Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Evo sad sam pustio samo 7850 na NVC pool i pokazuje mi 40-70 kh isto kao kad pustim na FTC Pool.

Kad na NVC pool pustim 2x7950 bez greske ocitava non stop od 1140 - 1200kh.

Ako neko jos ima 7850 msi 1gb neka postavi podesavanja za alpha scrypt cg miner.

Ovi na notrolu su lopovi nevideni kradu za sve pare uvek manje daju za 0.2 bar kod mene je tako sa 620kHs
inace evo kako je kod mene podesen scrypt alpha

Da li se nekom scrypt alpha sam od sebe povremeno "gasi"? Ne gasi se u bukvalnom smislu već GPU usage obara na nulu.

desava se i meni to,, sta kopas? imas opciju da stavis -s 1 cini mi se i onda radi, ali nisam siguran

Ovi na notrolu su lopovi nevideni kradu za sve pare uvek manje daju za 0.2 bar kod mene je tako sa 620kHs
inace evo kako je kod mene podesen scrypt alpha

Nije sto su lopovi vec i ne mogu da se prebace sredstva, ceo dan pokusavam da prebacim LTC i nece. Nece na vircurex a ni na btc-e !

Da li je ista karta msi 7850 1gb ? I oliko ti na pool-u pokazuje kh ako mozes da proveris???

Posle cu bas da probam ova podesavanja.

Poslednja izmena:
Koji browser koristis Cacanine?
Ja kliknem withdraw i ako nece odmah ukljucim autoreload na 1 minut i prvi put kada imaju coine prebacice mi.
Za ostale browsere tipa FF ili Chrome imas gomilu plugin-a s kojima to mozes da radis. Kliknes i ne mislis ;)
Isto to preporucujem i drugima da rade ako zele sto pre da povuku ltc sa notroll-a a hitno im je. Kada nije hitno onda je nebitno kad prebaci.

Koji browser koristis Cacanine?
Ja kliknem withdraw i ako nece odmah ukljucim autoreload na 1 minut i prvi put kada imaju coine prebacice mi.
Za ostale browsere tipa FF ili Chrome imas gomilu plugin-a s kojima to mozes da radis. Kliknes i ne mislis ;)
Isto to preporucujem i drugima da rade ako zele sto pre da povuku ltc sa notroll-a a hitno im je. Kada nije hitno onda je nebitno kad prebaci.

FF, iz njega sam probao, ti iz IE ? Kako palis autoreload da sam klikce na withdraw
?

Da li se nekom scrypt alpha sam od sebe povremeno "gasi"? Ne gasi se u bukvalnom smislu već GPU usage obara na nulu.

Ja sam zbog ovoga sinoc reinstalirao drajvere, menjao BIOS-e, pratio temperature i izgubio 6 sati rada, dok nisam provalio da se gasi zbog servera, naime od ovog ftc boom-a su svi serveri preoptereceni, ftc network hash se povecao za preko 20 puta a to zakupljeni serveri ne mogu da izdrze, takodje se povecao i procenat invalid i stalova i to cak i na stratum serverima. Resenje je da rucno menjas servere kad ti pukne link, ja trenutno saltam izmedju 3 ftc a kad nisam pri racunaru onda stavim ltc jer nekad ftc pukne kad okrenem ledja a nekad posle 3-4 sata.

fc.ltcoin nije ni jednom pukao za ovih 5 dana... (bar meni)

Ja sam zbog ovoga sinoc reinstalirao drajvere, menjao BIOS-e, pratio temperature i izgubio 6 sati rada, dok nisam provalio da se gasi zbog servera, naime od ovog ftc boom-a su svi serveri preoptereceni, ftc network hash se povecao za preko 20 puta a to zakupljeni serveri ne mogu da izdrze, takodje se povecao i procenat invalid i stalova i to cak i na stratum serverima. Resenje je da rucno menjas servere kad ti pukne link, ja trenutno saltam izmedju 3 ftc a kad nisam pri racunaru onda stavim ltc jer nekad ftc pukne kad okrenem ledja a nekad posle 3-4 sata.

Uh, "zlopatim" se dva dana zbog ovoga. Šta sve nisam pomislio bolje da ne pričam. :)

Da nije FTC ovoliko isplativ ne bih ga ni forsirao. Za par sati sam "zaradio" kao da sam ceo dan kopao BTC. Šta bi tek bilo da sam kopao 24 h ne znam. Sad treba ovo koristiti, kao LTC što smo koristili početkom aprila.

Poslednja izmena:
Ja na Operi, zar neko koristi IE?!? :d

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/reloadevery/ Eto ti plugin. Pojavice ti se ikonica gore desno pa vidi dalje sam, ne secam se. Ne koristim FF godinama ;)

Zabrinuo sam se za IE :) pominjes ff i chrome ja pomislih na IE si a skroz sam zaboravio na Operu...

Sad cu da probam ovo sa FF.

Sapphire7850 1GB je u pitanje inace ta brzina na pool varira nije bas merodavna

Hvala. Kod tebe 3 puta manje... Meni ne prelazi 90kh na pool-u.

Evo sad na notroll-u pokazuje pravi hash ... Medjutim u thread concurrency kad kucam 8192 kao ti nece da krene nikako, isao sam redom, 4500, 5000, 6000, 7000, 7500, 8000 i radi medutim cim predjem sa cifrom 8000+ nece da rudari...

Sad mi je prebacio coine, nije proslo 10 minuta ;)

Da sam umro ne bi znao za ovaj reloader ... ne vredi pregazilo me vreme. Muka mi je vise od racunara... Kad se setim kad je bila 95'-97' i cuveni 286, 386, 486 pa 98' prvi moj pentijum kec... pa sve do danas...

Namestio sam na 5 sekundi, isao sam na withdraw desni klik i udri na pet sekundi. Nadam se da ce prebaciti moje LTC :)

Imam 2g rama... Zauzece nije ni 60% kad su max podesavanja sa slike...

@SAJBER prebaceni LTC-i reloader je keva. HVALA.

Poslednja izmena:
pozdrav Sajberu, da li može mala pomoć ? imao si MSI TF3 7950 ? ja imam trenutno (kupio pre par dana rešeći da se ubacim u LTC mining) 2 takve, boosted edition (960GPU)..
da li si imao sa njima problema zbog pregrevanja pa zato menjaš za SAphire, ili ? ja ne znam šta da radim s tim karticama.. jes da mi je malo vruće u sobi (28C), ali u roku od 2 minuta odu na 80 stepeni ako je intensiti 19, bilo da je default clock, bilo da je budžnut tipa (1000/1250).. probao sam undervolt na 1075/1525mV sa Afterburnerom.. i kartica tako radi čak i kad je memorija na maximalnih (iz afterburnera) 1575mem ?! možda mi ne radi undervolt ? iako sa GPUZ očitam da je memory voltage 1,525... dakle i na deafult clocku, a sa undervoltom, kartica se i dalje greje na 80 stepeni u roku od 2 minuta CGImininga ?!
mislim da ne bi trebale da prelaze 75 stepeni, inače se valjda skraćuje radni vek ?

SAjberu uspeo sam ! :)

CGIMiner skripta:
color 70
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.wemineltc.com:3333 -u igysa.1 -p 9887 -o stratum+tcp://eu.notroll.in:3333 -u igysa1.1 -p 12345 -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -u smigysa_0 -p ajujevyve --intensity 20 --worksize 256 --lookup-gap 2 --shaders 1792 --thread-concurrency 21712 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1625 --auto-fan --temp-target 77

Poslednja izmena:
trenutno je 28 stepeni u sobi

SAjberu uspeo sam ! :)

CGIMiner skripta:
color 70
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.wemineltc.com:3333 -u igysa.1 -p 9887 -o stratum+tcp://eu.notroll.in:3333 -u igysa1.1 -p 12345 -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -u smigysa_0 -p ajujevyve --intensity 20 --worksize 256 --lookup-gap 2 --shaders 1792 --thread-concurrency 21712 -g 1 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1625 --auto-fan --temp-target 77

drži stabilno temp na ispod 75 obe MSI 7950, smanjio sam voltažu u Trixx-u..
namestio juitro dva ventilatora dvanaestice da duvaju direkt u kartice..
620Khs po kartici sa ovom skriptom gore, mislim da nije loše :wave:

pozZzzZz

radi već dugo bez HW errora na gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1625 i 1,087 VDC undervolt iz Trixa - temperatura mne prelazi 75 na intensiti 20 !!! JUPI ! :)

ne, kako to da pogledam ? uključio sam sad i afterburner i ne vidim ?

evo sad sam stavio intensiti na 19, i deluje još stabilnije, nema rejected !

gpu-z imas skroz dole, bar moja MSI pokazuje

staviću sutra noviji GPUZ pa možda i meni pokaže.. koliko ne sme da pređe volti ?

inače kartice su u Termaltake kućištu od 3500 dinara, ukupno ima 4 12-ce,mislim ceo rig (sa ove dve dodatne 12-ce -stavio jutros) i undervoltom , sad sam baš zadovoljan sa MSI 7950 Twinfrz 2 :banana:

eto i slike, deluje baš super, ja zadovoljan, nema rejected i ovaj "WU: " se kreće oko 1170 što misilim da je dobro (valjda treba da bude >0.9 * Avg Khs ?)

a sad ću da roknem rig na terasu gde je prijatnih 17 stepeni ;)

Poslednja izmena:
Pod GPU-z senzor kad skrolujes skroz dole treba da pokaze temperaturu naponske, meni varira od podesavanja od 85 do 100C

Pod GPU-z senzor kad skrolujes skroz dole treba da pokaze temperaturu naponske, meni varira od podesavanja od 85 do 100C

hmm, evo sad opet na sobnih 28.. meni je jedna od 103 do 109 stepeni VRM1 i VRM 2, druga je 87 - 92.. ta druga je možda bolje pokrivena ventilatorom koji sa prednje strane kućišta hladi..

hmm, koliko je ovo loše, 103-109 stepeni ? jesam li se prerano poradovao ? :(

Loše, na granici za silicijum.

Vrh Dno