Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ako bude tako bice ipak velika razlika ove godine a to je sto je tad isplativost za ltc bila svima ista u odnosu na struju a sad vec imas asice za script koji trose 20 puta manje struje sa isti kh/s

Prvo, u kojoj meri ih ima? Bas sam pricao sa jednim kinezom na bitcointalku u vezi njih i kaze covek lepo da ih kobajagi svi imaju ali su to zapravo sve prototipi na papiru. Imaju nesto skarabudzenih ali izgleda da nije to-to jos uvek.

Drugo, nije svima problem struja. Ima nas dosta ovde koji smo se snasli. A buduci da je ASIC dosta skuplji od grafickih, u tom slucaju bi mi rok otplate bio verovatno jedno 16-20 meseci (ako ne i jace) A njega ne mozes prodati za slicne pare kao GPU. Dakle mac sa dve ostrice.

@Phoenix257,

Ni prva generacija nije izasla tako da cemo se nacekati jos dosta. Mada mi imamo vec obezbedjene ANTI-ASIC algoritme tako da nema brige. Ali i kad izadju ti ASIC-i, nece biti kraj za skriptu jer je potrebna ogromna kolicina da bi uticali na globalnu mrezu.

Vidim da se dosta vas oslanja na istoriju BTC-a... To ne mora da znaci da ce LTC proci kroz istu pricu, iako je sve do sada maltene identicno. Mislim da u mining treba ulaziti samo onaj ko gleda dugorocno, a pod tim mislim 1-2-3 godine barem.

Pa dobro, neko od nas su vec skontali da ce ostati nekoliko godina u ovome, neki jos toga nisu ni svesni a neki ce i iskociti mnogo brze nego sto su se nadali.
Sto se tice ponavljanja istorije... Sve ide ka tome, polako ali sigurno. Sto uopste nije lose. BTc taba stazu ostalim coinima i ako on uspe onda su i ostale valute na najboljem putu, LTC pre svih. Za ostale valute i druge algoritme ima vremena, tek cemo preci na nesto.

Pa dobro, neko od nas su vec skontali da ce ostati nekoliko godina u ovome, neki jos toga nisu ni svesni a neki ce i iskociti mnogo brze nego sto su se nadali.

Meni ova situacija uopste ne odgovara.
Racunao sam na neku sitnu kintu mjesecno (100-200dolara) ali kako stvari stoje morace rudar na noz samo da se prezivi, bukvalno :/
Jedino ako neka lova ne kapne u narednih 10 dana sa ko zna koje strane.

Meni ova situacija uopste ne odgovara.
Racunao sam na neku sitnu kintu mjesecno (100-200dolara) ali kako stvari stoje morace rudar na noz samo da se prezivi, bukvalno :/
Jedino ako neka lova ne kapne u narednih 10 dana sa ko zna koje strane.
Radi sta hoces samo ne prodaj coine koje si iskopao. Zaboravi na prodaju coina svakog meseca jer tako neces zaraditi za vise od struje i pljeskavice. Stekaj i cekaj da skoci cena, onda prodaj pa vidi koliko si zaradio tako sto si ih zacuvao.

Pa to je vec opste poznata cinjenica.

Prodajes kad za svoje novcice budes mogao da kupis Audi.

Ja licno, pucam na a4 2008 :p

Kad bi sve to znao bio bi milioner odavno.
Cekas dokle god bude trebalo. Ako sada prodas oprostio si se od novcica zarad sitne zarade.
Dobra cena je ona za koju ti smatras da ti je dosta. Sada nije dobra cena. Cena lako moze da ode 5x gore pa ti vidi jel bolje da prodajes sada. Ko ne mora neka ne prodaje, jednostavno je. Ako nemas para da placas struju iz dzepa onda si negde pogresio u zivotu.

@Sunce, ocekivao sam bar A6 2014. Odlican je.

Drzite se teme, hvala!

Ucinila mi se juce ujutro dobra prilika za kupovinu LTC-a...Steta sto nisam bio hrabriji :)

LTC/BTC buy 346.517 LTC 0.022 BTC 7.623374 BTC 03.03.14 07:23
LTC/BTC buy 49.4831 LTC 0.022 BTC 1.0886282 BTC 03.03.14 07:23

skoci ltc lepo, bila je neka vest ili?

lepo si ga ubo, sad cekas da predjes u btc ponovo ili cekas kad ode jos malo?

ljudi povukao sam jutros nesto ltc-a u wallet i od tad mi stoje unconfirmed, nije mi se desilo do sada toliko dugo da ne legnu. moze li neko da mi kaze sta da radim, ili ce to da legne samo od sebe u wallet? mada mi se nesto cini da nece. povukao sam sa swisscex-a

Meni je trenutna namera iskljucivo stekanje ltc-a. Sada cu preusmeriti rudnik na njega i izrudariti jedno 5000 LTC-a i jednostavno cu zaboraviti za to. :) E onda cu za jedno godinu - dve svratit na berzu i videti na cemu sam. ;)

04.03.2013., 03:31

Ehhhhh...

:D

Ni blizu od toga. :d

Sad tek vidim sta znaci drzati se plana. Ko bi rekao da ce ovakva cena biti posle samo godinu dana. Ne smem zamisliti za 2-3 godine sta ce biti. 500-1000$? :)

Ako se dobro secam, ja sam i nakupio bio stek ali se to prodavalo usled neiskustva i to po smesnim cenama. Zato i razumem ove novopridole koji cim vide da cena pada, prodaju sve i ne gledaju cenu. Ali sam uspeo izrudariti neku ok sumu proteklih meseci koju cu stekati do daljnjeg. Dace bog da do 4.3.2015-te bude neki slican skok kao ovaj. :p

Dobro je da čujem neke lepe vesti. Ja častim sve korisnike smos-a ako bude 1000$ ltc :D :D

Stari dobri LTC, po pravilu kad on skace ja svih valuta imam, a njega najmanje.

Pa i da imate ltc ne bi ga prodavali svakako po ovoj ceni.....

Ništa ispod 50$ :D Pitanje je, mora se častiti, ima ljudi koji su mi na početku pružili podršku u svemu ovome i hrabrili. :D

Bogu hvala pa poslusah psihu i uzeh nazad skoro sav ltc jutros na 0.0221...sad bi se kontam upucao po glavi!!

Nazad
Vrh Dno