Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sa BTC-e:
lousyminer: ltc mining now hardly pays electricity, go up or die
znaci ljudi napolju vec muku muche......
A ove bajke o 9-16$......daj Bozhe jednog dana....ali ove godine mislim da necemo gledati nazalost taj film....
Idealno bi bilo da se pojavi treca stabilna scrypt valuta pored LTC i FTC.....diff bi svuda bio OK...i bilo bi neke kakve takve racunice....u plusu narafski :d

Ma kakav bre FTC, gledaj samo buy/sell order tu valutu 60% drzi par ljudi! to je skroz centralizovano, vestacki odrzavaju djubrestinu!
Ti isti non stop pljuju i dumpuju LTC jer znaju da mesta za trecu valutu jos nema i zele da svoje djubre lepo unovce

Ono sto znam da tih nekokicina ljudi su u dosluhu i vestacki drze cenu...

Poslednja izmena:
FTC sigurno nije za cuvanje, ali vec nedelju-dve je lep coin za dnevnih par posto...Kupovina po 105 pa prodaja po 110 je gotovo siguran tip. Naravno, ne zezati se sa previse BTC-a...5-10 sasvim dovoljno i risk free. Dnevno na 10BTC-a praviti 0.5 mnogo je bolje nego rudarenje...Na zalost ne postoje dobri chart-ovi za FTC, ne moze se nista predvideti ni priblizno pa se ovaj put slazem sa Zeljkom da je to ultra spekulativni coin, za razliku od ostalih koji su samo spekulativni :)

Nazalost za LTC opet povecanje diff-a....kada se vrate svi sa FTC.....juju...

Ma kakav bre FTC, gledaj samo buy/sell order tu valutu 60% drzi par ljudi! to je skroz centralizovano, vestacki odrzavaju djubrestinu!
Ti isti non stop pljuju i dumpuju LTC jer znaju da mesta za trecu valutu jos nema i zele da svoje djubre lepo unovce

Ono sto znam da tih nekokicina ljudi su u dosluhu i vestacki drze cenu...

Hm...ne bih bash rekao...marketcap za FTC je na nivou pola od onog za LTC...meni je to dosta.....

@abacus
tebi nije jasno da je ta djubrestin a forkovana, samo pogledaj buy/sell order na BTC-e za FTC sve ponude od 10-70BTCa??? satrali su ga skroz u bescenje i onda otkupili i sad ga vestacki drze... diff regulacija za FTC je ocaj ima tonu rudara i kad mu poraste diff svi pobegnu na LTC i snaga mreze padne blizu 0 i tada naravno da je moguc fork, transakcije ne prolaze!, BTC-e trazi 100 konfirmacije

Sve ovo je dokaz da je djubre ali ne sporim da se moze lepo zaraditi na njemu

Kako god da odrzavaju cenu najbitnija stvar je da je odrzavaju. Svi ostali coini su popadali a ovo se drzi.

bio djubre ili ne ja sam sa njim zadovoljan, a to dda li je djubre pa ne bih rekao, dovoljno je to da se radi na njemu i kad je bio forkovan davane su nagrade za pronalazenje bloka, ako je on djubre onda su ostali jos vece

naravno da su davane nagrade za pronalazenje bloka, jer ga je toliko mnogo ljudi "rudarilo" da FTC samo što nije prestao da postoji.

to sto ti nesicu imas u steku par hiljada FTC-a - to ne znači da on nije đubre.

Tacno tako odrzavaju ga veliki holderi sa kesom...... cilj im je da ga proguraju bilo gde i profitiraju, druga je prica da li ce uspeti

bio on djubre ili ne za ppc/trc nisam video da je neko davao nagrade, ne branim ja ftc nego samo iznosim moje misljenje

Nije to putanje nagrada, koga briga za to. Nekome je stalo da odrzava ftc i to je cela prica. Neka i jedan covek stoji iza toga opet mi je zanimljivo sto kupuje tolike novcice i steka. Za razliku od ostalih coina ovaj ima nekoga iza sebe.

Procitao ja svasta ovde i pitam se da li je uputno ulaziti u rudarenje litecoin-a sada kao neko ko se do sada nije ovim bavio. Gledao sam diff i vidim da skoro konstantno raste i kapiram da ljudi sele svoje gpu kapacitete sa rudarenja po btc na ltc jer im je to verovatno profitabilnije - ne mogu da trce trku sa ASIC-ima.... opet ti isti ASIC-i ne mogu da rudare ltc, ali teraju masu gpu kapaciteta i dizu diff na ltc. Moje pitanje je zapravo da li mislite da ce diff i cena ltc-a (upareni) da se spuste na prosek koji rudari moraju da plate za prosecnu cenu kwh za koju izrudare jedan ltc?

Ako je tako, samo oni sa dzaba strujom mogu da prave pare u ovoj prici?

Sa trenutnim diff i cenom ltc jedan rig sa 4x7950 koji gura 2400 kH/s po kalkulatoru donosi oko 150 evra mesecno bez troskova struje. Da se sklopi treba oko 1500e. Znaci tek za 10 meseci krece da pravi nove pare i to ako ostane sve na ovom nivou. Jel mi dobra racunica? :)

Ovi sto nisu po stud. domovima mogu ovo da batale zbog struje....

Sa trenutnim diff i cenom ltc jedan rig sa 4x7950 koji gura 2400 kH/s po kalkulatoru donosi oko 150 evra mesecno bez troskova struje. Da se sklopi treba oko 1500e. Znaci tek za 10 meseci krece da pravi nove pare i to ako ostane sve na ovom nivou. Jel mi dobra racunica? :)

Ovi sto nisu po stud. domovima mogu ovo da batale zbog struje....

Pa i nije, pravi na dan maximalno 2,4 LTC= 72LTC mesecno=1,5 BTC
Bitcoin = 119$ na Bitstampu. Prilikom prodaje gubi se 0,5% tj dobio bi 177.6$

E sada, to treba u EUR, a to je /1.34, dakle 132.5EUR

Moras novac podici nekako ili unovciti, racunaj na gubitak od ~5% i dobijes 126EUR.

E sada ovo je sve teorijska vrednost, da nema Stale/invalid, da nema ser*ckanja poolova, da nema nikakvih, ali bas nikakvih problema. To nema sanse da se sve poklopi i ako izvuces 120EUR bice OK.

E sad, ako povremeno ides na FTC i ako se malo potrudis mozes jos nekih 15-20% dodatno odraditi, a to je onda oko 145-150EUR, samo treba malo truda.

Poslednja izmena:
Ma usao bih ja vec danas u ltc mining ali me brine to sto ce asic da otera ljude masovno na ltc a to ce diff da digne u tri lepe... dok vise ne bude skuplja dara nego mera, to jest racun za struju bude veci od izrudarenih ltc-ova

Poslednja izmena:
U principu ako ne racunas struju od te cifre odbijes 20% i dobices realnu cifru. Pool nece raditi uvek bez prekida, mozda ce net da te zeza, moras da odbijes nesto zbog povlacenja novca jer cena na mtgox-u je veca svugde drugde ali ko zna kad bi pare sa gox-a video. E sad ono sto Goran kaze, mozes zaraditi i nesto sa strane kopajuci neku drugu valutu koja je trenutno vise isplativa itd.
Ako ipak placas struju odbij jos 40e u startu ako ne ides u crvenu tarifu pa vidi jel ti se isplati cela gimnastika i koliki je period otplate. Ako ne placas struju racunaj na godinu dana otplate i onda ti ostaje HW koji ce vredeti mnogo manje nego sto si ga platio.
Ako placas struju racunaj na godinu i po. Da ukrades pare i robijas pre bi odlezao to :D

Poslednja izmena:
Samo BTC na 200 nas vadi

Od Nove godine bice i toga. Prvo treba nastancati to. Ja da sam na Milosevom mestu ja bih kupio 17-18 BTC-a i cuvao bih. Bolje to nego rudarenje ;)

Ne bih da se igramo berze. To moze i sa forexom. Ako je ltc otporan na asic onda ima zanimljivu buducnost kao valuta koja ima podrsku od strane sirokog auditorijuma. Btc ce izgubiti dosta rudara jer mnogi ne zele da se upustaju u investiciju od par hiljada dolara za ASIC-a, a bez njega ce gpu rudarenje postati neisplativo. E sad, ona sira prica je ta sto se rudarenje vrsi ne zbog rudarenja samog po sebi, vec zbog rude, a to je u ovom slucaju pruzanje brze, efikasne, anonimne i siroko dostupne usluge transakcije "novca-moci" bez centralizovane kontrole. Da li ce pobednik biti btc ili ltc zavisi...

Ako ltc ostane otporan na ASIC, bice prihvacen od strane svakoga ko ima kompjuter i dobru volju da zaradi nesto novca. Ovo ga cini anonimnijim, efikasnijim, brzim i stabilnijim, jer je i masovno dostupniji. Sa druge strane, btc ce se svesti na manji broj rudara koji ce uloziti u ASIC, diff ce otici u nebo i sve ce biti isto kao kad se prelazilo sa cpu na gpu. Ko jos rudari sa cpu? E sad razlika je u tome sto je input za proizvodnju bitcoin-a samo ulaganje u hw i jako malo elektricne energije. Ovo ga cini interesantnijim za Greenpeace jer trosi malo kwh ali i ranjivijim, nedostupnijim jer nema druge primene osim da pravi nove btc-ove.

Mislim da ce ltc ipak biti buducnost jer je vezan za realan input, a to je kwh potreban za generisanje jednog LTC i za hw koji ima svoju upotrebnu vrednost van kriptovaluta. To ima svoju cenu u opipljivom novcu. ASIC nema nikakvu drugu upotrebnu vrednost i to menja pravila igre i prebacuje fokus sa realnog na imaginarno

dosta je apstraktno ali meni ima smisla

to što je kwh za LTC input, to je bio problem BTC-a do skora, a sada je i LTC-ov. to samo znači da trenutnu cenu određuju rudari, a ne recimo realna potražnja.

a to što ASIC nema nikakvu drugu upotrebnu vrednost - kakve to veze ima? bitno je da je bitcoin tražena roba, da je mreža sigurna, da su konfermacije ultra brze, i da cena ne zavisi od rudara, ili njihovih računa za struju, već od ponude i potražnje.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, koliko bi me mesecno kostala struja za 4x 7950 na def. taktovima?

Nazad
Vrh Dno