Šta je novo?

LITECOIN - podešavanja

Pazi sad ovo sta se desava... Rekoh da mi se zamenile karte u mineru, a zamenile mi se takodje i u GPU-Z-u, samo u AB-u su ostale prva gore i druga dole.. I sad imam dve gluposti.. Prva je da mi u AMD Catalyst-u jedan "adapter" disable-ovan, pretpostavljam ova prva karta, sto sad nece monitor u nju da se ubode, ali ona radi u mineru.. A druga je, da kad nesto radim na compu, spusta mi se brzina kopanja prve karte (druge u mineru, jer se zamenile), iako mi je monitor ubacen u drugu.. Sta to moze da bude i kako da enable-ujem tu kartu i po mogucstvu vratim monitor u nju?? Jer mi se dosta smesnih stvari desavaju po compu sad, puno bag-ova kad nesto graficki intenzivno hocu da radim...

Opaa water cooling jel? :D Koliko kosta to ako nije tajna :)
Onda reinstaliraj driver, ako ne pomone, reinstaliraj winblow$

Dosta, da ne zalazimo u to ovde :D

Driver probao da reinstal, pa mi se desilo da kad sam uninstal, pukla slika skroz, ni jedna grafa nije bacala sliku, pa sam uninstal i instal novog zavrsio preko moba i teamviewera.. I opet isto, druga radi, prva disbale... A ne reinstalira mi se win bas sad, imam dosta toga bitnog, ne mogu to odmah da uradim...

Mislim da ti reinstal W$ neće pomoći (bar meni nije). Verovatno je to do biosa grafičkih. Kod mene je monitor na karti koja je na x1 preko extendera a jača karta(7950) direktno u pci-e x16 i nema šanse da baci sliku na monitor. U cgmineru mi je 7950 d0 a druga je d1. Kad hoću da nešto radim (SC-Blacklist :d) ja pokrenem cgminer samo sa d0 kartom i nema problema (jedna kopa dok druga radi "posao").
PS.
drajvere briši sa amd cleanup programom ili driver sweeper-om

Poslednja izmena:
Ma znam sve.. Ajde probacu i cist win, pa da vidimo dal ce neki bios malo lepse da se ponasa..

Ne znam to da podesim, namestim, sta god... cgminer mi je vec sve namesten, samo kliknem i cepam :d

Uspeo sam "nekako" da resim prob.. Par puta sam flesh bios, malo se igrao ovo-ono.. I neki od bagova se izgubili.. Pa ajde resio da se poigram malo i sa clockovima i da nadjem max toj prvoj karti.. Pa da vidite :d

kopanje-prva-max.png

Clock nije losh ali ti je WU mali za taj clock ;)

Pod vodom je ...

Pazi sad ovo sta se desava... Rekoh da mi se zamenile karte u mineru, a zamenile mi se takodje i u GPU-Z-u, samo u AB-u su ostale prva gore i druga dole.. I sad imam dve gluposti.. Prva je da mi u AMD Catalyst-u jedan "adapter" disable-ovan, pretpostavljam ova prva karta, sto sad nece monitor u nju da se ubode, ali ona radi u mineru.. A druga je, da kad nesto radim na compu, spusta mi se brzina kopanja prve karte (druge u mineru, jer se zamenile), iako mi je monitor ubacen u drugu.. Sta to moze da bude i kako da enable-ujem tu kartu i po mogucstvu vratim monitor u nju?? Jer mi se dosta smesnih stvari desavaju po compu sad, puno bag-ova kad nesto graficki intenzivno hocu da radim...

U Afterburneru proveri da ti je stikliran "Disable ULPS" i postavi +20% power limit za obe karte. OC karata radi odvojeno, dakle u afterburneru nemoj ukljuciti "link similar GPUs OC.. bla bla..."

Poslednja izmena:
@Apple, znam, zavrnuo sam je sad nazad :D

@GoranM, vraceno na oko 740kh/s na clocku 1080/1500 :)
Cini mi se da ULPS nema u AB-u, nego u Sapphire TriXX-u.. Karte su mi naravno odvojeno clockovane, a pover limit nisam stavio na +20%, jer mi se desavalo da budu nestabilne i pukne driver zbog varijacije napona..

A sada posle mog "drugog cackanja", u mineru u AB-u su mi normalno prva i druga karta na mestima, a GPU-Z obrnuto i u ATI Catalyst-u, monitor preko prve karte i dalje ne ide + imam artifakte kad hocu nesto graficki zahtevno da radim, bez obzira koju kartu iskljucim u mineru i vratim joj clockove na normalu...

ULPS imas u novom beta AB-u .

@JA90 proveri VDDC dok kopas, onaj Asus-ov bios je za kartice sa velikim asic-om, tako da je def 0.98 V sto je za moju karticu malo :)
Sa kojim bios-om si postigao one clockove 1180/1900 ?

^Digao sam voltazu bio, nije to.. Sa onim tvojim prvim sto si slao

Kako si je digao? Kod mene nece preko AfterBurnera... kad proverim u gpu-z i dalje stoji 0.98V
Morao sam da editujem onaj bios, da vratim vddc na 1.170V...

Auuu.. Vidi stvarno, uopste nisam proveravao :O
Pa ne znam onda.. Kako to da uradim??

Eee eto vidis :)
Ne bih ni ja primetio da posle restartovanja compa nije htela kartica da radi na 1050/1500...
Probaj s ovim da editujes onaj bios od Asus-a

Cek do pre restarta ti je kopala normalno a posle restarta nije htelo ?

Posle restarta compa nije bilo moguce podesavanje napona, verovatno jer je na Asus-ovom bios zakljucan...
Kopala je i posle restarta ali nisam mogao da podignem clock preko 980, zbog niskog napona jezgra zakuca...

To se i meni desava sa pojedinim biosima ... Cak se promeni napon u GPU-Z kad se gleda posle restarta kompa . Npr uflesujem bios i napon je taj 0.8mv a kad se restartuej komp skoci napon na 0.95mv i tu je zakucan .. Ima li leka za to ?

koja verzija Biosa za Asus 7950 DC2T V2 daje najbolje rezultate?

Jedino da se proba edit bios-a tj default napona u njemu na napone koji odgovaraju tvojoj konkretnoj kartici prema ASIC quality a to vidis ovim editorom samo sto ja nisam uspeo da editujem s tim programom, nesto nije hteo... pucao program, nego sam koristio ovaj

Asus 7950 DC2T je dobra kartica, radi super sa default bios-om, nisam video da se neko zalio na nju. Ti imas problema s njom?

Izgleda da sam u cackanju sam sebi napravio problem. Umjesto defaultnog stavio sam onaj rom koji zavrsava .103... sada ne mogu rudariti na high usage... Koji je defaultni bios jer sam papak pa niti sam pogledao, niti sam ga spasio?

Poslednja izmena:
Izgleda da sam u cackanju sam sebi napravio problem. Umjesto defaultnog stavio sam onaj rom koji zavrsava .103... sada ne mogu rudariti na high usage... Koji je defaultni bios jer sam papak pa niti sam pogledao, niti sam ga spasio?
Evo sa moje asus7950dcu2t v2 bios(015.013.000.010.000705) sačuvan preko trixx-a

Prilozi

• Tahiti.rar
    39.6 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Vrh Dno