Šta je novo?

ljudi ubi me oci oslepecu

ma dajte ljudi tft na 60hz radi jednako lepo kao crt na 150... njemu je to nebitno... nego proveri ti da nemas pritisak (ocni, tj. ocnog dna) ili neku drugu anomaliju oka... ako nije do toga, onda jednostvano imas preosetljive oci i moras da smanjis upotrebu i to je to...

Prosto me fascinira koliko ljudi na našem najboljem hardverskom forumu preporučuje podizanje frekvencije osvežavanja na LCD monitoru kao recept za rešavanje problema sa očima. :S:

Izadji malo medju ljude , i vidi sta spoljashnost mozhe da ti ponudi :))

Nije wow but hey its something ;))

Prosto me fascinira koliko ljudi na našem najboljem hardverskom forumu preporučuje podizanje frekvencije osvežavanja na LCD monitoru kao recept za rešavanje problema sa očima. :S:

Prijatelju ja nisam ocni doktor pa da mu preporucujem razne dioptrije i ostale ocne preglede.Decko je lepo pitao kako da resi problem jer ga bole oci od gledanja u monitor,pa sam pokusao da mu pomognem,a ne kao vecina ovde da mu preporucujem razne gluposti,sta da radi sa svojim zivotom.
PS.Znam da vecini ljudi pomaze dizanje Refresh Rate-a

Idi na SCREEN RESOLUTIONS & REFRESH RATES i odstikliraj opciju HIDE MODES THAT THIS MONITOR CANNOT SUPPORT.Posle toga bi trebalo da stavis refresh rate na 75.Ako ga tvoj monitor podrzava uopste.Ako to ne sljaka onda menjaj monitor obavezno jer ces sjeb@ti vid skroz.Dzaba ti posle gledanje sisa i dupeta.

Da li je moguce ...

Nažalost...
Ali i nije neka tragedija da se očni doktori ne razumeju u tehniku... :crash:

@Mookey
Nije toliko problem u tome što si preporučio pogrešno (mada jeste donekle problem :)), već što nisi pročitao šta su sve ljudi napisali pre tebe. Moj komentar nije bio upućen samo tebi, već i ostalim diži_herce savetodavcima. Predlozi za sise & dupeta nisu nešto korisniji, ali barem izmame osmeh na lice (i predlozi i predložene stvari). :D
Nema ljutnje, pozdrav. :wave:

@Mookey
Nije toliko problem u tome što si preporučio pogrešno (mada jeste donekle problem :)), već što nisi pročitao šta su sve ljudi napisali pre tebe. Moj komentar nije bio upućen samo tebi, već i ostalim diži_herce savetodavcima. Predlozi za sise & dupeta nisu nešto korisniji, ali barem izmame osmeh na lice (i predlozi i predložene stvari). :D
Nema ljutnje, pozdrav. :wave:

Nema frke,ne ljutim se.Moguce da mi je medju tim silnim sisama i dupetima to o refresh rateu promaklo.

Poslednja izmena:
idem na sistemacki svakih 6 meseci i netrebaju mi naocare.Vidim odlicno samo sto su mi oci crvene i peku. videcu da nabavi neko osvetljenje u sobi.
najaci su odgovori za refresh rate nije isto na TFT-u i CRT-u
evo mali link http://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate
ok preterao sam sa vremenom(7h) ali stvarno provodim mnogo vremena na kompu
ali opet nije mi jasno dok sam imao CRT bolela me glava + oci crvene
sada na TFT-u samo oci crvene
evo jedna strane sobe gde mi stoji komp.
Pogledajte prilog 23796

Ocito da tvojim ocima ne prija tolika kolicina svetlosti (monitor + porozor) ili, moguce je da ti je u sboi suvise mracno (svi imamo obicaj da spustimo roletne zarad boljeg kontrasta :)). Menjaj poziciju kompa, experimentisi malo.

@Luckies: word :D :D :d

Lele al' se ovde lupeta.Kakav bre refresh rate na TFT-u?OVde neki neznaju princip rada tft monitora.Nema to veze s' vezom pa necu ni da komentarishem.
2 su osnovna simptoma kod vida i monitora:
-bol ochne duplje,ochnog mishica usled naprezanja a uslovljeno je slabljenjem vida(kod tebe nije sluchaj).
-peckanje ili pechenje ochiju koje je rezultat smanjenog broja treptaja oka.Navikni se da imash chesce treptaje ochnog kapka jer su ti ochi stalno otvorene i sushe se a samim tim i peku.Kapcima pomazesh da se ochna sluz razmaze po oku.

nekad je dovoljno samo da se naspavas,pre nego sto pocnes da buljis u sise uz refresh rate :)

Samo da dodam jer ispustih.TFT ima oshtar kontrast i moja preporuka je da ga ipak gledas uz upaljeno svetlo chiji izvor je preporuchljivo da se nalazi iza tebe.

@ B U S
Eh ovako,prva stvar zaboravio sam da promenim konfiguraciju u "moja mashina"
vise nije taj glupi hyundaieee sta je vec..vec sony trinitroj 21" crt ne znam oznaku....radi na 100hz 1280X1024,trece na poslu ispred mene stoji glupi HP 1755 tako da imam bliski susret sa njim 8 sati dnevno,trece,sto sam predlagao dizanje ferkvencije kao resenje problema,ja koliko vidim chovek nema tft niti nesto slichno vec neki ogavni crt????

Sve ono što ti je rekao korisnik MaxXx,potvrdiću i ja. Crvenilo očiju se javlja zato što ljudi zaborave da trepću normalno dok gledaju zanimljivosti na monitoru. To je nešto što mi je rekao i moj oftalmolog i moja drugarica specijalizantica oftalmologije saznala na seminarima. Nateraj sebe da misliš o redovnom treptanju dok gledaš u monitor,meni je pomoglo značajno.
Drugo,mogu shvatiti da neko kome je to posao odradi 8h radno vreme pred monitorom i to sa pauzama,ali da neko ko ide u školu i nema potrebe za time gleda 14h dnevno u monitor-to je naprosto ludost. Zapitaj se koliko ti znače rođene oči.
U nekim slučajevima je najbolje kada roditelji iščupaju kabl iz kompjutera i reše problem. Nažalost,većina današnjih roditelja slabo primećuje šta im deca rade.
Na priče o refresh rate-u se samo mudro smeškaj.. ,)

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=116501
OBAVEZNO PROČITATI OD A DO Š
Izgleda da ovo treba da stoji u svakom threadu na benchu :D
Nadam se da će sada mnoge stvari postati jasne:)
I dalje stojim na tome da CRT treba izbegavati po bilo koju cenu! Evo Perpetual je čist primer toga šta se dešava sa čovekom posle neadekvatne upotreba CRT monitora :d

zaboleshe i mene ochi od ovog size=7 :)

kikibgd, batali komp, idi na pecanje, odmor za ochi
preporuka - pecanje na dubinku, kad pecas na plovak, vid ti je opet fokusiran (na plovak), ni to nije dobro :)

Bolje da peca ribe koje imaju noge i josh po neshto zanimljivo:D
UH ovaj RUS me uplashi sa ovim slovima:D

ja sam taj problem resio tako da sam kontrast stavio na nulu, brajtnes koliko da razlikujem crno i plus sam graficku takodje setovao na manji kontrast i tada je postalo podnosljivo.U stvari ubija jako belo a uz to jos i ostrina slike. Neznam cime se bavite ali ako ne igrate igrice ovo podesavanje ce Vam biti pravi spas pozdrav.

Nazad
Vrh Dno