Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Šta se to desilo sa LTC? Bila neka konferencija "developera" LTC-a, o priči kada će LTC biti na MtGox, cena pred konferenciju bila napumpana i sada pade ovako? Šta se desilo na konferenciji, vidim da na trollbox četu (BTC-e chat) pričaju kako ipak neće skoro LTC na MtGox?

Ma budale sta ih slusas :)

Autor konferencije je nedavno postovao na litecoin forumu, najavio je da planira da objavi sa kime je sve pricao o prihvatanju LTC-a u biznisu i nakon toga je ddos srusio forum, toliko o ceni, znaci neko zeli da kupi jeftin LCT

Inace MtGox uvodi LTC 100% sami pitanje kad za dan ili dva meseca...

Imam problema sa setovanjem cgminer-a sa dve karte obee Radeon 7790 i 7970 BTC mining radi bez problema. Kad napravim cgminer config file za ltc on kao da ga ne vidi trazi da upisem rucno url. Kako da podesim cgminer on mi se najvise svidja inace registrovao sam se na ltc.kattare.com i notroll.in. Hvala unapred Pozz. Interesuje me da probam kako ide ltc.

Kad upises sve podatke u cgminer onda ih sacuvas pa ti nece vise traziti . Taj config file od BTC-a moras izvaditi iz foldera npr na desktop kada pravis drugi CFG file za LTC .

Izbacije ovo Pogledajte prilog 114870

a config je u ovom formatu

{
"pools" : [
{
"url" : "lct.kattare.com:9332",
"user" : "*******",
"pass" : "*******"
}
]
,
"intensity" : "14",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "8064",
"shaders" : "1024",
"gpu-engine" : "0-0",
"gpu-memclock" : "0",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "2",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "2",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"

config za BTC sam izbacio iz folder-a, a ovaj ostavio u folderu cgminera.

Poslednja izmena:
Izbacije ovo Pogledajte prilog 114870

a config je u ovom formatu

{
"pools" : [
{
}
]
,
"shares" : "0",

config za BTC sam izbacio iz folder-a, a ovaj ostavio u folderu cgminera.

Kao prvo ovo ti ne treba. To je samo za linux usere. Na kraju config-a ti fali zatvorena }
Kada obrises kernel path, obriši zarez gore na kraju linije "shares" : "0", > "shares" : "0"

I to treba da izgleda ovako

Kod:
{
"pools" : 
[
{
}
],
"shares" : "0"
}

Poslednja izmena:
Kod:
ltc.kattare.com:9332

Poslednja izmena:
Podesi:

stavio

"gpu-engine" : "1000-1075",
"gpu-memclock" : "1400-1500",

prva karta u cgminer-u gpu0 je 7790 frekvencije core je 1070mhz, mem 1600, druga gpu1 je 7970 core 1000, mem 1400. Takodje kako pravilno podesiti shaders koliko koja karta ima da nije zbog toga hw error? isto izbacuje errore sa ovim podesavanjima.

povecaj thread concurrency vidi koji je optimalan za tvoju karticu, ili ga smanji.
Meni npr. za 7850 pise po forumima 12404 i kad stavim to, puca hw errore, kad stavim 8000 ili 8192 radi normalno, s'tim sto na 8000 daje nekih 30 kh/s vise, tako da se treba igrati sa podesavanjima dok ne nadjes pravu cifru...

Poslednja izmena:
povecaj thread concurrency vidi koji je optimalan za tvoju karticu, ili ga smanji.
Meni npr. za 7850 pise po forumima 12404 i kad stavim to, puca hw errore, kad stavim 8000 ili 8192 radi normalno, s'tim sto na 8000 daje nekih 30 kh/s vise, tako da se treba igrati sa podesavanjima dok ne nadjes pravu cifru...

cek izzy imam istu graf karticu aj pojasni kako mogu da je ubrzam, a koristim gui miner-a? Ja sam dizao na msi afterburner i saphire trixx, i nista spec nisam uradio

Meni je msi 7850 2gb/oc
1100/1500 thread concurrency 8000 i daje oko 375 kh/s (u GUImineru, dok u cg mineru daje 380 kh/s), probao sam 1150/1500 i daje blizu 390 kh/s (395 kh/s cgminer) ali primarna nije stabilna i puca driver, tako da ih drzim na 1100/1500 dok ne dobijem extendere, vjerujem da moze i preko 400 kh/s samo da se igras sa podesavanjima.
Driver 13.2.
Koristim samo MSI AB.
I ova razlika u "accepted" je zbog toga sto sam prvu karticu pustio na 8000 concurrency, a drugu na 8192.

Poslednja izmena:
jel moguće da već 10 dana ne mogu da isplatim sa notroll-a ltc koje sam tamo nakuckao, hteo sam da se igram sa njima, ali ćorak :S

Corak :) Ja sam pola coina kopao radi probe, i ostavio dva dana na kliktanje svim i svacim. Vratio sam se na ltcmineru sav srecan.

Što je najgore, ljudi i sad tamo kopaju. :smash:

Danima vec pada vrednost LTC-a u odnosu na BTC. Izgleda se ceka izlazak LTC-a na MtGox

Mislim da ljudi danas masovno napustaju FTC, CNC i ostale gluposti i uglavnom prelaze na BTC, sto mu brze dize cenu. LTC zaostaje, ali mislim da ce uhvatiti prikljucak.

BTC-u sigurno ne dize cenu to sto se saka jada ljudi vratilo da ga kopa sa raznih shitcoina.

Nije stvar u kopanju. Ne znam jesi li video kolika je nenormalna cifra bitcoina bila do danas plasirana u FTC zbog lake zarade na fluktuacijama. Kad je krenuo da tone svi su pobegli. Posto nema direktne trgovine FTC/LTC logicno je da BTC brze raste.

stavio

"gpu-engine" : "1000-1075",
"gpu-memclock" : "1400-1500",

prva karta u cgminer-u gpu0 je 7790 frekvencije core je 1070mhz, mem 1600, druga gpu1 je 7970 core 1000, mem 1400. Takodje kako pravilno podesiti shaders koliko koja karta ima da nije zbog toga hw error? isto izbacuje errore sa ovim podesavanjima.

Samo da javim da sam uspeo da namestim LTC sapphire 7790 daje 300 Kh/s Asus 7970 700 Kh/s koristim ltc.kattare.com ima li koji bolji pool ? Hvala svima na pomoci :)

coldej, koja su ti finalna podešavanja za 7790? Nisam video da je neko do sada prešao 245 KHash/s sa tom kartom. 300 je fantastičan rezultat.

ja koristim pool-x, ako ti je asus dc2t stavi je na 1024/1475 -710kH/s ili 1044/1500 -720kH/s

Samo da javim da sam uspeo da namestim LTC sapphire 7790 daje 300 Kh/s Asus 7970 700 Kh/s koristim ltc.kattare.com ima li koji bolji pool ? Hvala svima na pomoci :)

Ako mozes da stavis podesavanja za 7790 jer kao sto je napisao Air max ovo su fantasticni rezultati.

Poslednja izmena:
Kopa li neko na coinotronu. od jutros u 6 sajt izbacuje iste podatke, bez ikakvog smisla, a masine izgleda da kopaju i dalje...

Radovi na serveru ...

Vrh Dno