Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ukupan network hashrate odjednom porastao sa 50 GHs na 65 GHs, estimated diff. 2078...

Da, a ovde je neko prognozirao diff oko 2000 tek oko Nove Godine. Do tada ko zna koliki ce da bude diff i cena...

ODJEDNOM je neko pustio u pogon nesto sto generise cca 15.000 MH/s... Ukupna snaga mreze se uvecala za jednu 1/3 u jednom danu, thats all im saying

Drugari, oko "rudarenja" LiteCoina mi apsolutno nista nije jasno i stvarno se ne razumem u te stvari, ali ono sto me interesuje jeste kako coinima trgovati?
Zelim da investiram u litecoin-e, ali ne znam kakva je procedura oko njihove kupovine... Moze li mi neko to detaljnije pojasniti?
p.s. znam da se trguje na BTC-E, ali kako da uplatim novac kako bih tamo kupovao?

Kolko ima novih rudara pocela da mi zmirka sijalica u kuci ....

Mene licno boli uvo za $ i za crash .... meni moji litecoini imaju sentimentalnu vredost i ja ih ne prodajem

Poslednja izmena:
Time to Retargetse prepolovio. Na litecoinpool je malopre bio 2 ipo dana a sada je 1 dan i 16 sati. Next Difficulty Estimate 2,094.41487403

Sve što ima veze sa LTC skače :D.
Meni je u ova dva dana traffic na SMOS-u 60GB, a prethodni mesec bio 610GB. Jeste da je kod mene veći promet velikih fajlova, ali to nije slučajno. Sve je više majnera.
Na BTC-E dumpaše cenu, do ujutru će skočiti na 35...

do ujutru ? kasno kume .... kasno

.... nego evo predlog ...

optimuzujemo malo cgminer kod, prevedemo ga na VHDL, napravimo prototip na FPGA i krenemo da skupljamo pre-ordere za SerbianLiteASIC .. jel ima zainteresovanih ? :)

sa pre-orderimo platimo prave embeded inzinjere da odrade posao i to je to .. samo sajt mora lepo da se uradi :)

Poslednja izmena od urednika:
milanovic986 je napisao(la):
Da, a ovde je neko prognozirao diff oko 2000 tek oko Nove Godine. Do tada ko zna koliki ce da bude diff i cena...
Nije neko nego ja. To sam odavno jos prognozirao dok je cena bila 4$. Prognozirao sam i veliki skok cene ali ne 40$. Toliko visoka cena je povecala isplativost do te mere da je svaka susa s malo para pozelela da pravi pare. Zato je i diff toliko ubrzao. U svakom slucaju rekao sam i da je isplativost prevelika i da ce cena morati dole jer diff ne moze odjednom toliko da skoci. Ovo je sad "lastis efekat" o kome sam isto pricao.
Pricao sam jos o mnogo stvari pa ko je pohvatao pohvatao je. Ne mogu opet sve. Cuvajte coine, bice dragoceni.

@ srbistanac: Pa kazu da imaju bolju mrezu od BTC-a i daleko brze transakcije. Plus sto kroz svoju mrezu mogu da guraju bilo koji coin.
A nije bas da nema nikakvog rudarenja...

Jedino je sumnjivo to sto vlasnici drze >90%

Ova poslednja recenica ti je hit.. Jedino to ti je sumnjivo, zamisli da neko drzi 90% nafte u svetu sta bi se dogadjalo onda sa tom cenom, sta mislis dal bi ti i tad vozio auto ili biciklo? Sreca pa to sr anje kosta 5 centi.. Vidis i sam sta se radi sa litecoinom pretp da neki kartel drzi oko 20% uk. litecoina na trzistu pa dize i rusi cenu (oni zidici od po 2-3 mil $ ) a sad zamisli da imaju vise sta bi bilo...

poz, imam 2 pitanja:

1. jel ce izlaziti ASIC cipovi za rudarenje litecoina ili feathercoina?

2. sta mislite, oce li feathercoin skociti nekada na tipa 100 dolara po komadu, za 2-3 godine?

do ujutru ? kasno kume .... kasno

.... nego evo predlog ...

optimuzujemo malo cgminer kod, prevedemo ga na VHDL, napravimo prototip na FPGA i krenemo da skupljamo pre-ordere za SerbianLiteASIC .. jel ima zainteresovanih ? :)

Ne moze tako... Mi smo srbi nama se ne veruje. Varvari, zlikovci... Nego da lepo registrujemo firmu u usa. Njima se veruje. Zvace se "true bfl" ili tako nesto. Primacemo uplate preko pay palla, i necemo vracati novac. Ali bicemo "amerikanci" i nama ce da se veruje. To je recept za uspeh. Jer ameri i englezi i nemci su posteni, pa mogu da primaju preorder. Cak mislim da su oni izmislili postenje... Ili su bese izmislili moderno ropstvo i prevaru? Slabo znam istoriju pa brkam pojmove :). U svakom slucaju ja sam za ali samo ako budemo "true bfl" i registrujemo firmu u states.

vec si se u startu ****** sa paypalom, i moneybookers nije nista bolji, znaci samo novcice da primas ili ima da vas odrade sa disputom samo tako

target je napisao(la):
poz, imam 2 pitanja:

1. jel ce izlaziti ASIC cipovi za rudarenje litecoina ili feathercoina?

2. sta mislite, oce li feathercoin skociti nekada na tipa 100 dolara po komadu, za 2-3 godine?
1. definitivno DA
2. pitanje je dali ce stici dotle, malo je verovatno ako mene pitas. Mozda ako LTC bude kostao 10.000. 100$ je stvarno ludorija za ocekivati jer ftc-a ima ko blata ali ko zna 2-3 godine je jako dug period.

Poslednja izmena od urednika:
vec si se u startu ****** sa paypalom, i moneybookers nije nista bolji, znaci samo novcice da primas ili ima da vas odrade sa disputom samo tako

Ima da se slikaju, jer racunam da ce biti 10% ofaca koje nece da traze kintu nazad. A kada prodajes preko pay palla onda sigurno dobijes novac i nema da brines :). I to ti lepo uveca prodaju dosta, plus firma u states... Pa bre bfl jos radi. I? Salju li instant 65nm kada platis? Salju sutra malo. Ali ofce se jos uvek interesuju i placaju, iako im treba btc na 4k$ da ode da se isplati uredjaj. Takvu firmu hocu da otvorim da prodajem ltc fpga delivery do 10-og januara, a asic do marta 2014. I onda mogu u penziju :).

kako ti paypal uplata kad prodje je siguran novac? imaju fore 60 dana za dispute, i ako ga pokrene trebas da dostavis dokaz da si zaista poslao to sto treba, ako ti jos jedan zatrazi dispute nalog ode cao zdrao

Je li neko isplaćivao novce preko BTC-E paypal-om?

Poslednja izmena:
Ukupan network hashrate odjednom porastao sa 50 GHs na 65 GHs, estimated diff. 2078...

Estimated Next Difficulty: 1,849 (+6.63%)
Adjust time: After 1171 Blocks, About 1.9 days
Hashrate: 55,063 MH/s

KOji je najpovoljniji nacin za izvlacenje para sa btc-e? Duzina cekanja nije bitna

To sam pre-orderima sam naveo kao primer kako pretpostavljam da cela prica funkcionise.

Pojasnicu sad novim minerima laickim terminima kojima programiranje nije struka.

Asic je samo skracenica za chip. cgminer je software koji trci na procesoru opste namene. 1000x vece brzine se postizu kad napravis specijalizovani hardware koji radi isto sto i taj software. Tehnike pravljenja takvog cipa su stare koliko i racunarstvo i nisu nista novo. Programira se u programskim jezicima verilog i vhdl koji su kod nas u nastavi, cak postoje i prevodioci sa c++. Kod se onda 'uprzi' na programabilnu logicku komponentu FPGA i to je ono kad http://www.butterflylabs.com/ kaze/laze kako za sad imaju odlicne rezultate. Posle se sklapa ugovor sa firmom koja ce napraviti x komada prototipa pravog chipa (e tu treba love) u xx nanometarskoj tehnologiji itd ... Dakle trenutno po kucama imate ASIC u frizideru, u TVu, itd...al nemate za LTC .

Moje misljenje je da trenutno 'shusha' koje hoce da se za 'male' ulozene pare (2-3 hiljade evra za 4xGPU konfiguraciju !!) obogate i tako iznerviraju najlojalnije i najstarije forumase - ima najmanje a pogotovo u Srbiji, gde 2% ima platu preko 800 eur.
Najlakse je upravo starom majneru da se prekonfigurise za ltc, 'pojaca rig' ili sta god. Uz publicitet koji LTC dobija u svetskoj stampi, to ce se sve vise i desavati. - sto je u principu dobro i to je ono sto su svi stari majneri i cekali da se desi osim ako ne zele da se bave numizmatikom.

Mislim da treba biti tolerantan i opustiti se, jer koliko god mislili da se desava explozija - koliko zapravo u zgradi komsija moze da napravi rig? ili da kupi koin? Upravo na ovakvom forumu imamo priliku da pokazemo da smo civilizovaniji od zapadnjaka.

peace & tolerancija

Poslednja izmena:
Uspio sam prebaciti novac na btce.Izvrsio sam i kupovinu ltc na btce .E sad mi nije jasno kada ili kako one da zavrse u mom novcaniku sto sam ga skino gdje to obavljam???Znaci i kupovo sam i prodavo a uopste nisam doso do toga da moj novcanik uospte se promjeni.Hajde molim vas odgovorite 1 min je upitanju

Uspio sam prebaciti novac na btce.Izvrsio sam i kupovinu ltc na btce .E sad mi nije jasno kada ili kako one da zavrse u mom novcaniku sto sam ga skino gdje to obavljam???Znaci i kupovo sam i prodavo a uopste nisam doso do toga da moj novcanik uospte se promjeni.Hajde molim vas odgovorite 1 min je upitanju

Otvori novcanik, idi na Recieve tab, i tu ces videti tvoju adresu. Desni klik na adresu pa copy izaberi Copy link address. To je tvoja adresa na koju ces proslediti LTC.
Sledeci korak je na BTC-e: Idi na Finances, onda desno od LTC-a klikni na Withdraw dugme. U polje adresu upisujes tvoju adresu (desni klik pa paste) a ispod upises iznos koji zelis da prebacis (Amout to withdrawal). Na kraju kliknes na Withdraw.

Dobices email sa linkom za potvrdu. Klikni na link u emailu i sacekaj 2-5 minuta. LTC ce biti prebacen a mozes proveriti u novcaniku u Transactions.

Nazad
Vrh Dno