Šta je novo?

Live For Speed

U kojoj si bre igri vozio zondu ? :) Jel si ti probao GTR uopshte ? :) Ako cu da igram neshto na PCu, to ce biti GTR, LFS je daleko iza njega...
Shto se tiche zvuka, da nemash zvuchnike koji u real timeu resempluju na neshto shto lichi na auto, a ne karting ? :)

SCC mod. GTR probao, LFS > GTR. Altec 621.

Lukija je napisao(la):
SCC mod. GTR probao, LFS > GTR. Altec 621.

Auuu Lukija, prijatelju! :) Polako, ne moras bas u svemu da kontriras driveru :D
De ljudi, hajde da se skupimo na nekom serveru i malo se odmjerimo. Puno prazne priche. A ako priznajem da je LFS u necemu bolji, onda je to upravo online.

P.S. Mnogo je bre ruzan zvuk ;)

Online je odlican, pazi kad sam ja sa modemom igrao sa nekim likovima iz svedske, norveske, danske, i nije seckalo(ne svaki put ;) )

Lukija, stvarno si bre vuna kad mislish da je LFS bolji od GTRa :) LFS posle dve godine deluje ko nedovrsheni demo, i po svemu sudeci, nece imati prave automobile, staze i zvukove nikada, a ja necu da zamishljam da imam pravi auto na pravoj stazi, postoji vec GTR, postoji gomila modova koji su bolji, postoji GT4 :)
Shto se tiche LFS online, vozio sam i ja modemom, nije seckalo, ali je veliki lag pa se sudarash sa vazduhom :) I opet je sve vreme onaj odvratan osecaj demoa i nedovrshenosti igre...

Poslednja izmena:
Yul,imam utisak da zivis negde u 2003 godini. GTR je sterilan, vise lici na malo lepsi mod. Da si rekao rFactor pa i nekako. Vidim kako ga vozis(GTR) uspesno, uglavnom po sljunku i travi :d tako da tvoje poimanje realnosti ne uzimam ozbiljno :d. Za GT4 necu nista da kazem. Nisam probao. Fizika je tamo gde LFS caruje, zato je LFS takakv kakav jeste, fizika i na to nakalemljena kakva takva grafika (koji i nije losa na 6600GT sa sve max) i jednostavan zvuk. Inace, nije tacno da nece biti pravih automobila:

http://www.raceabout.fi/

BTW, mali je ubica - 830kg i 200kW (272KS).

P.S. Nisam ja jedino koji misli da je LFS bolji od GTRa, pitaj Zmaja :d

P.P.S. Evo ti malo da se updateujes:

http://www.4players.de/rendersite.php?LAYOUT=dispbericht&world=lfs&BERICHTID=3069

Poslednja izmena:
Kako bre GTR sterilan, pa u njemu se useresh dok vozish, a u LFSu mozesh da chitash novine kakav je osecaj pored onog zvuka (****** nemam tako dobre zvuchnike ko ti :D)

Yul je primetio neke stvari: nije isto voziti automobil od 600KS i 240KS. BTW, probaj LX6 u S1 pa ces da oznojis bulju da ga iskontrolises. Mogu misliti kakve ce da budu zveri u S2.

Elem, kad uradis ovo u GTR-u mozda onda mozemo da pricamo. Napumpaj zadnje gume maksimalno da bolje klizi :)

Prilozi

• yulbryyner.rar
    12.7 KB · Pregleda: 98
LFS, HELL ON EARTH!!!!!!!!! (u pozitivnom smislu).

Najbolji simulator koji sam vozio...

Probao sam DEMO GTR, nesvidja mi se....... na prvi pogled reklo bi se da nije lose ali posle par krugova.....

Pogotovo kada sam cuo da GTR koristi fizicki engine od EA Sports-a AAAAA!!!!! Neznam za vas ali ja tu firmu organiski nemogu da podnesem kada se radi o njihovim "simulacijama" voznje.....

POZ!

gp2scg je napisao(la):
LFS, HELL ON EARTH!!!!!!!!! (u pozitivnom smislu).

Najbolji simulator koji sam vozio...

Probao sam DEMO GTR, nesvidja mi se....... na prvi pogled reklo bi se da nije lose ali posle par krugova.....

Pogotovo kada sam cuo da GTR koristi fizicki engine od EA Sports-a AAAAA!!!!! Neznam za vas ali ja tu firmu organiski nemogu da podnesem kada se radi o njihovim "simulacijama" voznje.....

POZ!

Jesi li ti obecao da ces instalirati GTR ;) Ako si nakon par krugova zakljucio da GTR nije nesto sto ti zamisljas kao realno, onda mora da postoji neki problem sa nama koji ni poslije par hiljada ne mozemo da dodjemo do istog zakljucka.
A za koji si ti to engine cuo, pa da mozes da dajes zakljucke? Znas li ti uopste koliki je broj modova uradjen za f1c?

Poslednja izmena:
Ma, hteo sam da instaliram GTR...
Ali je instalacija i "registracija proizvoda" mnogo komplikovana...

Imam LFS koji me greje ;)

Nezelim da znam koliko ima modova za F1C...

Izvinjavam se svima ali "EA" NEPODNOSIM!!!!!!!!
Znaci ako su ucestvovali na bilo koji nacin u nekij IGRI nezelim da znam za tu igru...
Koji fanatizam, a?

POZ!!!

Lukija je napisao(la):
P.S. Nisam ja jedino koji misli da je LFS bolji od GTRa, pitaj Zmaja :d
Ajd' OK, to je dva, da vidimo ko jos ? :d Postavi poll na NK, pa da vidimo ! :smoke: :-devil-:

Bez sale, ja priznajem izvanrednu fiziku LFS-a, u to nema sumnje, verovatno jeste najbolje odradjena fizika, ali ipak treba jos neki zacin da zacini tu corbu...a LFS to jednostavno NEMA. LFS je pravi suvoparni SIMULATOR VOZNJE, nesto sto bi vrlo lako i dobro moglo da se recimo upotrebi u nekoj auto-skoli na primer, kao sto i MS Flight Simulator serija moze da posluzi za obuku pilota, barem amatera ili pocetnika...a onda na svom PC-u kod kuce letis neku borbenu simulaciju jer je MS FS jednostavno dosadan.

Tesko mose da se prevede, ali: LFS je *DRIVING simulation*...GTR na primer je *RACING simulation*. SuFtilna razlika... ;)

Poslednja izmena:
gp2scg je napisao(la):
Izvinjavam se svima ali "EA" NEPODNOSIM!!!!!!!!
Znaci ako su ucestvovali na bilo koji nacin u nekij IGRI nezelim da znam za tu igru...
Koji fanatizam, a?

POZ!!!

Ma to je ok. Vjerovatno iz istih "razloga" koristis linux i zestoki si protivnik globalizacije :d Jesam li u pravu?

gp2scg je napisao(la):

Nije EA nego ISI. EA je samo prodavac i nema blage veze sa pravljenjem igara. A inace moram da te razocaram, ali sta da se radi kad je ISI tim autor svega sto je dobro ikada napravljeno u simulacijama voznje, uvek bio i ostaje i dalje, od SCGT-a do najnovijeg rFactor-a, preko F1 serijala i GTR-a i buduceg GTL-a...sve je to ISI.

Ponekad istina neko zasija na kratko, samo da potvrdi cinjenicu da je ISI tzar, tipa GPL ( Papyrus - odlicno, ali posle ze zamajavaju godinama sa NASCAR-om ), RBR ( Warthog - jedino dobro sto su napravili ), Dice ( Rally Masters - jednom i nikad vise nista, i pored mnogih proba i pokusaja ) i naravno LFS ( njih trojica ( ili cak verovatno samo Scaven ) imaju ocigledan talenat, da odustanu od sadasnjeg tipa "kucne manufakture" moglo bi i da bude nesto od toga...)

gp2scg je napisao(la):
Ja sam prosvetljen....
Ali opet, EA je na neki nacin umesan u GTR (sve te silne licence itd... EA je to platio), sto automatski znaci NE! :)

POZ!!!

Ne daj se da budes uvucen u te prljave rabote :D Mi smo vec ukaljani, nama nema spasa :d

drapin je napisao(la):
Tesko mose da se prevede, ali: LFS je *DRIVING simulation*...GTR na primer je *RACING simulation*. SuFtilna razlika... ;)

I dovoljna za mene, Yul to ne shvata, mora da je imao 2- iz fizike :d

gp2scg je napisao(la):
Ja sam prosvetljen....
Ali opet, EA je na neki nacin umesan u GTR (sve te silne licence itd... EA je to platio), sto automatski znaci NE! :)

POZ!!!
NE, EA nema ni najmanjeg nikakvog traga ikakve veze sa GTR-om. GTR je napravio Simbin, na bazi ISI engine-a, "financijeri" koji su omogucili Simbin-u da preraste iz amaterskog mod tima u komercijalni razvojni tim je trkacka ekipa Henrik Roos Motorsports, koja ucestvuje u pravim FIA GT trkama, a distibuter je 10-tacle.

"Organizacija" je i tehnicki i financijski dovoljno mocna da opstane bez icije pomoci i "mesanja"...na primer prosle godine je ceo jedan auto ekipe Roos bio ofarban u boje GTR-a u FIA GT trkama, a ove godine su jedan od glavnih sponzora serije, sto moze da se vidi po reklami za GTR na svim brojevima svih automobila ( na takozvanim "number shields" ).

Ja mislim da kad bi neko finansirao LFS tim, kao sto su finansirali GTR tim, da bi to cudo bilo.. ovako je stvarno samo DEMO, mnogo je to nedovrseno... Jeste fizicki endzin odlican ali to je to, 2, 3 staze, i par kola jednostavno nisu dovoljni...
Ali zato jedan GT4 koji ima odlicnu fiziku(GT4>=LFS, po fizici) i fenomenalnu grafiku, i ogroman sajam automobila na raspolaganju, kao i gomilu odlicnih staza daju dobitnu kombinaciju, ali dobro oni postoje 10 god. i finansira ih ni manje ni vise nego Soni...

Lukija je napisao(la):
I dovoljna za mene, Yul to ne shvata, mora da je imao 2- iz fizike :d

Koji si ti smarach, pa kad sam ja bre reko da LFS ima loshu fiziku ? :)
Ako je fizika dobra, a sve ostalo shit, dzabe ti bre poso ;) Mozda je samo zvuk ono shto fali igri da bi je i dalje vozio, ali ne mogu bre da slusham onaj sintisajzer :)
Evo pre neki dan sam odvozao novi F1 2005 (PS2 only igra, Sony izbacio, Sony jedini ima licence), i zvuk je toliko dobar da mi chak ni ne smeta shto igra nije totalna simulacija, jer je osecaj tako dobar da ne moz da verujesh ;)
Pogotovo me iznenadilo kako se raikonnen i alonso biju za prvo mesto, a tu su uvek truli, shumaher, montoya u borbi za podijum...Kompletne licence, zajedno sa grafikom daju neverovatan dozivljaj, a zamisli da formule ne liche na sebe, da je zvuk ko u LFS, da su staze izmishljene i da se barichelo zove barokalo :) Ugasio bi o'ma :)

Poslednja izmena:
drapin je napisao(la):
NE, EA nema ni najmanjeg nikakvog traga ikakve veze sa GTR-om. GTR je napravio Simbin, na bazi ISI engine-a, "financijeri" koji su omogucili Simbin-u da preraste iz amaterskog mod tima u komercijalni razvojni tim je trkacka ekipa Henrik Roos Motorsports, koja ucestvuje u pravim FIA GT trkama, a distibuter je 10-tacle.

"Organizacija" je i tehnicki i financijski dovoljno mocna da opstane bez icije pomoci i "mesanja"...na primer prosle godine je ceo jedan auto ekipe Roos bio ofarban u boje GTR-a u FIA GT trkama, a ove godine su jedan od glavnih sponzora serije, sto moze da se vidi po reklami za GTR na svim brojevima svih automobila ( na takozvanim "number shields" ).

Nema nikakve veze, a? .........

Mozda bi ja to i igrao, ali mi se smuci kada vidim kako treba da se instalira...mozda jednog dana, kada me nebude mrzelo da izgubim ceo dan oko instalacije ;)
Za original sigirno necu imati para...

POZ!

gp2scg je napisao(la):
Nema nikakve veze, a? .........

Mozda bi ja to i igrao, ali mi se smuci kada vidim kako treba da se instalira...mozda jednog dana, kada me nebude mrzelo da izgubim ceo dan oko instalacije ;)
Za original sigirno necu imati para...

POZ!

Mogao si odmah lepo da iznesesh prave razloge zasto ti se ne igra GTR a ne da iznosish neistinite cinjenice i time zbunjujes neke koji jos manje znaju od tebe. Nko bre ne voli monopoliste i zelenashe kao sto je EA, EA sports... ali to ovde nikako nije predmet price.
Kada je neka igra zaista dobra onda nije ni vazno ko ju je izdao tj ko je izdavac. Nekoliko godina unazad jedina vredna simulacija F1 serijala je bila upravo igra izdavaca EA sports ali to nema nikakve veze sa tim koliko im je fudbal, basket ili hokej losh.

Ne razumem vase konstantne rasprave o tome koja je igra bolja. Sve one imaju svojih dobrih i losih strana i jednostavno tesko je naterati drugoga da veruje u isto ako on to ne zeli. Vrlo nas malo ima ljubitelja ovog zanra i ovakve diskusije treba svesti na minimum.

GT4 pretpostavljam da nudi sjajnu zabavu iako nisam probao ali verujem utiscima onih koji jesu. Problem je samo sto nema teorijske sanse da bude toliko rasprostranjen tj zastupljen kod domacih igraca jer treba pod 1 posedovati konzolu a kompjuter poseduje svako. Tu dolazi i najvaznija stavka u danasnje vreme a to su mogucnosti multiplay igranja gde su GTR i LFS u prednosti. LFS ima ogroman potencijal i konstantno napreduje ali jos nije dostigao jedan nivo koji bi recimo zavredio da se organizuje neko ligasko takmicenje tj sampionat. Upravo ovo poslednje poseduje GTR sa svojim brojem automobila i licenciranih a i addon staza ali i on nazalost ima svojih mana prvenstveno zato sto je pravljen na zastarelom i prevazidjenom enginu ali zato ce se do kraja godine, ako ne gresim pojaviti GTL koji ce israviti upravo te mane. Do tada ce, nadam se, i S2 izaci FULL i bas se radujem tome. Gotovo je sigurno da cemo tada moci i da uzivamo u rFactoru za koji ce tek tada poceti da se radi gomila modova od najpoznatijih moderskih grupa koje sada cekaju kao zapete puske (F1, DTM, BTCC, ALMS.....)

Sve u svemu ceka nas odlicna zima, jos ako do tada svi budemo imali aDSL bice :guitar:

Dakle molim vas bez rasprave, iznosite samo prednosti i mane po vasem misljenju.

I savet za gp2scg ne budi toliko iskljuciv i ne sudi o igri posle 5 krugova. Lepo ti je VIP napisao, kako je moguce da je nekima jos uvek dobra posle nekoliko hiljada predjenih krugova a probali su sve druge igre.

Ja licno o GT4 ne mogu da sudim i jako mi je zao sto ne posedujem PS2 ali i da ga imam i dalje nista ne bi moglo da promeni moje misljenje posto su to ipak 2 sveta. PS2 sedis kuci i igras sam ili eventualno sa prijateljem a simulatore na PC igras uzivo u LAN protiv 10 zaludjenika koje poznajes ili eventualno preko neta ali opet sa ljudima koje znas ili sa onima koje ne znas, izbor je tvoj. Znam da i PS2 moze na net ali opet se vracam na pricu o rasprostranjenosti kod nas.

Pozdrav

Kada sam prvi put isprobao lfs(pre oko 2god) nisam ni znao sta je!Medjutim kada sam je probao iznenadio sam se kako postoji fizika u igrici(sto je bilo testo naci u ono vreme!)Ali kola neka blbl i staze blbl a zvuk tuga(bas sintisajzer)
Skinuo sam nedavno S2 demo i smorio se posle pola sata!
GTR je daleko ispred ove simulacije kruznih trka!Ima fiziku,grafiku i zvuk sto je meni veoma bitno za simulaciju(jos bolje ti docarava ono sto osecas na volanu!)
Ima ambijent,dinamiku i sveokupno bolju igrivost!
Mogu voziti 100 krugova i da uzivam dok se u LFS-u smorim dosta brzo!

Nazad
Vrh Dno