Šta je novo?

lista grafickih

• Začetnik teme Začetnik teme gaja86
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gaja86

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2007
Poena
301
Jel zna neko neki sajt gde su graficke malo preciznije poredjane po snazi od ovog linka na ovom sajtu?

pfff ... cika Toma bas onako, puca od "realnosti"

Nije da nesto patim od tih FPS-a, i ne secam se vise kad sam zadnji put otvorio ovaj sajt a 3Dmark i nemam. No nebitno, pogledajte testove za MS FSX u 16x10 rezoluciji. Nesto se tu debelo ne slaze.
A i rezultati za 3Dmark nisu bas previse logicni. 9600GT SLI baci veci rezultat nego GTX260 i za malo manje od GTX280??!!
Ne znam, mozda ja pogresno citam ove rezultate, prosvetlite me.

Lol,zaista,mnogi od ovih testova su totalno suludi.

Nije da nesto patim od tih FPS-a, i ne secam se vise kad sam zadnji put otvorio ovaj sajt a 3Dmark i nemam. No nebitno, pogledajte testove za MS FSX u 16x10 rezoluciji. Nesto se tu debelo ne slaze.
A i rezultati za 3Dmark nisu bas previse logicni. 9600GT SLI baci veci rezultat nego GTX260 i za malo manje od GTX280??!!
Ne znam, mozda ja pogresno citam ove rezultate, prosvetlite me.

Link iz posta #2 baca na "pogresni" prikaz, na staro rangiranje iz Q1 2008.

Gledajte ovaj najnoviji, Q3 2008: http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/benchmarks,30.html

MS FSX je vrlo cudna simulacija, sasvim blesavo optimizovana, i moguce je da daje sasvim cudne rezultate i cini rangiranje potpuno neobjektivnim/nestvarnim.

Ostali testovi, skoro svi, su relativno OK i rezultati su zaista moguci.

To rangiranje sam i gledao.
Erm, recimo 3DMark06 V1.1 Score:
ATI 2900XT CF .......13552
GTX 280 SLI............13062

ajde recimo da su razlicito optimizovani (stelovani?) drajveri od razlicitih proizvodjaca. Ali sta cemo sa ovim:
3DMark06 V1.1 HDR/SM3 score:

GTX 280..............6798
9600GT SLI..........6508
GTX 260..............6267

Nisam ni neki strucnjak niti neki freak za grafiku. Ali po onome sto ja znam, ovo je nerealno. A rezultati MS FSX su :trust::smash:

nema tu ono što mene interesuje.. a i pomalo je netačno da 8800m ide u isti tear sa 8800gt
edit: u stvari 8800m je uz 8800 320 što i ima smisla...

ali ja sam mislio na neku listu koja je potkrepljena nekim, bar nekim testovima, ovako mogu da napišu kako im se ćefne

edit2: pa lol ima i testova ovde, nisam video... ali nema ove moje kartice

Poslednja izmena:
A sam Bench nije pravio takve liste pored threada koji si naveo ?

Poslednja izmena:
Bitno je da odredis u koju "grupu" po snazi pripada tvoja karta, u zavisnosti od konkretnog testa ce rezultati varirati, nekad ce jedna iz grupe da bude bolja a nekad neka druga, ali prosek je tu. Ne mozes da omasis vise od par %.

Bilo bi dobro da benchmark uradi tako nesto sudeci da imaju gomile testova za sve kartice i vise su nego kompetentni za to.

Nazad
Vrh Dno