Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

E probao sam skoro sve moguce, ali jedino da radi iznad 600 je na 1000-1050/1500 i obavezno sa TC 21712 koji god drugi da stavim znacajno manje ili puca miner. Ne znam da li bi 8giga pomoglo ali vidim da nemaju svi ni 8 tako da preostaje dalje eksperimentisanje...ili flesovanje biosa sto bih da izbegnem, ali cu morati mozda ;).

Jel ti intensity 13? 4kom Gigabye na linuxu nece preko 700 komad na am2 ploci sa 3 gb rama, najbolje su radile na Intensity 13, tc 8192, 1000/1500, ali vidim da na windowsu bolje pase 1020/1500 ili 1048-1049/1500. Treba se zezati sa odnosima definitivno.

Pa XFX 280X. Koristim guiminer scrypt, neku verziju od pre par meseci, sa 6850, i nekoliko 7950 radi ok onako, na 950/1250 daje oko 550-560 a ovaj XFX 280 na 1020/1500 (tako otprilike jedino i radi) daje max 625, pa toliko moze da se izvuce i iz 7950 kad se naklokuje... Evo malopre sam ubacio cgminer 3.7.2 i daje jos manje za 280x oko 580, sjajno :whip:

Moram da menjam bios? e ***, to nisam nikad ni radio nije trebalo. Mozda je i to, to jest izgleda da je to nema druge. Nisam ni gledao da li je karta dualbios, ako nije onda hmm...hmm

039 bios ne moze preko 650. 040 ide preko 700. Imam obje karte, ne pisem napamet

Nije 19 je, kada stavim 13 svaka karta daje znacajno manje ova se spusti sa 620 na ~500. Ali ja koristim guiminer scrypt, nemam onaj bat file itd.

edit- ok whiplasher, poslusacu te ;), mislim da sam procitao pre par dana da je neko spominjao da je menjao bios i da su bolji rezultati, probacu i to da odradim (mada nisam nikad) ali vidim da je nekom to piece of cake. remi mi molim te jos posot me mrzi da vadim kartu, jel ima 2 biosa?

Poslednja izmena:
ljudi zanimljiv problem.... sad ne znam sta je desva se bar jednom dnevno nekad 2x

naime, na rudaru 3x5970, koristim 3.4.2 (isto je i sa novi 3.7.2 nema razlike) sve bacaju oko oko 330,320 zavsi, naravno vidi ih kao 6 kartica i daje oko 2000 sve zajedno + - 100 realno ne znam koliko :D
napajanje chiftec 1kw napajanje nije 100%) kopa sve ok i onda posle nekog vremena rokne drajver napise da je puko tacnije da ga je uspesno povratio i onda imam samo 5 aktivnih jedna ne kopa nista, i tako moze ceo dan, nastavi sa 5 kartica jedna u leru ( i temperatura u leru) posle odredjenog vremena napise ili sick ili cak death... onda resetujem cg one prorade sve pa tako posle odredjenog vremena opet jedna skikne.... ploca je GA neka, isto se desavalo i na MSI nekoj znaci menjan je sistem totalno sam zarotirao kartice, i opet isti problem... ima li neko ideju sta to moze da bude

Nije 19 je, kada stavim 13 svaka karta daje znacajno manje ova se spusti sa 620 na ~500. Ali ja koristim guiminer scrypt, nemam onaj bat file itd.

edit- ok whiplasher, poslusacu te ;), mislim da sam procitao pre par dana da je neko spominjao da je menjao bios i da su bolji rezultati, probacu i to da odradim (mada nisam nikad) ali vidim da je nekom to piece of cake. remi mi molim te jos posot me mrzi da vadim kartu, jel ima 2 biosa?

Nema dual bios. I kod mene je na jednoj 039, a na drugoj 040. Mrzi me da se cimam. Samo da znaj da je karta sa 040 toplija, ali i brza.

Podesi na I:13 ili I:20 ovisno od karte koju koristis

https://www.facebook.com/admirpilic dodajte me da mi samo pomognete oko podesavanja cgminera sve uradim dobro ali mi izbaci nesto thread 1 being disabled, ako napravite spreman sam staviti tvog workera 1 dan da radi u zamjenu za pomoc imam jaku graficku

ljudi zanimljiv problem.... sad ne znam sta je desva se bar jednom dnevno nekad 2x

naime, na rudaru 3x5970, koristim 3.4.2 (isto je i sa novi 3.7.2 nema razlike) sve bacaju oko oko 330,320 zavsi, naravno vidi ih kao 6 kartica i daje oko 2000 sve zajedno + - 100 realno ne znam koliko :D
napajanje chiftec 1kw napajanje nije 100%) kopa sve ok i onda posle nekog vremena rokne drajver napise da je puko tacnije da ga je uspesno povratio i onda imam samo 5 aktivnih jedna ne kopa nista, i tako moze ceo dan, nastavi sa 5 kartica jedna u leru ( i temperatura u leru) posle odredjenog vremena napise ili sick ili cak death... onda resetujem cg one prorade sve pa tako posle odredjenog vremena opet jedna skikne.... ploca je GA neka, isto se desavalo i na MSI nekoj znaci menjan je sistem totalno sam zarotirao kartice, i opet isti problem... ima li neko ideju sta to moze da bude
To jezgro ti je malkice losije. Probaj da mrvicu smanjis klok ili da povecas napon. To bi trebalo da ti resi problem.

sad cu bas da vidim... nesto se tripujem da nije mozda do dummy-a

meni kopaju u jednom stroju 2 x 280x i svaka kopa 750+
ovako su mi postavke: -I 13 -g 2 -w 256 --shaders 2048 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1500 --lookup-gap 2 --gpu-fan 80

Ja ne. :p

Kerovi i WDC, umjesto 0.39LTC, uzeo sam 0.70LTC preko WDC.

Jedno vrlo vazno pitanje :

Kad izadje ASIC za litecoin, da li ce njime moci da se kopa samo litecoin ili ce to biti univerzalni scrypt ASIC sa kojim ce moci da se kopaju sve scrypt valute ?

Jedno vrlo vazno pitanje :

Kad izadje ASIC za litecoin, da li ce njime moci da se kopa samo litecoin ili ce to biti univerzalni scrypt ASIC sa kojim ce moci da se kopaju sve scrypt valute ?

Verovatno sve ako namerno ne zakljucaju, sa tim da ce do tada sve shit scrypt copy/paste djubrestina propasti totalno

A mi se svi iskreno nadamo da će biti kao i btc asis :)

Na raznim forumima svi tvrde da btc asic moze da kopa i ostale sha-256 valute, ali da je btc najisplativiji pa se zato samo on kopa, a za scrypt samo nagadjanja.

@slashnp
Zbog cega bi tebi odgovarala ta varijanta? (odnosi se na univerzalni scrypt asic)

Na raznim forumima svi tvrde da btc asic moze da kopa i ostale sha-256 valute, ali da je btc najisplativiji pa se zato samo on kopa, a za scrypt samo nagadjanja.

@slashnp
Zbog cega bi tebi odgovarala ta varijanta? (odnosi se na univerzalni scrypt asic)

Pa zato što će neki drugi koin da eksplodira nakon izlaska asica za ltc, logično...barem ja mislim da je logično ;)
Ko kaže da mi odgovara univerzalni asic ? Onda mogu da se oprostim od rudarenja, kao i svi koji su ovde ;)

Naravno da je univerzalan. Nije asic uredjaj vezan za odredjenu valutu nego za algoritam, za sada sha-256 a uskoro i za scrypt.

Znaci kada 2014. stignu scrypt asic-i, mi sitni kopaci cemo moci da se :hump:

Jel postoji nesto trece (a sto ne spada u sha-256 i scrypt ) odnosno jel postoji mogucnost da se pojavi neka nova valuta koja ce ipak moci da se kopa?

Poslednja izmena:
Pa jedino ako opet "produze zivot" hiljadama gpu minera i izmisle nesto sto ni novi asici nece moci da savladaju. *** ovde se stvarno ne zna u kom pravcu ide sve, promene su brze i za srcku ponekad :D

280x dc2t, kod mene 1070/1500 1.1V, 8192, gpu threads 2, i 13, w 256, 652Kh, znaci ebala me ram memorija do sad, mora da nabacim jos 8gb

Nazad
Vrh Dno