Šta je novo?

LITE ON ili LG

vld

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
609
Molio bih brzu preporuku:
LITE ON 48/12/48 ili LG 48/12/48
sta je bolje uzeti (samo sto nisam krenuo u kupovinu).
Jos nesto: Da li su bolji modeli 52/24/52 i ako jesu, po
cemu su bolji (osim brzine).

LiteOn.
A sto se tice 48/52 modela LiteOn: 52246Sx model ima noviju seriju chipseta - Mediatek6, dok 48125W ima seriju 5. Ok su i jedan i drugi, ako ti je mala razlika u ceni uzmi 52x LiteOn.

LiteON u svakom slucaju. Potrazi 48/24/48 jer ja mislim da je on bolji od nasviranih na 52x koji ne donose nista...

Broz je napisao(la):
LiteON u svakom slucaju. Potrazi 48/24/48 jer ja mislim da je on bolji od nasviranih na 52x koji ne donose nista...

Covek je jasno stavio izbor izmedju ova dva modela.
A trenutno nema 48246 modela(vec mesec dana), samo 48125, ja jos uvek krcmim zalihe od ranije, imam mozda jos 10-ak BOX-a.

Jos jedan glas za LiteON :)

Imam LG, ali ti savetujem da bez razmisljanja uzmes LiteON-a. Nevidjeno je dobar. Svejedno ti je da li je u pitanju 48x12x48x ili 48x24x48x ili 52x24x52x

Evo još jedan glas za LITE-ON 52x24x52.
U potpisu srećni LITE-ON-ovac :)

Jos jedna recka za LiteON !

a ja zaista nisam nesto odusevljen tim liteon-om !?!? imam jedan u masini na poslu, a mogao sam da zamenim i moj licni lg48/16/48 za liteon 48/24/48 ali sam ga ipak ostavio a liteon prosledio dalje...

D-KEE je napisao(la):
a ja zaista nisam nesto odusevljen tim liteon-om !?!?

Pa naravno kada LG Rulz. Em je vishe fensi .. em reze kao munja.. em nema idijotski zvuk pri ubacivanju i izbacivanju diskova:)

zilet je napisao(la):
...

Pa naravno kada LG Rulz. Em je vishe fensi .. em reze kao munja.. em nema idijotski zvuk pri ubacivanju i izbacivanju diskova:)

I ja imam LG radi k'o munja em lepsi je od LiteON-a ali LiteOn ima svojih prednosti kao i mana, da ne duzim potrazite malo na webu, sto se mene tice uzeo bi oba na testiranje pa da odredim sta da uznem. (ma uzeo bi opet LG)

Previse su oba pisaca ista, odnosno previse je ta tehnologija iskusna da bi postojale neke drasticne razlike koje bi mogle da se svrstaju u kategoriju "za i protiv". 99% ljudi ovde uglavnom savetuje pisace koji oni vec poseduju. Ja kazem, uzmi pisac koji ti je pri ruci, za koji neces morati da odes negde i cekas 3 sata u nekoj neudobnoj stolici da ti donesu iz "magacina"...

Ma, prosvetli se :D

Uzmi jeftiniji, sve ti je to isti ...

LiteON, iako ima jako bucnu fioku i nesto je bucniji dok cita narocito pri vecim brzinama, a nesto je i skuplji. Ali zato reze odlicno na svim diskovima (proverio ja).

kupio sam liteon 48x12x48x full pack(bar to pise na kutiji) a na uredjaju pise 48x24x48x pa sam u nedoumici koja je prava brzina

Pa ko te je terao da kupis LITEON ???

PitBull je napisao(la):
Pa ko te je terao da kupis LITEON ???
jel majke ti a šta da kupi možda Teac-a? :beat:

Za raindog-a:
Pokreni nero info tool i on će ti reći prave podatke o rezaču, pazi samo da nije ni jedan CD u njemu u vreme pokretanja nero info tool-a.

hvala beastmaster ali nemam u nero info tool imam samo nero drive speed ali on izgleda da uslovljava da mora da ima u drive-u disk... izvadicu drive pa cu pogledati neku sifru sa etikete pa na www.liteonit.com

a za pitbulla: to je moja stvar sto sam kupio liteon-a a mogu samo dobro da prodjem jer sam ja hteo 48x12xx48 pa ako sam dobio ovaj drugi jos bolje... ovaj tvoj krstaski rat protiv liteon-a je cist spam

raindog je napisao(la):
hvala beastmaster ali nemam u nero info tool imam samo nero drive speed ali on izgleda da uslovljava da mora da ima u drive-u disk... izvadicu drive pa cu pogledati neku sifru sa etikete pa na www.liteonit.com

a za pitbulla: to je moja stvar sto sam kupio liteon-a a mogu samo dobro da prodjem jer sam ja hteo 48x12xx48 pa ako sam dobio ovaj drugi jos bolje... ovaj tvoj krstaski rat protiv liteon-a je cist spam

Posto si kupio LITEON-a uzni sad lepo i pocni da rezes 20-30diskova za redom na 24x i videces koliko je dobar taj LITEON.

PitBull je napisao(la):
...

Posto si kupio LITEON-a uzni sad lepo i pocni da rezes 20-30diskova za redom na 24x i videces koliko je dobar taj LITEON.

Slusaj PitBulle, ako tebi treba rezanje 50 diskova zaredom na 24x (sto nije i potreba svih nas), ne znam sto si se uopste mucio i kupovao te "nove tehnologije", kada si mogao sasvim 'ladno da kupis neki 24x12x32 model i savrseno srecni i mi i ti...

PitBull je napisao(la):
...

pa ja nemam nameru da rezem 20 diskova na dan nego mi treba za licne potrebe.... stvarno pocinjes da smarasa ljude sa tvojim postovima

proverio sam uredjaj se prijavljuje kao 48246s u sistemu pa sam pogledao na sajtu i to je stvarno 48x24x48 izgleda da su ovi u prodavnici nesto zeznuli ali necu da se bunim:)

Ma uživaj u rezaču, postoji mogućnost da ga flešneš i na 52x ali mislim da stvarno nema potrebe jer je već ionako dovoljno brz.

Pa sta se primate 90% Pitbullovih postova je velicanje LG najbolji monitori, najbolji rezaci...

Kakav bre liteon, pa do pre godinu dana smo se smejali tome, a sad kao najbolji :) U svakom sluchaju za takvu kucnu upotrebu o kojoj prichate radice i Teac koji je boolja najgora...fora je u tome da snimish 20-30 diskova za redom, a ne znam shto i to ne bi bila kuccna upotreba, ja recimo tako radim :) pumpam filmove na hard, i onda kad skupim 40-50, snimam po 20-30 odjednom kad sredim prevode i to...i to je kuccna upotreba, ali tu se tek razlikuje liteon od LGa...ne znam da li ste provalili, ja imam LGja :D:D

Space cowboy je napisao(la):
Pa sta se primate 90% Pitbullovih postova je velicanje LG najbolji monitori, najbolji rezaci...

Hvalim ono sto valje a ne tamo neke krseve kao sto je LITEON na primer .

Ma uzivaj raindog, otkada sam stavio taj rezac u komp., shvatio sam sta je grebovanje audio diskova :), i od tada stari LG (4x) samo hvata prasinu.
U to necu ni ulaziti da je pravo umece naci firmware za LG na njihovom sajtu.

Nazad
Vrh Dno