Silverrider
Čuven
- Učlanjen(a)
- 30.09.2003
- Poena
- 619
mitnick je napisao(la):Borko, to shto neka stvar ne radi na odredjenom chipset-u nije krivica prodavca. Da dodje kod mene neki diler i kaze mi:"Daj mi 6800GT", ja bih mu je dao. Da zatim isti taj diler dodje i kaze mi:"6800 karte zezaju sa NF chipsetom, vracam ti je", rekao bih mu:"Shefe, onda je prodaj nekome ko ima i865". Njegov posao je da zna takve stvari, to shto tvoj posrednik ne zna, njegov problem, neka se raspita sledeci put kada bude prodavao komponente krajnjem kupcu. To shto si rekao nema veze s vezom. Prochitaj thread josh jednom, pa onda odgovaraj. Za takve greshke krivi proizvodjacha i njegovu podrshku u otklanjanju takvih neprijatnosti, ne trgovce. Po tome shto ti prichash bi trebali da odmah zatvorimo sve firme koje imaju 6800 jer toboze "namerno prodaju poluispravne proizvode". Mislim, daaaaj....
Ti kao prodavac moras da napomenes da odredjeni proizvodi nece raditi upareni sa svim drugim proizvodima. Kako bi se ti osecao da ti neko proda DDR memoriju a ti imas slotove za SDRAM, ti odes da je vratis a oni ti kazu kupi plocu koja podrzava tu memoriju. Ako si prodavac nisi ni malo profesionalan. Ta kartica ima svoga kupca a tebi i treba da bude cilj da kupac bude zadovoljan. Ako izgubis jednog kupca na taj nacin izgubices sa njim najmanje jos deset. A sto se tice nasih firmi ima ih mozda 5 u zemlji koje je mogu da se hvale imenom firma, ovo ostalo su kiosci koji prodaju maglu. To sto je narod ne obavesten prodavci koriste i bogate se a sto smo zadnja karika u IT industriji, koga to briga. Meni je draze da se svi edukuju a da se 80% losih prodavaca (prevaranata) nadje u finansijskom fijasku. Ti kao uvoznik treba da znas sta uvozis od proizvodjaca sem ako nisi svesno uvezao a jesi pa sada varas dilere a oni krajne kupce...