Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Bogu hvala pa poslusah psihu i uzeh nazad skoro sav ltc jutros na 0.0221...sad bi se kontam upucao po glavi!!

Hvala Bogu pa si jednom ogidigrao kako treba. Kad si rekao da si otisao u btc skroz hteo sam da te zovem majke i onda kontam bolje da ti ne izmalerisem nesto. Sedi u LTC-u i uzivaj. Ovo ce tek da skace. Svaka dobra vest ce doneti novi skok a bice dobrih vesti. Nemoj druze da te hvata nervoza, samo zaboravi da imas te novcice i uzivaj ;)

E da znas,ne vredi vise ovako,sve pare nisu vredne nervoze jucerasnjeg dana!!

Ma stekanje ltc je zakon ,), samo bilo dobro kada bih mogao da ne budem kratkih zivaca i da budem hladne glave kao cacanin, saj i jos po neki forumu ali ok, to je valjda normalno kada si relativno NOVO MESO:d

Pozdrav svima ,
do nedavno sam cuo za bitcoin/litecoin i ne razumem se nikako u to , malo sam se raspitivao po guglu i yt i tako , shvatio sam sta se radi kako se pare zaradjuju i tako to.
E sada ja bih poceo sa rudarenjem samo ne znam odakle , ne razumeme se u programiranje , ne znam sta treba da skinem i koje naloge da napravim da bih poceo.
Imam graficku karticu MSI R9 290X koja je stigla pre neki dan , i javio sam se ovde sa nadom da ce mi neko pomoci i reci koje programe koji kodovi znaci kako sve da odradim od pocetka do kraja.
Hvala unapred.

Pozdrav svima ,
do nedavno sam cuo za bitcoin/litecoin i ne razumem se nikako u to , malo sam se raspitivao po guglu i yt i tako , shvatio sam sta se radi kako se pare zaradjuju i tako to.
E sada ja bih poceo sa rudarenjem samo ne znam odakle , ne razumeme se u programiranje , ne znam sta treba da skinem i koje naloge da napravim da bih poceo.
Imam graficku karticu MSI R9 290X koja je stigla pre neki dan , i javio sam se ovde sa nadom da ce mi neko pomoci i reci koje programe koji kodovi znaci kako sve da odradim od pocetka do kraja.
Hvala unapred.

Pošto voliš youtube evo ovde lepo objašnjeno https://www.youtube.com/watch?v=bj6-DUtHU2c
imaš još raznih tutorijala, a prelistaj i malo LiteCoin temu od početka sve je poprilično jasno :)

ahaha.... evo josh jednog lenjivca :D..samo nichu...ili nas to laza zeza malo

Pozdrav svima ,
Hvala unapred.

Trebaju ti sastojci:
1) cgminer 3.7.2 - program koji će da koristi tvoju 290x.
2) Nalog na nekom poolu, na primer litecoinpool. Tamo registruješ karticu i dobiješ podešavanja za 1). Tu će taj program da šalje rezultate rada kartice i tu ti se taloži zarada u litecoinu.

Za početak samo to. Da bi dobio novac, treba ti i
3) Nalog na nekoj berzi na primer btc-e. Kada nakupiš dosta ltc, na ovom sajtu ih pretvoriš u bitcoin i to pošalješ na 4).
4) Nalog na Bitstamp gde ćeš bitcoin pretvoriti u dolare.
5) Nalog u banci, tj štedni devizni račun. Emailom ili lično pitaj banku za instruckije za priliv sredstava (USD) iz Amerike.

To ti je dovoljno informacija, detalje ćeš sam videti kada budeš sva ta mesta obilazio.

Niko ne komentarise cinjenicu da nam sledeci diff ide na 4000? Kopanje ce postati mucno u narednom periodu. Novcici ce se kopati jako dugo tako da cuvajte novcice, vredece mnogo vise ;)

Ma kakvi, sad ce treca valuta doge da se vozdigne i regulise porast diffa!!!

Imas maxcoin :p

Pozdrav ljudi , danas sam hteo da krenem po prvi put da kopam , gledao sam neke tutove i guidove , sve sam skinuo , wallet , napravio pool nalog , workera ,koristio bih gui minner script , medjutim kada udjem tu treba da se postavi thread concurency valuta za koju ja nemam ideju sta da postavim , gledao sam na netu nesto ali nikako da nadjem za moju graficku "MSI R9 290X".
Probavao sam da stavljam neke valuta oko 25000 medjutim pojavi mi se bluescreen i moram restartovati komp.
Pomoc ?
Preporuke za druge LC mining programe su dobrodosle.

Niko ne komentarise cinjenicu da nam sledeci diff ide na 4000? Kopanje ce postati mucno u narednom periodu. Novcici ce se kopati jako dugo tako da cuvajte novcice, vredece mnogo vise ;)

Diff ide i preko 4000, vidis da snaga na litecoinpool-u iz sata u sat ide gore. Kontam da ce hladjenje masina biti mozda i mucnije od kopanja, jer kad temp skoci preko 30+ masine ce da staju i eto problemaaaaaa,), zato je stekanje zakon

Pa dobro, kad dodje leto ovi novi rudari ce da kukaju. Bice gasenja rudara i bice reklamacija zbog pocrkalih ventilatora.
Videcemo samo koliki ce diff biti do tada. Nesto je krenuo diff da se dize otkako nema nesto preterano isplativijih alternativa. Iskreno, dobro je da je diff ovoliko nisko ostao do sada. Ocekivao sam da dodje vec do 7-8.000. Izgleda da je i nestasica HW-a ucinila svoje.

Saberite snagu svih scrypt valuta pa cete da vidite da svi zajedno na ltcu bi digli diff na bar 8000.

samo doge bi još 3000 dodao...
i još aurora i ftc i eto 8k :)

Poslednja izmena:
Ma samo da tih par vecih valuta oduzmemo, eto doff preko 10.000.

A da nema ostalih valuta, ko zna gde bi diff bio, 20.000 sigurno.

P.S Uporedjujem nesto ltc sa btc-om "apples to apples" i ovaj period litecoina me jako podseca na period Decembra '12-te i Januara '13-te.

Difficulty ce jos malo biti slican bitcoinu u to vreme, cena je takodje slicna, diskutuje se o ASIC-ima i cim malo poraste diff, odma se osude isti. Cak je i coin income isti. Zatim se glaba o prelasku na nesto drugo tj u ovom slucaju na scrypt N/keccak itd... a onomad se prelazilo sa sha256 na skriptu.

Jos da se i cena preslika, tacnije onaj rast u Februaru '13-te i bice sve super. :p

Poslednja izmena:
da, falim te boze na doge-u, i kamo srece da se pojavi jos par slicnih valuta...

EDIT:
u ***, diff izgleda nastavlja da raste i posle ovih 4000 o_O
vreme je da se umesaju "shitcoini"

Poslednja izmena od urednika:
Koji je optimalan threadh concurency za MSI R9 290X?
Probavao sam 33792,32765 sa I 20 , 18 ali ne prelazi 90KHash/sec.
Koristim gui miner za LC.

I20 TC 32765 klok zavisi koja je karta ako je referentna onda probaj 920/1500 ;)

90 , imam jednu r9 290x MSI sa twin frozerom , 4gb rama , uskoro stize 8gb , sumnjam da je problem u ramu ?

Tako je malo je 4gb ram-a za tu kartu ... Minimala je 6gb za jednu kartu ;)

TC od preko 30k ne radi ako imas manje od 8 gb rama. meni nije hteo ni da pokrene mining
PS: evil santa, vec sam ti odgovorio, citaj malo

Network Hash Rate 153,286 MH/s
Expected Time per Block 1 min 49 sec
Current Block 526,350
Current Difficulty 3,921.63289755
Next Difficulty Estimate 5,306.36377957
Time to Retarget 2 days 08 hours

Sta sam vam rekao:d, samo da budem iskren ovakvo preskakanje cetvorke nikako nisam ocekivao:alo:

Nazad
Vrh Dno