Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

meni ne pokazuje dobto, sa 2700kh pise da imam 1.438ltc-a

Da li ima smisla sada početi sa kopanjem, teško pitanje. U principu da ali su potrebne solidne investicije, bez min 3500e ~4-5mHs nevredi da se zamajavaš. Ako imaš par stotina evra viška bolje kupi LTC i uživaj.

Nisam nekih 15ak dana pratio forum, sad videh da www.wemineltc.com nece da radi, a ostalo mi 20ak komada tamo, sta sam propustio???

edit: Sada radi, dobro je :)

Poslednja izmena:
Jel ima neki jeftiniji nacin da se dignu pare sa btc-e, na devizni racun u banci, nego preko skrill-a koji uzima 12%? mislim na sumu od 100evra...
takodje jos jedno pitanje, dal moram ltc da menjam u dolare da bi digao pare preko skrill-a, ili mogu i u evre?
posto u prvom postu pise primer za skrill i intesa banku, u dolarima, a vidim i na sajtu btc-e u valutama stoje samo btc i dolari, nigde ne vidim ikonicu za evre, iako menjacnica dozvoljava zamenu ltc-a za evre?

Poslednja izmena:
100€ prodaj nekom ovde na forumu za keš na ruke

Jel ima neki jeftiniji nacin da se dignu pare sa btc-e, na devizni racun u banci, nego preko skrill-a koji uzima 12%? mislim na sumu od 100evra...
takodje jos jedno pitanje, dal moram ltc da menjam u dolare da bi digao pare preko skrill-a, ili mogu i u evre?
posto u prvom postu pise primer za skrill i intesa banku, u dolarima, a vidim i na sajtu btc-e u valutama stoje samo btc i dolari, nigde ne vidim ikonicu za evre, iako menjacnica dozvoljava zamenu ltc-a za evre?
Mislim, ovo je stvarno bilo teško pronaći :smackbum: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?305726-BTC-LTC-FTC-cena-menja%C4%8Dnice-kupovina-i-prodaja&p=3576159&viewfull=1#post3576159

to sam vec procitao, nista mi ne znaci, preko wire-a se salju sume preko 1000e... meni treba za 100e...
dakle samo u prvom postu pise kombinacija za visa virtuon i banku inteza, i skrill...
jel postoje jos neke kombinacije, koje ne uzmaju 12%?

ne svidja mi se, previse detaljan... sa nekim nebitnim stvarima...

ovaj je najbolji - https://www.litecoinpool.org/calc?hashrate=570&difficulty=2919.59659021&power=250&energycost=&currency=EUR

Garant je on tako majstorski sačuvao bookmark :)

Poslednja izmena:
to sam vec procitao, nista mi ne znaci, preko wire-a se salju sume preko 1000e... meni treba za 100e...
dakle samo u prvom postu pise kombinacija za visa virtuon i banku inteza, i skrill...
jel postoje jos neke kombinacije, koje ne uzmaju 12%?

Nisi dobro informisan, wire transferom se mogu slati mnogo manji iznosi. Konkretno minimum na bitstampu je $50.

@dzonikg28 bitno je da ne drzis sve na jednom mestu, nego rasporedjeno

@Paradigma evo sta je Genijalcina napisao u prvom postu:

Postoji i opcija za WireTransfer, ali je minimalan iznos za to 1000 $

dakle to je stara informacija i sad moze za 50$? sta je bitstamp, i koja je procedura slanja preko wire-a, sta sve treba uraditi?

On je pisao za btc-e, ja sam naveo kakva je situacija na bitstampu. Obzirom da ne znaš šta je bitstamp preporučujem ti da nastaviš sa češljanjem foruma jer deluje da ni osnovne stvari nisi pročitao. A post na koji ti je čovek ukazao traba da naučiš napamet i da mi se sledeći put javiš da te preslišam. :) U tvom je interesu da tako postupiš jer ostali nemaju stpljenja kao ja ;)

On je pisao za btc-e, ja sam naveo kakva je situacija na bitstampu. Obzirom da ne znaš šta je bitstamp preporučujem ti da nastaviš sa češljanjem foruma jer deluje da ni osnovne stvari nisi pročitao. A post na koji ti je čovek ukazao traba da naučiš napamet i da mi se sledeći put javiš da te preslišam. :) U tvom je interesu da tako postupiš jer ostali nemaju stpljenja kao ja ;)

:thumbup:

Laku noc. Poz

pa te osnovne stvari nisu nigde izdvojene, trebalo bi svaki koristan post, zalepiti za prvi u temi... nerealno je da cu ja sad procitati 486 stranica ove teme, citam vec bukvalno 5 dana, ispadose mi oci, i dosta toga sam saznao, ali ne mogu bas sve da nadjem... zato valjda i sluzi ova tema, da pita neko sta mu nije jasno i sto nije istaknuto na pocetku teme...pa zar od toliko vas rudara, nema nikog koga mrzi da i ponovi nesto ako treba ili linkuje, tolko vas mrzi?

Evo ja imam nesanicu pa cu ti napisati: ltc konvertujes u btc, prebacis btc na bitstamp i tamo prodas za usd. Usd onda wire prebacis na svoj devizni. Ali moras da verifikujes acc na stampu za to. Nista strasno traje 48h. Samo, 100 usd zahebi, imaces oko 23 usd trosak ako se ne varam. Sto je brale 23%. Nego lepo oglasis ovde da prodajes btc-e code ili ltc u vrednosti od 100 usd. Odes i na kp takodje... Ili http://www.ecd.rs/news tu su uslovi prodaje. Za sitnu kintu platices njima 6-7%, to je manje od 23%. Jos jedna opcija: skupis jedno 500 usd pa wire sa stampa, isto te kosta 23 usd ili jura bem li ga, nisam nikada povlacio otuda. Frka mi je bilo da pustim svoje transfere otuda, em me sude za asic, jos mi fali i poreska prijava na par hiljada jura, pa oma da se selim odavde.
Ako ti i dalje nije jasno onda ***, pomoci nema...

@Vojkan, pokupih takav link ovde negde na forumu ili na pp-u, ne secam se, sad videh da je...cudan... :D
samo obriši iz linka sve te parametre i biće ok. ili ako si lenj onda sačuvaj sa svojim brojkama, jedino diff izbaci i popunjavaće ga automatski i tamo.

Onaj calc na btcwisdom je zakon. Stavis samo 3% diff da ide i vidis kolko je to strasno na godisnjem nivou :). Od tolikog skoka nema nista dok ne dodju asici naravno. A onda vezite se polecemo :).

@kobaya
Scrypt asic bas i nece biti puno efikasniji kao sto je to bilo enormno za sha256... bice skoka ali ne toliko dramaticno...
Inace zelim ti da nateras stoku od drzave da ti isplati stetu za asic, ako treba goni marvu do strazbura :)

Evo ja imam nesanicu pa cu ti napisati: ltc konvertujes u btc, prebacis btc na bitstamp i tamo prodas za usd. Usd onda wire prebacis na svoj devizni. Ali moras da verifikujes acc na stampu za to. Nista strasno traje 48h. Samo, 100 usd zahebi, imaces oko 23 usd trosak ako se ne varam. Sto je brale 23%. Nego lepo oglasis ovde da prodajes btc-e code ili ltc u vrednosti od 100 usd. Odes i na kp takodje... Ili http://www.ecd.rs/news tu su uslovi prodaje. Za sitnu kintu platices njima 6-7%, to je manje od 23%. Jos jedna opcija: skupis jedno 500 usd pa wire sa stampa, isto te kosta 23 usd ili jura bem li ga, nisam nikada povlacio otuda.

Hvala ti puno na ovim detaljnim informacijama, to je ono sto me je zanimalo :)

Frka mi je bilo da pustim svoje transfere otuda, em me sude za asic, jos mi fali i poreska prijava na par hiljada jura, pa oma da se selim odavde.

Ako provlacis veliku sumu, otvori racune u vise banaka, i svuda pusti do sume koju tolerisu, tj ne postavljaju pitanja...

Ako ti i dalje nije jasno onda ***, pomoci nema...

Ovo je vec bezobrazno i nepotrebno, nisam glup, samo neupucen, kao sto si ti bio pre mnogo godina kad si krenuo da kopas u rudniku.

samo obriši iz linka sve te parametre i biće ok. ili ako si lenj onda sačuvaj sa svojim brojkama, jedino diff izbaci i popunjavaće ga automatski i tamo.

znam, postavio sam vec ispravan link u mom predjasnjem postu :)

Nisam pre mnogo godina vec pre nesto meseci. Retki su kopaci od pre mnogo godina, ti si bratac prebogati sada. Ili su potrosili sve na alu felne i zlatne kajle kad je btc otisao na 13 usd pa se sad lupaju po tikvi :). Ovo zadnje je sala, da se neko ne uvredi...

@kobaya
Scrypt asic bas i nece biti puno efikasniji kao sto je to bilo enormno za sha256... bice skoka ali ne toliko dramaticno...
Inace zelim ti da nateras stoku od drzave da ti isplati stetu za asic, ako treba goni marvu do strazbura :)

Koju stetu? 39 usd? Znaju oni sta rade... To je odmah prodato najverovatnije za punu cenu, ili dan danas kopa za nekoga. A da bih tuzio u strazbur trebam da izgubim prvo spor. Ne mogu nista da pisem dok se ne zavrsi sve, ali znaj da je maximalna kazna petocifrena. Ne u dinarima...

Vrh Dno