Šta je novo?

Ljudi POMAGAJTE!!!

Milanche

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2002
Poena
619
Dobio sam na poklon novo kuciste chieftec i danas kad sam prebacivao sve u novo kuciste,naravno na kraju :wall: sam provalio da mi glavni kabl za napajanje ploce nije isti kao konektor na ploci...malo je siri na napajanju...sad imam chif kuciste i frontier napajanje :p
postoji li neki adapter ili bilo kakvo resenje???
hvala na pomoci unapred

Postoji adapter koji 24 pina svodi na 20 sto resava tvoj problem. Mislim da nije problem da se nadje, kupi, i da nije cak nesto ni mnogo skup. Ja sam moj dobio uz kuciste.

prosto ne mogu onda da verujem da ja nisam dobio adapter jer je kupljeno u ,,prestiznoj,, BGD prodavnici komp. opreme...ali ako mi to resava stvar EXTRA
hvala tolpa

Uz moje kuciste je islo i napajanje. Mislim da je to razlog sto ti nisi dobio adapter jer on verovatno ide uz napajanje.

Poslednja izmena:
brate pa kupljeno je novo kuc+napajanje i placeno 110 jura...lep poklon,a?
:)
a nemam adapterrrr!!! sad trazim na netu gde ima da se kupi,ali mi ne ide bas

Pogledaj da se slucajno zadnja 2 para na napajanju nemogu skinuti ao sto je slucaj na mom napajanju, tj. mogu se odvojiti pa dobijes 20-pinski konektor.

MASNIKOSA....pa ti si car
odvojilo se :D
gasim komp i stavljam novo napajanje..
hvala mnogo

Postoji adapter koji mozes kupiti, samo odes do neke prodavnice kompjutera.

Prilozi

• 24pin_to_20pin.jpg
    24pin_to_20pin.jpg
    4.3 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Drug illidan je strucno odsekao poslednja 4 pina (skalpelom verovatno) kada je bio u slicnom polozaju. Mozes razmisliti i o tome ako neces da se cimas sa adapterima; mada je to naravno bolje resenje!!!

OT: Jesam li ja nesto utripovao, ali ja kad sam odgovarao na ovaj prvi post, nije bilo ni jednog odgovora??? A kad sam kliknuo na link koji mi je dosao kao notification, obavijestilo me da tema ne postoji, pa sam rucno isao do nje.

Koje je sad bolje resenje?
Ako si mislio da je adapter bolje resenje, zeznuo si se :D
Ako si mislio ovo drugo, izvinjavam se.

braco ja resio tako sto sam jednostavno otkacio zadnja 4 pina. nisam ni gledao da li je to moguce dok mi covek nije rekao...
ipak jadno bi bilo da kupis kuciste za tolike pare,a onda da trcis u radnju po adpater od 2-3 eura...
poz braco

braco ja resio tako sto sam jednostavno otkacio zadnja 4 pina. nisam ni gledao da li je to moguce dok mi covek nije rekao...
ipak jadno bi bilo da kupis kuciste za tolike pare,a onda da trcis u radnju po adpater od 2-3 eura...
poz braco

Kuciste nema nikakve veze sa konektorima, kupio si/dobio ATX2.x napajanje a ploca podrzava ATX1.x standard, zato i postoji mogucnost da se skinu ta dodatna 4 pina, ali ok, nisi obratio paznju - zadivilo te kuciste:d .

@BlackNeo
Covek je podigao dve teme sa istim naslovom u dve razlicite sobe, tema u kojoj si ti postovao odgovor je verovatno izbrisana--->ne, nisi looood:d ;)

ja sam skoro imao isti problem ali sam vratio napajanje u uzeo ATX1
koliko je pametno seci/odvajati zadnja 4 pina?
i da li je onda onda napajanje iste snage tj. performansi?
jer gledao sam na napajanju ATX2 je jedan pin u sredini je totalno prazan!?
zbog tog pranog pina sam bio u nedoumici da li da secem...
ima li to uopste veze!?

ja sam skoro imao isti problem ali sam vratio napajanje u uzeo ATX1
koliko je pametno seci/odvajati zadnja 4 pina?
i da li je onda onda napajanje iste snage tj. performansi?
jer gledao sam na napajanju ATX2 je jedan pin u sredini je totalno prazan!?
zbog tog pranog pina sam bio u nedoumici da li da secem...
ima li to uopste veze!?

Imao si atx 2.x i vratio si ga da bi uzeo 1.x? Pa za cega bench sluzi?Napajanje je istih performansi .Ne bi oni dzaba dozvolili da se bez problema odvoje pinovi.

da,****** nisam znao
racunar mi nije radio,nisam zavirio na bench da proverim
mada uz napajanje nije isao adapter za stariji model ATX napajanja
to je ovo napajanje 430W Cooler Master Extreme Power RS-430-PCAP
319ccd2439452289b90acae94d9ba8eb.jpg

a i ta cetri pina mu se neodvajaju tek tako,morao bih seci...
zbunio me taj jedan pin na njemu koji kad zaviris u rupu nema nista :d

Nazad
Vrh Dno