Šta je novo?

LITECOIN - podešavanja

Kod:
--gpu-engine 1140 --gpu-memclock 1250 --temp-target 70 --auto-fan

Samo podesi vrednosti koje ti odgovaraju. Posle gasenja ostaju ovi klokovi. Jedino da napravis bat za gasenje sa kojim ce da ugasi cgminer pa da opet upali cgminer sad def klokom i opet ugasi.

Ili da napravis bat za podesavanje kloka koji ces da kliknes posle gasenja cgminera.

Sa asus 270x vadim ~420Kh/s, nek baci neko podesavanja za 450+

500Khs mena sanse da izvuces sa ovom karticom, a da radi kako treba:)

Evo mojih podesavanja (imam dve 270x) i daju mi po 475kh u GUImineru (broj se slaze sa procenom litecoinpoola, razlika je samo 5kh za 24h prosek:

1120-1500 klok
tc 15500
intensity 19

prave trenutno 0.46 LTC dnevno. Inace, neko je pitao za proviziju poola-da li je skida pri miningu i zato pokaze manji skor u brzini, ili o podacima o unpaid rewards. Prilicno sam siguran da skida iz unpaid rewards, jer sam nasao neke nepristrasne kalkulatore na netu, i pokazuju mi par % veci mining skor za hash koji postignem nego kalkulator na poolu. Ne znam da li sam dobro pojasnio :)

pozdrav,ima li kakvo resecenje za graficku ati 5850 power color je proizvodjac, ona mi trenutno kucka 380kh, ali ima dosta HV-a koliko sam ja skontao to su neke hardverske greske pa samim tim mi ne kuca skoro nista tamo na nalogu. Zna li neko sta da radim, novi sam u ovom svemu pa sam hteo da pokusam nesto,ali ne ide? Hvala unapred...

Jel moze neka da mi pomogne oko podesavanja? Kupio ovu sapphire i kopa oko 550, moze neka pomoc da kopa vise?

Jel necu nesto da pokvarim ako upisujem ove parametre?

Oces radice ti bolje :p

Ma cuti jedva dograbih ovu, nema ih nigde, ni sam ne znam kako sam uspeo da je navatam, sad moram i napajanje da jurim jel ovo kad ukucam neke parametre pocne da zuji i ugasi se komp.

Lc 6550 550w ali je staro prilicno, narucio sam http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001966 sad i prebacio grafu u moj komp koji ima http://raidmax.com/psu/rx_730ss.html.

Samo sam dodao ovo u bat fajlu: cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://global.wemineltc.com:3335 -u sakiboj.1 -p 123 -o stratum+tcp://us3.wemineltc.com:3334 -u sakiboj.1 -p 123 --failover-only --gpu-threads 2 --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1080 --gpu-memclock 1500 --intensity 13 --gpu-vddc 1.087

1.jpg2.jpg

Evo sa ovim podesavanjima na mom racunaru, jel temperatura ok? Ne prelazi 74

Poslednja izmena:
Lc 6550 550w ali je staro prilicno, narucio sam http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001966 sad i prebacio grafu u moj komp koji ima http://raidmax.com/psu/rx_730ss.html.

Samo sam dodao ovo u bat fajlu: cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://global.wemineltc.com:3335 -u sakiboj.1 -p 123 -o stratum+tcp://us3.wemineltc.com:3334 -u sakiboj.1 -p 123 --failover-only --gpu-threads 2 --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1080 --gpu-memclock 1500 --intensity 13 --gpu-vddc 1.087

Pogledajte prilog 129963Pogledajte prilog 129964

Evo sa ovim podesavanjima na mom racunaru, jel temperatura ok? Ne prelazi 74

Je u redu je. Meni XFX 280x daje 702khash, temp 71 u negrijanoj sobi. I radi na Corsair 550w:p

Zezao sam se malo sa 270x crossfire iako sam znao da ne bi trebalo :p sad kad rudarim, druga karta mi baca duplo manje hashova. Sta uraditi? Probao sam reinstalaciju drajvera, ne pomaze. Reinstall win-a ili ima drugo resenje, mrzi me kroz to da prolazim :)

edit:nvm resio, MSI Afterburner je brljavio

Poslednja izmena:
Ljudi moram da podelim iskustvo sa vama :) ko zna.... mozda nekome zatreba...
Imao sam muke da nateram MSI R7970-2PMD3GD5/OC da kopa kako treba, na default klokovima jedva 520 kh/s... i posle 5 dana isprobavanja svega i svacega, nadjem bios koji radi s ovim s*$#%! od kartice :D

Evo biosa koji radi od Asus referentnog modela kartice, ako nekome zatreba http://www.techpowerup.com/vgabios/134270/asus-hd7970-3072-121018-6.html

Odmah posle flesha uz maleni oc radi na ~720 KH/s sa core 1050Mhz memorija 1500Mhz i config -I13 -g 2 --thread-concurrency 10240

Khm adresa za donaciju je u potpisu :p
Btw trebao si navesti da je 015.021 verzija biosa bila na kartici ;)

Poslednja izmena:
E da bio je originalni bios sa oznakom koja pocinje sa 015.021
To su uglavnom lose verzije biosa, tj one sa kojima lose radi mining... mada uglavnom problema imaju ove msi oc varijante, i vecinom GHZ edition kartice.
Fora je da se fleshuje bios od neke kartice referentnog modela, sa default klokovima tipa 925MHz core i 1375 Mhz memorija, ako radi sa takvim bios-om, problem resen, posle samo overclock i cepaj :)

Ja sam uzeo dve takve karte i jedna kopa normalno, a druga pravi prob kao tvoja i ima isti taj bios.. E sad, probao sam flesh na taj Asus bios koji si dao, ali meni ne baca sliku uopste kad upalim comp.. Jel se desavalo tako nesto tebi??

Hmm ne, kod mene radi odlicno...
Mozes da probas jos jedan bios od tog referentnog Asus-a, novija verzija Build date:2013-02-19 04:13:0, ovde

Ja ipak mislim da ti brkas mesta karticama ..

Znam sta je 0, a sta 1.. Nemoj jos i ti da me zezas :D

Mislim da ne znas jer je u cgmineru kontra :p

Hmmm... Nije, znam kad u AB-u menjam clockove + menjao sam biose na drugoj karti i na njoj su poneki i radili...

Vidi ovako karta koja ti je u prvom slotu u cg mineru je vidi kao donju ...

Vidim da na prethodnim stranicama ljudi imaju problema sa asus 270x dc2t. Vec sam negde napisao ali ajd opet. Jedino resenje je nov bios sa asusovog sajta, posle toga kartica poleti. 475khs na 1120/1500 clockovima.

Aha, a tako je isto i u AB-u?? A kad fleshujem bios, posto uspesno fleshujem na drugoj karti, znaci samo mi drugu kartu fleshuje, bez obzira da li kucam 0 ili 1 ??

Zanemarite sve sto sam ja kucao i sad cu da vam iskucam kakvi smo totalni *****i, ja i tu neki ljudi sto se godinama bave miningom, ispali.. :lupko:

Uglavom, ja imam dve MSI R7970-2PMD3GD5/OC, kao i _milan_ i jedna na svom biosu kopa normlano oko 730kh/s, a drugu nismo mogli da dignemo preko 600 ni kad joj za mem nasviramo preko 1800mhz (naravno, nisam je na toliko drzao, spustio sam clock i hash je bio oko 580)..
E sad karta "navodno" nije htela da prihvati ni jedan drugi bios osim tog njenog koji pocinje sa 015.021.. I mi probao 50 razlicitih biosa od svih mogucih drugih karti.. I neki su dizali sistem pa pucali, neki nisu nista, ali fora je sto su neki dizali sistem (cuje se zvuk kad se udje u windows), ali nisu bacali sliku sa te karte, pa smo mislili da ni oni ne rade kako treba.. Na kraju, vratili smo na njen osnovni bios i kopala je zadnjih par meseci tako, oko 580kh/s..

Da bi meni sad palo na pamet (u dopisivanju s Apple-om oko promasaja karti za flesh itd) "Ako digne windows i cuje se zvuk, to bi trebalo da znaci da karta radi, ali mozda ne baca ONA sliku".. I ubacim ja ovaj prvi bios koji je _milan_ okacio (jer mi se i na njemu tako dizao win), pa prvo probao da proverim da li comp radi preko teamviewer-a preko moba i vidim da radi i na kraju,
Ubodem monitor u kartu koja je u drugom slotu na maticnoj i radi sve normalno ! Karta baca preko 700kh/s na 1050/1500, driver ne puca, pa cu sad da se cackam jos malo oko nje da vidim da li ce da baci jos malo vise.. I tako... Niko se nije setio da proba monitor u drugi slot, niti ja znam sto se primarna kartica prebacuje na drugu kad se fleshne bios prvoj i takodje im zameni mesta i u miner-u, a do sad je bila prvi slot 0, drugi slot 1...

Ako neko moze da pojasni, nek iskuca, ako ne.. Bas me briga, sad mi obe karte rade normalno :d :wave:

Hahaha :) Ma vazno da si resio problem. Oce to tako kad te iznervira i kad te zeza danima, da zaboravis da probas monitor u drugu karticu :)

Nazad
Vrh Dno