Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ye8ao me onaj ko me je nalozio da stavljam 6 grafika na jednu plocu :)

Ovo nece da radi preko 4 pa nece izgleda sa samo odredjene ploce piju vodu ...

Po netu kazu kao 4 max, e sad neki kazu max 4 dualcore a ovih obicnih 8, a neki kazu 4 max obicnih, sad sta znam, koju plocu imas?

U pitanju su dve ploce:

MSI Z77A-G45 koja ima 3 "velika" i 4 "mala" PCI-E slota. Ovde rade grafike na ekstenderima ali vise od 4 nece Win da vidi. (A ideja je bila - mozda cak i 7 grafika okacim na nju - yeah right :D )

A druga je MSI 990XA-GD55 koja ima 2 velika i 4 mala slota. U x1 slotovima ne prepoznaje uopste grafike na ekstenderima dok se ne prespoje A1 i B17 pinovi, ali i kad se spoje opet se ne vidi svih 6 spojenih grafika.

Izgleda da dok na ploci ne vidis sest posebnih x16 slotova ne treba ni razmisljati o GPUx6 rudaru ...

Koliko ja znam max je 4 grafe pod windowsom

Smrdi mi to malo da ne moze. Vidjao sam po netu masine za 4x6990 grafikama, to je 8 GPU - tako da softverski sigurno Win7 sa novijim drajverima treba da vidi vise od 4 jezgra ali meni se cini da je ovde u pitanju hardverski limit ploca... Mozda lupam - ne znam , a nemam vremena bas da to ljudski istrazim...

Srga je napisao(la):
U pitanju su dve ploce:

MSI Z77A-G45 koja ima 3 "velika" i 4 "mala" PCI-E slota. Ovde rade grafike na ekstenderima ali vise od 4 nece Win da vidi. (A ideja je bila - mozda cak i 7 grafika okacim na nju - yeah right :D )

A druga je MSI 990XA-GD55 koja ima 2 velika i 4 mala slota. U x1 slotovima ne prepoznaje uopste grafike na ekstenderima dok se ne prespoje A1 i B17 pinovi, ali i kad se spoje opet se ne vidi svih 6 spojenih grafika.

Izgleda da dok na ploci ne vidis sest posebnih x16 slotova ne treba ni razmisljati o GPUx6 rudaru ...
Jesi to nakacio na 2 napajanja?

notrol opet zeza, jedan radnik radi normalno a drugi zeza

Poslednja izmena:
Na jedno napajanje od 1200W a u pitanju je 6 grafika 7770 koje trose oko 80W po komadu.

Svih 6 grafika su na ekstenderima sa molexom. Napajanje ne bi trebalo da bude problem u ovom slucaju. Nesto je drugo u pitanju...

Pogledacu da malo menjam drajvere, eventualno iskljucim u BIOS-u nepotrebne uredjaje tipa zvucna karta itd...

... Posto rudarim samo na PPS poolovima...

Reward types

Proportional - When a block is found, the reward is distributed among all workers proportionally to how many shares each of them has found.
PPLNS - Pay Per Last N Shares. Similar to proportional, but instead of looking at the number of shares in the round, instead looks at the last N shares, regardless of round boundaries.
PPS - Pay Per Share. Each submitted share is worth a certain amount of litecoins. It is risky for pool operators, hence the fee is highest.
RBPPS - Round-Based Pay Per Share. Like PPS, but payouts are delayed till a block is found and confirmed by the network. If a found block gets orphaned, earnings relative to it are not paid.
SMPPS - Shared Maximum Pay Per Share. Like PPS, but never pays more than the pool earns.
RSMPPS - Recent Shared Maximum Pay Per Share. Like SMPPS, but aims to prioritize the most recent miners.

Jel može objašnjenje, zašto je PPS "najbolji"?

pps je valjda koliko radis toliko i dobijas? javi ce se ovi sto znaju

nego, jel probao neko da rudari sa jednim stapom ram memorije a posle da ubaci jos 1 stap, ima li nekog napredka? imam 1 stap u kompu 4gb a jedan sam izvadio da manje trosi pa rekoh ako ce biti nekog napredka da ga uposlim

@Superstarr,

Preferiram PPS poolove jer dizem pare kada meni odgovara i kada su mi potrebne (obicno izmedju 2 plate, tj tamo 15-og svakog meseca). Tako da nemam vremena da cekam one silne provere i resavanje blokova pa da moram odlagati isplatu. Ovako mi je lakse, sad prelomim, prodam i sutradan evo pare na racunu. :)

notrol 4% PPS rate 0.00034168371756739000 LTC
coinotron 3.5% Share Value LTC PPS 0.00017169

sta ovo znaci? da li je bolji veci?

Poslednja izmena:
notrol 4% PPS rate 0.00034168371756739000 LTC
coinotron 3.5% Share Value LTC PPS 0.00017169

sta ovo znaci? da li je bolji veci?

Ne opterecuj se time mnogo, ti si mali rudar na tebe to ne utice ;)

E sad osim ako nije samo iz znatizelje...

e dobro onda, rekoh da ne placaju tolko sherove, a po ovome ispade na notroll placaju duplo vise?

nego sad gledam ovaj coinotron i pokazuje mi non stop manju vrednost nego u reaperu, na notrolu pokazuje manje ali se onda "zaleti" pa pokazuje vise

Notroll opet u funkciju i sta je najvaznije nista ne fali sve stoji kako je bilo :D

ode nam dif u djavola...

Nego me zanima kako mogu da smanjim stale, da li su to greske gpu-a ili podaci koji nisu stigli do njega? Pitam jer sam se igrao malo sa podesavanjima reapera i na istom kloku dobio vise khasha ali mi je stale daleko veci? isto sam primetio da mi je gpu opterecenje manje od 50%

Ovaj Notroll opet troluje! Hashrate na svim gpu-ovima opao na ~90-100, ne moze da se konektuje na server i ne prima share-ove. Ni sajt im nije radio do pre 10 minuta. Moracu naci neku alternativu (koje izgleda ni nema sto se pps polova tice!!)

Ponoviću još jednom. Nije bitno koliko cgminer ili guiminer prijavljuje, bitno je koliko efektivno share-ova napravite na pool-u.

Može na reaperu da piše i 1 Mh/s, ali dzaba ako dobijate 25 % stale i ko zna koliko hw gresaka. Hw greske (tj. invalid share) = losa ili preagresivna setovanja. Stale share = pool (gde je i kako podesen - stratum i ostalo), konekcija, setovanja, ili kombinacija svega navedenog. Vodite se time koliko share/ova dajete dnevno, tj. koliko zaradjujete. To je najindikativnije.

Za kartice serije 7. Obratite paznju na klokove, ako je potrebno, smanjite GPU klok sa defaulta. Ja sam imao 7870 karticu koja nikako nije radila na default klokovima (drajver je pucao stalno na default vrednostima za GPU @ 1 GHz, MEM @ 1.2 GHz). Kada sam jezgro spustio na 800, a mem povisio na 1.4 GHz, pocela je kartica da puca share/ove kao iz topa. Na 7870 XT isto tako je bilo potrebno smanjiti klok sa fabrickih 975 na 850, da bi kartica da daje preko 400 Kh/s. (BTW tada se kartice i osetnije manje greju i trose - tako da ona teza da se prilikom kopanja LTC-a vise trosi struje jednostavno nije tacna, cak naprotiv - mislim da potrosnja tad znacajno manja).

Izasao je novi cgminer 2.11.3 koji podrzava gpu_thread_concurrency preko 10k, i koji je popravio intensity, koji napokon radi na preko 13 na karticama serije 7.

NOtroll je pod ddos/om. PPS imate na onom .ru pool/u i na coinotronu.

Poslednja izmena:
ja sam se prebacio sa notrola na coinotron i lepo radi za sad pupupu da ga ne ureknem
koristim reaper, na istom kloku sam menjao podesavanja reapera i sa 2x7850 dobio 900kh ali mi je stale bio 100%

aj ako neko koristi ovaj novi miner sto geniijalcina rece neka kaze koliko daju 7850, da vidim dal da prelazim

Poslednja izmena:
ima li neki ltc server da placa stale sherove, da testiram nesto

Probao ltcmine.ru i ne može da se konektuje? Možda je i on trenutno down?

U međuvremenu sam se registrovao na coinotron i pokrenuo GUIminer. Stale-ova manje od 1%, ovo je retkost.

Možda probam i tu varijantu sa cgminer-om, mada ga nisam do sada koristio, pa ne znam ni kako se podešava :).

I ja sam trenutno na coinotronu i verovatno cu na njemu i ostati. Lep i pregledan sajt sa kompletnom statistikom. Stale dosta manji nego na (no)troll-u, Fee takodje nesto nizi. Za sada zadovoljan.

bas tako, nego da pitam opet gde cuvate novac, po menjacnicama i pool-ovima, pa tako na 4-5 mesta po malo ili kako? ja kada sam prosli put skinuo onaj ltc klijent on se sinhronizovao i posle toga nije hteo da se startuje, prsao je nacisto, tako da bih ga izbegao

Ja s vremena na vreme prebacim s pool-a na menjacnicu. Cisto ako bude nekih ozbiljnijih promena da mogu da reagujem na vreme ili ako mi iznenada padne na pamet da povucem lovu. Ne treba ti onaj klijent uopste. To samo ako imas neku ogromnu kolicinu, kao sto nemas ;)

Vrh Dno