Šta je novo?

Live 5.1, KX drajveri i snimanje pod Windows XP

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Kako naterati windows da snima sa KX Wave SB0102 5.1 [7c00] 8/9 a ne 0/1.
Znaci, da snima ono sto ide na rear l+r?

Kao opcijije pod audio properties moze da se bira samo izmedju 0/1 ili modem?

Da ti nije problem u drajverima?
Kod mene je Verzija: 5, 10, 00, 3528 - debug na win98SE , koja je vazila za trenutnu stabilnu verziju,i mozes kod snimanja mozes izabrati bilo koji wave (0/1; 4/5; 6/7;8/9) . Pokusaj reinstalirati drajvere.

Ja imam Version: 5, 10, 00, 3531 i rade bez mane pod XP-om.

Malo mi pojasni sta i odakle hoces da snimash.
Ne kapiram da snimash ulaz (sa recimo mikrofona) ili hoces da "izbacish" zvuk napolje na kasetu/DAT/MD? Ili mozda zelish da snimash iz recimo WinAmpa ili nekog sekvencera Cubase/Logic/Sonar/Reason u recimo Sound Forge?

Ako si pravilno instalirao drajvere treba da imash u Audio Properties (0/1; 4/5; 6/7;8/9). Takodje treba da ti se instalira KX Mixer (on ponekad postaje dostupan posle drugog reboot-a nakon instalacije).
Na glavnom panelu KX Mixera imash dugme za Toggle "Swap Front & Reaar" mode.
Takodje prvo sve sredi u KX DSP-u, tj . sredi rutiranje
Ako ti shto pomaze evo ti moja setovanja.

Ja kacim pojacalo/zvucnike na Rear L/R stim shto naravno podesim onaj Toggle a rutiram MIC ulaz na ASIO 0/1 za Cubase/Logic.
Ponekad rutiram MIC ulaz na REC 0/1 kad snimam neshto u Sound Forge.
A najcheshce rutiram glavni izlaz (koji chujem na zvucnicima) na REC 0/1 zbog snimanja iz nekog sekvencera u Sound Forge (rijedje) tj. kontrolisanja spektra/faze/nivoa sa Pinguin AudioMeter2 (uvijek).

Situacija je ovakva:

Na front izlaze ide "primarni" stereo, koji mogu da snimam, i koji mi se jedino i nudi kao opcija za sound recording, to je 0/1.

Na rear izlaze ide par malih zvucnika koji prenose zvuk sa tvtunera, izvrsio sam rutiranje preko dsp-a, tako da sa aux ulaza na live 5.1 rutiram zvuk direktno na rear izlaze, znaci 8/9.

Ukoliko pokusam da snimam tv program, snimi se slika ok, a zvuk onaj koji u tom trenutku ide na 0/1 znaci front izlaz.

Npr, ako se gleda crtani film preko radlighta na tv-out i posle na televizoru, zvuk od crtanog se snima sa programom koji gledam na monitoru preko PCI tv tunera.

Ja jos nisam ovo resio, ima li neko ideju?

I dalje mislim da ti je nesto sj**ano u win. ili u drajverima. Nakon sto uredno instaliras KX drajvere, u windowsu za recording moras dobiti odvojene wave 0/1; 4/5; 6/7; 8/9; + modem i sl. Pokusaj sa starijom (stabilnijom )verzijom Kx. Ja sam to sto tebi treba probao kod sebe i radi bez problema.

Koju verziju bi preporucio?

Verzija: 5, 10, 00, 3528 - debug
provjeri ovo , tu su dosta pisali o kx drajverima:

http://www.yumidi.com/forum/viewtopic.php?t=274&highlight=sblive

Dakle preporucuje se nesto starija verzija (3528) koja je i zvanicno "poslednja stabilna". Neke novije imaju problema sa snimanjem.

http://kxproject.lugosoft.com/downloads/kxdrv3528.rar

Hvala na info, ja imam 3529 kao najstariju, skidam sad ovu.
Puno pozdrava!

Sve reseno instalacijom drajvera ver 3528 i podesavanjem.
Hvala svima!

Nazad
Vrh Dno