Šta je novo?

Live! pod win2k/XP

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Gde na netu naci software (LiveWare za win2k/XP). Naime, koliko sam ja gledao svuda su samo driveri za pojedine OS-eve i update-ovi za postojeci software (npr. Update sa PlayCentra 2 na 2.52). Znaci, kompletan LiveWare software za win2k/XP

Liveware se vise ne moze skinuti besplatno.Imam XP i nabavio sam Liveware za Win2000 koji mi je zakucavao masinu i uopste nije kompatibilan sa XP-om.Postoji negde na netu Liveware za XP i velicine je oko 60MB, bilo je ranije price o tome...

Radilo mi je pod Xp.

Ja sam Live!5.1 kupio skoro tako da sam uz nju dobio ceo paket drajvera (Liveware, Play Center...) za XP (na disku je naznačeno da podržava XP, disk je crne boje). Kada se ode na Windows Update on ponudi neke drajvere za Live! međutim nisam hteo da ih skidam kada mi ovo radi besprekorno.
Softver+drajveri od oko 30 mega su postojali na Electic-u, ali nažalost taj sajt je neslavno završio... :(

E, jel mozes da mi kazes u kojoj verziji ti je dosao Play Center?

2.51.13 znači predzadnja. Koliko znam zadnja je 2.52.

Evo šta piše u pratećem redame fajlu...Interesantno je da je moj ortak uzeo Live!5.1 posle mene i dobio je stari plavo žuti disk...

-------------------------------------------------------------------
Sound Blaster Live! Readme First File
September 2001
-------------------------------------------------------------------

This document provides late-breaking or other information that
supplements the Sound Blaster Live! documentation.

--------
CONTENTS
--------
1. DIRECTORY STRUCTURE OF THIS CD-ROM

2. INSTALLING IN WINDOWS 98SE/ME/2000/XP

3. SPEAKER PRESET INSTALLATION PROBLEMS IN WINDOWS 2000

4. SBLIVE! 5.1 AC3 PASS-THRU

5. WINDOWS FILE PROTECTION IN WINDOWS XP HOME OR PROFESSIONAL

...

Amon_Ra je napisao(la):
Liveware se vise ne moze skinuti besplatno.Imam XP i nabavio sam Liveware za Win2000 koji mi je zakucavao masinu i uopste nije kompatibilan sa XP-om.Postoji negde na netu Liveware za XP i velicine je oko 60MB, bilo je ranije price o tome...

Jeste, skinuo sam taj Liveware za XP pre nekih mesec dana ali ga vise nema. Samo ima fajl sa drjaverima za XP koji bi trebao da radi OK. Kod mene sve radi bez ikakvog problema!:cool:

Liveware 3.0 je verzija koju sam ja skinuo jos davno, pod w2k je sljakalo tu i tamo, bilo je par problema, no skontao sam da su za sad najbolji zadnji driveri koje sam nasao na creative-ovom site-u:

sblive51xpdrvupdate.exe 9,284,122 bytes

Odlicno sljakaju, a tu su audiohq i surround mixer od dodatnih programa, vise su nego dovoljni (a i ne koristim ih, osim kad podesavam broj zvucnika itd...) .. Sto je bitno , kartica stabilno radi, bez problema... baj d vej imam Live! 5.1 Platinum (sa LiveDrive II, i IR-om (remote), remote ne koristim , ne treba uopste, to je vise za prvih par dana zabave...

Tako da sve radi i to pod problematicnim w2k (tj live! je problematicna pod w2k-om :)))
A ako nekoga zanima poboljsanje samog cipa (emu10k1) i moci ove kartice ima raznih driver-a po netu koji iskoristavaju max ovog cipa... tako da liveware tu i nema neke primjene :))))
p.s. svi ti moguci remote centri, dodatne aplikacije itd ... totalno nepotrebno, samo zauzimaju sys/cpu time i mem. (toliko glupih dodataka, a uopste nisu ni vizuelno dopadljivi, a ni upotrebljivi u normalnom radu :)

Toliko od mene ... :)

Nabavio sam LivewARE 3.0 za win2k. Posto sam shvatio da mi nista ne znace dodatne stvari tipa PlayLauncher, PlayCentar i sl. a da se kroz instalaciju najnovijih drivera (sa site-a) za win2k/XP dobija mogucnost podesavanja svih bitnih opcija, odustao sam od opterecivanja sistema dodatnim software-om.

voyager je napisao(la):
Nabavio sam LivewARE 3.0 za win2k. Posto sam shvatio da mi nista ne znace dodatne stvari tipa PlayLauncher, PlayCentar i sl. a da se kroz instalaciju najnovijih drivera (sa site-a) za win2k/XP dobija mogucnost podesavanja svih bitnih opcija, odustao sam od opterecivanja sistema dodatnim software-om.

Vidi, u PCpress-u kazu da se, po instalaciji drajvera za Win2k (u XP-u), treba vratiti fajl DEVLDR32.dll (originalni XP-ov) i to tako sto restartujes masinu u Safe modu, pa ga onda iskopiras u SYSTEM32 folder WINNT foldera.
Time bi trebalo da u XP-u sa drajverom za Win2k sve proradi kako treba (bez dosadnih poruka o neispravnim programima).

dbaja je napisao(la):
Vidi, u PCpress-u kazu da se, po instalaciji drajvera za Win2k (u XP-u), treba vratiti fajl DEVLDR32.dll (originalni XP-ov) i to tako sto restartujes masinu u Safe modu, pa ga onda iskopiras u SYSTEM32 folder WINNT foldera.
Time bi trebalo da u XP-u sa drajverom za Win2k sve proradi kako treba (bez dosadnih poruka o neispravnim programima).
Ja sam instalirao driver za XP (vodi sa na Creative site-u sa datumom 29 okt. 2001), tako da nemam nikakve probleme!!!

Nazad
Vrh Dno