Šta je novo?

live value-audigy2

david

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
620
Razmisljam se da li da menjam svoju kartricu live value za audigy2 ..... koja poboljsanja mogu da ocekujem? Naime posedujem logitech z560 zvucnike i uglavnom slusam muziku na komjuteru...zbog toga me i prvenstveno interesuje zamena.

poz

david

Merni instrumenti bi sigurno pokazali veliku razliku u kvalitetu reprodukcije, ali koliko ćeš ti to čuti na tim zvučnicima ne mogu ti reći.

Ono što znamo zasigurno je da Audigy2 podržava DVD-A standard, odnosno da ima 24/96 reprodukciju i izvanredan odnos signal šum. Svakako najbolja multimedijalna karta, kada je u pitanju kvalitet reprodukcije, tako da ako možeš da se baciš u taj trošak, a zvuk ti znači, nećeš pogrešiti.

Problem je međutim u tome što će uvek biti nešto bolje, a aktuelna oprema je uvek nesrazmerno skuplja od ranijih rešenja. Zato po meni nema smisla juriti za najnovijim i najboljim, osim ako ti to ne vraća novac ( posao ), tako da tom logikom Audigy ( 1 ) bi bio pravo rešenje ( najbolji odnos cena/performanse ).

MagicK ima dobru logiku, ali na zalost razlika izmedju Live-a i Audigy 1 svakako ne zasluzuje menjanje audio karte. Eventualno sa Audigy 2 bi imao neke razlike a i to je diskutabilno sta bi cuo...

e kad spomenuste Live Value, jel beshe bila (tj. ima) neka fora da se dotichni "pretvori" u Live 5.1?

Misha je napisao(la):
e kad spomenuste Live Value, jel beshe bila (tj. ima) neka fora da se dotichni "pretvori" u Live 5.1?
Ima. Pretraži malo Internet.

david je napisao(la):
Razmisljam se da li da menjam svoju kartricu live value za audigy2 ..... koja poboljsanja mogu da ocekujem? Naime posedujem logitech z560 zvucnike i uglavnom slusam muziku na komjuteru...zbog toga me i prvenstveno interesuje zamena.
Trebalo bi da cujes poboljsanja u svim poljima interesa (muzika, filmovi, igre). Stavi .323 WDM drajvere za A2 i muzika ce ti biti daleko kvalitetnija od Live 5.1
A2 je prava 24/96 ili 24/192 (2.0 DVD-A) kartica, za muzicku reprodukciju. Ako primenis DirectX efekte onda se vrsi resemplovanje na 48kHz.
Najveca prednost A2 su daleko kvalitetniji DAC-ovi od svih do sada Creative kartica. Pri tome mislim na Crystal-ov 24/96 D/A konverter.
Odnos signal/sum je kod A2 dobar ali ne toliko kao sto tvrdi Creative-ov marketinski tim, od preko 100 dB. Oni su vrsili merenja na konvertorima a ne na izlazu gde iznosi 88-89 dB. LynxOne ima 99dB na izlazima.
Probaj da nategnes za retail verziju. Ima metalne konektore, dok OEM verzija ima plasticne, deluju jeftino :(
Niposto nemoj da kupis A1. A2 kosta skoro potpuno isto a daleko je bolja je karta.

magick je napisao(la):
Ima. Pretraži malo Internet.

Hvala, sad cu da krenem u pretrazivanje pa cu mozda zavrshim za 25 godina...

To mi je isto kao da si mi rekao, ima u Beogradu jedna prodavnica za to i to, potrazi je malo...

ok hvala vam na odgovorima, video sam da ima u compandu audigy 2 player (retail) i cena je oko 134€ ...

Misha je napisao(la):
Hvala, sad cu da krenem u pretrazivanje pa cu mozda zavrshim za 25 godina...

To mi je isto kao da si mi rekao, ima u Beogradu jedna prodavnica za to i to, potrazi je malo...
To je toliko popularna stvar da ćeš je lako naći. Sigurno nisi ni probao. :mad:

Kada neko tako nešto pita ja lepo otvorim neki pretraživač, otkucam ključne reči, pa vidim šta će se desiti. Probam nekoliko puta i za minut-dva eto odgovora. Prosledim čoveku link i eto, pomog'o sam nekome. Uradim to jedamput, dvaput, deseti put, stoti, .... i šta sam ja onda? Na šta to tebi liči? Što ste bre ljudi lenji, potrudite se malo ako vam već nešto treba. Uostalom kol'ko ćete vremena izgubiti čekajući na odgovor, a ovako možete imati rezultat u roku par minuta.

Dokaz: otvorio sam www.google.com i otkucao "make Live! 5.1". Rezultati su se pojavili za par sekundi, a DRUGI po redu je bio link ka dotičnom članku koji je uradio Digit-Life.

Ista situacije je bila i sa www.altavista.com, dok sam na www.hotbot.com morao da "okrenem stranicu" jer je prvi pravi odgovor bio "tek" na 13. mestu. :S

Ako ne veruješ proveri, a u buduće prvo malo sam potraži pa tek onda pitaj za pomoć. Inače, siguran sam da je i na forumu o tome već bilo reči, tako da si i na forumu mogao da iskoristiš opciju search.

Link ti je gore. Pozdrav!

dobro 'de necemo se ljutimo...

ono, reci mi koja je funkcija foruma nego da mi neko pomogne? Ako je napravljen o tome da neobavezno caskamo, onda sam ja pogreshio shto ga uopshte chitam... a ako je ipak tu i da se pomogne ljudima kad im treba pomoc onda to menja stvari...

I ne sumnjam da je lako naci stranic... ali kad imash @world vreme, koje ja nazalost nemam...

Eto... nhf cheers

Re: Re: live value-audigy2

ssteva je napisao(la):
Trebalo bi da cujes poboljsanja u svim poljima interesa (muzika, filmovi, igre). Stavi .323 WDM drajvere za A2 i muzika ce ti biti daleko kvalitetnija od Live 5.1
A2 je prava 24/96 ili 24/192 (2.0 DVD-A) kartica, za muzicku reprodukciju. Ako primenis DirectX efekte onda se vrsi resemplovanje na 48kHz.
Najveca prednost A2 su daleko kvalitetniji DAC-ovi od svih do sada Creative kartica. Pri tome mislim na Crystal-ov 24/96 D/A konverter.
Odnos signal/sum je kod A2 dobar ali ne toliko kao sto tvrdi Creative-ov marketinski tim, od preko 100 dB. Oni su vrsili merenja na konvertorima a ne na izlazu gde iznosi 88-89 dB. LynxOne ima 99dB na izlazima.
Probaj da nategnes za retail verziju. Ima metalne konektore, dok OEM verzija ima plasticne, deluju jeftino :(
Niposto nemoj da kupis A1. A2 kosta skoro potpuno isto a daleko je bolja je karta.

Vidim da si dobro upucen!
Kakav je audio in tj. ADC? Koliko bita, koji sum itsl...

Re: Re: Re: live value-audigy2

dejandj je napisao(la):
ADC je Philpsov UDA1361 kao na A1. Audio in i mic in pokriva Sigmatelov AC'97 codec kao i na celoj Live! generaciji.
A2 nije neka karta za ozbiljno snimanje (rad u studiju).
Sto se tice ASIO drajvera, A2 i A2 Platinum podrzavaju samo ASIO2 Direct Monitoring. NE podrzavaju ASIO2 Word Clock potreban za 24/96 snimanje. Ovo se odnosi samo na ASIO, A2 je inace sposoban da snima 24/96 bez resemplovanja.
Posto je Platinum Ex najavljen kao 24/96 ASIO2 kompatibilan, to moze da znaci da ce se hardverski razlikovati!

Re: Re: Re: live value-audigy2

dejandj je napisao(la):

Ne znam da li je ovo bilo ironicno, ali u svakom slucaju je pogodjena bit problema. Audigy nije prava 24-bitna zvucna, vec je samo D/A takav, a sve ostalo ne podrzava 24-bitnu obradu. Reklama.
Za sada ne mozete da se provucete bez 250 $ za nesto kao sto je Terratec, koja je full 24-bitna + sto je externi uredjaj sa RCA izlazima i ulazima, sto je jako bitno za ceo put signala, koji se kod bizuterije degradira chim promoli van konvertora.

tacno je da je terratec DMX 6fire (ako je notax na nju mislio) znatno bolja karta kada je snimanje i reprodukcija 24/96 signala u pitanju (a i 16/48) jer je namenjena za profesionalan rad.

ali je zato Audigy2 napakovan kao uskrsnje jaje - jer su ciljna grupa Creative-a ljudi koji vole da imaju 'sve ono najbolje' - zato A2 ima neki DSP, ima neki D3D, FW, daljinski upravljac, i gomilu sharenila,...

Ako ne planiras polu-pro snimanje zvuka i neces uz HT komplet uzeti neke HiFi zvucnike - A2 je sasvim odgovarajuca karta....

Vest - Audigy Platinium Ex - 250 $

Eno i u vestima, koliko to mora da kosta kada se odradi kako treba.
Chak i Creative ne moze da prodaje tako nesto za manju cifru od ostalih.
Jednostavno mora da se potrosi neka kvalitetnija gvozdjurija i to je to.

http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=2027

Re: Re: Re: Re: live value-audigy2

ssteva je napisao(la):
ADC je Philpsov UDA1361 kao na A1. Audio in i mic in pokriva Sigmatelov AC'97 codec kao i na celoj Live! generaciji.
A2 nije neka karta za ozbiljno snimanje (rad u studiju).
Sto se tice ASIO drajvera, A2 i A2 Platinum podrzavaju samo ASIO2 Direct Monitoring. NE podrzavaju ASIO2 Word Clock potreban za 24/96 snimanje. Ovo se odnosi samo na ASIO, A2 je inace sposoban da snima 24/96 bez resemplovanja.
Posto je Platinum Ex najavljen kao 24/96 ASIO2 kompatibilan, to moze da znaci da ce se hardverski razlikovati!

"A2 je inace sposoban da snima 24/96 bez resemplovanja."

Sta znaci ova sintagma? Notax se jos pita da li ja to ozbiljno...!

Naime evo malo objasnjenja... Ono sto bi meni trebalo je "jeftini" 24bit ADC koji treba da ima bar dva ulaza i da snimim "raw" ADC fajl za svaki signal sinhrono a nezavisno. I to je to. Sa zvukom i ima i nema neke veze. Sto se sampling rate-a tice 25KHz je standard ali od viska ne boli glava... Jes da je tad fajl veci ali cemo to vec preziveti nekako.

Vrh Dno