Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

litecoinpool.org shares: 3,078,946 stale shares: 21,652 (0.70%) invalid shares: 42 (0.00%)

Fee je u celoj prici najmanje bitan, bitnije je da pool radi uvek i konstantno sa sto manje prekida. Evo pogledaj post iznad koliko covek ima odbijenih shareova. Isto je i kod mene, to je prava stvar, najbolji pool. :)

Znači treba birati pool sa što manje SS: i što manje R: ....nego kako se manifestuje prekid rada pool-a? Da li cgminer prestane sa radom ili radi a izbacuje neki error ili samo ponavlja "rejected" informaciju?
Primer iz "read me" fajla: [2012-10-12 18:02:20] Accepted f0c05469 Diff 1/1 GPU 0 pool 1 , kod mene je [2013-07-09 20:02:20] Accepted fec7535d Diff 550/128 GPU 0 pool 0.... (malo sam dosadan al bolje da pitam nego kasnije da čupam kosu :d) Pitanje je: da li ovi brojevi iza diff treba da budu mali (1/1.....3/1) ili je ovaj diff 550/128 kod mene u redu (nekad bude i 104/64 tj. promenljivo je ali nikad tako mali brojevi).
Izvinjavam se za off i unapred zahvaljujem na odgovorima :)

Poslednja izmena:
Kad vidis da ti je zauzece na grafici 0% i hladnije u sobi, onda ti je prestala sa radom.

1) Znači treba birati pool sa što manje SS: i što manje R:
2) ...da li ovi brojevi iza diff treba da budu mali (1/1.....3/1) ili je ovaj diff 550/128 kod mene u redu (nekad bude i 104/64

1) PPS i nista vise. Sve ostalo je u praksi dokazano manje efikasno za zidare.
2) Ti brojevi oznacavaju koji je diff definisan na poolu. Ako je diff mali, imaces veci broj jeftinijih shareova, ako je veliki imaces manji broj skupljih shareova tako je potpuno svejedno sta ti pise. Neki poolovi imaju dinamicki diff koji se menja u odnosnu na hash rate cime kopas (npr litecoinpool.org) a neki imaju staticki (npr. coinotron).

Iz mog iskustva, ako zidas sa raznoraznim hardverom tipa par amd grafickih, par cuda grafickih, par CPUa - dinamicki diff je prava stvar jer svaki uredjaj dobije neki svoj diff koji moze da proguta. Staticki diff je dobar ako imas iskljucivo neki besni hardver sa ozbiljnim hashom i ne koristis nista drugo za zidanje. U slucaju da na poolu sa statickim diffom krenes da zidas heterogeno, uredjaj sa manjim hashom ce da plati ceh (primer: coinotron + cpu miner, svakih 45 sekundi share, a svaki 4ti-5ti share rejected). Nema na cemu :)

Primer iz "read me" fajla: [2012-10-12 18:02:20] Accepted f0c05469 Diff 1/1 GPU 0 pool 1 , kod mene je [2013-07-09 20:02:20] Accepted fec7535d Diff 550/128 GPU 0 pool 0.... (malo sam dosadan al bolje da pitam nego kasnije da čupam kosu :d) Pitanje je: da li ovi brojevi iza diff treba da budu mali (1/1.....3/1) ili je ovaj diff 550/128 kod mene u redu (nekad bude i 104/64 tj. promenljivo je ali nikad tako mali brojevi).
Izvinjavam se za off i unapred zahvaljujem na odgovorima :)
Samo da prijavim da sam OVDE našao odgovor u priloženom attach-mentu ,)
Hvala @Darko, nisam na vreme video tvoj odgovor..:wave:

Poslednja izmena:
Dobri su ti brojevi za diff,to se menja konstantno i nije isto na svakom poolu... Ja nikad ni ne obracam paznju na to. Bitno je da ti je gpu usage 99% i da idu sherovi.

A jel video neko na litepool-u da je Connection timed out ?

Bas me brige kad od jutros kopam FTC :D . Ne znam dal ste primetili al je dosta isplativiji ;)

Bas me brige kad od jutros kopam FTC :D . Ne znam dal ste primetili al je dosta isplativiji ;)

Kad skaces na te KRS novcice ima jedan velik problem, poolo-vi su im trash tezak, prvo treba naci stabilan pool, pa onda videti koliko ima orphan-ta da na kraju ne ispadne da daju 30-50% manje sto je pravilo kod krs novcica....... FTC aj de, ali ostala djubrad tesko da ce iko profitirat, jos kad pool krade
I na kraju treba znati kad se tacno izracunava diff je posle promene diff profit zna da padne za 300% :p

Coinotron je ok i po tom pitanju. Ja kopam FTC svaki put kada mu padne diff vec duze vremena, tako povecavam zaradu. Ne mlatim se bas sa mnogo valuta ovako najvise zbog pool-ova jer pola ne radi kako treba ali FTC stvarno ne propustam nikada. Jeste da ne traje dugo ali na svaka 3 dana 12h nije za bacanje.

Isto to radim i ja,pratim na coinotron kad padne diff FTC-a i odma na njega :D ostale shitcoine izbegavam zbog poolova ali ovde imam coinotron koji sljaka dobro i radi PPS tj RBPPS ali to mu dodje isto pa nije problem prekidanje i prelazak nazad na LTC

I ti si na RBPPS?
Vidim da neki tvrde da je PPS najisplativiji sto nije istina naravno. RBPPS je najiplativiji, jedino je sto morate sacekati kraj bloka i to je sve.
Koliko je FTC na coinotronu dobar? Baca koliko treba, 0.8% stale. Dobrim delom zbog FTC-a tu kopam i LTC, pregledno mi je.

Poslusao tvoj savet i zadovoljan sam sa RBPPS skroz :)

Ja ti to pricam vec dve nedelje, a on mene proziva kako sam noob :p
Coinotron je ok i po tom pitanju. Ja kopam FTC svaki put kada mu padne diff vec duze vremena, tako povecavam zaradu. Ne mlatim se bas sa mnogo valuta ovako najvise zbog pool-ova jer pola ne radi kako treba ali FTC stvarno ne propustam nikada. Jeste da ne traje dugo ali na svaka 3 dana 12h nije za bacanje.
Upravo tako..tj isti slucaj (doduse na covekovu preporuku sam i krenuo u te vode) ;)

Nazalost, prebrzo se menja diff da bi se golim okom videla razlika na duze staze ali racunica je jasna:
PPS share: 0.00021229 ltc-a
RBPPS share: 0.00021899 ltc-a

Svaki share se placa i oko 3.1% je razlika u korist RBPPS-a. Nije nesto mnogo ali koliko god da je neka je.

Kopanje FTC-a je korisna stvar iz jos jednog razloga. Svi koji kopamo LTC tada mozemo da predjemo na FTC i ovamo malo rasteretimo diff a pritom i extra zaradimo. Na FTC-u ce diff skociti svakako u roku od 12h i sledeca tri dana cekamo da se vrati dole. Svakih 72h dobijemo 10-12h bonusa.

Poslednja izmena:
Pretece me sam633... Obrati samo paznju jer to vreme ume da varira u zavisnosti od snage ali vidis odprilike kad ce i vidis koliki ce biti diff. Sad ce skociti za 70% i bice zarada na nivou LTC-a ali za 3 dana opet ce se vratiti na 68diff i ajmo ponovo ;)

Ja ti to pricam vec dve nedelje, a on mene proziva kako sam noob :p

Upravo tako..tj isti slucaj (doduse na covekovu preporuku sam i krenuo u te vode) ;)
Ti si bas sve pogresno shvatio :p . Ja prelazim sa valute na valutu samo kada su isplativije ;)

Pa nisam ni mislio da treba da predjes na nesto sto nije isplativije! ;)

najbolje sad...pa svakih sat vremena da saltam...pfff...nema se vremena za to.

Pa sad ti je tu duplo veca zarada nego na ltc-u npr. Jel ti je neki problem da promenis pool ili te jednostavno mrzi? Da znam cisto dal da ti napisem kako ja to radim ili da ne gubim vreme.
Inace, ne saltam se ni ja toliko cesto, pogotovu ne svakih sat vremena ali kad je ovako dobra zarada a tu sam sto da ne. Pored ltc-a kao glavnu valutu sada kopam ovako i ftc i wdc. Isplati se preci.

Nazad
Vrh Dno