Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pozdrav,

vec neko vreme pokusavam da podesim cgminer na windows-u, verzija 3.9.0 ali mi nesto ne ide pa Vas molim za pomoc..

Imam R9 290x graficku karticu, registrovao se na ovom sajtu: www. coinotron. com/ i podesavanja su sledeca:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://coinotron.com:3334",
"user" : "korisnik",
"pass" : "lozinka"
}
],

"failover-only" : true,
"no-submit-stale" : true,
"api-listen" : true,
"api-port" : "4028",
"api-allow" : "W:192.168.1.0/24,W:127.0.0.1"
}

pokusao sam samo ovo iznad da postavim za konfiguraciju, i program krene ali pise sledece:

Pogledajte prilog 136031

da li mozda znate u cemu gresim ?

najbolje ti je da krenes preko Gui Minera. imam istu karticu i mogu da ti posaljem podesavanja sa gui minera, radi sasvim lepo i daje 970 kh/s

Skinuo sam guiminer...

@target, da li bi mogao da mi posaljes ta podesavanja da probam ?

Poslednja izmena:
Skinuo sam guiminer...

@target, da li bi mogao da mi posaljes ta podesavanja da probam ?

concurrency - 32765 (moras da imas preko 8 gb rama)
worksize - 256
vectors - 1
threads - 1
flagovi: --gpu-engine 1040 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune 20
afterburner: mogu da smanjim napon samo na -6mv, ispod toga nece da radi lepo, secka ekran. power limit: 25% fan: gledaj da temperaturu drzis ispod 70, ne preko

koliko stavljam concurrency ako imam 6gb ram memorije ?

Krenulo je koliko vidim da radi, ali masina previse koci, da li je to normalno ? Takodje, da li dobijam nesto time ako iskljucim kabl iz graficke kartice i ostavim masinu tako da radi, a pristupam preko team viewer-a ?

koliko stavljam concurrency ako imam 6gb ram memorije ?

Krenulo je koliko vidim da radi, ali masina previse koci, da li je to normalno ? Takodje, da li dobijam nesto time ako iskljucim kabl iz graficke kartice i ostavim masinu tako da radi, a pristupam preko team viewer-a ?

- tc ne moze preko 30 000 ako nemas min 8 gb rama, a koliko da stavis mozes i 27000
- normalno je da ce da koci kada zauzima 100% GPU, sta si mislio da pikas bf4 dok kopas :D
- mozes, koliko sam citao dobices 10ak kh/s ako kartica ne baca sliku,

moram da pohvalim ovaj liteguardian pool, bas uzeh da ga probam, ostavih ga cele noci da kopa, i stale-a prakticno uopste nema, bas sam se impresionirao, pogledam ujutru kako je kopao, i vidim
Acepted: 515000 Stale: 256
nikad nizi stale nisam imao, prakticno na nuli, kolko razumem samo jedan share nije prosao, ili dva, posto kopam na 128 diff-u...
jako dobar pool, samo jos da vidim dal zapravo kopa istu kolicinu kao litecoinpoll.org i da vidim kako radi manualno prebacivanje novcica, jer automatsko mi neodgovara...

Poslednja izmena:
@target, meni r9 290x graficka ne gura vise od 706khs, da li je problem do mene ili koji mu je FAKTOR ? :)

danas instalirao win 7 64bits, stavio 8gb ram memorije, pokrenuo guiminer script, uneo podatke i one parametre sto si mi dao i to je to, ali je daleko od 970khs

Ima neko neku ideju ?

Probaj TC32765 klok 920/1500 treba da imas 880khs

@target, meni r9 290x graficka ne gura vise od 706khs, da li je problem do mene ili koji mu je FAKTOR ? :)

danas instalirao win 7 64bits, stavio 8gb ram memorije, pokrenuo guiminer script, uneo podatke i one parametre sto si mi dao i to je to, ali je daleko od 970khs

Ima neko neku ideju ?

prijatelju ,tih 970 je skoro pa iluzija,najcesci rezultati ljudi su oko 800-840 tako da ta tvoja podesavanja su tu negde

pre par dana sam krenuo sa miningom pa me nije sramota da pitam:

sta treba da uradim jer nisam razumeo kako da probam... ?

@Phoenix257, stavio da skida smos,

da li postoji guiminer za linux ? takodje, uvek preko ASUS GPU Tweak-a podesavam brzinu kulera na grafickoj, i uvek vrti na 73/100 da bi mi graficka imala nekih 68-70 stepeni,

kako to ide na linux-u ?

@Phoenix257, stavio da skida smos,

da li postoji guiminer za linux ? takodje, uvek preko ASUS GPU Tweak-a podesavam brzinu kulera na grafickoj, i uvek vrti na 73/100 da bi mi graficka imala nekih 68-70 stepeni,

kako to ide na linux-u ?

R9 290 bez x, 949 1250 TC 24550 I19 810 Kh/s

koji je pool najbolji:
litecoinpool
ltcrabbit
coinswitcher

bio sam na sva tri i cini mi se da ltc rabit trenutno najvise izvuce....

Po meni litecoinpool. Imaju odlican (za mene) widget za android...

mnogo detaljnije i ceo sajt je kvalitetnije odradjen nema sta...
za mene le litecoinpool bio nesto najstabilnije i najblje sto se ltc-a tice ali sam trazio jeftiniju opciju i naso ovaj
na kom se stedi 2 posto zarade a pritom je jos bolji...
iskljuci donaciju od 1 posto ako prelazis na njega...mozes da podesavas worker max,min i starting difficulty
cgminer nije ogranicen na fiksnih 64,128,256,512,1024
vec nalazi optimalne vrednosti npr.moj trenutno na 573 dif sto mi se jako svidja

jedina negativnaa strana je to sto svako povlacenje ispod 3 ltc-a naplacuju sa 0.1 ltc ali ni to nije problem kad imas jaku mahinu za cas se to napravi :)

koje vrednosti da stam za ovo start diff current diff i max diff nije mi jasno sta je to posto to nigdje nije bilo ranije na poolovima?

zna li neko koje vrednosti da jeknem za ovaj liteguardian
Starting Difficulty [8-1200]:
Minimum Difficulty (Currently Disabled) [8-1000]:
Maximum Difficulty [32-1500]:

win 7 64 bit.
kartica je i fabricki malo overklokovana, mada ne bih leti drzao na tim klokovima, previse toplo bi bilo, ali kazem da zimi lagano daje 940 stabilno ispod 70C

Cekaj ti to pricas o r9 290 (bez x)?!...kad kazes zimi jel mislis kad je - napolju i ti je drzis na terasi?!

zna li neko koje vrednosti da jeknem za ovaj liteguardian
Starting Difficulty [8-1200]:
Minimum Difficulty (Currently Disabled) [8-1000]:
Maximum Difficulty [32-1500]:

ne trebas tu nista da stavljas, pool sam odredjuje koji ce ti biti diff u zavisnosti od jacine tvoje graficke ili riga, sta vec imas...
ja tu nisam nista stavio i fercera kao labud...

Kad smo kod 290x kolko rama za 2 komada u rigu piju vodu, skapirao sam minimum 8 za jednu a za 2 ?

Vrh Dno