Šta je novo?

LITECOIN - podešavanja

Ne znam kako ovaj .bin da upucam. Do sada sam koristio AtiWinflash a tamo mi treba .rom

Ako sam u pravu ta tvoja verzija je ustvari 113-C3810100-105.rom a kad pokusam s tim romom koji sam skinuo sa Asus support stranice za 7950 dv2t v2 javi mi problem SubsystemID mismatch...

Imas li neki prijedlog kako da ovo rijesim?

Ne znam kako ovaj .bin da upucam. Do sada sam koristio AtiWinflash a tamo mi treba .rom

Ako sam u pravu ta tvoja verzija je ustvari 113-C3810100-105.rom a kad pokusam s tim romom koji sam skinuo sa Asus support stranice za 7950 dv2t v2 javi mi problem SubsystemID mismatch...

Imas li neki prijedlog kako da ovo rijesim?
Taj .bin fajl sam ga skinuo sa trixx-a (save bios-opcija) a kako se "ubacuje" u kartu nem pojma...
BIOS Version: 015.013.000.010.000705
BIOS Part Number: 113-AD38900-101
EDIT:
Hvala @Apple
Bios skinut preko gpu-z i ima oznaku .rom :D

Prilozi

• Tahiti.rar
    39.8 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:
Pa skini bios preko gpu-z ..

nevjerovatno, iste kartice, jednu odradim bez problema, probam i to je to...

Isti postupak na drugoj i na kraju price ne daje mi sliku na monitor. Probao sam i drugi izlaz i opet ista prica...

Ovo je da se ubijes

I ja imam taj problem kad nadjem bios koji mi odgovara taj ne baca sliku :(

uspio sam srediti kartice, svaku posebno.

Sad imam drugi problem. kartica svaka zasebno, na jednom racunaru radi odlicno. baca preko 620 khs na 1040/1470 a shareovi prste na sve strane. E kad sam ih ubacio u rig, nasto je problem s GUIminer scrypt alpha. Nece nikako da potjera na high usage dok je u testnom kompu na istom GUImineru letilo sve.

Kontam da negdje nesto nije zapamtio vezano za BIOSE koji su bili na karticama a u medjuvremenu sam ih flashno na drugom racunaru, tom gdje je sve letilo pa sve vrato u rig i sad mi pravi problem.
Neka ideja? Savjet?

Kupio sam danas 2 karte R9 280x sapphire dualX i nece da rade na linux smosu smosu, pa moram da se pozabavim sa windowsom :D. Ako nekom nije mrsko molim da mi kaze kako da namestim grafike da daju 700+ khsa. Instalirao sam win 7 64 bita, imam samo 2gb ddr3, ne znam jel to dosta za 2xR9 280x,ako nije stavicu sutra jos memorije. Stavio sam 13.10 ati driver i stavio guiminer verziju v0.02.
Kao sto vidite i sami dobijam oko 500khs-a na nekim manje vise default podesavanjima. Ne mogu da nadjem onaj bat fajl ili kako ga vec zovete, molim za malu pomoc oko podesavanja.... Kada stavim na high usage nece da mi kopa grafika....

Prilozi

• slika 1.PNG
    slika 1.PNG
    585.1 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Probaj g2 za pocetak a bat file mozes sam da napravis za cgminer i stavi ovo u njega
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
color 70
cgminer -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u username -p password --scrypt --thread-concurrency 8192,8192 -I 13 -g 2 -w 256

Meni je ovako i kopa 746.8

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://global.wemineltc.com:3335 -u username -p password -o stratum+tcp://us3.wemineltc.com:3334 -u username -p password --failover-only --gpu-threads 2 --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1080 --gpu-memclock 1500 --intensity 13 --gpu-vddc 1.087

Eto samo podesi klok na 1080/1500 pa kreni dalje da cackas u Guimineru pa ako ne valja probas cgminer ;)

Kao sto vidite i sami dobijam oko 500khs-a na nekim manje vise default podesavanjima. Ne mogu da nadjem onaj bat fajl ili kako ga vec zovete, molim za malu pomoc oko podesavanja.... Kada stavim na high usage nece da mi kopa grafika....

Imaš premalo memorije.

Poslednja izmena:
Jedna mi daje 600 druga 520, pucaju drajveri, jedna radi kada stavim g2 dok duga trokira, ptice pevaju, deca se igraju, bem ti windows, linux pesma naspram ovoga.....

Jedna mi daje 600 druga 520, pucaju drajveri, jedna radi kada stavim g2 dok duga trokira, ptice pevaju, deca se igraju, bem ti windows, linux pesma naspram ovoga.....
Malo je 2gb memorije za 2 kartice, moras da imas bar 3gb za 2 kartice da bi sve to radilo kako treba, evo kod mene u jednoj masini 4x 280x dualx sa 8gb memorije sve daju po 751.

Malo je 2gb memorije za 2 kartice, moras da imas bar 3gb za 2 kartice da bi sve to radilo kako treba, evo kod mene u jednoj masini 4x 280x dualx sa 8gb memorije sve daju po 751.

A da probaš sa manje memorije? Čisto da se uveriš da i onda daje isto 751khs :)

Potrosnja memorije zavisi od TC . AKo je TC 8192 onda vam nece trebati puno memorije ;)

kako da izbjegnem 'Rom can not be erase' poruku nakon flashiranja sa Atiwinflashom?

A sta si pa radio kad dobijas tu poruku ? Daj malo vise informacija , verzija programa i sta si kucao .

Probaj noviju verziju atiwinflash .

probao sve verzije atiwinflasha do 2.3.0.
probao sam preko njegovog GUIa (kako mi ne radi pozicija 1 biosa, bootam komp sa pozicije 2, nakon boota prebacim u poziciju 1 i pokusam sa romom za koji 100% znam da je ispravan jer ga imam na poziciji 2 odakle sam ga i snimio. kada to uradim sve kao prodje ok ali poruka na kraju je da ne moze izbrisati rom.

iz CMDa sam koristio atiwinflash -unlockrom
atiwinflash -f -p 0 xxxxx.rom
i na kraju ista stvar

koristio sam i atiflash iz DOSa e to kaze da ne vidi adapter.

Poslednja izmena:
i da, i onaj tvoj rom koji si mi dao ne moze nikako. odnosno moze, ali nema slike i ne dize sistem.

Sve i jedan... ili kaze ono nesto SubsystemId... ili ga upuca ali onda kartica ne baca sliku ili ne radi nikako...

Ima li tu uopste nekog ko je na kraju namestio kopanje LTC-a pod XP-om?
Bio bih mu jaaako zahvalan ako bi objasnio kako je uspeo. :)

znam da bas nije mesto za ovo, ali imam jedno pitanje.. Ako kupujem za kesh LC da li bi trebao da ocekujem neki % vecu ili manju vrednost od vrednosti na berzi? ako dobro razumem za kesh bih mogao da dobijem neki manji popust ili gresim? Takodje ako neko prodaje LC nek baci PM.

znam da bas nije mesto za ovo, ali imam jedno pitanje.. Ako kupujem za kesh LC da li bi trebao da ocekujem neki % vecu ili manju vrednost od vrednosti na berzi? ako dobro razumem za kesh bih mogao da dobijem neki manji popust ili gresim? Takodje ako neko prodaje LC nek baci PM.

U najboljem slucaju dobices istu, ako neko bude hteo da ti proda :)

Vrh Dno