Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Mislim da je za seriju 5 i 6 bolji reaper. Probao sam 5770, 5830, 5850, 6770 i 6850, na svima je reaper bolje i stabilnije radio. Ne znam kakva je situacija sa serijom 7, dace bog da je uskoro probam. :)

@Paradigma,

Jel to 7850 def? Ako se dobro secam, clan nesic1 je dobijao i 380 kh/s sa reaperom.

Poslednja izmena:
aha, ovo ukucam u folderu gde je cg miner, napravim fajlu.BAT i napisem ovo, sacuvam i pokrenem

da dobijao sam i ~398 hevu oc-ed 1150/1300@52'C koristim hladno vreme, pa rekoh da probam sa ovim, vidim da je dobio 700kh sa 7970

Poslednja izmena:
Na BAMT-u nemam reaper, tako da tamo ne gine cgminer. Za 5xxx i 6xxx se eksplicitno preporučuje cgminer, reaper se preporučuje za 78xx i 7950 karte. Za 77xx i 7970 se preporučuje opet cgminer jer ne postoje optimalni parametri za reaper.

cgminer je α i Ω kad je reč o klijentima.

Sve je na defu što sam kačio.

Poslednja izmena:
sad probam da ga podesim

cgminer --scrypt -o http://notroll.in:6332 -u XXX -p pass --shaders 1024 --intensity 13 --worksize 256 -g 1

sta znaci ovo HW, kako da vidim kolike su mi greske % ?

EDIT: prso, kada dodam skriptu nece da radi, a do pre je radio sa tim istim podacima, izgleda ne voli da se stalno otvara/zatvara

Poslednja izmena:
Mislim da u cgminer-u moras namestiti parametre za svaku kartu posebno. Ako je clock u pitanju, onda stavljas 1050,1050 i tako za sve vrednosti. (a mozda ima i precica za to).

@Paradigma, jel moze malo objasnjenje kako si na BAMT-u namestio cgminer za litecoin? Jel se mora skidati novija verzija ili? I jel se radi preko root terminala ili preko onog file manager-a?

sta znaci ovo HW, kako da vidim kolike su mi greske % ?

To su hardverske greške.

@Paradigma, jel moze malo objasnjenje kako si na BAMT-u namestio cgminer za litecoin? Jel se mora skidati novija verzija ili? I jel se radi preko root terminala ili preko onog file manager-a?

Koliko se sećam radi sa tom verzijom koja dolazi sa BAMT-om na 5xxx i 6xxx generaciji za 7xxx sam instalirao noviju verziju cgminer-a. Obično čačkam od kuće remote ssh iz teminala.

aha ok, kazi mi samo kako da gledam da li su velike greske, recimo na 761kh imam stale ~1%, kako to ide sa hw greskama?

Gledaj da ih nemaš, kreni od defa pa menjaj postepeno, ako se pojave vraćaj.

pokrenuo cgminer iz prve

Pogledajte prilog 109875

u pozadini se vidi takt i napon jezgra a u cgmineru se vide temperature, ja zadovoljan

videcu do sutra koliki je stale, a ako ostane ovako mali procenat 0.2 probacu i 7950 i 6870 da pokrenem sa cgminerom

Poslednja izmena:
Meni 7950 sa cgminerom pool nije video kako treba. Sljakaju one, sve u fulu, na klijentu kod mene pise 550kh po kartici prosek, a pool ih vidi sa po 30-40. Sa reaperom je oma sve proradilo, evo vec preko 24h radi stabilno, ne puca, pool me odmah registruje. Mozda to moze i da se resi, ali me je bash briga, ovako radi i sve je ok.

Zaboravite burnside's Litecoin Mining Pool (ltc.kattare.com) i sve poolove koji ne podržavaju stratum protocol.

Poolovi koji podržavaju stratum protocol (ltcmine.ru, notroll.in, coinotron.com) praktično nemaju problema sa staleom i podešavanja su trivijalna.

Takođe preporučujem korišćenje cgminera (poslednja verzija je 2.11.2).

Pokrenuo sam cgminer na paru 7970 na poolu koji podržava stratum, a od opcija sam naveo samo --scrypt --intensity 13

Blago rečeno razvaljuje out-of-the-box.

Na kom kloku su 7970 ?. kod mene sa dve 7970 prva daje 700khs 1000Mhz/1480Ram a druga 630khs 900Mhz/1500Ram . Kod druge kartice kako sam smanjivao gpu frenkvenciju a Ram povecavo vise sam dobijao khs.
Pogledajte prilog 109887

Izgleda da sa cgiminer-om, na 6770 sa nesic1-evim podešavanima, dobijam 5k više Hash-a (u odnosu na reaper), moram da ga pustim malo duže (noćas) pa ću vam onda (sutra) potvrditi ili demantovati ovaj "prvi utisak"...

Poslednja izmena:
Cekaj ti si na 6770 namestio shaders 1024 i radi? Zanimljivo, moracu i ja probati to.

ja se malo zaneo pa razmenio ltc za ostale valute, dvc je najjeftiniji sad pa mozete da kupite neku sumu mozda bude nesto od njega za koju godinu

Za devcon je najbolje rudariti ga paralelno sa bitcoin-om. BitParking pool omogucava rudarenje 4 valute istovremeno, ukljucujci bitcoon + devcoin + ixcoin i namecoin. Ostatak valuta drzati u steku a bitcoine menjati za $ i od njih ziveti. :)

Ma da, to i ja radim realno te valute jako malo vrede i nece se osetiti na racunu ali treba ih nagomilati i sacekati da skoci cena jednog dana.

Pa racunao sam sta mi je isplativije, da li btc +te 3 valute ili samo litecoin. Ostavio sam 1Gh/s da rudari 24h i izracunao. Dobitak je +4.64% za te tri valute sto je zaista mizerno nasrpam litecoina cija je isplativnost barem 1.80x veca (da kazemo 80%). Jedino sto ti kazes, ostaviti ih negde sa strane i nadati se da ce jednoga dana dobiti znacajnu vrednost. Mada ja nista vise ne bih rudario sem ltc-a i trc-a, naravno posle primarnog bitcoina. :)

Ja od ponedeljka prebacujem rudarsku masinu s tri grafike na LTC, cim joj nabacim 8GB rama dok ce ova s jednom grafikom da mi kopa po potrebi. LTC jeste isplativiji ali jedna neka mi kopa btc cisto da pokrivam troskove i da stekam te ostale valute za neke bolje dane ;)
Mnogo mi ltc smara masinu, cak mi je i surf usporen sto me jako nervira.

Ljudi ja nikako da prevacim 600khs sa 7970 gpu 1050 mem 735. Probao sam I cgniner I reaper. Jel ima neko savet? Ocekivao sam bar 700khs

Ateluv je napisao(la):
Ljudi ja nikako da prevacim 600khs sa 7970 gpu 1050 mem 735. Probao sam I cgniner I reaper. Jel ima neko savet? Ocekivao sam bar 700khs

I ja sam ocekivao Bingo ali nista. Mislim da si previse ocekivao na tom kloku ali mislim i da moze malo bolje.
Daj ta tvoj podesavanja iz confa da vidimo.
Ja sa 7950 na 1025/1480 pravim 580kH a na 1100/1600 628kH.

imate podesavanja pre 1-2 strane clan izvlacio ~700kh, aj probajte ih pa javite stanje

BTC/LTC ... Koliko vidim ovde, preko noci je odnos LTC prema BTC pao sa 0.017 na 0.010, sto je pad za 40%?!

Da krecemo sa kupovinom, ili da sacekamo da padne na 0.005?

Poslednja izmena:
igre bez granica, jel ti se smanjuje stale posle?

imam zakljucan napon na grafi, i ako mi puca driver kad je overklokujem znaci da nema potrebnu snagu da izvuce sve to?

Batal te te mem/gpu odnose, svakoj grafi drugo pase, testirajte, odvrnite

pala isplativost na 1.42, nego koji program koristite za remote pristup?

Poslednja izmena:
I ja sam ocekivao Bingo ali nista. Mislim da si previse ocekivao na tom kloku ali mislim i da moze malo bolje.
Daj ta tvoj podesavanja iz confa da vidimo.
Ja sa 7950 na 1025/1480 pravim 580kH a na 1100/1600 628kH.

.conf je onaj za 7950 sa prve strane....ovako ispada da sam se debelo z***ao sto nisam uzeo 7950.

Koliko imas sistemske memoruje, mozda te ona koci?

Nazad
Vrh Dno