Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Veliki je skok bio za 24h. Pa sve mislim može da padne i na 195. Hvala na mišljenjima.

Ne daju mu da pada, prebacuju btc izgleda

Ma polako, ima vremena.

Doduse, ne znam sta si ocekivao, ali bio je fin drop sa 222 na 203. Kud ces vise. onda jos jedan do 205.

@DjordjeMasinac,

Ne drzim sta? :)

Poslednja izmena:
Ma nisam ja ni izlazio/ulazio, govorim u kontekstu neko je pitao da li da udje na 195, mada bice varijacija na tu cifru sigurno u narednom vremenu

Do 240 je sasvim moguce jos jednom do 190-195.

To je jako tesko pogoditi jer ne mozes predvideti hoce li neko dumpovati 200-300 BTC-a i oboriti im cenu. BTC ce short term pre dole nego opet gore, tako da su vece sanse kod LTC-a da ostanemo par dana na preko 200 i onda napad na 240.

Ma polako, ima vremena.

Doduse, ne znam sta si ocekivao, ali bio je fin drop sa 222 na 203. Kud ces vise. onda jos jedan do 205.

@DjordjeMasinac,

Ne drzim sta? :)

Mislio sam zasto si prodao a ne nastavio da drzis LTC :)
Ja sam nov u svetu kriptovaluta (procitao sam hiljade strana foruma i web strana, objasnjenja itd ali to je i dalje biti nov u crypto svetu) tako da mi jos nije sve intuitivno :D

Nisam ih prodao, tj prodao sam samo deo.

Ovo sada sto radim, to je cisto trgovanje na margini. Znaci u 6 AM udjem u LTC sa 10 BTC npr, odradim par trgovina i izadjem predvece recimo sa 13 - 15 BTC-a.

A stek mi je skroz odvojen i nije na menjacnici. Od njega izvadim 500-1000 komada i polako prodajem.

Imao sam da kazem dobru strategiju na pocetku. Kupovao LTC od jesenas pa sad do proletos, uz pomoc trgovine spustio ulaz na nekih 0.0044 Po LTC-u.

Od pocetka target za izlazak mi je bio 0.01-0.011. Nisam se nadao ovolikom hype-u, guranju od strane BTC-a i Kineza. Onda sam odlucio da izadjem sa 1/3 steka na x3 zaradi. Tako bih bukvalno otplatio ulozeno i ove 2/3 steka bi me kostale dzabe, a u pitanju je bila kolicina od oko 8K komada. Sada trgujem i vecinu zarade prebacujem u LTC. Skoro da sam na 10K LTC-a free koje polako prodajem.

Imam fino obrazovanje iz ekonomije i finansija, koje mi ni 1% ne znaci ovde. :d

Cryptovalute su malo specificnije od stocks trading-a. Dakle slicno, ne i isto. Najbolje ucis trgovanjem, citanjem analiza, sam procenjujes, mozes iskusnije da slusas pa otkrivas kako su oni dosli do odredjenih zakljucaka.

Sve u svemu, najbolja skola je praksa i moras proci kroz pocetnu fazu gde u pocetku gubis pare i prihvatas normalno gubitak. Sto bi se reklo despair faza, ali to zahteva da imas vec pripremljene pare za berzu i koje si u slucaju kolapsa, spreman da izgubis.

Tako jedino mozes postati trader. A one fore sto prodaje forex, sa $50 na 2000$ za mesec dana, pa od $2000 do $100K kroz 2-3 meseca, to okacite macku o rep. Profitirace jedino oni. :)

LTC je potrebno malo hypa... i La.Prestige na marginama trguje samo sa manjim kolicinama, jer ni buy/sell nisu toliko jako da se moza raditi sa vecim a rizik je jos veci...

Po meni je vise vazan long term support, za sada se drama oko BTC ne menja a to je vazno za opstanak LTC-a

http://litecoinblockhalf.com/segwit.php

Mislim da i ovo moze uticati na cenu. Kad se aktivira moze dodati boost-a, ali moze i stvoriti kontra efektat i eventualni dump. Treba pratiti.

@zeljko,

Upravo tako. Uvek oprez sa marginom, inace gubitak moze biti strasan. Malo po malo kupujes i dodajes, malo po malo se praznis.

Trenutna mana Bitcoina je velika prednost Litecoina!

u jeb 35+$
a taman sam sa ponadao kako mi ide lepo pilicarski pos'o :D

Hah tako mi i treba kad gledam da kupim po najnizoj cijeni. Dok ja uganjam dno ono ode gore :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Pa jel ti nije bilo dosta na 0.02? *** bezobrazno je ocekivati sa 222 na 180 da ce pasti. :)

Imam fino obrazovanje iz ekonomije i finansija, koje mi ni 1% ne znaci ovde. :d

Cryptovalute su malo specificnije od stocks trading-a. Dakle slicno, ne i isto. Najbolje ucis trgovanjem, citanjem analiza, sam procenjujes, mozes iskusnije da slusas pa otkrivas kako su oni dosli do odredjenih zakljucaka.

Sve u svemu, najbolja skola je praksa i moras proci kroz pocetnu fazu gde u pocetku gubis pare i prihvatas normalno gubitak. Sto bi se reklo despair faza, ali to zahteva da imas vec pripremljene pare za berzu i koje si u slucaju kolapsa, spreman da izgubis.

Tako jedino mozes postati trader. A one fore sto prodaje forex, sa $50 na 2000$ za mesec dana, pa od $2000 do $100K kroz 2-3 meseca, to okacite macku o rep. Profitirace jedino oni. :)
^Bas to.

Da se nadovezem na pricu: Svojevremeno me kontaktirao neki lik ovde, ne secam se nick-a i pitao me za btc sta kako, kaze da je diplomirani ekonomista i da ce lako shvatiti. Prvo sto sam mu rekao je da ako zeli najbrze da shvati kriptovalute najbolja stvar je da zaboravi sve sto zna. Ovo je potpuno drugi svet. Zato su ranije profesori s fakulteta i velikih univerziteta, poznati svetski ekonomisti uspevali da se prosipaju pricajuci kako je bitcoin neodrziv, kako propada i sl. iako je svima nama bilo jasno da nema nazad ;)

Sto se tice trgovine istim slicna je prica. Iskreno, dzaba ti knjige i sve ako ne nanjusis da ce da te proda poloniex, ako nemas zivaca... To ne pise u knjigama, treba tu i iskustva. La Prestige vam je lik za primer kako se to radi ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dok sam stigao kuci vec je otisao na 0.0207 ja stavio buy na 0.02057 jer mi je djelovalo da ce to jos malo dole prije nego sto krene gore.

Dok sam stigao kuci vec je otisao na 0.0207 ja stavio buy na 0.02057 jer mi je djelovalo da ce to jos malo dole prije nego sto krene gore.

I meni je delovalo. Malo su požurili sa skokom sa 33 na 36, a sve ide po 3 dolara na gore...

Ma vratice se to na ispod 210. Ovo je samo drugi i ocekivani attack na 220.

Pa ja sam ocekivao do 190, napisao sam par postova gore.

Prosli mi na 196-195-192-191 orderi. Imao sam i 6-7 od 189 do 180, za svaki slucaj. Nesto sam odmah istresao na 202, pa sad gledam i cekam.

Procice ti izgleda i ovi do 180 :)
Ja opet zakasnio, sad samo mogu da gledam dok polo laga.
Ladno mi prosli orderi na 191 i 186 nece to na dobro da izadje :D

Poslednja izmena:
Svi mi prosli sem jednog.

Bitcoin je skocio i pokrenuo lavinu. :)

Nazad
Vrh Dno