Šta je novo?

live ili

aladin ss

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2005
Poena
320
sta bi koristili sound blaster live karticu ili hd audio integriran na ploci.

ma šta ti drugi pričali, onboard i live! imaju poprilično sličan zvuk, mada ne znam kakav ti je taj hd...

Imao sam dobru zvucnu na A7N8x Deluxe, ali Live! je jednostavno boji od svih integrale resenja koje ionako dobijamo dzabe, ne kazem da nisu upotrebljive, ali za bilo kakav ozbiljniji rad i zvuk, ne moze se porediti. Ne bi se odrzao do dan danas da ne vredi i da nema razlike.

Ja nisam slušao druge SB, ali jesam svašta. Na kraju kombinacija Live! -> digitalni izlaz -> risiver i velike kutije zvuči fantastično.

hd je na asus P5WD2 Premium mislim da je 7.1 (realtek alc882) mada meni je svejedno posto je običan stereo, priključena samo dva (malo bolja) zvucnika. A kartica je Sound Blaster Live! Dell OEM. Muzika ima definitivno bolji zvuk sa njom ali nasao sam ovo o toj kartici:

This card, marketed as a Sound Blaster Live!, did not have the full capabilities of the retail versions of Live! It used a different audio chip, not EMU10K1 but EMU10K1X, that is noticeably smaller with fewer pins. The chip does not accelerate DirectSound in hardware, nor EAX. The sale of this board by Dell created some controversy because it was not obviously marketed as an inferior or cheaper product. The card can be identified by its part number (SB0200/0203).

Pošto se na tom kompu i igra neznam koliko se isplati.

Jesi poslushao live! na nekim ozbiljnijim zvuchnicima? za sad sve integrushe sa kojima sam se ja sreo nisu ni blizu live-a. Mozda bi josh bolje reshenje bio neki polovan Audiology 2.

slušam na raznim kombinacijama, zato i kažem...
live! i ac' 97 nemaju neku razliku, mada ipak koristim live!...

sad, taj hd ne znam kakav je, možda je lošiji nego standardni ac'97...

slušam na raznim kombinacijama, zato i kažem...
live! i ac' 97 nemaju neku razliku, mada ipak koristim live!...

sad, taj hd ne znam kakav je, možda je lošiji nego standardni ac'97...

Pa ne znam probao sam live kod mene i blago recheno milion puta je bolji zvuk nego preko ove integrushe (realtek ac97, ni C-Media nije nishta bolja). Rachunar je povezan na Pioneer A616 pojachalo i Marantz HD660 zvuchnike, sa integrushom zvuk ima drastichno vishe shuma i smetnji, dok sa live-om je to toliko mizerno da se skoro ni ne primecuje.

Poslednja izmena:
Ace Rimmer
Member
Citat:
Citiram korisnika: Luckies Pogledaj poruku
Imao sam dobru zvucnu na A7N8x Deluxe, ali Live! je jednostavno boji od svih integrale resenja koje ionako dobijamo dzabe, ....
Zapravo je SoundStorm bio jedno od najboljih integriranih rješenja.

Stvarno zapravo jeste, sa sadasnjim HDAudio stvarno ima problema. Zasto se svuda ne ugradjuje Creative, bolje nista, nego bilo sta.

Vrh Dno