Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Jesam li rekao da neko treba da bude zadovoljan ?

Možda je pravo pitanje zašto još uvek kopate ? Možda ne možete da zavaljate hardver ili se možda nadate da će cena coina na srednji rok rasti (srednji rok 3 - 5 godina) ?

Zato što je prošle godine u ovo vreme bilo još gore. Sad ko ima sreće i prati uvek moženešto nahvatati, pre je bilo samo par coina.

Prosle godine u ovo vreme nikako nije bilo gore. Sada je gore nego ikad.

I pred zoru je najmracnije :) I druzina u Helms Deepu je odolevala razularenoj hordi 10.000 Uruk-Haija sve do dolaska Gandalfa i Rohirima ;)

Prosle godine u ovo vreme nikako nije bilo gore. Sada je gore nego ikad.

Možda tako misliš jer ne kopaš. Ja pričam orudarima. Prošle godine avgust struju nisam pokrivao. A sad ko ubode par dobrih valuta milina. Naročito ko kopa i čuva. Npr nlg ili ti gulden kopali po smešnom diffu i zaboravili na njega, a pre koji dan cena preko 1500 sa nekih 70 :) Samo šteta što ga više nisam ostavio u šteku :) A boolberry pre par nedelja prešao sa cpu na gpu... extra profit...

Ja nikad nisam prodao coin zbog računa za struju pa ne razumem tu paralelu.
Kopam da bih uštekovao što više BTC-a pred sledeći bubble kad ću prodati deo šteke.

nisi me razumeo, ne prodajem ja coine da bi platio troskove struje, samo stekam i cekam pump...
samo kazem da, dok god nisi u minusu sa rudarenjem, nema razloga prestajati... a cak mozes i sa minusom rudariti, ako verujes da ce nekad dostici cene koje ocekujes...
tj kad bi sad prodavao coine, oni bi pokrivali troskove struje, to je na sta sam mislio, ali naravno da ih ne prodajem po ovim cenama...

ipak mislim da treba iskoristiti pumpove radi uvecanja kolicine novcica, npr da je prodao makar deo na onom pumpu i kupio po nizoj ceni, to bi mu ustedelo bukvalno meseci i meseci kopanja, a ko se imalo razume zna da je pad bio neizbezan tako da je short 100% zagarantovan bio

sve je to lepo i ja bi rado radio, da su te menjacnice bar malo sigurne sto se tice drzanje love ili novcica na njima...
posto uopste nisu, izbegavam da tamo drzim novcice ili pare duze od par minuta...

I pred zoru je najmracnije :) I druzina u Helms Deepu je odolevala razularenoj hordi 10.000 Uruk-Haija sve do dolaska Gandalfa i Rohirima ;)

hahahahah :d

Poslednja izmena:
ova dvojica prva, imaju da piju na splavu u omanjem drustvu ali da se ne izivljavaju.

Možda tako misliš jer ne kopaš. Ja pričam orudarima. Prošle godine avgust struju nisam pokrivao. A sad ko ubode par dobrih valuta milina. Naročito ko kopa i čuva. Npr nlg ili ti gulden kopali po smešnom diffu i zaboravili na njega, a pre koji dan cena preko 1500 sa nekih 70 :) Samo šteta što ga više nisam ostavio u šteku :) A boolberry pre par nedelja prešao sa cpu na gpu... extra profit...

Pa sto si cuvao ltc? Prosle godine do polovine oktobra, ili duze, diff je bio oko 1000, ja sam ga svakog dana prebacivao u btc, svima sam savetovao da to rade i svi ste me hejtovali, a ltc sam bio kupio jednom na 0.0175 kad je krenuo ko zna koji po redu hype za gox, ubrzo prodao sa 15% zarade. Ponovo sam ga kupio za dolare jer sam izasao nespretno u fiat pocetkom novembra, a, na svu srecu, ltc je tada bio u bunaru i izvukao me je. Shitcoin ne treba cuvati, a ltc je bio i na zalost, jos uvek je u toj kategoriji. Prosle godine btc je konstantno rastao od jula, podseti se malo, do silk roada je vec bio duplo jaci u odnosu na pocetak jula meseca. Ostalo je istorija.

Sad sam proverio, u ovo vreme ltc je bio 2.5$ otprilike, diff oko 1000. Rig 4x 7950 pravio je oko 2.4 ltc-a dnevno, to je oko 6$, a trosio je oko 24 kWh energije dnevno, sto je mnogo manje od pomenutih 6$. Jedino ako si ga kopao procesorom ti je bio neisplativ...

Poslednja izmena:
ne tacno prosle godine u ovo vreme ltc je padao sa 2$ na onaj najnizi nivo vrednosti i bila je jako mala ili skoro nikakva zarada,

Ltc je prosle godine u mesecu septembru do 25-og bio na vrednosti izmedju 2.3-2.5 USD, a i ostalih pet dana u mesecu nije sisao ispoda 2 USD.

ne tacno prosle godine u ovo vreme ltc je padao sa 2$ na onaj najnizi nivo vrednosti i bila je jako mala ili skoro nikakva zarada,

Druze, kad nesto napisem, pre nego sto pisem i proverim. Najniza cena je bila 1.1$ u silk-road danu, to je bilo na momenat i vec za par sati se stabilizovalo. Ispod 2 je pala tek u oktobru, kada je dostigla oko 1.6 minimalnih. Odgovorno tvrdim da je u septembru cena bila iznad 2$, na momente i skoro 3.

Druze, kad nesto napisem, pre nego sto pisem i proverim. Najniza cena je bila 1.1$ u silk-road danu, to je bilo na momenat i vec za par sati se stabilizovalo. Ispod 2 je pala tek u oktobru, kada je dostigla oko 1.6 minimalnih. Odgovorno tvrdim da je u septembru cena bila iznad 2$, na momente i skoro 3.

Pa da, na oko 1.7$ je većinu i uhvatila panika i istresli se. Znači jedva struja da se pokrije...

o cemu vi raspravljate..
Ovde se stvari menjaju na mesecnom nivou, znaci sto je bilo pre god dana se smatra skoro kao p.n.e. ,nema smisla porediti jer za jedan dan sve moze da se promeni, apsolutno sve

Polako s orderima... Ostavi nesto i za 130+ da nebi kukao posle mozda. Ja ne stavljam ordere dok ne vidim kako se krece situacija. Tek na 70 se ukljucujem uopste da pratim ozbiljnije. Jeste 100 neka psiholoska barijera ali svojevremeno je i BTC preleteo do 250 bez problema.

joj, kako imam osecaj da ce Saj opet biti u pravu, a ovi filozofi na stepenicama i oko njih ce opet imati "realno|" objasnjenje zasto je to bas tako ispalo u datom trenutku

Prosli put kad sam pricao da ce ici jos gore 90% ljudi se istresla do 9$. Kad je otislo na 16 onda su kukali sto me nisu slusali i oni koji nisu do tada. Samo je Cacanin gurao do 48.
Da se razumemo, ne mora uopste da znaci da cu biti upravu ali treba biti spreman i za takvu opciju. Mnogo je los trip kada se istreses prerano i gledas kako nastavlja da raste. Znamo svi da ova prica odavno nema veze s mozgom, treba ocekivati neocekivano. Ja sam se spremio psihicki za sve varijante.

joj, kako imam osecaj da ce Saj opet biti u pravu, a ovi filozofi na stepenicama i oko njih ce opet imati "realno|" objasnjenje zasto je to bas tako ispalo u datom trenutku

A sta mislis da filozofi to ne bi voleli? A ako imas osecaj, ti ulozi kes u pricu...Ja nemam osecaj, ali mogu da se nadam...Ostavio sam 200 komada po strani, 100 za Saj-a i 100 za sebe ako bude 650$ do kraja 2015. godine, ili bilo kad pre tog 31.12.2015. :) ako ne bude, mozda ce preteci za pivo i kokice...

prijatelju sto se ti osecas prozvanim , nisi ti u toj grupi iako malo vise mracis :)

A sta mislis da filozofi to ne bi voleli? A ako imas osecaj, ti ulozi kes u pricu...Ja nemam osecaj, ali mogu da se nadam...Ostavio sam 200 komada po strani, 100 za Saj-a i 100 za sebe ako bude 650$ do kraja 2015. godine, ili bilo kad pre tog 31.12.2015. :) ako ne bude, mozda ce preteci za pivo i kokice...

ma ko će ulagati pare po osećaju student, to su sve forumske prazne priče!

da uistinu misle da će biti 50 $ sada bi kupovali šakom i kapom, a jedini koji kupuje ovde sam ja, a ja kažem da će tek pasti. :D

Poslednja izmena:
prijatelju sto se ti osecas prozvanim , nisi ti u toj grupi iako malo vise mracis :)

Ne osecam se prozvanim, ali smatram da bi svi koji prate ovu temu, i bilo koju drugu vezanu za kriptovalute, voleli da LTC bude 80+, 100+, (upisi proizvoljan broj)...Jer bi to znacilo da je i BTC mnogo skup, i, verovatno, mnoge druge valute. A to sto neko pokusava da zaradi trgujuci na osnovu tehnicke analize, neko na osecaj, neko rudarenjem, ne menja sustinu. I da, te stepenice cesce (da ne kazem 70%) pogadjaju buduci razvoj situacije. Ako si day trader, to ugrubo znaci da cces od 10 uzastopnih trgovina 7 imati sa zaradom.

ma ko će ulagati pare po osećaju student, to su sve forumske prazne priče!

da uistinu misle da će biti 50 $ sada bi kupovali šakom i kapom, a jedini koji kupuje ovde sam ja, a ja kažem da će tek pasti. :D

Nije valjda da kupujes LTC???? :):) ja sam to odradio, sad razmisljam da otresem ono malo sub 0.01 novcica sto kupih pocetkom meseca.

naravno da ne kupujem ltc. :D

samo btc. i to samo da bih se dopunio dolarima na stampu. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno