Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

ne config file, .bat fajl kojim pokreces cgminer. Otvoris txt fajl, napises ovo sve sto ti je napisao, udaris save, i promentis ekstenziju u .bat. Onda kada hoces da pokrenes cgminer ides dvoklik na taj bat fajl. U config fajl-u su ti takodje podesavanja za cgminer, ali malo detaljnija, i sa njime ne pokreces cgminer.

Sad mi je jasnije jer za bitcoin se pravi taj config file i preko njega sve ide a ovde ide preko bat fajla . Zahvaljujem na pojasnjenju ;)

Pa ide i za bitcoin isto, ja ne kopam ltc nego reko da ti pomognem.

Onda se to sve moze podesiti u confil fajlu i to je to . Nema potrebe za tim bat fajlom ...

Pa kad kopas ltc samo ubacis --scrypt i to je to...

Ja bi vas zamolio da kad pisete pisete od pocetka do kraja sta gge kako i zasto jer bas nista ne razumem . Jedan pise ovako drugi pise onako i ja opet ne znam sta treba da uradim .

Nema potrebe za novim programo. Mogu ti ja lepo objasniti da ne spmamo topic ako ti nešto ne bude jasno. Samo pošalji privatnu poruku.

@kobaya valjda ovaj raid ima snage za 2x7950, ako nista uzecu jace napajanje pa mozda dodam u buducnosti jos jednu 7950

Ma nije problem da li ima snage sada. Ima naravno. Problem je ako dodas jos jednu kartu ugasio si ga, pa on ne moze u piku da izbaci ni 700W kako treba, a 7950 ti trosi oko 200W po karti kad je malo OC. A ni sa 2 karte neces srecu naci, jer mu je slaba efikasnost. Vidi, sa 2X7950 malo OC cela masina trosice ti u zidu jedno 460-480W. E sad racunaj da je to u zidu, a losija napajanja prave veci trosak. Sve preko 50% opasno im opada efikasnost. Idealna su Seasonic i Enermax, ali su preskupa. Seasonic od 850W recimo moze preko 900W da radi 24/7 stabilno u piku (naravno onaj skuplji model). Ja sam se ipak odlucio za Chiefteca jer sam racunao na jedno 800W u zidu, koliko i trosim, sto znaci da imam ohoho rezerve do onih 1050 kada on pocinje da bude opasno neefikasan.Uzmi neki Chieftec BPS makar, onaj od 850W ima da ti tera 3X7950 bez da mrdne i da se zagreje. Govorim iz iskustva, ti Raidmax i TT su uzas uzasa, isto kao i LC Power ili jeftiniji CM. Doduse i Chieftec iz A serije je ******.

taj bps850 ili cak bps950 sam trazio i ima ih po masnoj ceni gledam i ovaj aps1000w valjda ce da tera 3 komada

Ima li neko da je probao CHIEFTEC BPS-950C 950W Full Nitro 85+ series sa 4x7950?

Ko ima ako nije problem nek' napise podesavanja msi 7850 1gb za alpha scrypt.

Evo ovo su podesavanja i daje 365kh medjutim na pool-u pokazuje od 60-110 kh. Ne znam sta je problem?

Ali kad pustim 2x7950 na pulu pokazuje oko 1200kh.

Evo ovo su podesavanja i daje 365kh medjutim na pool-u pokazuje od 60-110 kh. Ne znam sta je problem?

Moras koristiti stratum, samo promjeni na Yes.

Nije mi stratum bio na 7950 pa je radilo normalno...

Stabilizuje se od sinoc, namerno sam pustio samo 1 7850...

Bitno je samo koliko ti share daje na pool-u, te oscilacije su normalne, uradi presek stanja za 24h i vidi da li se poklapa sa calculatorom.

bem li ga trebalo bi da prikazuje normalno ako je od sinoc, preracunaj koliko ti daje novcica za 1 dan pa ces tako najbolje da vidis gde si

Nije mi stratum bio na 7950 pa je radilo normalno...

Stabilizuje se od sinoc, namerno sam pustio samo 1 7850...

Na tom poolu ne radi stratum, pa ga nemoj ni koristiti, povecaj intenzitet na 17, snimi podesavanja, restartuj masinu pa pokusaj ponovo. Mnogo ti pravi stale/invalid, jednostavno ima akd nece, pa mora da ugasis miner, a nekada i restart, posebno ako si mnogo cackao.

U pitanju je FTC pool koji podrzava stratum ali nece da krene. Dok bez stratuma radi ali vidite kako. Resetovao masinu i nista.

Na pool-u pise da je pusten stratum.

kolko imate u proseku invalid sharova? ja imam na notroll-u 1% jel to ok?
i ako neko korisiti HD6850 koji bi trebalo da daje kh/s?
meni na core clock @850mhz 243kh/s, @900mhz 258kh/s povecanjem memory clock-a nisam nista dobio...

6850 @950/1300 = 280 kh/s.

cgminer 2.11.2
cgminer -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -O xxx:yyy -o stratum+tcp://notroll.in:3333 -O xxx:yyy --scrypt --intensity 13
core clock 1000
memory clock 1350
core voltage 1050

702 kh/s
704 kh/s
Koji driver koristis ? Meni sa tim podesavanjima nece preko 520 po karti da ide .

Vrh Dno