Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Nabacio sam moju 5830-ku na ltc i dobijam 290 khs.

Klok je 875/1200

podesavanja:

"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "6144",

"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"

ako neko ima savete sta da menjam(ako treba da menjam) da probam izvuci vise khs dobrodosao je da kaze :)

da li neko koristi integrisanu grafiku dok ove ostale rudare, taman sam nastelovao grafu u x1 slotu da baca ~400+ , i rekoh da prebacim na integrusu i da mi ove dve rade punom parom ali BSOD i sad moega ne mogu da se setim koja sam podesavanja koristio

Mislim da moras prvo da je enable-ujes u biosu kako bi je mogao koristiti pored diskretne. Zatim kada je uspes pokrenuti, u reaper-u umesto device 0 stavi device 1 (jer ce device 0 da ti automatski stavi na cpu ili igpu). 7850 baca 400 kh/s? Au svaka cast, kartica definitivno vredna paznje.

@ostoja,

to je u principu to. 5830 je isto sto i 6870 a obe bacaju ~310~315 max. Poigraj se sa clockovima, probaj 900/1285 i slicno. Trebao bi izvuci jos 10-15 kh/s.

Ja sam sa jednom masinom uspeo da krenem sa LTC-om gde je win 7 x64. A tamo gde su win32 masine ni da cuje.
Ni reaper ni cgminer ni guiminer nece. Cim krenem pukne aplikacija. Skinuo sam reaper za 32 bitni WIn, Jer to mora ipak 64 bitni win, ne znam kakva je fora ?

Poslednja izmena:
ja sam negde video da mora kao 64bit sistem ali nemoj da me drzis na rec

ma nece ova integrisana se bije sa ovom u pcie slotu, i kada jedna radi druga zakuca, kada stavim na integrisanu pri ulasku u windows ati mi zakuca, pise neki fajl ati blabla, kad restartujem i obrisem je u safe modu onda hoce da se startuje win, ali kad opet instaliram pukne, a kada stavim na atijevu onda mi pukne intel driver u device manageru pokazuje mi na integrisanoj uzvicnik ili sta vec, nece biju se, a sad vise nemam ~400kh, shebao sam nesto bije koliko i ova sto je monitor na nju

sledeci dif ~122, nesto im nije skocila cena

ima li neko win7 x64, da li zna kako da odem i da stavim da sve sto iz windowsa opterecuje grafu se preusmeri na procesor, za WinXP je bio onaj slajder ali ovde ne vidim.

Steta ne iskoristiti ovako lepo vreme za hladjenje graficke

Ja sam poterao na win7 32 jednu sugavu grafu za probu i to je radilo 24h stabilno. Ali mora win7 64 zbog sistemskog rama valjda. U svakom slucaju na Win7 64 mi rade 7950 stabilno sa reaperom za sada, daju po 450@def, po 550@1000/1375. Po netu je pisalo da ako hocu max performanse u reaperu moram da stavim 1:1 VGA memorija/sistemska memorija, tako da sam savio 16gb, i to sve radi (zasad).

Ja sam poterao na win7 32 jednu sugavu grafu za probu i to je radilo 24h stabilno. Ali mora win7 64 zbog sistemskog rama valjda. U svakom slucaju na Win7 64 mi rade 7950 stabilno sa reaperom za sada, daju po 450@def, po 550@1000/1375. Po netu je pisalo da ako hocu max performanse u reaperu moram da stavim 1:1 VGA memorija/sistemska memorija, tako da sam savio 16gb, i to sve radi (zasad).

Koliko ti teras karti na toj masini? gpu_thread_concurrency 20480 ~ 1296MB sa karte+jos toliko rama.Ne mora win 64bit za ltc,moze i 32bit

Ja samo da potvrdim da meni dve masine (4x5770) sa Win 7 32bit i 2GB RAM bez problema kopaju LTC 24/7

Ja samo da potvrdim da meni dve masine (4x5770) sa Win 7 32bit i 2GB RAM bez problema kopaju LTC 24/7

Koji su drajveri ? Meni su prastari 11.6 drajveri na tim masinama. Pa razmisljam da nije zbog toga nece da radi LTC na njima. Uglavnom ti drajveri su bili najbolji za btc kopanje za seriju 6.

Poslednja izmena:
Trenutno po 3, a dodacu po jos jednu uskoro. 2 su masine, drugu upravo pakujem a ova prva ide u drugu kancelariju da kopa (tamo je hladnije). Inace zauzece rama mi je oko 8GB sa 3 karte+win7 64 na gpu_thread_concurrency 21712, pa posto je RAM jeftin, nisam hteo da rizikujem za sicu. E sad da sam kupovao 10 ili vise masina sa po 4 karte pazio bih i te kako na svaki dinar. Ovako su u obe uleteli po jedan i3 i po 16GB rama.

I treba malo, diff ode u nebesa a cena se jos i smanji. :)

Sto se tice litecoina, mene u toj prici najvise brine prodaja vece kolicine u steku. Primera radi, ako cena skoci na ~$1,5 recimo, neki baja koji rudari vec godinu dana lupi na berzu ~30k ltc-a i gotovo je neminovno da ce srusiti i cenu i sve u tri lepe, ima da je vrati na stanje od pre 2 meseca, na 0.007. :)

Da pitam nesto u vezi grafickih, koliko 870 moze izvuci? Na ltc hw kazu preko 350, meni to deluje malo puno pa ako bi mogao dobiti info iz prve ruke.

Takav baja ako imalo mozga ima nece da lupi svih 30k LTC odmah jer ce sebe da zakolje. Mada postoji dosta boodala, tako da je sve moguce...

Ma ima ih svakakvih. Neki dan sam umro od smeha kad je neki baja prodao 100 ltc po 0.006$, ovi na chatu su umrli od smeha... "which hero did it" :d

mozda je hteo da ih kupi po toj ceni pa pomesao dugmicje :)

ajd ako ima neko ko rudari sa ovim kartama da mi kaze da li su ove vrednosti dostupne:

msi 7850 1gb ~400Kh (1150gpu/1300mem@53'C/46%fan)
msi 7850 2gb ~550Khash
7870 ~570Kh
7950 ~700Kh
7970 ~900Kh
???

nesicu taj tvoj spisak je neciji spisak zelja na vodi ;) smanji sve za bar 100kHash

@mige a i ostali

ovo vec znate ali nije lose da se ponovi, da su ovo neke od proverenih kombinacija drajvera i SDK koje nisam izmislio ja nego pametnije chike iz AMD-a.

Evo dole tabela pa probajte, Mige tebe mozda bas SDK keca u tvojoj kombinaciji sa 11.6 drajverima

AMD APP SDK v2.8 / AMD Catalyst™ 12.10 (9.002)
AMD APP SDK v2.7 / AMD Catalyst™ 12.4 (8.961)
AMD APP SDK v2.6 / AMD Catalyst™ 11.12 (8.92)
AMD APP SDK v2.5 / AMD Catalyst™ 11.7 (8.872)
AMD APP SDK v2.4 / ATI Catalyst™ 11.4 Update Driver (8.841)

@Srga
Ja sam koristio najbolju mogucu soluciju za BTC mining a to je 2.4 SDK i 11.6 catalyst. To vazi za 6770 karte. I one najbolje rade sa njima.
E ja sam na toj masini probao LTC mining preko guiminera (alpha 0.2) i ni jedna masina nije htela da uopste krene da mininguje.
Isto sam probao kod drugara gde ima 4x5770 sa istom kombinacijom 2.4 sdk i 11.6 driver. I ista prica.
Obrisao sam kod njega drajvere i sa 12.6 betom je krenuo mining.

moguce da je do drivera, ja koristim 13.2_Beta6 , mozes i njega da probas ako te ne mrzi

evo sad iskoristite ovo hladno vreme pa nategnite jos malo grafe, bolje nego vodeno hladjenje

Sad je hladno vreme mora da mogu i ostale grafe da se poteraju, onda ispade ako imas mesta najbolje su 7850?

Nasvirao sam msi 6770 na 1335/930 u afterburner-u, daje ~210kH/s, stale ~1%, temperatura 72C, vent 75%.
Inače, totalno sam bio zaboravio da pogledam ventilator i peraja za hlađenje, sve je bilo puno prašine, temp. je išla i do 90, a vent non stop na 99%. :d Možda sada treba i pastu zameniti, ali pošto je još godinu dana u garanciji, ne diram je.

brzo ce ti vrisne ako je vent na 75%, bolje malo smanji

Ne bi trebalo, radila je na 99% nekoliko meseci, (ne non stop), pa joj nije ništa bilo.

Imas srece sto je radila toliko na tim obrtajima. Nikada nemoj toliko da forsiras grafiku ako juris 24/7.
1. Potrosnja ce ti biti toliko velika da to sto ces da zaradis vise daces za struju. Grafici mozes bez problema povecati potrosnju 2.5x.
2. Toliko maltretiras ventilator da je samo pitanje kada ce da prozuji.

Zaboravite burnside's Litecoin Mining Pool (ltc.kattare.com) i sve poolove koji ne podržavaju stratum protocol.

Poolovi koji podržavaju stratum protocol (ltcmine.ru, notroll.in, coinotron.com) praktično nemaju problema sa staleom i podešavanja su trivijalna.

Takođe preporučujem korišćenje cgminera (poslednja verzija je 2.11.2).

Pokrenuo sam cgminer na paru 7970 na poolu koji podržava stratum, a od opcija sam naveo samo --scrypt --intensity 13

Blago rečeno razvaljuje out-of-the-box.

Poslednja izmena:
gde kucas ovaj scrypt i ovo drugo

sta ne radim lepo?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno