva mogu da kazem da kutija od stiropora, grejaci i "skupljaci vlage" nisu potrebni, probaj sledeci put bez toga.
Delimo slichno mishljenje 😉, mada opet sa druge strane grjachi mi izgledaju kao korisno tj svrsishodno reshenje!

Poslednja izmena:
Svaka cast Monty - samo napred 😉

Niko da krene sa pitanjima pa moram ja 🙂.
Ajde malo i da te pohvalim 😉, veoma lepo i pedantno uradjen setup, cestitam 😉.
Daj nam malo vise detalja sta te konkretno kocilo na sesiji, dokle si isao sa temperaturom i naponom i jesi li probao da vozis 1:1 na nekom manjem mnoziocu?

Pa moja iskustva na DFI T2R su pokazala da cak na suvom ledu se ploca maksimalno tripuje sa grejacima i izolacijom sam uspeo koliko toliko da je stabilizujem.
Entsafter je radio prije 14 dana takodje LN2 sesiju i imao je ista iskustva sa T2R nakon tri pokusaja zamenili plocu.

Pazi kompletno isti setup ista kutija slicna izolacija samo druga ploca -> Asus Formula i nikakvih problema znaci nema sta drugo da bude.

Poslednja izmena:
Pa moja iskustva na DFI T2R su pokazala da cak na suvom ledu se ploca maksimalno tripuje sa grejacima i izolacijom sam uspeo koliko toliko da je stabilizujem.
Entsafter je radio prije 14 dana takodje LN2 sesiju i imao je ista iskustva sa T2R nakon tri pokusaja zamenili plocu.

Pazi kompletno isti setup ista kutija slicna izolacija samo druga ploca -> Asus Formula i nikakvih problema znaci nema sta drugo da bude.

Hm, sta znam, mi smo radili 2-3 puta do sada i nismo imali nekih vecih problema sa 3h+ benchovanja.
Koje si konkretno probleme imao sa plocom, koliko dugo si benchovao i koji je default napon za tvoj proc i da ponovim prethodna pitanja: dokle si isao sa temperaturom i naponom i jesi li probao da vozis 1:1 na nekom manjem mnoziocu, max fsb?

Hm, sta znam, mi smo radili 2-3 puta do sada i nismo imali nekih vecih problema sa 3h+ benchovanja.
Koje si konkretno probleme imao sa plocom, koliko dugo si benchovao i koji je default napon za tvoj proc i da ponovim prethodna pitanja: dokle si isao sa temperaturom i naponom i jesi li probao da vozis 1:1 na nekom manjem mnoziocu, max fsb?

Pazi sa Asusom smo sa ovim setupom bencovali punih osam sati 🙂 mislim Stummerwinter je bencovao onda smo malkice vecerali pricali i zezalise a sistem je bio naravno celih 8 sati pod minus i nikakav znak da se ploca ili bilo sta drugo tripuje. Kutija zatvorena ima tu prednost sto se na kontejneru uopste ne stvara kondenzacija pa cak i na duzi period jer je u kutiji blizu -30°C.

Cold Bug je bio na nekih -135°C u Biosu 🙂 , 1:1 sam naravno probao ali nikakva razlika
sto se tice fsb , 9 multi nisam pobao ali sa 520x10 sam ladno ulazio u Win

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno