Šta je novo?

LiteOn 19"

Buca

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2000
Poena
619
Jel neko zna nesto o ovom monitoru:
LiteOn (C1996PNST) 19", CRT, 1600x1200, 96kHz, 0.26dp, TCO99 ?
Kakvi su utisci, slika, elektronika itd?

Unapred hvala
Buca

Ovako, tacno taj model nisam video u zivotu, a sada prvi put cujem za njega. ALI, po onome sto si napisao rekao bih da je krsina. Zasto?
Evo. Kombinacija katodne cevi od 19" i velicine tacke od 0.26mm je katastrofa za danasnje standarde. Moja 15-ica ima debljinu 0.27, a i najgori 17" samsung ima 0.23 debljinu. Normalna debljina tacke za 19"-icu bi trebala biti od 0.20 ili cak i 0.19; nikako veca.
A i rezolucija mu nije jaca strana, koliko vidim. Bice da je proizveden u pogonu za low-cost 17-ice, pa dodata prosirena katodna cev.
Rezultat = KRSINA. Izbegavaj. :D

wowww koji to ima 0.19 mm tacku ???

Darko je napisao(la):
Normalna debljina tacke za 19"-icu bi trebala biti od 0.20 ili cak i 0.19; nikako veca.

mipko je napisao(la):
wowww koji to ima 0.19 mm tacku ???

...

Verovatno neki besni modeli tima Viewsonic. To je bilo nagadjanje... :?

Tooooo kume pa bre gre`ota na radeon Sapphire 9500pro da se kaci nesto ispod 19":D
Monitor je odlican ima iste karakteristike kao 957P i Hansol 900P/920P...znaci klasika 1280x1024 u 85Hz, uostalom toliko je i kod NEC 19" FE serija...ako se ne varam...
Hansol 900P kod mene na radetu 9700pro ima sliku koju do sada nisam video nigde (ne racunajuci TFT)....
Buco ako treba pomoc sa kutijom - zovi;)

http://www.diskidee.nl/hardware/testen/index.htms/3347

Ashley je napisao(la):
Ti si Darko neki mnogo pametan savetodavac kad savetujes coveka, a nisi ni cuo ni video monitor...
Zato znam da citam pa savetujem odokativno po specifikacijama. A unapred sam rekao da nisam ni video ni cuo za monitor...

Ashley je napisao(la):
Kad god pozelis, mozes doci da ga pogledas... A kad ga budes video, onda cu te pitati ima li igde takav monitor za 190e.
E to je vec druga strana. Covek je pitao za kvalitet monitora, a ne za "best-buy"... Slazem se da je cena "prva liga", ali ja bih ipak dodao malko vise u uzeo neki samsungov DFX ili MB model.

Darko je napisao(la):
Ovako, tacno taj model nisam video u zivotu, a sada prvi put cujem za njega. ALI, po onome sto si napisao rekao bih da je krsina. Zasto?
Evo. Kombinacija katodne cevi od 19" i velicine tacke od 0.26mm je katastrofa za danasnje standarde. Moja 15-ica ima debljinu 0.27, a i najgori 17" samsung ima 0.23 debljinu. Normalna debljina tacke za 19"-icu bi trebala biti od 0.20 ili cak i 0.19; nikako veca.
A i rezolucija mu nije jaca strana, koliko vidim. Bice da je proizveden u pogonu za low-cost 17-ice, pa dodata prosirena katodna cev.
Rezultat = KRSINA. Izbegavaj. :D
kakvi bre pogoni i tacke??? :D ja do sad nisam video los liteon monitor a cena im je smesna! meni deluje da ti nemas pojma o cemu pricas, rezolucija nema veze sa pogonom, a postoji velika razlika izmedju horizontalnog i vertikalnog dot pitcha kod dot trio katodnih cevi.
toj monitor je super, jedino sto ga koci je niska cena pa ljudi tripuju da ima neka kvaka... :D

DFX?!?!?!?!
MB?!?!?
Brate pa jesi li video ti to u akciji???

To je go**o nevidjeno i ne zelim to da vidim na kumovom stolu nikako:)
O NF moze da se razgovara...ali o ceni ne moze:D

A kolika mu je dubina, odnono ne mogu nigde da mu pronadjem fizichke mere?
Inache cena mu je vishe nego povoljna pa bih pitao sve iz NS koji mogu da mi kazhu gde ima da se nadje i po kojim cenama, ja sam ga nashao u PinSoftu ali ne znam da li oni prodaju krajnjim kupcima robu ili samo dilerima.

unapred hvala
Buca

Broz je napisao(la):
DFX?!?!?!?!
MB?!?!?
Brate pa jesi li video ti to u akciji???

To je go**o nevidjeno i ne zelim to da vidim na kumovom stolu nikako:)
O NF moze da se razgovara...ali o ceni ne moze:D
Jesam i mogu slobodno da tvrdim da je sjajan. NF ne bih uporedjivao - prvo zbog cene, a drugo zbog one dve cuvene linijice, koje meni strasno idu na jetru. DFX i MB modeli to nemaju; a MB ima sjajne karakteristike i kristalnu sliku. Verovatno da i taj Liteon ima. A ako je zaista toliko dobar, recite gde mogu da ga nabavim pa da probam; mozda ga i zadrzim...
A Bahati, znam o cemu pricam jako dobro. I nadam se da si dobio odgovor na nforcershq forumu, odgovorio bih ti ja ali sam zaboravio sifru... :(

Liteon-a 19" sam se nagledao prilican broj dok sam radio u maloprodaji Pin-a, i mogu da kazem samo reci hvale za taj monitor. Solidna geometrija, ostrina i konvergencija i ono sto je mozda i najvaznije da nema oscilacija u kvalitetu, tj. svi su manje vise isti. Odlican monitor, za te pare najbolji izbor.

Darko je napisao(la):
...

Jesam i mogu slobodno da tvrdim da je sjajan. NF ne bih uporedjivao - prvo zbog cene, a drugo zbog one dve cuvene linijice, koje meni strasno idu na jetru. DFX i MB modeli to nemaju; a MB ima sjajne karakteristike i kristalnu sliku. Verovatno da i taj Liteon ima. A ako je zaista toliko dobar, recite gde mogu da ga nabavim pa da probam; mozda ga i zadrzim...
A Bahati, znam o cemu pricam jako dobro. I nadam se da si dobio odgovor na nforcershq forumu, odgovorio bih ti ja ali sam zaboravio sifru... :(

Ja ne znam sta si ti gledao. Imao sam prilike da vidim dosta DFX i MB primeraka i prosek im je ono, jako lose. Svaki drugi ima neku ozbiljnu boljku poput jako izrazenog prisustva moire-a u uglovima pa se cini pri sivkastim podlogama kao da je slika izrezbarena. Kvalitet napajanja je ocajan pa monitori bukvalno zuje i kad su u stand by-u. Nisam video neki primerak sa normalnom slikom... sve u svemu, za izbegavanje...

Darko je napisao(la):
meni tako ne deluje, al' ajd' ako ti kazes. 8)
pa sto ne odgovoris sad na moje nfhq pitanje? :D

Ashley je napisao(la):
Kad god pozelis, mozes doci da ga pogledas... A kad ga budes video, onda cu te pitati ima li igde takav monitor za 190e.
Ja bih dosao da ga pogledam :) Zivo me zanima kakva je slika!
Hajd reci gde i kad da dodjem. Javi mi na PM!
Unapred hvala na razumevanju! Pozdrav!

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

toj monitor je super, jedino sto ga koci je niska cena pa ljudi tripuju da ima neka kvaka... :D

Da nije 'kvaka" u tome sto ce ta odlicna slika za 2-3 godine da postane mutna i nepodnosljiva za bilo kakvo citanje? Ja imam takva iskustva sa nekim drugim 17-icama, sa kojima sam imao odlicnu sliku na 1152 a sada jedva citam i na 1024... Drugim recima: Da li je neko koristio te LiteOn monitore duze od 2 godine i moze li da potvrdi da nije doslo do degradacije kvaliteta slike

Ja sam video pre dve godine LiteON 17" i od tada pa do prekjuce je slika ista tj odlicna a monitor radi 16 sati dnevno...

netizen-k je napisao(la):
Da nije 'kvaka" u tome sto ce ta odlicna slika za 2-3 godine da postane mutna i nepodnosljiva za bilo kakvo citanje?
e sad, to ne mogu da kazem jer mi monitore za test daju samo na godinu i 11 meseci... zlikovci! :rolleyes:

LiteOn je na nasem trzistu tu negde oko 2 godine. Do sada je procenat kvarova u koje se racuna i zamucenje slike, tj. kilavljenje ekrana, negde oko 3 promila - 3 pokvarena na 1000 komada.

Uostalom, ako Drug Marsal nesto tvrdi, to tako biti mora :)

Ashley je napisao(la):
LiteOn je na nasem trzistu tu negde oko 2 godine. Do sada je procenat kvarova u koje se racuna i zamucenje slike, tj. kilavljenje ekrana, negde oko 3 promila - 3 pokvarena na 1000 komada.

OK, ima li neko informaciju gde ti monitori mogu da se pogledaju/kupe?

Monitor je cudo!
Upravo gledam u njega a on gleda u mene a sve to dolazi od Sapphire Radeona 9500PRO :D
PUNO HVALA Ashley-u za pomoc pri kupovini istog:)

pozdrav

Vrh Dno