Šta je novo?

LiteON Rezaci

bocko

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
619
Koji su trenutno aktuelni DVD rezaci LiteON na nasem trzistu i kako su se pokazali?
Najbitnije mi je da citaju lose diskove, ili ako bi neko preporucio neki drugi rezac koji trenutno mozda bolje cita od Liteon-a
Hvala

Ja imam LO 20A1P. Lepo radi, dosta sam vec narezao, sa raznim diskovima. Citanje je ok, mada je malo bucan, ali nista strasno.

Sa mnogo ogrebanim diskovima nije spektakularan, otprilike u rangu NECa kog sam imao ranije. Ne znam koliko ti je ovo bilo od pomoci...

Ono sto LG 4163 i Plextor 716 ne mogu nikako da procitaju, stari LiteON 832 i neki njihov combo citaju sa full speed! Lm, trenutno sam u kupovini novog dvd rezaca i ne dvoumim se - iskljuicivo LiteON !!!

Toga sam se i boja, ja sam imao stari liteon rezac koji je citao ono sto nijedan drugi nije hteo, ali mi se cini da je to proslost, i da su to sad pokvarili,
Ja sam ipak uzeo neku najnoviju seriju liteon-a DH-20A3P, pa videcemo kako ce se pokazati.
Ako je neko isprobao doticni neka ostavi utiske, kao i neki link za nove firmwere i utilitise

Hehe, jos jedan vlasnik LiteOn A20A3P. Uzeo sam ga pre nekih 5 dana, tako da ne mogu jos da sudim o njemu. Malo je bucniji odmah nakon ubacivanja diska, ili pri pocetku rezanja, dok ga kasnije ne cujem. Svakako je tisi od mog prethodnog Sony-ja crx320. Nisam ga jos isprobavaosa bas bas unistenim diskovima.
Valjda nisam pogresio sa kupovinom :) .

Malo je bucniji odmah nakon ubacivanja diska, ili pri pocetku rezanja, dok ga kasnije ne cujem.
Da li si primetio dok rezes u Neru, da tacno tad kad postane bucan tj kad zavrti disk onako muski, rezanje stane tj progres linija stoji nekoliko sekundi na npr 3% ( 3% je kod mene ) i onda nastavlja rezanje?
Ja sam skoro uzeo LH-20A1H i to sam primetio, i na skenu diska se bas primecuje to.

20a3p

Imam ja 20A3P a pre toga 1653S koji još uvek radi. 20A3P sam uzeo na osnovu preporuka sa cdfreaks foruma. Naime bilo je poređenja sa Pionirom 112D gde se ovaj Lajton pokazao da kvalitetnije reže na većim brzinama i brže ripuje. Ko je probao da snima sa 112D direktno na drugi drajv (on the fly) zna da ima problema sa praženjenjem bafera i celo snimanje traje dugo.
20A3P je odličan čitač. Sa prepravljenim firmverom može da čita na 20x bez problema i bez štucanja.
Bio sam iznenađen kvalitetom snimaka, evo ga jedan Verbatim DVD-R 16x (MCC 03RG20) sniman na 18x (vidi sliku dole)

Svidela mi se opcija Hajpertjuning koja se pokazala odlično kod snimanja diskova slabog kvaliteta. Pomoću HT-a rezač stalno radi kalibraciju u toku snimanja tako da varijacije u kvalitetu sloja diska budu maksimalno ublažene.

Ovaj rezač sam platio 1800 dinara a to je par stotki ispod konkurencije.

Prilozi

• MCC 03RG20_XP5T_18x 24sep07 testdisc.png
    MCC 03RG20_XP5T_18x 24sep07 testdisc.png
    48.7 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Da li si primetio dok rezes u Neru, da tacno tad kad postane bucan tj kad zavrti disk onako muski, rezanje stane tj progres linija stoji nekoliko sekundi na npr 3% ( 3% je kod mene ) i onda nastavlja rezanje?
Ja sam skoro uzeo LH-20A1H i to sam primetio, i na skenu diska se bas primecuje to.

Da, primetio sam, i to ne u Nerou. Ja koristim ImgBurn. Mozda sekund dve, ne vise.

Bio sam iznenađen kvalitetom snimaka, evo ga jedan Verbatim DVD-R 16x (MCC 03RG20) sniman na 18x (vidi sliku dole)

Svidela mi se opcija Hajpertjuning koja se pokazala odlično kod snimanja diskova slabog kvaliteta. Pomoću HT-a rezač stalno radi kalibraciju u toku snimanja tako da varijacije u kvalitetu sloja diska budu maksimalno ublažene.

Odlican snimak za 18x ! Sa kakvim setovanjima si snimao ovo, Force HT, Online HT, Over Speed itd ? Uzeo sam isti rezac, ali sa MCC 03RG20 nisam uspeo da dobijem bas takav rezultat. Bolje mi radi sa recimo +R MCC04.

Nisam neki DVD freak i nisam imao mnogo rezaca, ali mi je ovaj 20A3 najbolji do sada. :)

Prilozi

• ATAPI___DVD_A__DH20A3P_XP5T_03-October-2007_03_41_ImgBurn 12x.png
    ATAPI___DVD_A__DH20A3P_XP5T_03-October-2007_03_41_ImgBurn 12x.png
    54 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Nisam ništa uključivao od podešavanja kada sam snimao. Ne preporučuje se OHT i FHT za kvalitetne diskove jer se neretko dobiju lošiji rezultati.
Nisu sve serije MCC 03RG20 iste, ja sam imao sreće da naletim na dobru seriju. Ovo je neko pakovanje od 25 komada ali folija u koju je umotana kutija je narandžaste boje (nije plava). Inače imao sam i lošijih rezultata ranije sa istim tipom diska ali to je bila neka druga serija.

I još je interesantno da za 03RG20 imam bolje rezultate na 18x nego na 12x ili 16x. Probaj i ti.
Inače, juče je izašao novi firmver: http://www.liteonit.com/DOWNLOADS/ODD/DH-20A3P/firmware/203PXP5X.zip

Zna li neko koliko koštaju najjeftiniji DL diskovi? Ja sam našao nešto za 250-300 dinara što je previše.

Da, primetio sam, i to ne u Nerou. Ja koristim ImgBurn. Mozda sekund dve, ne vise.
Kod mene to traje nekih 10-ak sekundi sto utice na preostalo vreme snimanja koje prikazuje Nero.
A evo nekih shotova snimanja na 12x i 16x

Prilozi

• 12.jpg
    12.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 99
  • 16x.jpg
    16x.jpg
    62.8 KB · Pregleda: 103
Ovo je neko pakovanje od 25 komada ali folija u koju je umotana kutija je narandžaste boje (nije plava).

Ova 2 skena iz mog predhodnog posta su isto MCC 03RG20 ali nije ta "narandzasta serija" vec plava sa ljubicasto/rozikasto/crveno ispisanim 16x :d

A ovaj disk je sniman na 8 x i rezultat deluje porazavajuce:

Disk je skroz citljiv, ScanDisk nije dao ni jedan bad ni damaged sektor, kopiranje drive->hdd ide bez problema.
Da li je moguce da kolicina snimljenih podataka utice na sam kvalitet testa? Nero za ovaj disk kaze : Capacity In Use: 4.379 MB
A na ovom pisacu sve sto sam pokusao da snimim tezine od oko 4.4GB ( + - neki MB ) zavrsavalo se pucanjem diska, dok sve sto je bilo do 4.3GB je islo bez problema.

Nisu sve serije MCC 03RG20 iste, ja sam imao sreće da naletim na dobru seriju. Ovo je neko pakovanje od 25 komada ali folija u koju je umotana kutija je narandžaste boje (nije plava). Inače imao sam i lošijih rezultata ranije sa istim tipom diska ali to je bila neka druga serija.

Verovatno je to u pitanju - 03RG20 stvarno nije neki disk, kao sto pokazuju ovi skenovi koje je dao samsung, to su tipicni 03RG20 skenovi !

Da li na toj naradjastoj kutiji pise nesto na ruskom (ili bugarskom mozda...ne, ne mislim da je ipak ruski) ? Video sam zvona od 10 komada u nekom takvom narandjasto-tamno plavom do sada nevidjenom pakovanju u Arkadama (Bgd) na kojima je mnogo teksta na ruskom. Ista takva pakovanja od 25 komada nisam sretao...

Bilo je dosta skenova na http://club.cdfreaks.com/ sa tim X firmware-om dok je jos bio u test fazi...nesto mi nisu ulivali poverenje. Juce sam ga fleshovao, zasada snimio samo 2 diska, i rezultati mi se cine losiji u odnosu na T (ravnomerni ali ipak previsoki PIE, mada je PIF dobar). Na cdfreaks vec moze da se skine i Y test firmware.

Zna li neko koliko koštaju najjeftiniji DL diskovi? Ja sam našao nešto za 250-300 dinara što je previše.

Ja ispod 200 dinara nisam nigde video, Verbatim x2.4. Mislim x2 dual layer...to mu dodje po principu pustis da snima preko noci - kad se probudis on zavrsio ! :d

Poslednja izmena:
@samsung
Jedino na kraju diska ako snimaš više nego što je sertifikovano može da dođe do gubitka podataka ili teško čitljivih podataka. malo je teže da naguraš 4.4GB. Meni bar to nije uspevalo. Rizično je snimati više nego zašta je disk predviđen.

@drapin
Evo kako izgleda ta kutija, ja je nemam više pa ne mogu da pogledam.

binarydetailsverimagesper6.jpg

Čudno mi je da bude lošiji taj novi firmver. Ja još ništa nisam snimao sa njim. Evo šta je napisao Codeking za ovaj firmver u jednom postu:
The repeating OPC recalibrate in the CLV section of the burn is now fixed and my results with OHT off, HT/OS on, are better. I haven't had a PIF over 4 on any 8x media burned at 16x yet. DVD-R PIEs are still very high.
Nego što nam nema Omnipečera za ovu novu seriju Lajtona? Bilo bi dobro kada bi mogla da se promeni boja diodice kao kod starih modela mada ne znam da li uopšte ugrađuju dvobojne sada.

Čitao sam nešto u vezi DL diskova i na svim elitnim forumima koji se bave ovom materijom preporučuju isključivo Verbatim DVD+R DL jer kako kažu svi drugi su lutrija. Ne mogu da verujem da posle toliko vremena niko sem Verbatima nije uspeo da napravi dobar DL disk.
I tu postoji još jedan problem za koji ja nisam znao a to je takozvani "Layer Break" kod DL diskova.
Naime Nero ne radi taj prelom slojeva kako treba i ljudi se žale da im većina DL diskova snimljenih Nerom ne radi kako treba (drugi sloj neće da se očita). I svi preporučuju besplatni programčić ImgBurn koga sam probao ranije i odrađen je baš za entuzijaste.
Da li si nekada snimao na DL diskove i imaš li iskustva tu?

Poslednja izmena:
Nego što nam nema Omnipečera za ovu novu seriju Lajtona? Bilo bi dobro kada bi mogla da se promeni boja diodice kao kod starih modela mada ne znam da li uopšte ugrađuju dvobojne sada.

mislim da stavljaju samo jednobojne...ja imam LH-20A1S i svetli samo fluorescentno zuto :D
mada ne znam 100% tacno, posto se za DH seriju ugradjuje i drugi chipset pa su se mozda otvorili i za lightshow lediode :d

Verbatim je uveo novi dizajn pakovanja, kako za dvd-r tako i za cd-r. Dosta toga moze se vec naci i kod nas u prodaji, npr. u Tempu.

vidim svi presli na 20x...:crash:ja imam lite-on 18A1H-i zasad je sasvim ok za jedno prosecno koriscenje...nemam zamerki

Poslednja izmena:
Vrh Dno