Šta je novo?

Lite on 52x32x52x

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Zdravo svima.
Ovo je moja prva poruka.
Pre neki dan sam kupio lite on 52x32x52 rezac i imam neka pitanja u vezi sa njim. Po ubacivanju cd-a lampica treperi dobrih 7,8 sekundi i onda pisac krene citanje. Znaci ukupno nekih 15tak sekundi. Da li je to previse?
Po zavrsetku citanja glava se i dalje vrti i pravi tih skripav zvuk. Da li je i to ok? Rezao sam jedan 12x cdrw na 12x jer ga je nero tako prepoznao, u cemu je fazon, disk sam posle samo okacio o zid. I da koje programe da koristim za overburn i mt.Rainer?
Unapred VELIKO hvala.
Boza

Mozda ti pomogne a mozda i ne... (spasavanje CDRW diska)
Ja sam imao jedan CDRW 10x koji sam rezao na nekom krsh rezachu gde su postojale opcije 4x i 12x. Posto sam zurio, izabrao sam 12x ali je taj CDRW nakon toga bio totalno necitljiv. Obzirom da se nije mogao uchitati, nisam mogao da pokrenem opciju "erase rewritable" iz Nera jer se erase-tool prilikom inicijalizacije totalno zaglupljivao zbog uchitavanja ostecenog RW-a koji je prethodno bio ubachen u rezach.
Na kraju sam uspeo da ga obrishem u "full-erase" modu sa minimalnom brzinom od 4x kako bih "popravio" loshe narezan disk.
Trik je uspeo tako sto sam pokrenuo erase-tool pre ubacivanja RW diska u rezach: Bez ubacenog diska sam izabrao "full erase" mod i pokrenuo "erase" opciju, nakon chega je Nero zatrazio da ubacim disk.
I brisanje je pochelo a dotichni CDRW i dan danas sljaka! :D

Overburn radi pod Nero-om (Advanced options > enable overburn)

LiteOn nemam pa ne mogu nista konkretno da kazem...

Edit
(Ups, Izvinjavam se na duplom postu)

moja greska

Hvala puno.
I ja sam u stvari pogresio. Cdrw je bio 10x a ja ga rezao na 12x.
Vise me interesuje sto ovaj liteon sporo ucitava cd, mada u neru na testu javlja da je vreme pristupa 5,6 sekundi. U praksi je oko 12,13. Stvarnoo cudno!

Nisi jedini! Isto je i kod mene, ne znam kako je kod drugih pisaca ali imam utisak da su sporiji dosta od citaca kod ocitavanja diska. Valjda tako mora.

Uh dobro je, ja taman hteo da se killnem. Znaci tako oni rade...
A jel se i kod tebe cuje motor kako skripucka kada zavrsi sa citanjem. Nije glasno ali skace po zivci.

Lukija je napisao(la):
Nisi jedini! Isto je i kod mene, ne znam kako je kod drugih pisaca ali imam utisak da su sporiji dosta od citaca kod ocitavanja diska. Valjda tako mora.

Mislim da je i kod mene slicno, teac w540e. Ono sto mi je vrlo cudno, i sto me tera da sumnjam u svoje moci zapazanja je nesto sto primetih juce. Naime, morao sam da otputujem i namestim nesto coveku koji ima 486@66Mhz Compaq deskpro..., al` nema citac pa ponesoh svoj rezac. Izgleda da na tom compaq-u isti rezac brze prepoznaje ubacene cd-ove na win95OSR2 nego kod mene na msi kt4v, winXP.

E sad , ja sumnjam u nesto od sw; recording podrsku pod XP (koja je iskljucena); mozda nerocheck i sl. Mozda ovi aspi 4.60 (za koje ne propustih priliku da ih preporucim) daju ovakav efekat na winXP.

Hocu da kazem da mi se cini da ne treba brinuti da su sami uredjaji problematicni.

@bokaco
Inace za formatiranje MTR formatom treba da koristis InCD. Mislim da se RW diskovi generalno sporije prepoznaju od obicnih cdr. Sto se InCD-a tice mislim da je neka od 4x verzija problematicna, naime kada narezem (klasicno) disk pod nerom prepoznavanje VolumeID diska je onemoguceno sve dok ne resetujem sistem ili ukinen InCD servis. Nakon sto sam deinstalirao InCD radi ok. E sad nisam siguran da li ce (posto koristim 6.0.0.19) u kombinaciji sa InCD 3x problem biti otklonjen - u svakom slucaju nero 6ica i InCD 4x izgleda da prave problem - osim ako to nije ispravljeno u nekoj od najnovijih verzija.

DS9 je napisao(la):
...

Inace za formatiranje MTR formatom treba da koristis InCD. Mislim da se RW diskovi generalno sporije prepoznaju od obicnih cdr. Sto se InCD-a tice mislim da je neka od 4x verzija problematicna, naime kada narezem (klasicno) disk pod nerom prepoznavanje VolumeID diska je onemoguceno sve dok ne resetujem sistem ili ukinen InCD servis. Nakon sto sam deinstalirao InCD radi ok. E sad nisam siguran da li ce (posto koristim 6.0.0.19) u kombinaciji sa InCD 3x problem biti otklonjen - u svakom slucaju nero 6ica i InCD 4x izgleda da prave problem - osim ako to nije ispravljeno u nekoj od najnovijih verzija.
Pa prepoznavanje kao i kopiranje RW-ova je dosta sporije od obicnih diskova, a prepoznavanje Volume-a je neki bug u sestici (nekad upali da izbacis disk, pa da ga ponovo ubacis).
BTW izasao je novi InCD, pa su mozda otklonili greske o kojima govoris...

Hvala Crni, na to sam i mislio - dakle disk je savrseno citljiv nakon rezanja ali ako ga izbacis i ubacis drugi, volumeid se nece promeniti iako je i taj drugi cd savrseno citljiv.
Menjao sam par f/w rezaca ali je isto pa je sigurno do Nero 6ice i InCD 4x, s obzirom da kombinacija Nero 5.x i Incd 3.x radi savrseno.

Morao sam da se ubacim u ovu temu ali sa malo drugacijim pitanjem.
Posedujem lite-on 52x.... i nero 6.0.0.11 i u poslednje vreme mi je jako usporio snimanje, kad idem na copy entire disc i kad procita zeljeni disk dolazi problem. Ubacujem prazan disk i nero krece da snima, to ne bi bio problem da on taj disc ne snima 45min a stavio sam da snima na 12x.
a druga indikazija je da na snimacu gori non-stop narandzasta lampica pa se na svakih 2min na sec upali crvena.
Da li neko zna u cemu je problem i kako da ga resim?!?!?!?!

PitBull je napisao(la):
bacite taj LITEON u djubre

Neznam zasto da baci liteon u djubre? Nemas nijedan komentar u celom ovot treadu, a kazes samo baci u djubre... Zasto i sta mislis da je bolje... Obrazlozi malo svoj iskaz da nas ubedis da je LiteOn los...

Ma Pitbull ovde vec mesecima pljuje Liteon, nema potrebe da se dodatno objasnjava ;)

BTW za bednu cifru od 35€ potpuno je svejedno koji cete uzeti, to je tek nesto malo vise od 100 prokletih noname diskova :)

Neo_Matrix je napisao(la):
...

Neznam zasto da baci liteon u djubre? Nemas nijedan komentar u celom ovot treadu, a kazes samo baci u djubre... Zasto i sta mislis da je bolje... Obrazlozi malo svoj iskaz da nas ubedis da je LiteOn los...

Ma samo ignoriši njegove postove i uživaj....

PitBull je napisao(la):
bacite taj LITEON u djubre
Heh, stvarno PitBull iscooliraj malo.
Verujem ja tebi - ali - zar svaki tvoj post mora imati ovaj komentar!?
Misli malo i na slobodu misljenja drugih, ti bre ko da si zaposlen u marketingu LG-a! :d

andjelkoyu je napisao(la):
...

Heh, stvarno PitBull iscooliraj malo.
Verujem ja tebi - ali - zar svaki tvoj post mora imati ovaj komentar!?
Misli malo i na slobodu misljenja drugih, ti bre ko da si zaposlen u marketingu LG-a! :d
E ovo si dobro rekao za marketing - decko nagurao postove pljuvacinom po LiteOn-u, a vecina se sastoji od par reci. Istina, bilo je tu i nekih argumenata, ali slabih :p ...

ma manite njega neka prica sta god hoce, nego zna li neko da mi odgovori na moje `gorepomenuto` pitanje!?!?!!?!?
bio bih vam zahvalan! :mrgreen:

bull_ns je napisao(la):
...Posedujem lite-on 52x.... i nero 6.0.0.11 i u poslednje vreme mi je jako usporio snimanje, kad idem na copy entire disc i kad procita zeljeni disk dolazi problem. Ubacujem prazan disk i nero krece da snima, to ne bi bio problem da on taj disc ne snima 45min a stavio sam da snima na 12x.
a druga indikazija je da na snimacu gori non-stop narandzasta lampica pa se na svakih 2min na sec upali crvena.
Da li neko zna u cemu je problem i kako da ga resim?!?!?!?!

Pretpostavljam da je XP u pitanju: proveri DMA.
Drugo, stavi drugi Nero, ako ces peticu: 5.5.10.42; ako bas hoces 6-cu: koristi 6.0.0.23. i ADEKVATAN crack.

A sto ljudi koristite Nero sesticu? Mislim petica sasvim dobro radi,jel ima neke(bitne) opcije koje petica nema ili je stvar samo u navici da se prelazi na novije?

U Win98 jeste ucitavanje diska brze nego XP, provereno vise puta na raznim masinama i raznim rezacima

evo da ja ponovim sa nekim izmenama!!
sve je isto kao od pre samo sto sam sada instalirao 5.5.9.9 i opet mi je spor kao da sam ga doneo iz 1990 godine ctp;
ima li neko ideju??!?!

bull_ns je napisao(la):
evo da ja ponovim sa nekim izmenama!!
sve je isto kao od pre samo sto sam sada instalirao 5.5.9.9 i opet mi je spor kao da sam ga doneo iz 1990 godine ctp;
ima li neko ideju??!?!
Pa jesi li proverio taj DMA?
Zar ti to nije resilo problem?

pa pravo da ti kazem i nisam a i ne znam sta treba da uradim oko "DMA" :mrgreen: :!: :eek:

Vrh Dno