Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

A kada si bio u dolarima onda je presporo padalo ?
Nikako nama udovoljiti.
Da je lako i predvidljivo svi bi bili bogati.

Ma bicemo, ne brini. Jedino sto imamo razlicitu meru za bogatstvo. Svakako ce oni iz 2010-2011 uzeti dosta, mi iz 2012 cemo uzeti manje, oni iz 2013. jos manje, a generacija 2014. ko zna...

Gledaj to ovako, mozda ces se osecati vise bogat.
Trenutno ima oko 30 miliona coina :)
Podeli to sa brojem koina koji ti imas...
Sta mislis jel postoji vise od 3000 ljudi koji imaju vise LTC-a nego ti ? :)
Ako imas onoliko koliko ja mislim da imas verujem da ulazis u 1500 sa najvise koina :)
Biti u bilo cemu u prvih 1500 na svetu nije lako :)

Gledaj to ovako, mozda ces se osecati vise bogat.
Trenutno ima oko 30 miliona coina :)
Podeli to sa brojem koina koji ti imas...
Sta mislis jel postoji vise od 3000 ljudi koji imaju vise LTC-a nego ti ? :)
Ako imas onoliko koliko ja mislim da imas verujem da ulazis u 1500 sa najvise koina :)
Biti u bilo cemu u prvih 1500 na svetu nije lako :)

Ma to me i brine...kad sam ja sitni igracic u tom top klubu, mora da ne valja to sto imam. Bio bih u top 15000 klubu BTC-a da nisam ulazio u LTC, a taj mi se klub vise dopada:). Inace, BTC ima skoro 90000 adresa sa preko 10K $ dok LTC ima samo 1900 takvih adresa.

ja sve nekako cekam da diff ode na 50k a da normalna vrednost LTC-a ode na 15-20$ recimo, dakle da to bude svakodnevnica kao sto je danas BTC oko 600$. tada ce se vec lakse disati pa ko hoce moze tada da ceka pump od 50$ ili vise, ko hoce moze da zatarabi. ali mislim da smo udaljeni od tog scenarija barem pola godine.

ja sve nekako cekam da diff ode na 50k a da normalna vrednost LTC-a ode na 15-20$ recimo, dakle da to bude svakodnevnica kao sto je danas BTC oko 600$. tada ce se vec lakse disati pa ko hoce moze tada da ceka pump od 50$ ili vise, ko hoce moze da zatarabi. ali mislim da smo udaljeni od tog scenarija barem pola godine.

Diff ce ovim tempom stici do 50K vec pocetkom septembra. A cena je vec neka druga prica...

Postavlja se pitanje zasto bi iko kopao ltc pri diff-u od 50k kada je i sa postojecim odnosom diff/cena isplativost u odnosu na SHA-256 asice - nikakva. Meni je to stvarno misterija.

Pa zato sto su asice vec platili, misleci da ce se cena lansirati i da samo treba kopati, a proizvodjaci im sigurno nece vratiti pare. Jos ce dobiti nove masine jer se proizvodjacima nece isplatiti ni da ih probaju :)

Pa zato sto su asice vec platili, misleci da ce se cena lansirati i da samo treba kopati, a proizvodjaci im sigurno nece vratiti pare. Jos ce dobiti nove masine jer se proizvodjacima nece isplatiti ni da ih probaju :)

Ma ok, kapiram da to objasnjava dosadasnji rast diff-a, ali koliko jos rasta moze biti ostvareno kroz dosadasnje preordere, ne verujem da ce ta zvaka da prolazi u nedogled, posebno nakon sto potencijalni "konzumenti" vide kako su prosli ovi sto su do sada preorderovali scrypt asice. U nekoj tacki interesovanje za scrypt asicima jednostavno mora da padne, i to bi trebalo da ide naglo imajuci u vidu sadasnje stanje i perspektivu.

Ma to me i brine...kad sam ja sitni igracic u tom top klubu, mora da ne valja to sto imam. Bio bih u top 15000 klubu BTC-a da nisam ulazio u LTC, a taj mi se klub vise dopada:). Inace, BTC ima skoro 90000 adresa sa preko 10K $ dok LTC ima samo 1900 takvih adresa.
Ja da sam cuvao moje BTC otprilike bi bio na istom mestu sa BTC kao sto sam sada na LTC.

A diff ce rasti bez obzira na cenu sve dok i poslednji miner iz preordera ne stigne na mrezu. Osim ako cena ne padne toliko da se ne isplati placati struju a to je malo verovatno :)
Zato ko na ove cene novcica izvuce pare za preorder bilo cega svaka mu cast :)
Cak je i ovo sto prodaje kinez sa nedelju dana cekanja na 870$ po 1TH na ivici isplativosti. Mozda bi se ako mreza ne raste vise od 15% po promeni i izvuklo 20% vise novcica za 3 meseca...
Samo zeza carina racun jer vise odlazi na nju tako da ni to nije isplativo.

lepo sam 2012 kopao LTC sa 1 Mh/s i to po 40-50 LTC-a dnevno sa 3X5850...
i onda ste svi vi dosli i pokvarili mi poso :d

Ko ti je pokvario posao? Gde su ti sada ti litecoini? :d

ako me secanje dobro sluzi diff je bio nesto ~20-40 i to je dugo vremena bilo stabilan diff jer su svi kopali BTC...

@kurajber
svi kinezi.... :d

tad sam ko od sale vadio 300-400Ltc-a, bas u ono neko vreme kad skoci BTC u 200USD... sad od svog tog steka ostade ~400LTC-a i koje kakva materijalna dobra :D

i secanje na to kako nisam bio dovoljno mudar pa da sad imam par hiljada LTC-a...

Poslednja izmena:
E pa uskoro ce tih 400 da vrede vise nego svi oni koji se prodao. A niko nama nije kriv sto smo prodavali zarad malo materijalne dobiti umesto da smo cekali da ta dobit bude jos veca :D

E pa uskoro ce tih 400 da vrede vise nego svi oni koji se prodao. A niko nama nije kriv sto smo prodavali zarad malo materijalne dobiti umesto da smo cekali da ta dobit bude jos veca :D

ako ti nisi najveci optimista na ovom forumu ne znam ko je ali evo ti + za stav ;)

Ja pratim Kurajbera već neko vreme. Sve što piše ima logike. Na deset negativnih komentara njegov jedan pozitivan me podigne. Dva meseca već svaki dan za btc koji iskopam, kupim dva ltc-a. Pa šta Bog da

Nego ne znam gde da pitam.
Odavno sam pogasio karte, koliko trenutno donosi rig sa 4x7970 odokativno mesecno ?

5$ bi danas napravio da si kopao monero sa tim rigom ;)

ako ti nisi najveci optimista na ovom forumu ne znam ko je ali evo ti + za stav ;)

Nego sta nego + lepo sam pricao sa Sajom ili da propadne ili da uzmemo po nekretninu. ;) u zivotu mi nista ne znaci 10.000$ a kad pomislim skoci na 100$+ a ja uzeo "sicu"... tad bi riknuo. BTC me ranio LTC mi be dokrajcio ;)

Ima nas koji ne moramo da mislimo,prosli smo kroz pakao!! ;)

Tako ja zovem onaj period u kome prodas gomilu ltc na 2€ a on posle 5 dana ode na 38!!!

Eh..skoro svi imamo po jednu tužnu priču, neko prodao prerano, neko nije dovoljno prodao na vreme, neko kasno počeo da kopa/kupuje..:S:. ***, jako gadan osećaj kad promašiš debelo, poznato mi iz više puta. Sledeću šansu (ako bude :D) ću nadam se dobro iskoristiti, jer mi je zaista dosta mrvica a moglo je mnogo, mnogo bolje ;).

Btw meni se čini da sad jedam rig sa 7950/70/280x štagod radi za struju eventualno :trust:. Možda taj monero za nijansu bolji, ne znam..

Sreca je sto nece odmah dici. Moraju prvo svima da naplate dugovanja. Kazu da se 20% struje ukrade... Kad bi svako svoje placao mozda nebi ni moralo da poskupljuje.

a sta radite sa monerom
a) prodajete odmah
b) cekate bolju cenu

pitam da bih znao da se ne ponasam kao crno jagnje???? :)

Nazad
Vrh Dno