To sam pre-orderima sam naveo kao primer kako pretpostavljam da cela prica funkcionise.
Pojasnicu sad novim minerima laickim terminima kojima programiranje nije struka.
Asic je samo skracenica za chip. cgminer je software koji trci na procesoru opste namene. 1000x vece brzine se postizu kad napravis specijalizovani hardware koji radi isto sto i taj software. Tehnike pravljenja takvog cipa su stare koliko i racunarstvo i nisu nista novo. Programira se u programskim jezicima verilog i vhdl koji su kod nas u nastavi, cak postoje i prevodioci sa c++. Kod se onda 'uprzi' na programabilnu logicku komponentu FPGA i to je ono kad
http://www.butterflylabs.com/ kaze/laze kako za sad imaju odlicne rezultate. Posle se sklapa ugovor sa firmom koja ce napraviti x komada prototipa pravog chipa (e tu treba love) u xx nanometarskoj tehnologiji itd ... Dakle trenutno po kucama imate ASIC u frizideru, u TVu, itd...al nemate za LTC .
Moje misljenje je da trenutno 'shusha' koje hoce da se za 'male' ulozene pare (2-3 hiljade evra za 4xGPU konfiguraciju !!) obogate i tako iznerviraju najlojalnije i najstarije forumase - ima najmanje a pogotovo u Srbiji, gde 2% ima platu preko 800 eur.
Najlakse je upravo starom majneru da se prekonfigurise za ltc, 'pojaca rig' ili sta god. Uz publicitet koji LTC dobija u svetskoj stampi, to ce se sve vise i desavati. - sto je u principu dobro i to je ono sto su svi stari majneri i cekali da se desi osim ako ne zele da se bave numizmatikom.
Mislim da treba biti tolerantan i opustiti se, jer koliko god mislili da se desava explozija - koliko zapravo u zgradi komsija moze da napravi rig? ili da kupi koin? Upravo na ovakvom forumu imamo priliku da pokazemo da smo civilizovaniji od zapadnjaka.
peace & tolerancija