Šta je novo?

Live Update Norton 2002

nidzoni

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Interesuje me je li moguce, a ako jeste, kako da prebacim updateove skinute opcijom Live Update kad formatiram hard disk i ponovo instaliram Norton. Jer svaki put moram da skidam novi 10 mb i vise.

Ja skidam sa ove adrese jednom mesecno i fajl se jednostavno instalira, obicno su oko 3 MB

http://www.symantec.com/avcenter/defs.download.html

Ja sam dugo pokusavao da uradim tako nesto, da "iscupam" antivir. definicije, dok nisam ukapirao da je to nemoguce. Ali je ovo sto ti je nesa69 rekao sasvim ok. Efekat je isti.

Znam i ja tu foru sa skidanjem fajla od 3.5 Mb sa njihovog sajta, to i ja radim. Nije mi jasno kako 3.5 mb moze da bude isto sto i 10 mb? Da li taj jedan fajl pokriva sve ranije updateove?

nidzoni je napisao(la):
Interesuje me je li moguce, a ako jeste, kako da prebacim updateove skinute opcijom Live Update kad formatiram hard disk i ponovo instaliram Norton. Jer svaki put moram da skidam novi 10 mb i vise.
😀 Moguce je. Ja sada nemam instaliran Norton pa mozda necu biti sasvim detaljan, ali princip je tu. Sve update fajlove nalazis u Program Files/Common iles/Symantec. I sada instalaciju ortona snimis na hard pa u latest definition (ili tako nesto) prepises poslednju definiciju koju si pronasao u pomenutom Symantec direktorijumu. akodje i ostale nove fajlove prekopiraj na odgovarajuce mesto. Sada kada instaliras NAV odatle dobijas instaliran Norton sa najnovijim updateom. Ukoliko imas W2000/Xp u Dociments and Settings/All users i Users imas naci ces i podatke o registraciji nortona ako si to uradio. Komplikovano? Pa nije, kada jednom odradis posle je lako.

I posto je neko pitao da odgovorim: poslednji update pokriva sve prethodne.

nidzoni je napisao(la):
Znam i ja tu foru sa skidanjem fajla od 3.5 Mb sa njihovog sajta, to i ja radim. Nije mi jasno kako 3.5 mb moze da bude isto sto i 10 mb? Da li taj jedan fajl pokriva sve ranije updateove?

Pazi, kad ides sa Live Update, onda on skida sve Update za sve Nortonove proizvode koje imas instalirane na comp-u, zato i izadje 10MB. Ako hoces sam antivir.def onda samo njih chek-iras, a ostalo dechek-iras.
Kumulativni sa druge strane, sadrzi update samo za definicje, a ne i za druge proizvode. Inace, poslednji kumulativni update, sadrzi sve definicije.
Jos jedna mala naznaka: ako prvi put stavis kumulativne def., a za nedelju dana ides na Live Update, Live Update ce skinuti ne samo poslednje definicije (sto bi bilo oko 150Kb-300Kb za nedelju dana), vec se skinuti svih 3.5 MB tj. ponasace se kao da nisi stavio kumulativne. Naravno, bezobzira na to, kompjuter ce ti biti zasticen.
A sto se tice ovoga o cemu je Sava pisao, nisam probao, mozda radi.

Nazad
Vrh Dno