Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Koje mi onda predlazes kartice? Koliko 6990 daje kh/s i koliko kosta?

Decko je rekao 2 karte, 220 po komadu. Ne verujem da ce naci 7970 ali moze 7950 da uzme i da fura 1200Khasha. 600W je dosta za to, pravih 600W.
Ako misli da ih nategne dobro trebace mu jace napajanje.
Mozda moze i 4x7850 da pakuje ali to je po meni nepotrebna komplikacija.

Upravo sam nasao 7950 za 240 evra. Nova. Koje napajanje konkretno da nabavim, koje vi koristite?

Dosta ljudi govori kao ne isplati se,... evo gledam po nekim kalkulacijam ako koristim grafiku 7950 i daje 1200 kh/s to je oko 80 $ mjesecno, i oko 900$ godisnje. Troskove struje nemam. Karticu placam 250 evra recimo sto znaci da ne mogu da padnem nikako.

Na karticu imam 2 godine garacnije, znaci 2 kartice 500 evra ulaganja = 1200 evra godisnje zarade a ako pukne LTC (kao BTC) izaci ce neki novi servis slican ...

Poslednja izmena:
@Sajber
To moze da uzme u Srbiji. U BIH Asus 7850 kosta ~220e. Ne mogu da se sjetim tacno ali mislim da je 7950 preko 400e.

@igor.k
LOL gdje nadje 7950 za tu lovu ja sam prije 4 mjeseca sve prevrnuo i nisam je mogao naci.

Poslednja izmena:
Pazi sto su pale cijene :D
Da je situacija malo bolja mozda bi i uzeo jednu 7950 ovako cu ipak malo sacekati bar dok ne otplatim ovu 7850.

Sve mi se cini da ce dve Sapphire 7950 Vapor-X pobjediti, pa ako za mjesec dana bude islo ok jos jedna.

Imam 6850 karticu koja je u kompu koji svakako radi 24 h, doduse neoptercen, koliko se isplati u ovo trenutku rudariti sa njom, imam i jednu 6670, a vidim da je slaba za rudarenje?

Od početka je govorio o dve kartice, gledaj malo.

Kakva smetnja. Kako su nas učili, prvo pogledaj levo, pa onda desno. :d

Pazi sto su pale cijene :D
Da je situacija malo bolja mozda bi i uzeo jednu 7950 ovako cu ipak malo sacekati bar dok ne otplatim ovu 7850.

Ja sam pre 4 meseca uzimao za 240 evra u BiH, ne vidim gde su bile 400 evra, mozda mislis na 7970 koje su oko 350 evra cini mi se!?

Ne bih da sirim pesimizam ali udjoh sad na CoinWarz i kad sam video isplativost sa jednom kartom samo sam se nasmejao i izasao.. Drago mi je sto sam na vreme batalio...

Šta se dešava sa Global Coinom... na CoinWarz ispada da na 600kh/s dnevno se zarađuje 73$ što je nerealno...

Poslednja izmena:
^ Tipican shit coin. Njihovo rudarenje se meri u satima.

i dok pocnes da ga kopas pa dok pocnu da ti stizu novcici promeni se diff

Pogledajte prilog 124909 Moze mala pomoc oko podesavanja? Podesio sve otprilike kako pise po tutorijalima ali non stop vrti ''Stratum from pool 0 detected new block'', gde gresim? Moze li neko da preporuci neke drugo poolove ili neka druga podesavanja? Pozdrav

Ti bi da radis litecoin, a to je scrypt. Hajde ti lepo kao i kolega u temi feathercoin, da te ne boli glava skini http://guiminer.org/guiminer-scrypt.html da se ne bi mucio sa config fajlom. Imas samo 1 karticu ionako ti je svejedno, brzina je ista. Lepo popunis podesavanje za pool, odaberes karticu, high usage (nastimas posle toga Intensity kako ti odgovara), taktove u MSI afterburner i vozi. Ako imas 2 kartice pokrenes 2x GUIMINER, jedan namestis na prvu, drugi na drugu karticu i pustis da radi. Ja sam tako 5 masina sa 2x7970 terao bez greske mesecima. Radi isto kao CGMINER (u sustini to je CGMINER ali sa GUI) i nikakve probleme nisam imao.

Poslednja izmena:
Hvala druze mnogo, uspeo sam tako da ga pokrenem nego mi baca 340 mhasheva... a preko cgminera preko 430...

Mislis kh/s. Mislim da je do podesavanja. U sustini u pozadini jeste CG Miner.

Da to. :d Podignem core clock sa 1000 na 1250 i kh/s u giumineru padaju sa 340 na 310-320 kao da mu smetaju dodatna podesavanja -.-

Da dodam na pool acountu meri 447.4 KH/s...:trust::smash:

Poslednja izmena:
Da dodam na pool acountu meri 447.4 KH/s...:trust::smash:

Meni (sa 7950+5850) cgminer pokazuje 930-950 kh/s dok mi je WU 860-890kh/s . Na sajtu varira od 750 pa sve do 1200kh/s :)smoke:) tako da na kraju to mu dodje isto kao i u cgminer-u. Isprati malo pa ćeš se i sam uveriti...
PS.
Ovo oko 500-600kh/s je kad rudari samo 7950

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 124909 Moze mala pomoc oko podesavanja? Podesio sve otprilike kako pise po tutorijalima ali non stop vrti ''Stratum from pool 0 detected new block'', gde gresim? Moze li neko da preporuci neke drugo poolove ili neka druga podesavanja? Pozdrav

Ako si hteo preko cgminera da kopas umesto kernel diablo mora da pise scrypt. Ako pokreces preko bat fajla moras da dodas --scrypt. Cim ti brzinu meri u mhs, znaci da negde nisi turio scrypt. Imas na coinwarzu ispod slicice lepo pise sha256 ili scrypt. Kad hoces da kopas sha256 mora da bude diablo kernel, brzina u mhs. Za scrypt brzinu ti prikazuje kao khs.

Ljudi shvatiti jednom da je previše mining rigova. wemineltc ima 6000mhs. Kada bi svakome tačno prikazao raspao bi se pool. Cron je možda podešen na svakih 10 20 30 minuta da izvršava proveru, možda i više. Što znači da vam u to vreme pokaže tačno, a sve ostalo može da varira zavisno kako su podesili. Nije bitno da li pool prikazuje 1200 ili 1000 ili 1400. Bitno je koliko shares-a upute tvoje garfičke na pool. To donosi zaradu. Bolje da se brinete oko rejecta nego oko tih khs u poolu :D

Nazad
Vrh Dno