Šta je novo?

Ljudi pomagajte,ne dize sistem...

Miki_

Cenjen
Učlanjen(a)
25.02.2017
Poena
125
Juce mi se desio peh,na ekranu mi je izbacila poruka "windows resume loader
IMG_20211207_160043.jpg

Stvar je u tome sto tastatura ne reaguje,probao sam sa vadjenjem baterije i ne pomaze nista.
Cak sam instalirao i novi sistem na drugi hdd i radilo je sve normalno,ali kad sam povezao stari hdd onda je izbacilo drugu gresku

IMG_20211207_051926.jpg

IMG_20211207_051930.jpg

Pomagajte molim vas.

Znači imaš jedan HDD na kom je svež sistem i još jedan HDD koji sadrži stari sistem od ranije?
Koji windows? Jesu diskovi GPT ili MBR?
Pogledaj ovaj link http://woshub.com/windows-boot-error-operating-system-wasnt-found/
Problem je verovatno što imaš dva bootloader-a na sistemu, jedan od novog sistema jedan od starog.
Ako ti nisu bitni podaci sa tog drugog HDDa onda ga kompletno formatiraj (low level format) i ponovo nakači.

Cak sam instalirao i novi sistem na drugi hdd i radilo je sve normalno,ali kad sam povezao stari hdd onda je izbacilo drugu gresku
Hdd je verovatno pokojni.
Probaj drugi kabel, drugi sata port a probaj ako si u mogućnosti i taj hdd da ubaciš u drugi računar (kao jedini hdd).

Onaj drugi sam otkacio,sad je povezan samo ovaj sa novim sistenom.
Na oba diska su windows 7,samo nisam siguran da je ultimate na oba.
Na novom hdd nema nista bitno,mogao bih opet da ga formatiram,ali pokusavam na onaj stari da sacuvam podatke,imam dosta bitnih podataka u C.
MBR je jedan 100% ali ovaj drugi nisam siguran...

Na novom hdd nema nista bitno,mogao bih opet da ga formatiram,ali pokusavam na onaj stari da sacuvam podatke,imam dosta bitnih podataka u C.
Probao bih da dignem sistem sa USBa Sergei Strelec, imaš na netu da skineš taj ISO i uputstvo kako napraviti butabilan USB. Kad napraviš taj USB onda ponovo nakači taj stari HDD i podigni sistem sa Strelec USBa. Odatle kopiraj sve bitne podatke sa starog diska na novi. Ako bude grešaka u kopiranju ili ne možeš pristupiti particiji onda poslušaj savet @Poolmaker pošto su onda velike šanse da je stari HDD crkao.
Ova varijanta je možda jednostavnija nego petljanje sa popravkom bootloader-a, pod pretpostavkom da je HDD ispravan.

Pokusacu i to.
Ja sam zeleo preko hiren boot da povratim podatke,tako sam pre radio jednom.
Ali tastatura mi nije reagovala,kao da ne postoje driveri za nju.
Da nije mozda u biosu poremeceno nesta? Vidim da vreme nije kao sto je bilo.
IMG_20211207_164200.jpg

IMG_20211207_164232.jpg

Ma nemogu sistem da dignem ni sa jednim ni sa drugim hdd
Samo sto na onaj stari hdd izbaci windows resume loader,a na onom drugom izbaci ovu drugu poruku.

Upravo tako,probam jedan pa drugi,kad povezem ovaj prvi onda izbaci onu prvu poruku,a kad povezem oba onda izbaci drugu.
Resetovao sam bios vise puta. Na yt ima tutorijala. Tastatura radi samo dok ocitava bios (tacnije dve tastature imam)
Cak kad sam probao i sa hiren boot nisam uspeo sa strelicama da pomerim nista.

a koji ti je to USB-HDD? kao first boot device?

Nista nisam dirao u biosu,tako je od kad sam bateriju vadio.
Znam samo da ni sa usb ne dize nista.

Imas usb tastature ili ps2?

USB tastature imam obe,imam jos 2 tastature sa starim prikljuckom,to je taj valjda za ps
Ali njih nemogu da povezem,kad ih povezem onda mi obrisu driver za misa i onda ne radi mis.

Prikljuci PS2 tastature da makar mozes upravljati biosom, mis ti je tu beskoristan.
Iskljuci sve opcije i prikaci samo jedan HDD da bi video da li je do HDD problem, probaj oba.
Ako ni sa jednog ne butuje i tastatura ti i dalje brlja, riknula ti ploca.
To je jedini komp koji imas?

Nista nisam dirao u biosu,tako je od kad sam bateriju vadio.
Znam samo da ni sa usb ne dize nista.
pa stavi na first boot device HDD koji je bootable, na kom je sistem.
kakav driver za mis ti obrise? odakle?

I ja se pitam za mis... Ne znam o cemu prica pa sam samo ignore te stavke :)
Deluje mi da su to stare AM3 ploce, poznate po bagovitom biosu.
Tj nije bagovit koliko moras da ubodes pravilan redosled svega u podesavanjima da bi proradila kako treba.
Takodje kada sam imao problem sa njima, uvek sam imao ps2 tastaturu i mis jer je drugacije skoro nemoguce bilo sta uraditi na njima...
I takodje, Giga i MSI su poznate po riknjavanju IO chipseta, tako sam i ja prosao.

Stara ploca je,proizvedena 2010 godine.
Oba prikljucka za tastaturu i misa su problematicni ili sam ja glup,nekad radi tastatura nekad mis. Sad trenutno radi mis,ali kad pokusam da povezem tastaturu automatski mis prestane sa radom. Cak i kad iskljucim tastaturu mis nece da radi,moram da skinem driver da bi proradio.
Ali nebitno za ovu pricu.
Sad sam probao program "Sergei Strelec" radi,da izvucem ja podatke kad vec mogu da pristupim njima pa cu posle da probam sa starim sistemom da se cimam.
Inace podatke mogu da prekopiram na taj drugi hdd?
Zaboravio sam kako funkcionisu ti programi,davno sam radio sa hiren boot.

da bi ps2 uredjaji radili ne mozes da ih bodes i cupas dok je racunar upaljen, i imas lepo zeleni konektor za misa i ljubicasti za tastaturu, nije svejedno

Pa nisam ja toliki duduk :)
Znam to,nisam cupao u toku rada,prosto ne funkcionisu mis i tastatura zajedno. Mozda fabricki nije odradjeno kako treba.

Povezao sam tastaturu ps2 i sa njom mogu da radim sve. Isao sam na opciju "Continue with system resume,pocne da dize sistem normalno i ekran pocrni. Ne desava se nista,samo strelica na ekranu.

Ljudi resio sam problem,najvise mi je pomogao komentar

@DukeLander

Sa starom tastaturom sam isao na opciju "delete restoration and data... " i sistem krenuo da radi najnormalnije,cak mi je u browseru zapamtilo sta sam gledao pre toga :)
Zahvaljujem se svima na pomoci!

Nazad
Vrh Dno