Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Da nije izasao ASIC i za LTC? :d

Vidim bas danas da je promenjen diff. I ovo dosta skace, zarada pada kao luda. Ne znam samo kako ce se cena LTC-a kretati jer kontam da ima tendenciju da se pravi sve vise i vise, brze i brze. Kada bi cena barem malo ispratila diff to bi bilo super. Kopaci ce ocigledno migrirati s valute na valutu, gde bude je najveca zarada.

Ne znam kakva je zarada trenutno na terracoin-u, trebalo bi i to probati.

uzas i katastrofa
................dif..........profitabilnost
BTC.....4847647.2..........1.00
PPC.....45832.3..............1.02
LTC........96.2................1.42
TRC.....11576.4.............0.74

Poslednja izmena:
Opusteno ljudi, to je samo trenutno. Samo prepustite masine da rade i bice vam lakse. :)

LTC je sinoc pao i taj trenutak se trebao iskoristiti za kupovinu istog. Cena polako ali sigurno ide gore, dace bog da dodje na onu vrednost od neki dan ($0.75/LTC).

2 dana je padao zaredom ali mene to ne brine nikada. Bitan je diff, da mi napravimo sto vise novcica a posle cekamo dobru cenu.
Jedina dilema mi je koju valutu da cuvam. Imam i ltc-a i btc-a u steku.

Posle toga ni LTC nece biti isplativ. Svi nagrnuli sa btc-a na lct a vamo na bitcoinu raste mreza ko blesava.

zato i mislim da ce u jednom trenutku uslediti jedna korekcija, tj. krah, na mislim 0.008. ali ako bitcoin pocne da skace, eto ltca do kraja godine na 1 $.

Stiglo mi je jutros na btc-e 0,56 LTC koje nisam ja poslao. :D

lol. :d

BTW, Nocas je cena bila idealna za prodavanje, ja se nesto razmisljao ali sam ipak ostavio novcice. Sada bih zaradio lepu svotu ali sta je - tu je. A sto se tice cene, primetio sam sve manje i manje oscilacije sto dovodi do blage stabilnosti kod ltc-a. Sumnjam da ce skoro biti padovivi ispod ~0.55.

Posmatrao sam malo odnos LTC/BTC... Kao sto se vidi na grafikonu, u vrlo pravilnim vremenskim intervalima se desava rast i pad odnosa jedne prema drugoj valuti... 0.0110 - > 0.0115 - > 0.0110... Kome lepo radi BTC-E i ima volje, ovo deluje kao idealna prilika za spekulaciju.

ja bogami ne menjam u BTC dok vrednost ne bude barem 0.0150.

LTC treba napraviti i cuvati godinama. Neku kolichinu koju mozete da prezalite da steknete.

Hmm ja i sto mislim tako..doduše ja nisam ni probao još da kopam LTC (hteo bih da probam ali nešto me mrzi da krenem jer ima dosta problemčića vidim), ali ako se ponovi i delić priče BTC-a litecoin bi mogao da donese ogromnu zaradu za par godina..

pade isplaticvost LTC-a, da li se prebacivati na drugu valutu dok se ne poveca isplativost, trenutno je
Bitcoin 100.00%
Litecoin 95.33%

Niko te ne tera da se prebacujes, to sto je pala trenutna cena nema nikakve veze. Mozes ti i dalje da kopas i skupljas ltc-ove. Cena je bitna samo onog trenutka kada zelis da prodas.

aham, reko mozda je bolje kopati recimo trc posto se najvise isplati pa onda kupovati ltc,

bila bi fora da se skupimo svi iz srbije, izracunamo koliko gh imamo, pogledamo koji je to deo mreze, i neko vreme pre promene difa predjemo na btc recimo, dif za ltc padne mnogo i vratimo se i poberemo med :d

Poslednja izmena:
Imam 2 pitanja, nadam se da neko moze da mi pomogne malo..
U Guimineru script alpha imam bug da kad stavljam nove workere kao reaper minere, nakon sto ih podesim i sve lepo ukucam kliknem start i nista se ne desava. Kao da nisam ni kliknuo, znaci ni ne krene nista. U istom guimineru kada stavim workere kao cgminere, podesim ga i kliknem start krene da radi ali u nedogled pise connecting. Pool je Notroll.

Takodje ako bi neko mogao da mi objasni kako rucno da pokrenem samo reaper.. Gledao sam uputsvo na Youtubeu editovao sam .cfg fileove ali lik na videu ima 1 karticu, a meni kompjuter vidi 4: APU, 6970, 6770 i neki Winterpark sta god... I onda kada krene da hashuje zabaguje negde kod trece kartice jer podesavanja koja sam uneo odgovaraju za 6970 samo. Dakle kako u config fajl da ubacim podesavanja za svaku karticu pojedinacno?

ako su ti razlicita podesavanja onda kopiraj reaper za svaku kartu posebno pa konfigurisi i posle pokreni svaku posebno, ne znam da li radi ono sa zarezima

Poslednja izmena:
Sto rece jedan danas na BTC-E: "dabogda pao LTC na 0.01$, svi da prestanete da ga kopatate, a ja da za mesec dana napravim dozivotnu zalihu :D". Salu na stranu, ima li neko da proda 2-3 PCie extendera sa napajanjem?

Ovaj BTC-E me izludjuje. Vise ne radi nego sto radi, pihh gde ja drzim zalihe liteocina. :S:

Prekosutra ide dif na ispod 70, provereno. Ja sma trenutno na 3,5 Gh/s, trenutno mi je 1,5 na Bitcoinu a 2 na Litecoinu. Razmisljam da pustim sve rudare na bitcoin ova dva-tri dana pa da mogu prodati preko $60 BTC. I onda kada se diff na ltc-u spusti da stavim sve na ltc i udri dok je difl mali. :)

Sto se tice extendera, mozes ih naci kod clana @Risim

evo da se javim i da smaram jos malo sa bamt-om :d uspeo sam da podignem graficko okruzenje, ali fixer nece da se konektuje na net a net radi, skinuo sam driver za graficku??

za btc-e sto prekida...

posaljite adminu (ispod troll box/a) PM i trazite mu da vam doda vasu IP adresu na whitelist-u. inace ovako cesto puca zbog ddos zastite.

Mislim da je TRC najjaci po pitanju varijacija, atm je na 2.06, danas je bio u jednom trenutku oko 0.70... Eh kad bi bar bilo jos 15 takvih ko sto je TRC da 10000000 kineske i americke dece sa po 1-2 grafe usmeravaju svoj hash naokolo, nama bi lakse bilo :) .

Ubacio sam 4x7870 da rade LTC i prave mi oko 215khs,ocekivao sam puno vise oko 400 i ima jako puno HW gresaka u cgmineru. Sta bi mogao biti problem?

Ovo su mi podesavanja iz bat fajla: cgminer --scrypt -o notroll.in:6332 -u xxxx -p xxxx --shaders 1600 --intensity 13 --worksize 256 -g 1, klok je 840/1200.

Meni 7950 sa cgminerom rade uzasno lose. Sa reaperom rade ok, probaj i ti, moguce je da za sve serije 7xxx mora reaper.

probacu,hvala :)

Ja sam odavno presao na reaper. Svi nesto hvale cgminer kao all around, ovo ono, je*o ti to kad' ja imam 50% manje snage na njemu. Evo me vec 2 nedelje na Reaper-u, da kucnem u drvo radi punom parom, Stale jako imali (ispod 1%), dosta vise kh/s od cgminer-a, jednostavna podesavanja. Pogledaj drugi post, imas podesavanja za 7850.

Zamenuo sam sve graficke serije 5 za seriju 6. Trenutno posedujem 4x6770, 4x6850 i 4x6870. Treba da mi stignu sledece nedelje 6950 koje se otkljucavaju u 6970 pa ce bacati preko 500 kh/s. :smoke:

Sto se tice podesavanja za 6870 u Reaper-u, stoji mi:

Kod:
worksize 64
aggression 18
threads_per_gpu 2
sharethreads 8
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 6720

Klokovana na 1050/1050 baca mi oko 360 Kh/s sto je puna kapa. :)

Za 6850 ne znam napamet podesavanja, videcu sutra da ih napisem, uglavnom ona baca nesto oko 300 Kh/s.

Nazad
Vrh Dno