Šta je novo?

LiteOn ocene i firmwere

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Juce sam kupio LiteOn 52/32/52 i za sada sam zadovoljan, ali se ovo pre svega odnosi na buku, prepoznavanje diska.. jer nisam imao prilike da bas nesto rezem na njemu.
Zanima me sledece, a to je gde mogu i da li mogu da nadjem novi FirmWere. Da li je tacno da je to ista masina kao i Sony. Ovaj je proizveden jula 2003. Ima li negde na Net-a ili u nekom kopm casopisu opis ovog rezaca. Zanimaju me njegove vrline i mane, pa ako neko nesto zna, neka kaze sad ili neka cuti zauvek.

imas test na www.cdrlabs.com/

Vrline +
-dobar kvalitet rezanja ,

Mane -
-BUKA ,
-Los kvalitet plastike i oklopa uredjaja ,
-Nedostatak prigusivaca unutar kucista ,
-Vibracije .

Mnogo je bolje da si kupio SONY koji je u stvari prepakovani LITEON samo je mnogo bolje upakovan i barem je duplo tisi od LITEON-a , ima TURBO BOOST funkciju standardno cita i reze sa 40x a kad ukljucis TURBO cita i reze sa 52x samo zadrzis EJECT 5-6 secundi

Kod mene je SONY CRX225E maltretiram ga vec nekoliko dana.
Mogu ti reci ako gledas kvalitet izdrade da je SONY avion za LITEON .

To su isti rezaci ali je po meni ipak bolji SONY !

i lepse zvuci kad kazes SONY nego LITEON .

Obavezno ga flesuj najnvijim firmware-om koji ces skinuti sa www.firmware-flash.com/

Ali kako na tom sajtu da znam koji je najnoviji? U downloadu su samo neke oznake koje meni nista ne znace

Evo ti direktan link:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/webfw/LTR-52327S/R52QS0B.zip
mada ako u drajvu imas verziju QS09, radi perfektno.
I ne obracaj paznju na PitBull-a, Sony je identican po pitanju optike i mehanike(kupuje od LiteOn-a), samo stavlja svoj FirmWare(koji je loshiji) i svoje nalepnice na uredjaj. I da, ugredjuje tu "turbo" funkciju, koja mene licno nervira, nekima moze da se dopada. Ostalo je apsolutno identicno.

Hvala za link ja skinuh i upadate-ovah soc, pa valjda nije losiji od b.

milos1985 je napisao(la):
Ali kako na tom sajtu da znam koji je najnoviji? U downloadu su samo neke oznake koje meni nista ne znace

Izvini na gluposti, samo je trebalo ukljuciti prikazivanje slika i odmah mi je bilo jasno.

BokiPK je napisao(la):
Evo ti direktan link:
http://www.liteonit.com.tw/ODD/webfw/LTR-52327S/R52QS0B.zip
mada ako u drajvu imas verziju QS09, radi perfektno.
I ne obracaj paznju na PitBull-a, Sony je identican po pitanju optike i mehanike(kupuje od LiteOn-a), samo stavlja svoj FirmWare(koji je loshiji) i svoje nalepnice na uredjaj. I da, ugredjuje tu "turbo" funkciju, koja mene licno nervira, nekima moze da se dopada. Ostalo je apsolutno identicno.
......
otvori SONY i LITEON pa ces videti razliku !!!
Inace preporucujem ti da ides da kupis naocare posto ne vidih razliku ili se pravis da je ne vidis .
kad budes otvorio SONY i LITEON javi se.......
I corav bi vido razliku u kvalitetu izrade izmedju SONY-a i LITEON-a ( mislim na kuciste i plastiku ) .

ps. edited by leksa

Evo i ja da kazem neke impresije. Imao sam pre Sony CRX210E kojeg sam "transformisao" u Liteon 52246S. U poredjenju sa starim novi pisac je manji i manje robustan, tray mu je klimav , medjutim, bolje se snalazi sa diskovima, gledao sam preko programa KProbe, diskove na kojima je SONY nalazio C2 greske , novi Liteon ih cita bez greske osim patoloskih slucajeva (SmartBuy platinum). Takodje je nesto tisi od SONY-a. Inace , ko je imao malo vremena da se zanima, u samom firmware za pisac moze da se nadje string SONY , cak i u EEPROM-u kada se iscita (1024 bajtova). Stavljen je poslednji FW (QS09).

A da li je qso9 noviji od qsoc?

PitBull je napisao(la):
...
......
otvori SONY i LITEON pa ces videti razliku !!!
Inace preporucujem ti da ides da kupis naocare posto ne vidih razliku ili se pravis da je ne vidis .
kad budes otvorio SONY i LITEON javi se.......
I corav bi vido razliku u kvalitetu izrade izmedju SONY-a i LITEON-a ( mislim na kuciste i plastiku ) .

ps. edited by leksa

Otvarao sam. I neznam da li si ti video 52327. Spoljashnje pakovanje je apsolutno nebitno, a CRX-225 je OEM LiteOn LTR-52327S, i tu nema vishe shta da se kaze.

milos1985 je napisao(la):
A da li je qso9 noviji od qsoc?

Nije. To je bazni FW sa kojim su stizale poslenje ture rezaca. Posle njega ide QS0A(sa par bagova), pa se ostali gube u testiranju, i stize QS0C kao dobar, pa videcemo. Poshto je star cca 1dan, ne mogu josh nishta da kazem o njemu.

Prekjuce sam isao na njihov sajt i poslednji je bio QS09 , sada pokusavam da pristupim ali ne ide!

BokiPK je napisao(la):
...

Otvarao sam. I neznam da li si ti video 52327. Spoljashnje pakovanje je apsolutno nebitno, a CRX-225 je OEM LiteOn LTR-52327S, i tu nema vishe shta da se kaze.

Spoljasnje pakovanje je bitno jer prigusuje BUKU !!!

Kod mene je u pitanju DTK kuciste koje, moze se reci, fino prigusuje vibracije s obzirom da nije bas lagano kao ova kineska kung_fu kucista :) i da ima specifican nacin montiranja uredjaja.

PitBull je napisao(la):
...
Spoljasnje pakovanje je bitno jer prigusuje BUKU !!!

Pitaj Baneta ako vec meni ne verujesh: Interna amortizacija je bitna, a buku kod Sony-ja prigusuje njegovo setovanje default 40x!

BokiPK je napisao(la):
Pitaj Baneta ako vec meni ne verujesh: Interna amortizacija je bitna, a buku kod Sony-ja prigusuje njegovo setovanje default 40x!
Ne bih smeo da se opkladim (pošto ih nisam upoređivao u istoj mašini) ali sam prilično siguran da je crx220e (flešovan sa ltr 6s0f firmwareom) tiši od ekvivalentnog liteon-a

Otvarao sam Sony CRX 210E1 i ima amortizaciju. Postoje neki gumeni lezajevi. Ovaj novi Liteon necu da otvaram, jos je pod garancijom. Inace na Sony-u pise na stampi Liteon LTR pa neki stariji model model :) Mogu da otvorim ako nego zanima.

Samo ne znam što se primate na PitBull-ove priče kad je poznato da iz nekog, nama nepoznatog, razloga je alergičan na Lite-ON firmu ili kako on to voli da napiše "( FUNASHI )".... Pa pogledajte samo njegove postove, od ~200 sigurno jedno pola postova je iskoristio da pljuje po Lite-ON-u.

BokiPK je napisao(la):
...

Idi cuvaj ovce negde na planinu malo da slusas zvonca i cvrkut ptica , jer ti se LITEON ocigledno uzujao u mozak pa vise ne razlikujes tisinu od buke !

Juce sam otvorio glanc novi CRX225E koj ima SUNDJER ispod donjeg POKLOPCA , mnogo deblje kuciste od LITEON-a i zato je mnogo tisi u radu .
Na ploci mu pide LTD-165 ????

BOKIPK ima li LITEON ovaj sundjer ( slika ) ????

PitBull je napisao(la):
...
Juce sam otvorio glanc novi CRX225E koj ima SUNDJER ispod donjeg POKLOPCA , mnogo deblje kuciste od LITEON-a i zato je mnogo tisi u radu .
Na ploci mu pide LTD-165 ????
BOKIPK ima li LITEON ovaj sundjer ( slika ) ????

Ima taj sundjer. Cela nova generacija LiteOn-a koristi istu stampanu plocu: i DvD i Combo i rezaci. LTD-165H je inace LiteOn-ov DvD-ROM drajv, 16/48, a i 166S ima istu formu.
A ti ne vredjaj, jer si stvarno slepca i ne citas sta drugi pishu.

Ima li negde opis nekog sajta o Liteonu, i ako moze link. Mogu li negde da nadjem neko uputstvo i malo specifikacija?

Ono sto mogu da preporucim je da na sonycrwxxx.org sajtu skine poslednji izmenjeni firmware (nikako sony-jev originalni), jer onda uredjaj radi provereno bolje!

Moji utisci:

Odlicno reze i cita,ali imaproblem kod gledanja filmova.Prvih 25 minuta brzina citanja je konstantna, ali kasnije pocu oscilacije brzine (od maximalne do potpunog usporenja) sto se ogleda u povremenom zastajkivanju reprodukcije filma. Resenje problema je ogranicenje maxsimalne brzine citanja uz pomoc Nerovog Drive speed-a na recimo 32X ili 24X.Toliko od mene.

BokiPK je napisao(la):
...

Ima taj sundjer. Cela nova generacija LiteOn-a koristi istu stampanu plocu: i DvD i Combo i rezaci. LTD-165H je inace LiteOn-ov DvD-ROM drajv, 16/48, a i 166S ima istu formu.
A ti ne vredjaj, jer si stvarno slepca i ne citas sta drugi pishu.

Ima SUNDJER malo sutra !
A kuciste LITEON-a je pravljeno od lima za LIMENKE COCA-COLE , pa se zato dere kao svinja kad je kolju .

Re: Moji utisci:

bandzo je napisao(la):
Odlicno reze i cita,ali imaproblem kod gledanja filmova.Prvih 25 minuta brzina citanja je konstantna, ali kasnije pocu oscilacije brzine (od maximalne do potpunog usporenja) sto se ogleda u povremenom zastajkivanju reprodukcije filma. Resenje problema je ogranicenje maxsimalne brzine citanja uz pomoc Nerovog Drive speed-a na recimo 32X ili 24X.Toliko od mene.
To se kod mene ne dešava....

bandzo je napisao(la):
Resenje problema je ogranicenje maxsimalne brzine citanja uz pomoc Nerovog Drive speed-a na recimo 32X ili 24X.Toliko od mene.

Ovo sam i ja primetio kod kolege na modelu 52246S !!!! Problem je u Verbatim diskovima. Testa radi sam taj disk narezao na neki izandjali SmartBuy CD-RW i sve je islo glatko. Radio se o onim jevtinim belim Verbatim-ima za 25 dindzi pa i nije cudo. Ono sto je cudno, CD Speed ne prijavljuje ni jednu gresku u citanju (C2 error) i kriva nekada raste od 24x na pocetku do 52X na kraju ali recimo kada se nekada ponovi test onda se desi da drajv naprasno obori brzinu citanja na polovini diska ili tako nesto. E sada ne znam da li je to do medjuma ili problem sa firmware.

bandzo je napisao(la):
Odlicno reze i cita,ali imaproblem kod gledanja filmova.Prvih 25 minuta brzina citanja je konstantna, ali kasnije pocu oscilacije brzine (od maximalne do potpunog usporenja) sto se ogleda u povremenom zastajkivanju reprodukcije filma.

Nije valjda da gledas film sa CD-a? Prekopiraj ga na hdd i onda gledaj. Kada kopiras na hdd onda koristis CD 5 min (ako je film na 1 cd), a u drugom slucaju koliko film traje.
Nemoj da arčiš CD - ”sak su skupe pare”.

Lukija je napisao(la):
Prekjuce sam isao na njihov sajt i poslednji je bio QS09 , sada pokusavam da pristupim ali ne ide!

Izasao je zvanican QS0B firmware, QS0C je bio leaked. U ondnosu na QS0C mnogo bolje radi sa 24x RW-ima, ostalo je manje vise isto.

Nazad
Vrh Dno