Šta je novo?

List computer service

mitnick je napisao(la):
Borko, to shto neka stvar ne radi na odredjenom chipset-u nije krivica prodavca. Da dodje kod mene neki diler i kaze mi:"Daj mi 6800GT", ja bih mu je dao. Da zatim isti taj diler dodje i kaze mi:"6800 karte zezaju sa NF chipsetom, vracam ti je", rekao bih mu:"Shefe, onda je prodaj nekome ko ima i865". Njegov posao je da zna takve stvari, to shto tvoj posrednik ne zna, njegov problem, neka se raspita sledeci put kada bude prodavao komponente krajnjem kupcu. To shto si rekao nema veze s vezom. Prochitaj thread josh jednom, pa onda odgovaraj. Za takve greshke krivi proizvodjacha i njegovu podrshku u otklanjanju takvih neprijatnosti, ne trgovce. Po tome shto ti prichash bi trebali da odmah zatvorimo sve firme koje imaju 6800 jer toboze "namerno prodaju poluispravne proizvode". Mislim, daaaaj....

Ti kao prodavac moras da napomenes da odredjeni proizvodi nece raditi upareni sa svim drugim proizvodima. Kako bi se ti osecao da ti neko proda DDR memoriju a ti imas slotove za SDRAM, ti odes da je vratis a oni ti kazu kupi plocu koja podrzava tu memoriju. Ako si prodavac nisi ni malo profesionalan. Ta kartica ima svoga kupca a tebi i treba da bude cilj da kupac bude zadovoljan. Ako izgubis jednog kupca na taj nacin izgubices sa njim najmanje jos deset. A sto se tice nasih firmi ima ih mozda 5 u zemlji koje je mogu da se hvale imenom firma, ovo ostalo su kiosci koji prodaju maglu. To sto je narod ne obavesten prodavci koriste i bogate se a sto smo zadnja karika u IT industriji, koga to briga. Meni je draze da se svi edukuju a da se 80% losih prodavaca (prevaranata) nadje u finansijskom fijasku. Ti kao uvoznik treba da znas sta uvozis od proizvodjaca sem ako nisi svesno uvezao a jesi pa sada varas dilere a oni krajne kupce...

Mitnic - jedan savet i to isti onaj koji si ti dao Borku - procitaj barem do kraja post na koji odgovaraš kao i postove vezane za isti (konkretno moj). Čovek je lepo naveo da uređaj brlja na njegovoj NF7-s ploči, ali i na starom BX čipsetu - znači dve ploče/dva čipseta. E sad, ja sam u svom postu naveo da zeza i na Via čip setovima konkretno ploči MSI KT3V (Via KT333 čipset). Zezao me je i na svim NF2/3 pločama i to ovim redom (kako sam menjao komp u zadnja tri meseca) - Epox 8RDA3I Pro (NF2), Abit NF8 (NF3) i Mercury KNU400X-L (NF2). E sad ako to nije poluispravan proizvod onda ne znam šta je. Doduše, nisam probao na novijim Intel platformama, ali u principu - naše tržište i jeste daleko više AMD orjentisano.
E sad, bio bi u pravu za ono što si napisao da konkretan uređaj ne radi na jednom čipsetu - to nije krivica prodavca. Ali ako zeza na dosta njih - onda mora da prihvati reklamaciju. Pa jebig@, kakav je to EWE uvoznik ako ne proverava šta uvozi. Pa mogu barem od celog kontigenta da uzmu par uzoraka i provere. I to na aktuelnim konfiguracijama, a ne samo na Intel/AMD Via. Ovo je u pitanju nameran uvoz falš robe jer nemoguće je da je taj propust prošao neprimećen u kompaniji kakav je Plextor. Oni su sigurno testirali uređaje i te defektne prodavali po povoljnijim cenama. U normalnoj zemlji prodavac bi bio dužan da prihvati reklamaciju, a EWE da istu prihvati od prodavca i da vrati te uređaje od koga god ih je kupio. Sem ako nije znao za kvaku kada ih je kupovao.
Ja sam pre tog Plextora imao isto Plextor, isti model. Uzeo ga ja i još dva ortaka u LB Computers. I svi su radili ko svet. Ovaj sam uzeo nakdnadno, pred Novu godinu, jer sam prodao celu konfiguraciju. Sad - iako isti model - maska na mom i maska na uređajima mojih ortaka se razlikuje. I još kod njih ne blokira na Epox 8KDA3J i na Mercury KNU400X-L (ona što je zapravo Epox 8RDA+, ja imam onu sa plavim PCB-om, znači pravu Mercury).
Znate li šta je poslovnost - bio sam tokom leta 2003. u Portugalu. Odem ja u prodavnicu računarske opreme i kupim HP735 fotoaparat. Radio ok kad ono trećeg dana se pojavi neka crvena mrlja na uradjenim slikama. Odnesem ja uređaj u prodavnicu (posle tačno nedelju dana) objasnim koliko sam mogao šta je problem oni mi kažu da sačekam pola sata i posluže me sokom. Posle 15-tak minuta dolazi serviser, nešto objašnjava prodavcu i čovek mi se izvine i kaže da mogu da dobijem drugi primerak istog, uzmem pare nazad ili uzmem neki drugi fotoaparat. Ja uzmem isti koji još šljaka kod mog ortaka kome sam prodao. Šta misilite da li su oni tek tako bili ljubazni prema meni. Naravno da ne, još pre toga sam se raspitao kako tamo funkcionišu stvari i saznao sam da je zakonska obaveza prodavca da primi nazad ili zameni proizvod (po želji kupca) ako kupac nije zadovoljan istom sa dobrim razlogom (znači ne samo da da je neispravna, već, recimo, da nije sasvim ono kako je reklamirana tj. ono što piše na kutiji) i to u roku od 15 dana. I naši jugoviću su mi naveli gro sličnih primera koje su imali.

Super primer (ovaj poslednji), a evo i mog slucaja iz Lista:
Uzeo sam 2003. G Smart Mini3 digitalac zbog skidanja iz vojske, bio u vojsci, slikao se tamo na kraju i da vidim kuci slike, sve isecene, bezi slika udesno, nekad ulevo,nekad gore, nekad dole.
To je model bez LCD-a znaci slika se samo preko optickog trazila.
Problem je bila VEOMA izrazena paralaksa.
Od trenutka kupovine do trenutka reklamacije proslo mesec dana, za koje vreme sam bio u vojsci i nisam ni mogao da znam za ovo (kuci je bilo par probnih snimaka, ali to tada nisam primetio).
Odnesem ja njima digitalac, ali odmah sam im rekao da im ne ostavljam nego ako mogu da ga pogledaju na licu mesta. U redu, uzmu oni, gleda decko jedno sat vremena, izadje u dvoriste slika, slika, proba, uzme jos dva druga primerka istog modela, isto slika, slika, proba, i kaze u redu nije moj samo pokvaren, nego su svi pokvareni, tj. svi imaju bas izrezenu paralaksu.
Ja im kazem, dobro, sto to meni niko nije rekao, ne bih ga kupio, imam grupne slike iz vojske nas trojica, cetvorica na slikama, a vidimo se samo dvojica,i to vise primeraka,a oni mi odgovaraju, sta hoces za 80 evra? Mora da ima nesto sto ne valja...
Dobro, ja vec se pomirim da je kod svakog tako i kazem, u redu, posto nisam zadovoljan, zamenite mi za neki skuplji model, doplaticu i 100 evra ako treba, samo da se ratosiljam ovog krsha, a oni kazu, pa ti si ga koristio vec mesec dana, sad je on polovan??????
Nisu mi zamenili aparat, i od tada ja vise ne vidim List kao firmu.
Pozdrav

Musterija je uvek u pravu! to je ono sto u Srbiji nikada nece biti "tacno".
Mislim da postoje svi razlozi za pljuvanje ne samo po List-u, vec po jos 90% firmi, tako da stvarno ne vidim razlog da se ovaj tred nastavlja.

Musterija ne moze da bude uvek u pravu jer u ovom drustvu je 80% retarda.

deka je napisao(la):
Musterija je uvek u pravu! to je ono sto u Srbiji nikada nece biti "tacno".
Mislim da postoje svi razlozi za pljuvanje ne samo po List-u, vec po jos 90% firmi, tako da stvarno ne vidim razlog da se ovaj tred nastavlja.

Jeste lupis ko Maksim po diviziji, pa da se zatvara thread, e ne moze to tako
:p "Musterija je uvek u pravu" je fraza kao i svaka druga, i kao takva naravno da nije u potpunosti tacna. Svi znamo ko sve kupuje opremu za racunare kod nas, da ne ulazim dublje u to sad (tipa prebaci napajanje na 110v da mu trosi manje struje, pa trazi da mu zamenimo plocu , jer je crkla :D ) Naravno, mozes da razmisljas i na ovaj nacin: Ok, musterija je uvek u pravu, pa i ako je *****, ajde zamenicu mu tu plocu na svoju stetu, pa ce doci i drugi put i preporucice me svojim *****skim drugovima. Sad salu na stranu, neko ima rezon i ovako da posluje, licno kada bih ja imao firmu, uopste se ne bih zamarao takvim kupcima. Naravno, ima nesto i u stavu samog kupca. Kad vidim da neko jadan ne zna, a hoce, pa *****e, i fino pita sta se desilo i kako to da resimo, ima da resimo najbezbolnije po njega. Sa druge strane kada se neko od starta postavi kao ****** to je druga prica...

Hm... moze da se napise ******, ali ne moze I D I O T :d

Poslednja izmena od urednika:
Silverrider je napisao(la):
Kako bi se ti osecao da ti neko proda DDR memoriju a ti imas slotove za SDRAM, ti odes da je vratis a oni ti kazu kupi plocu koja podrzava tu memoriju. Ako si prodavac nisi ni malo profesionalan...

A kako bi se osecao da prodas nekome frizider, a on ti ga vrati i kaze "joj pa meni treba sporet?" Slican primer, extra pogodan za sadasnju birokratiju i fiskalne racune...

mihailo je napisao(la):
user-u Zveki (izvini za "user" ukoliko ti je to ime), ja nemam pseudonim, ime mi jeste Mihailo (Nikolic) i svojim imenom i prezimenom stojim iza napisanih redova, nisam dvolican, niti si ti vidovit u smislu sta cu ja uraditi sutra i da li cu se i kome smeskati. Nije tvoja briga. Toga na CeBit-u i u EU nema, jer je taj svet davno izvojevao borbu sa neposlovnoscu, a oni koji su opstali imaju cast da se druze i posluju sa gospodinom kupcem, ali zasto bih ti ja to objasnjavao, vidim da znas, evropski si covek.
Ja znam da sam pomogao Silverrider-u direktnim savetom, u cemu se ogleda tvoja pomoc? Ovde nema "pljuvanja" konkurencije, niko ko se u topic-u oglasio nije uvoznik niti velikoprodavac, u pitanju su kupci.
Sve bih ovo sazeo u jedno pitanje. Mogu li ja, ukoliko sam los prodavac, da se ljutim na nekoga ko me je prozvao zbog loseg poslovanja i odnosa prema musteriji???

Da spustimo loptu, ok?
Zakonska regulativa+upucen kupac+zdrava konkurencija+intelektualna svojina=zdravo trziste. Od navedeno posedumo: ljude koji pisu predloge zakona i isti sprovode, a ne razumeju se u materiju ni stanje na trzistu ni u potrebe istog; kupca kome je u interesu da prodje najjeftinije sto moze, a kupio bi "cetvorku"; prodavce koji prodaju refabrikovanu robu kao novu; pirateriju u cvatu. Ja ti se izvinjavam ako sam te necim uvredio, Silverrider-u porucujem da mi na PM posalje sve od podataka vezano za njegov slucaj, da probam nekako da mu pomognem. Sto se mene tica zavrsio sam sa ovim topic-om. Poz.

Silverrider, zvanicna istrazivanju kazu da jedan nezadovoljan korisnik to prenosi na jos ljudi tj. potencijalnih kupaca. Dakle, skoro, pa deset :)

Jaksa, izjava za "retarde" stoji, ali ukoliko zelis da prodas nesto, moras da im popustis. Oni su kupci, tvoje je da zaradis prodajom. Niko te ne tera da zaradjujes na taj nacin:)

Zveki, primer za SDR/DDR i frizider/sporet je sasvim na mestu ukoliko si ti usao u prodavnicu i trazio memoriju za Abit KT7/uredjaj za kuvanje sarme :d....a ovi ti daju DDR/frizider....
Pojava da je prodavac totalno neinformisan o onome sto radi je toliko cesta, da je postala pravilo :(
Onda jos cujem kako je devojka na sajmu automobila SVE znala o tom i tom modelu i na kraju je neki lik pitao:"Koliko cola su mu tockovi?". Ona nije znala, zove menadzera standa, on zavrsi razgovor. Devojka to vec godinu dana prepricava: dolaze tamo da te cimaju i pitaju gluposti!!!

Ja sam se u ovaj topic ukljucio da bih izneo iskustvo sa resavanjem reklamacija u pomenutoj firmi. Ne kazem ja da prodaju shkart. Uglavnom je sve ispravno, ali kada je neispravno, onda si u problemu.

jaksa je napisao(la):
... jer u ovom drustvu je 80% retarda.

Jel' se taj odnos preslikava i na prodavce, aka "paprikare" ? :-devil-:

P.S.
Mogao bi da "pripazis" kakve izjave dajes na javnom forumu
dok ti je korisnicko ime u italiku.

Dagger je napisao(la):
Jel' se taj odnos preslikava i na prodavce, aka "paprikare" ? :-devil-:

P.S.
Mogao bi da "pripazis" kakve izjave dajes na javnom forumu
dok ti je korisnicko ime u italiku.

Ja govorim sta mislim, a obicno ne gresim.
Ime u italiku veze s tim nema.

P.S. Odnos se preslikava na sve.

jaksa je napisao(la):
Musterija ne moze da bude uvek u pravu jer u ovom drustvu je 80% retarda.

Sto volim optimiste :)

Mislim da je 90% blize istini ;)

Joj ne smem to da kazem, sve se ubedjujem da nije ;)

blue je napisao(la):
Brate, postoji li resenje za taj problem na Plextoru - tipa promena firmware-a ili sl. Ja imam isti problem - i na nf2/3 plocama i na via plocama. Kod koga si uzeo Plextora, baci mi na PM, da vidim da nije ista firma u pitanju - da se ne cimam badava za BGD po pitanju garancije.

Gledao sam naPlextor siteu i ne postoji novi firmware.
Postoji alternativni (dangerous brothers) koji ga otkljucava ali je baziran istom firmware-u. Kupljen iz ture stigle pred novu godinu.

@ mitnick

Valjda ti je sada jasno da se radi o namernom uvozu neispravnih stvari od EWE-a, a post je bio vezan za njih. Smisao mog posta je bio da nadjemo neki nacin kako da sprecimo takve stvari kad su u pitanju skuplje komponente. Sramota je na takav nacin praviti profit na necemu sto kosta 20 evra. Ja ne znam "puteve uvoza robe" ali se ovakvi bezobrazluci moraju spreciti.

Borko, EWE 100% (steta sto jedno celo nema vise od 100% ;)) ne uvozi neispravnu robu!
Sve sto je gore navedeno se odnosi na nezadovoljstvo njihovom sluzbom reklamacija. Ostatak firme je manje vise OK (osim onog novog komercijaliste, valjda je dosao iz Lista, koji ubedjuje ljude da ceo gradi koristi iskljucivo KME kucista i da su to najbolja kucista koja mogu danas da se kupe u Srbiji :d ).
Ukoliko uvezu neispravnu robu, prodaju je kupcu....kolika je verovatnoca da ce kupac da im je vrati?!? 1 u 1000 nece vratiti neispravnu komponentu! Onda oni imaju cimanje sa zamenom istih i dodatne troskove....

Postoje firme u kojima se reklamacije rjesavaju bukvalno u momentu, ali samo ukoliko ste ozbiljna i odgovorna musterija/saradnik!

Moram da pohvalim MbSoft... Kupim ja pre godinu dana kod njih plocu, dodjem kuci, sastavim komp kad ono ne radi.. (upali se i nema slike). Dijagnostika kaze neispravan procesor. Ubodem drugi, treci, opet isto. (sva tri procesora savrseno ispravna, rade i dan-danas). Vratim plocu u servis, momak pogleda (da nije fizici ostecena), proba i on, ne radi. Zamenili su je u roku od 10 minuta.

Prica druga: ortak je otisao pre par dana u Comtrade u Pancevu da kupi hard. Posto se bas ne razume u racunare, trazio je maxtora od 80gb. Kad je dosao kuci, ispostavilo se da je dobio SATA hard, umesto obicnog Ata. Kad je odneo da mu zamene, rekli su mu da ne moze, posto je pocepao kesu u kojoj je bio hard. I ko je sad ovde blesav, kupac koji je neinformisan, ili prodavac koji (bi trebalo) da zna da postoje razni modeli, i da pita kupca koji mu treba, pre nego sto mu uvali hard posto-poto, i posle se pravi lud?

Problem je u tome sto se nema para - ne samo na strani kupaca. Gomila firmica i (pre)prodavaca nema kintu i fakticki rade sa parama uvoznika. Verujem da bi gro firmi mogao sebi da dopusti opusteniju uslugu (makar "ako se oprema reklamira u prvih 14 dana, zamenjuje se odmah") kada bi imali neku solidniju kintu ulozenu u lager. Medjutim, trziste malo, siromasno, stvari se napolju krecu mnogo brze nego sto oni mogu sa svojim (vrlo ogranicenim) parama da isprate i kao rezultat imamo to da i kupac i prodavac pokazuju zube za neku vrlo malu paru.

Silverglider, to sto kazes stoji. Vlasnik jedne prodavnice hardware-a sa Vozdovca se busa u grudi cinjenicom da ima 15.000evra robe na lageru. Kaze, kada budes imao toliko para, ti otvori prodavnicu hardware-a :d
Covek je svestan cinjenice da ogroman procenat trgovaca hardware-om sve uzima na odlozeno gde god je to moguce, samo je izabrao pogresnog coveka da mu to objasnjava, jer nisam u tom poslu na nacin kao on ;)

Ali, ovde nije rec o tome ko koliko novca ima ulozeno u posao i o realizaciji reklamacija na relaciji kupac-diler, vec o realizaciji reklamacije od strane uvoznika.

Poslednja izmena:
Problemi nastaju kada je kupac superiorniji od prodavca. On zna sta mu treba, sta je bolje i to iz komsijiskih izvora. Onda ti se obrati kupac koji je popio svo znanje iz Sveta komp., Digitala, PC presa i sl , a prodavac treba da vice da, da. E pa to kod mene ne prolazi, jer za ovo sto radim trudim se da sam kvalifikovan i koja god musterija dodje i misli da bolje poznaje ovu materiju od mene, saljem je kod drugih strucnjaka da kupuje. Onaj ko ima vece znanje od mene nema sanse da dodje sa ulice i kupi nesto, on vec ima neku razradjenu mrezu nabavke. E sad, ako vam je cilj samo da prodate i nista vise, onda mogu da nastanu ovakvi problemi. Ovakvim pristupom nemate nezadovoljne musterije.

Pj, prica o kolicini para i lageru se i odnosila na realizaciju reklamacija ka uvoznicima; ako imas iole normalan lager, on dolazi kao bafer, jastuk izmedju ogranicenja od strane uvoznika (vreme, procedura itd) i zadovoljenja korisnika. Nekada mozes da zamenis i izdas robu za zamenu cak i ako znas da uvoznik nece prihvatiti reklamaciju, jer ne zelis da izgubis tog (znacajnog) kupca. Ali ako imas lager od 2K eura, onda to stvarno sebi ne mozes da priustis i postavis se izmedju uvoznika/proizvodjaca i kupca.

Silver, opet se ne kapiramo :)
Ukoliko sam nesto prodao i to rikne, ja ga momentalno menjam (max 24h), jer imam relativno mali krug ljudi za koje radim (sve zajedno je manje od 100 racunara i uglavnom znam istoriju i racunara i korisnika godinama unazad).

Problem nastaje kada ja ne mogu da podignem novu/popravljenu komponentu po 2 meseca ili kada mi vrate druge memorije tvrdeci da su iste i da su od pocetka bile ispravne, jer smo se dogovorili da mi vrate novac na racun. Ili mi vrate novac bez PDV-a, a onda prodaju istu takvu komponentu sa PDV-om. To je sve toliko sitno, da ne predstavlja problem na finansijskoj, vec na intelektualnoj osnovi.

Dakle, ja pokrijem krajnjeg kupca, on nema pojma sta se desava, ali mene uvoznik zavlaci. Da li zbog organizacije odelenja za reklamacije, da li zbog (jedine) zaposlene u istom (momke iz servisa koji testiraju ne brojim;svejedno su uvek bili max korektni) ili je politika firme takva....u ovo trece sumnjam.
Moja predpostavka je da je gospodjica zaposlena na primanju reklamacija i donosenju odluka o zameni robe pretprpana poslom i da je apsolutno nezainteresovana za kvalitet usluge koju pruza.

Razumemo se, kako se ne razumemo? Ako si ti zadovoljio kupca, njega dalje ne zanima kako ces se ti kao prodavac raskusurati sa uvoznikom - a kupca u lancu isticemo zbog pominjanog "musterija je uvek u pravu".
A odnos izmedju prodavca i "prve ruke" moze da se poistoveti sa odnosom prodavca i kupca; ako si ti kao prodavac cest gost i pravis promet, uvoznik bi trebalo da gleda da te zadrzi i postupi prema tebi bas kao sto si ti postupio prema tom kupcu. I opet se vracamo na ono "para okrece paru". Govorim uopsteno (nevezano za neku konkretnu firmu), posto se i topik okrenuo prema uopstenim odnosima.

OK. To se vec uklapa. Kao neka paralela. Ali samo ako posmatramo uopsteno, jer vecina sitnih dilera (u koje, tehnicki, i ja spadam) cekaju da im uvoznik zameni proizvod kako bi realizovali reklamaciju kupcu.

Bilo kako bilo, nadam se da ce neko iz pomenute firme videti ovaj topic i pokusati da utice na reorganizaciju problematicnog sektora :)

Nisam zeleo da se ukljucim u raspravu, ali cu ipak posto se ne slazem sa vecinom stvari koje ste izneli (posebno mihajli i pj). Ja sam preturio brdo robe preko Ewe-a i mozda jedini sektor gde nisam imao problema su reklamacije.Iskreno prosto mi je cudno da pricamo o istoj osobi. Ja mogu da kazem samo pozitivno. Reklamacije su mi uvek bile zavrsavne u normalnom roku, a ono sto mi je svarno bilo hitno cak i odmah menjano.Par puta mi je doticna gospodjica zamenila neke komponente iako joj je na moje oci receno( jednom ona crna iz prodaje ljilja i jednom direktor, spominjali ste ga valjda se zove Goran) da ne moze da ih zameni i da mora da prodje minimum 7 dana. Ajde da spomenem i ovo jednom mi je ispao hard, i jednom sam srafcigerom ostetio plocu i oba puta se potrudila mi mi to nekako zavrsi da ne budem ostecen finansijski. Cak sam i dobijao bolje komponente bez doplate, tako da stvarno ne verujem da je sve ono istina sto pisete. Mozda je problem u onome sto kaze PJ, da ipak ona sama radi te reklamacije, a s obzirom kakvu robu uvozi Ewe to je ipak previse za jednu osobu, i opet to nije problem do nje vec do organizacije u Ewe-u. E sad sto se drugih stvari tice u Ewe-u i njih cu da pomenem. Prvo devojke koje rade na pultu kod ulaza su maximalno drcne i bezobrazne, posebno ona plava na koju sam se i zalio par puta. U komercijali jedina ok osoba je crvena jelena, svi ostali bi trebalo da traze drugi posao. A i kakva moze da im bude komercijala kad im je sef Ljilja(o kojoj sam podosta cuo iz prethodnih njenih firmi). Ako cete o nekulturi eto vam klasican primer. Onih par ostalih devojaka su ok ali sa stvarno oskudnim znanjem i snalazenjem. I sad NAjVECI problem Ewe-a je spora isporuka robe. NE mali broj puta sam cekao i po vise od sat vremena za par kucista, da ne pricam kad uzmem brdo robe koliko probblejim ispred vrata. Komercijala me uredno izbaci ispred firme, a oni u magacinu skoro zaborave na mene. Jos jedna ultra bitna stvar, ne znam da li sam ikada uzeo robu od njih i da sam sve dobio kako sam trazio.Ne ulazim to da li je greska magacionera koji je daje ili komercijaliste koji im daje nalog ali brate svaki put sam se vracao da nesto zamenim ili uzmem ono sto mi fali. Spomenucu i servis posto im ni oni nisu sjajni .... prvo su mi popravljali isti monitor 3 puta i ubedjivali me kako radi kada sam i cetvrti put video isti monitor pozvao sam Aleksandru i devojka mi je posle mog opisa dala nov monitor. O plocama koje navodno rade da vam i ne pricam ... koliko su kompetentni ti ljudi ja stvarno ne znam ali sam i te komponente zamenio zahvaljujuci aleks, inace bi mi sada te ploce stajale negde na polici. Nadam se da nisam udavio previse, ali ja ipak mislim da su reklamacije tamo najmanji problem. Najveci je ipak organizacija posla, i komercijala od koje ako nisi firma tipa grapolo, i ne dobijas bas previse ljubaznosti, paznje a bogami i rabata :O)

S obzirom na ovaj post, dobijam utisak da si se mnogo svideo Aleksandri ili imas neke njene kompromitujuce fotografije :d

Sve tri Jelene su sasvim OK...a da je Jelana (crvena) jedina OK...mozda ukoliko ti je bitno kako ti komercijalista izgleda i koliko vodi racuna o izgledu....

Dolazimo do zakljucka da je problem sto se ljudi tamo ne ponasaju profesionalno i ne gledaju nas kao saradnike, vec te procene, pa ako im se svidis sve ql, a ako im se ne svidis...sta da ti radim...
Jer ja nikada ne cekam robu ispred zgrade, vec unutra i kazu mi kada je spremno da izadjem.

Vidim da si ti dosta nezadovoljniji uslugom kompletne firme nego Mihajlo i ja...

tako da stvarno ne verujem da je sve ono istina sto pisete
Ovo su vec optuzbe! Za memoriju, ajde i da mi ne poverujes, a za sve ostalo ce i zaposleni EWE-a da potvrde.
Sto se memorije tice, koliko lood i dokon treba da budem, pa da se 3 puta vozam zbog toga od Zemuna do EWE-a i nazad ukoliko je sve ispravno?

Iskreno, ja stvarno nisam primetio da se ikada lose ponasala ni prema meni, a ni prema ostalim ljudima oko mene koji su u datom trenutku isto doneli reklamacije. A to ne mogu da kazem za ostatak firme. Mozda ti poznajes jelenu na pultu licno pa je tebi ok, jer njeno ponasanje nisam samo ja primetio, vec i par mojih saradnika koje tamo srecem, i ona je sve samo nije prijatna. Inace kada sam se pozalio na nju u komercijali rekli su mi " ma pusti je ona je takva..." pa brate sta vise reci... Inace pod ok ne mislim izgled, pricam samo u odnosu prema ljudima. I opet cu da napomenem, reklamacije su tamo najmanji problem, oni imaju mnogo vecih problema u poslovanju.

A i sta to oni ( zaposleni ewe-a) pa mogu da potvrde a da budes siguran da je istina, pa ja sam najgore stvari cuo od ljudi koji se druze sa devojkama iz Ewe komercijale, pa samo da cujes sta pricaju jedna o drugoj ... tako da malo sta mozes da uzmes za ozbiljno od njih, ja se izvinjavam, ali ipak su to zene ...

Mogu da potvrde koliko su me cimali za neke reklamacije.
Jelenu ne poznajem licno (niti bilo koga drugog iz EWE-a).
Verovatno je onda i "ma pusti je ona je takva" kategorija zenskih prica?

U EWE cu verovatno odlaziti ponovo po odredjene komponente i sve sto sam rekao ovde mogu da ponovim i tamo, mada sam im vecinu stvari vec rekao.
Sve se svodi na problem realizacije reklamacija. Ostalo nije ni bolje ni gore nego na ostalim mestima.

Ne pratim vise ovaj topic. Ukoliko neko ima bilo sta licno da mi uputi, moze na private.
Pozdrav.

PJ je napisao(la):
Borko, EWE 100% (steta sto jedno celo nema vise od 100% ;)) ne uvozi neispravnu robu!
....

Pocasti ti onda sebe jednim Plextor PX-116 DVD ROM uredjajem uvezenim od firme EWE. Bices veoma zadovoljan i jako srecan zato sto posedujes uredjaj cuvene firme, zbog cega si ga i platio 50 % vise od svih ostalih. Ja nisam birao bas Plextora, nego sam ga dobio kao reklamaciju za prvobitno kupljen ASUS DVD ROM. Prodavac kod koga sam kupio je bio vrlo korektan i zamenio Plextora za treci uredjaj. Bio sam prisutan kada mu je serviser iz EWE objasnio da je problem "isti" kao sto je Aca napisao za digitalac. Niko me ne moze uveriti da nije bilo namernog uvoza poluispravne robe iz sivih kanala po bagatelnim cenama, da bi se prodalo kao potpuno ispravni renomirani Plextori 50% skuplji od svih ostalih. I to u situaciji kada je nabavka obicnog, uz to jos i ispravnog DVD ROM-a postala mission impossible. Kako da onda imam poverenja u bilo sta sto na sebi ima nalepnicu EWE.

Dobar vam je ovaj forum, brisete sve sto vam ne odgovara ... sve mi se vise cini da je ovaj thread namesten

Vvladice, tvoj post, ponovljen, obrisao sam ja jer siris temu a i pises velikim slovima (caps).
Nema smisla sad siriti pricu.

Nazad
Vrh Dno